Αρνίσιο φιλέτο, μελιτζάνα με miso & πατάτες noisettes

19 Ιουλίου 2011
By
Η αρχική σκέψη ήταν να φτιάξω διαφορετικά έναν μουσακά αλλά δεν βρήκα νόημα στα πιάτα που δημιουργήθηκαν, έπαιξα αρκετά με την μελιτζάνα και το mango, με την bechamel και τις πατάτες, με τον κλασικό μουσακά, αλλά δεν έβρισκα ότι είχα σχέση με το αποτέλεσμα. Οδηγήθηκα λοιπόν σε ένα πιάτο που δεν θυμίζει μουσακά αλλά είναι πολύ νόστιμο με διαφορετικές υφές και με υλικά που εκθειάζουν το ένα το άλλο δίχως να κομπάζουν, δημιουργώντας ένα σύνολο απολύτως φυσικό και ευγενές.

2 Φιλέτα αρνίσια από την σέλα
1 Μελιτζάνα
2 Πατάτες Spunda
20γρ Kombu
200gr Miso
50ml Ρακί
50ml Μοσχάτο 
Άλμη 3%
10 γρ Θυμάρι
Σχινόπρασο
Φύλλα βαλεριάνας
Ανακατεύουμε το θυμάρι στην άλμη, βυθίζουμε και τα φιλέτα αφήνοντάς τα για μια μέρα στο ψυγείο.
Κόβουμε τη μελιτζάνα κάθετα στην μέση και την μαγειρεύουμε στον ατμό για περίπου 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη τοποθετούμε πάνω στις μελιτζάνες κάποιο βάρος ώστε να στραγγίξει όλα τα υγρά που έχει. ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Διασκεδάζοντας την Ελληνική Κουζίνα


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας