Ατομικά ψωμάκια

6 Φεβρουαρίου 2012
By


Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα,

Συνταγή για ψωμί σας έχω δώσει. 

Σας έχω όμως ακόμα μία για ατομικά ψωμάκια.

Είναι εύκολη, γρήγορη και φτιάχνει νόστιμα αφράτα ψωμάκια.

Η συνταγή είναι της Μπιάνκα απο τις μαγειρικές διαδρομές .




Τι χρειαζόμαστε :

  • 42 γρ . μαγιά σε κύβο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 600 ml νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι 

Πως φτιάχνουμε τα ψωμάκια :

  1. Βάζουμε το αλεύρι στην λεκάνη του μίξερ.
  2. Ανακατεύουμε την μαγιά με το μέλι.
  3. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στο αλεύρι ανακατεύοντας.
  4. Όταν γίνει μια ζύμη , πλάθουμε ψωμάκια.
  5.  Ανακατεουουμε λίγο νερό και λιγο λάδι , τα βρέχουμε , πασπαλίζουμε , αν θέλουμε με λίγο αλεύρι η σπόρους .
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα , τα βάζουμε στον κρύο φούρνο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. 

 Τips
  • Μπορούμε τα ψωμάκια να τα ψήσουμε για ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Sabor


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ατομικα ψωμακια, ψωμάκια, αφρατα ατομικα ψωμακια, ψωμακια ζυμωμένα με βούτυρο

Tags: , , , , , , ,

Τα σχόλια σας