Αγκινάρες με αρακά

19 Μαρτίου 2011
By

Η καρδιά της αγκινάρας

Από την αγκινάρα τρώμε μόνο την καρδιά της. Αυτή η καρδιά της είναι γλυκιά και πεντανόστιμη (ικανή να μας κάνει να ξεχάσουμε τις κατεψυγμένες) αλλά για να μας τη χαρίσει περνάμε αρκετή ώρα βγάζοντας, κόβοντας και σπάζοντας τα πολυάριθμα φύλλα που υπάρχουν εξωτερικά και την καλύπτουν. Στο τέλος καταλήγουμε με μια μικρή καρδιά και ένα σωρό φύλλα να μας περικυκλώνουν από το καθάρισμα για να γευτούμε αργότερα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά κατσαρόλας όπως αγκινάρες αλά πολίτα ή αγκινάρες με αρακά.

Αγκινάρα

H αγκινάρα κατάγεται από περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και οι πρώτες αναφορές γίνονται στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και στην Σικελία της Ιταλίας. Την βρίσκουμε συνήθως από το Μάρτιο μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού.  Οι καλύτερες αγκινάρες λέγεται πως βρίσκονται στην Τήνο αλλά και στην Ίρια και Κάντια, δύο χωριά στην Αργολίδα της  Πελοποννήσου.

Στην Ιταλία, στην πίτσα “4 Εποχές” η αγκινάρα είναι ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αγκιναρες με αρακα αργυρω, αρακας με αγκιναρες αργυρω, αγκιναρες συνταγες αργυρω, ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ, aginares me araka, ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, αγγιναρες, αγγιναρες αργυρω, μοσχαρι με αγγιναρες, αγκιναρες αργυρως, αρακας αγγινάρες γαστρονόμος, aginarec cintagi, αγκιναρες αρακα κοτοπουλο ντοματα, araka me agkinares arguro, κοτοπουλο με αγκιναρες και αρακας, aginares me araka syntagi, μοσχαρι με αγκιναρεσ κ αρακα, μοσχαρι με αγκιναρες και αρακα, μοσχαρι με αρακα και αγκιναρες, μπιζελι με αγκιναρες αργυρω, συνταγες με ακιναρες, arakas me aginares argiro, argiro kreas me araka, αγγιναρεςμε αρακα αργυρω, αγκιναρες κατεψυγμενες αργυρω, αγκιναρες με αρακα, αγγιναρες με κρεας, αγκιναρες με αρακα αργυρω μπαρμπαριγου, αγκιναρες με αρακα στο φουρνο, αγγιναρες καλλιδης, αρακα με αγκιναρες αργυρω, συνταγες μπιζελι

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading