Αγκινάρες με αρακά

19 Μαρτίου 2011
By

Η καρδιά της αγκινάρας

Από την αγκινάρα τρώμε μόνο την καρδιά της. Αυτή η καρδιά της είναι γλυκιά και πεντανόστιμη (ικανή να μας κάνει να ξεχάσουμε τις κατεψυγμένες) αλλά για να μας τη χαρίσει περνάμε αρκετή ώρα βγάζοντας, κόβοντας και σπάζοντας τα πολυάριθμα φύλλα που υπάρχουν εξωτερικά και την καλύπτουν. Στο τέλος καταλήγουμε με μια μικρή καρδιά και ένα σωρό φύλλα να μας περικυκλώνουν από το καθάρισμα για να γευτούμε αργότερα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά κατσαρόλας όπως αγκινάρες αλά πολίτα ή αγκινάρες με αρακά.

Αγκινάρα

H αγκινάρα κατάγεται από περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και οι πρώτες αναφορές γίνονται στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και στην Σικελία της Ιταλίας. Την βρίσκουμε συνήθως από το Μάρτιο μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού.  Οι καλύτερες αγκινάρες λέγεται πως βρίσκονται στην Τήνο αλλά και στην Ίρια και Κάντια, δύο χωριά στην Αργολίδα της  Πελοποννήσου.

Στην Ιταλία, στην πίτσα “4 Εποχές” η αγκινάρα είναι ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αγκιναρες με αρακα αργυρω, αρακας με αγκιναρες αργυρω, αγκιναρες συνταγες αργυρω, ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ, ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, aginares me araka, αγκιναρες με αρακα κοκκινιστες, μοσχαρι με αρακα και αγκιναρες, kreas me aginares, αρακας μεαγκιναρες και κρεας, arakas me aginares, αγκιναρες αργυρως, αγγιναρες αργυρω, αρακας αγγινάρες γαστρονόμος, αγγιναρες, μοσχαρι με αγγιναρες, αργυρω αγγιναρεσ με αρακα, aginarec cintagi, αγγκιναρες με αρακα, aginares araka syntagh, μοσχαρι με αγγιναρες μπαρμπαριγου, μοσχαρι με αγκιναρεσ κ αρακα, μοσχαρι με αγκιναρες και αρακα, μπιζελι με αγκιναρες αργυρω, σεφ στον αερα arakas me aginares, σουπιεσ με αρακα και αγκιναρεσ, συνταγες αγγιναρες με αρακα, συνταγές αγκινάρες με αρακά, συνταγες αργυρως αρακας, συνταγες με αγγιναρες με αρακα, συνταγες μπιζελι, συνταγή αγκινάρες με αρακά ΑΡΓΥΡΩ, συνταγή αρακάς με αγγινάρες αργυρω, συνταγή αρακάς με αγκινάρες κοκκινιστό λαδερο αργυρω, κοτοπουλο με αγκιναρες και αρακας, aginares me araka sta ellinika, αγκιναρες αρακα κοτοπουλο ντοματα, αγκιναρες αρακας αργυρω, αγγιναρεςμε αρακα αργυρω, αγκιναρες κατεψυγμενες αργυρω

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading