Αγκινάρες με αρακά

19 Μαρτίου 2011
By

Η καρδιά της αγκινάρας

Από την αγκινάρα τρώμε μόνο την καρδιά της. Αυτή η καρδιά της είναι γλυκιά και πεντανόστιμη (ικανή να μας κάνει να ξεχάσουμε τις κατεψυγμένες) αλλά για να μας τη χαρίσει περνάμε αρκετή ώρα βγάζοντας, κόβοντας και σπάζοντας τα πολυάριθμα φύλλα που υπάρχουν εξωτερικά και την καλύπτουν. Στο τέλος καταλήγουμε με μια μικρή καρδιά και ένα σωρό φύλλα να μας περικυκλώνουν από το καθάρισμα για να γευτούμε αργότερα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά κατσαρόλας όπως αγκινάρες αλά πολίτα ή αγκινάρες με αρακά.

Αγκινάρα

H αγκινάρα κατάγεται από περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και οι πρώτες αναφορές γίνονται στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και στην Σικελία της Ιταλίας. Την βρίσκουμε συνήθως από το Μάρτιο μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού.  Οι καλύτερες αγκινάρες λέγεται πως βρίσκονται στην Τήνο αλλά και στην Ίρια και Κάντια, δύο χωριά στην Αργολίδα της  Πελοποννήσου.

Στην Ιταλία, στην πίτσα “4 Εποχές” η αγκινάρα είναι ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αγκιναρες με αρακα αργυρω, αρακας με αγκιναρες αργυρω, αγκιναρες συνταγες αργυρω, ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ, aginares me araka, αγγιναρες, ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, μοσχαρι με αγγιναρες, arakas me aginares, αγκιναρες με αρακα αργυρω μπαρμπαριγου, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΡΓΥΡΩ, αγκιναρες λεμονατες, arakas arguro, ακιναρες μαρακα συνταγη, αρακα με αγκιναρες, αρακας με αγγιναρες συνταγη, Βεφα σινταγη για κουμ κουατ, κοτοπουλο αγκιναρες αρακα αργυρω, μοσχαρι με αρακα και αγκιναρες, συνταγες με ακιναρες, aginarea me araka, αγκιναρες συνταγες, aginares, aginares me xoirino, arakas me aginares argiro, arakas me anginares, argiro kreas me araka, αγγιναρες αρακα, αγγιναρες λεμονατες, αγγιναρες με αρακα λεμονατο, αγκιναρες αρακα αργυρω μπαρμπαριγου, αγκιναρες μαριναρισμενες συνταγες, αγκιναρες με αρακα, συνταγη μοσχαρι με αγγιναρες

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας