Αρμένικο τοπίκ

22 Νοεμβρίου 2012
By

Τα τοπίκ είναι μπάλες (τόπια) από πολτό ρεβιθιών με γεμισμένα με σταφίδες, ξηρούς καρπούς και κρεμμύδια. Είναι απλά υπέροχα.

Για το τόπι (εξωτερικά):
300 gr ρεβύθια

1-2 πατάτες βρασμένες

3 κ.σ. ταχίνι

αλάτι, πιπέρι

→ Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να γίουν όλα πολτός. Βάζουμε τον πολτό στο ψυγείο να σφίξει.

Για τη γέμιση:
300 gr κρεμμύδια

½ κούπα κουκουνάρια

½ κούπα αμύγδαλα

½ κούπα ταχίνι

½ κούπα σταφίδες

κανέλα, κύμινο

αλάτι, πιπέρι

λάδι

→ Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια  σε μια κατσαρολίτσα μέχρι ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: project: 365 vegan days


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αρμενικη κουζινα συνταγες, αρμενικα φαγητα, αρμενικη κουζινα, αρμενικα γλυκα, αρμένικες συνταγές, αρμενικο κεμπαπ συνταγη, κεμπαπ αρμενικο συνταγη, αρμενικο κεμπαπ, αρμένικο σουβλάκι, αρμενικα σουβλακια, συνταγη για αρμενικο κεμπαπ, αρμενικο σουβλακι συνταγη, αρμενικες πιτες, αρμενικες μελιτζανες

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.