Αλμυρό κέικ με φέτα, ελιές και δενδρολίβανο

22 Οκτωβρίου 2012
By
Ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα, για να αξιοποιήσουμε περισσεύματα, για κολατσιό στο σχολείο, στο γραφείο ή στις εκδρομές.
Υλικά για 1 φόρμα κέικ
Για τη ζύμη
  • 60 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 60 ml γάλα
  • 30 ml γιαούρτι
  • 2 αβγά, μεγάλα
  • 120 γρ. αλεύρι, μαλακό, κοσκινισμένο και ανακατεμένο με 1 γεμάτη κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
  • 80 γρ. φέτα, τρίμμα
  • 70 γρ. ελιές, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. μείγμα αρωματικών από ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο και ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στο δοσομετρικό κύπελλο ρίχνουμε,  μετρώντας  παράλληλα, τα υγρά υλικά. Πρώτα το ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αλμυρό κέικ χωρίς αυγα, αλμυρο κεικ ακησ, κεικ αλμυρό χωρίς αυγά, αλμυρο κεικ χωρις μιξερ, αλμυρΑ μαφινς χωρίς αυγά, αλμυρο κεικ με πιπεριες και ελιες χωρις αυγα

Tags: , , ,

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading