Αγκινάρες με αρακά

19 Μαρτίου 2011
By

Η καρδιά της αγκινάρας

Από την αγκινάρα τρώμε μόνο την καρδιά της. Αυτή η καρδιά της είναι γλυκιά και πεντανόστιμη (ικανή να μας κάνει να ξεχάσουμε τις κατεψυγμένες) αλλά για να μας τη χαρίσει περνάμε αρκετή ώρα βγάζοντας, κόβοντας και σπάζοντας τα πολυάριθμα φύλλα που υπάρχουν εξωτερικά και την καλύπτουν. Στο τέλος καταλήγουμε με μια μικρή καρδιά και ένα σωρό φύλλα να μας περικυκλώνουν από το καθάρισμα για να γευτούμε αργότερα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά κατσαρόλας όπως αγκινάρες αλά πολίτα ή αγκινάρες με αρακά.

Αγκινάρα

H αγκινάρα κατάγεται από περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και οι πρώτες αναφορές γίνονται στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και στην Σικελία της Ιταλίας. Την βρίσκουμε συνήθως από το Μάρτιο μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού.  Οι καλύτερες αγκινάρες λέγεται πως βρίσκονται στην Τήνο αλλά και στην Ίρια και Κάντια, δύο χωριά στην Αργολίδα της  Πελοποννήσου.

Στην Ιταλία, στην πίτσα “4 Εποχές” η αγκινάρα είναι ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αγκιναρες με αρακα αργυρω, αρακας με αγκιναρες αργυρω, αγκιναρες συνταγες αργυρω, ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ, ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, aginares me araka, αγκιναρες με αρακα κοκκινιστες, μοσχαρι με αρακα και αγκιναρες, αγγιναρες αργυρω, kreas me aginares, αρακας μεαγκιναρες και κρεας, arakas me aginares, αγκιναρες αργυρως, μοσχαρι με αγγιναρες, αρακας αγγινάρες γαστρονόμος, αργυρω αγγιναρεσ με αρακα, aginarec cintagi, αγγιναρες, συνταγή αρακάς με αγκινάρες λαδερο αργυρω, συνταγή αρακάς με αγκινάρες κοκκινιστό λαδερο αργυρω, συνταγή αρακάς με αγγινάρες αργυρω, συνταγή αγκινάρες με αρακά ΑΡΓΥΡΩ, συνταγες μπιζελι, κοτοπουλο με αγκιναρες και αρακας, συνταγες με αγγιναρες με αρακα, συνταγες αργυρως αρακας, μοσχαρι με αγκιναρεσ κ αρακα, συνταγές αγκινάρες με αρακά, μοσχαρι με αγκιναρες και αρακα, σουπιεσ με αρακα και αγκιναρεσ, μπιζελι με αγκιναρες αργυρω, αγγκιναρες με αρακα, αρακα με αγκιναρες αργυρω, aginares me araka sta ellinika, aginares me araka syntagi, aginaress sidagi, araka me aginares sintgi, araka me agkinares arguro, mparparigou agkinares me araka, araka me aginares

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading