Αλμυρό Cheesecake

19 Ιανουαρίου 2011
By
Εμπνευσμένες από μια συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη που είδαμε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ΄Σεφ στον Αέρα' δοκιμάσαμε να κάνουμε ένα αλμυρό cheesecake και να το αποτέλεσμα:

Υλικά:
Για τη βάση: 4 κρητικά παξιμάδια (κουκουβάγιες) τριμμένα στο multi, 1/2 ποτ. καρύδια, 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση: 300 γρ. τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφια), 1 ποτ. γιαούρτι, 150 γρ. φέτα, 1/2 ποτ. φρέσκια κρέμα
Για το toppping: 20-30 ντοματίνια, 1 μεγάλο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, αλάτι, πιπέρι, φύλλα βασιλικού, 2 κουταλιές χαρουπόμελο & μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνουμε τα υλικά για την αλμυρή κρέμα.

Παίρνουμε ένα μεγάλο στεφάνι [τσέρκι] του τσιζ κέικ και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Φτιάχνουμε στη βάση ένα στρώμα από το μείγμα του παξιμαδιού και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να κάτσει. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: The Gastronauts


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας