Αλμυρά κουλουράκια

17 Μαρτίου 2010
By
Έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές για αλμυρά κουλουράκια, άλλες έχουν κρασί, άλλες ούζο, άλλες ηλιέλαιο και άλλες καλαμποκέλαιο. Άλλα είναι πολύ τραγανά, άλλα πολύ ξερά και άλλα πολύ μαλακά.
Εγώ όμως ήθελα κουλουράκια αφράτα και τραγανά, χωρίς αλκοόλ και με ελαιόλαδο.....και τα πέτυχα.

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
3/4 ποτηριού κρασιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη
χλιαρό νερό όσο πάρει
1 μέτριο καρότο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
1 ποτηράκι του κρασιού τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι κάνουμε στη μέση μια γουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το baking.
Τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νεράκι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να κολλάει λίγο στα χέρια μας!
Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει και μετά την χωρίζουμε στα δυο.
...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


GD Star Rating
loading...

Tags:

Τα σχόλια σας