ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

15 Μαΐου 2011
By
αρμπόριο 1 1/2 κούπα
φρέσκο κρεμμύδι 2 κ.σ.
φινόκιο ψιλοκομμένο 4 κ.σ.
αρακά φρέσκο 1/2 κούπα
καρότα 2
αγκινάρες 4
άνηθο 2 κ.σ.
δύοσμο 1 κ.σ.
ζωμό λαχανικών 4 κούπες
λευκό κρασί 1/2 κούπα
χυμό από 1 λεμόνι
παρμεζάνα 100 γρ.

Καθαρίστε τον φρέσκο αρακά και τις αγκινάρες. Βράστε τα για 15 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το φινόκιο σε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέστε το καρότο και το ρύζι. Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά και σβήστε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Βάλτε τον αρακά και τις αγκινάρες και αλατοπιπερώστε το φαγητό. Προσθέστε τον ζωμό λίγο-λίγο κάθε φορά, περιμένοντας να απορροφηθεί και αφήστε το φαγητό να βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν απορροφήσει όλα τα υγρά (περιπού 20 λεπτά) κατεβάστε από την φωτιά και προσθέστε την παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως ζεστό,  με ψιλοκομμένο άνηθο και δύοσμο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: FOOD4PEACE


GD Star Rating
loading...

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας