Ατομικά ψωμάκια …αφράτα κι αχνιστά

18 Νοεμβρίου 2011
By
...από το φούρνο στο τραπέζι! ...  μικρά ατομικά ψωμάκια που συνοδεύουν το γεύμα μας. ΥΛΙΚΑ για 22-25 ψωμάκια (ανάλογα με το μέγεθός τους)
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 250 ml γάλα φρέσκο χλιαρό (38-40 βαθμούς Κελσίου)
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 45 γρ. νωπή μαγιά ψυγείου(ή 1 φακελάκι σε σκόνη)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή 440 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της)
Για την επάλειψη
  • 1 αβγό (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει είτε στην κουζίνα, είτε στο φούρνο μικροκυμμάτων.
Σε μια γυάλινη (ή πλαστική) λεκανίτσα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το χλιαρό γάλα και τη μαγιά που την έχουμε θρυμματίσει εάν είναι νωπή.
Ανακατεύουμε μέχρι να ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Tante Kiki


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αφρατα ψωμακια, ατομικα ψωμακια αργυρω, ψωμακια αφρατα, γλυκα ψωμακια αργυρω, συνταγη για αφρατα ψωμακια, ψωμακια αργυρω, ζυμη για ψωμακια σαντουιτς, cvmakia, Ψωμακια ατομικα, αφρατα ψωμακια δρισκας, ψωμακια νηστισιμα, αφρατα ψωμακια σαντ, ζυμη για ψωμακια

Tags: , ,

Τα σχόλια σας