Αγκινάρες με αρακά

19 Μαρτίου 2011
By

Η καρδιά της αγκινάρας

Από την αγκινάρα τρώμε μόνο την καρδιά της. Αυτή η καρδιά της είναι γλυκιά και πεντανόστιμη (ικανή να μας κάνει να ξεχάσουμε τις κατεψυγμένες) αλλά για να μας τη χαρίσει περνάμε αρκετή ώρα βγάζοντας, κόβοντας και σπάζοντας τα πολυάριθμα φύλλα που υπάρχουν εξωτερικά και την καλύπτουν. Στο τέλος καταλήγουμε με μια μικρή καρδιά και ένα σωρό φύλλα να μας περικυκλώνουν από το καθάρισμα για να γευτούμε αργότερα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά κατσαρόλας όπως αγκινάρες αλά πολίτα ή αγκινάρες με αρακά.

Αγκινάρα

H αγκινάρα κατάγεται από περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και οι πρώτες αναφορές γίνονται στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και στην Σικελία της Ιταλίας. Την βρίσκουμε συνήθως από το Μάρτιο μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού.  Οι καλύτερες αγκινάρες λέγεται πως βρίσκονται στην Τήνο αλλά και στην Ίρια και Κάντια, δύο χωριά στην Αργολίδα της  Πελοποννήσου.

Στην Ιταλία, στην πίτσα “4 Εποχές” η αγκινάρα είναι ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αγκιναρες με αρακα αργυρω, αρακας με αγκιναρες αργυρω, αγκιναρες συνταγες αργυρω, ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ, ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, aginares me araka, αγκιναρες με αρακα κοκκινιστες, αρακας μεαγκιναρες και κρεας, μοσχαρι με αρακα και αγκιναρες, kreas me aginares, αγκιναρες αργυρως, arakas me aginares, μοσχαρι με αγκιναρες αργυρω, αγγιναρες αργυρω, αργυρω αγγιναρεσ με αρακα, Aginares sudages arguro, μοσχαρι με αγγιναρες, μοσχαρακι με κυδωνια αργυρω μπαρμπαρογιυ, αρακας αγγινάρες γαστρονόμος, aginares me araka argiro, aginarec cintagi, συνταγη αρακας με αγγιναρες, συνταγή αρακάς με αγκινάρες λαδερο αργυρω, συνταγες με αγγιναρες με αρακα, συνταγες αργυρως αρακας, συνταγές αγκινάρες με αρακά, συνταγή αρακάς με αγκινάρες κοκκινιστό λαδερο αργυρω, συνταγες αγγιναρες με αρακα, μοσχαρι με αγγιναρες μπαρμπαριγου, σουπιεσ με αρακα και αγκιναρεσ, συνταγή αρακάς με αγγινάρες αργυρω, μοσχαρι με αγκιναρεσ κ αρακα, συνταγή αγκινάρες με αρακά ΑΡΓΥΡΩ, μοσχαρι με αγκιναρες και αρακα, σεφ στον αερα arakas me aginares, μπιζελι με αγκιναρες αργυρω, συνταγες μπιζελι, αγκιναρες αρακας αργυρω, aginaress sidagi, chef on air αγκιναρες με αρακα

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading