Οι αυγόφετες ήταν από τα αγαπημενα μου πρωινά οταν ημουν μικρη. Ζεστες, ζεστες με μπόλικη ζαχαρη από πάνω τις τρωγαμε μανιωδως! Τωρα πια εκτός από την κλασσική εκδοχή, τις φτιαχνω και αλμυρές και με κανελα και ζαχαρη άχνη όπως οι Γάλλοι (γαλλικό τοστ) !!!
Υλικά
κλασσική εκδοχή
10 φετες περιπου μπαγιατικο ψωμί ή ψωμι του τοστ
3 αυγά μεγάλα
1/2 ποτήρι γαλα
για αλμυρές
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
με κανέλα και ζαχαρη αχνη
1 κ.γ. κανελα
1 κ.σ. ζάχαρη αχνη
Εκτέλεση
Σε ενα βαθυ πιάτο βαζουμε ολα τα υλικα αναλογα με το πως τις θελουμε και ανακατευουμε καλα με συρμα μεχρι να παρουμε ενα εντελως ομοιογενες μιγμα. Βουταμε μεσα τις φετες ψωμιού και τις γυρναμε να απορροφησουν το μιγμα και ...
GD Star Rating
loading...
loading...
Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;
συνταγη για γαλλικό τοστ, γαλλικο τοστ συνταγη, αυγοφετες με ψωμι τοστ, αβγοφετες αργυρως, αβγοφετες θερμιδες