Αρωματικό σουφλέ με πράσα και γραβιέρα

18 Ιανουαρίου 2012
By

Η πιο απλή εκδοχή πρασοσουφλέ είναι αυτή που μας προτείνουν οι μαγείρισσες της Καλλίστης.

Διαδικασία Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από τα πράσα. Το υπόλοιπο το κρατάμε για να φτιάξουμε, όποτε έχουμε χρόνο, ένα ζωμό (link). Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε χαμηλή προς μέτρια μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι μέχρι να γυαλίσουν, να μαραθούν και να μαλακώσουν καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Στο τέλος πρέπει να έχουν μείνει χωρίς υγρά.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200º C. Σε μια χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μυρίσει ψημένο. Αυτό είναι σημαντικό για να μην μυρίζει αλευρίλα μετά η μπεσαμέλ μας. Μόλις ψηθεί το αλεύρι και αποκτήσει μπεζ απόχρωση, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, αποσύρουμε και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα ώστε να διαλυθούν οι σβόλοι και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πρασα ογκρατεν δρισκας, σουφλε πρασο, σουφλε με πρασα αργυρω, σουφλε με πρασο, ταρτα με πρασα του Ακη

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας