Αγκινάρες με αρακά

19 Μαρτίου 2011
By

Η καρδιά της αγκινάρας

Από την αγκινάρα τρώμε μόνο την καρδιά της. Αυτή η καρδιά της είναι γλυκιά και πεντανόστιμη (ικανή να μας κάνει να ξεχάσουμε τις κατεψυγμένες) αλλά για να μας τη χαρίσει περνάμε αρκετή ώρα βγάζοντας, κόβοντας και σπάζοντας τα πολυάριθμα φύλλα που υπάρχουν εξωτερικά και την καλύπτουν. Στο τέλος καταλήγουμε με μια μικρή καρδιά και ένα σωρό φύλλα να μας περικυκλώνουν από το καθάρισμα για να γευτούμε αργότερα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά κατσαρόλας όπως αγκινάρες αλά πολίτα ή αγκινάρες με αρακά.

Αγκινάρα

H αγκινάρα κατάγεται από περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και οι πρώτες αναφορές γίνονται στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και στην Σικελία της Ιταλίας. Την βρίσκουμε συνήθως από το Μάρτιο μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού.  Οι καλύτερες αγκινάρες λέγεται πως βρίσκονται στην Τήνο αλλά και στην Ίρια και Κάντια, δύο χωριά στην Αργολίδα της  Πελοποννήσου.

Στην Ιταλία, στην πίτσα “4 Εποχές” η αγκινάρα είναι ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: delightful area


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αγκιναρες με αρακα αργυρω, αρακας με αγκιναρες αργυρω, αγκιναρες συνταγες αργυρω, ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ, aginares me araka, ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, αγγιναρες, αγγιναρες αργυρω, kreas me aginares, μοσχαρι με αγγιναρες, αγκιναρες αργυρως, aginarec cintagi, αρακας αγγινάρες γαστρονόμος, μοσχαρι με αγκιναρες και αρακα, συνταγή αρακάς με αγκινάρες κοκκινιστό λαδερο αργυρω, συνταγή αγκινάρες με αρακά ΑΡΓΥΡΩ, συνταγες μπιζελι, συνταγες με ακιναρες, κοτοπουλο με αγκιναρες και αρακας, μπιζελι με αγκιναρες αργυρω, μοσχαρι με αγκιναρεσ κ αρακα, μοσχαρι με αρακα και αγκιναρες, αρακα με αγκιναρες αργυρω, aginares me araka syntagi, araka me agkinares arguro, arakas me aginares argiro, argiro kreas me araka, αγγιναρες καλλιδης, αγγιναρες με κρεας, αγγιναρεςμε αρακα αργυρω, αγκιναρες αρακα κοτοπουλο ντοματα, αγκιναρες κατεψυγμενες αργυρω, αγκιναρες με αρακα, αγκιναρες με αρακα αργυρω μπαρμπαριγου, αγκιναρες με αρακα στο φουρνο, συνταγή αρακάς με αγκινάρες λαδερο αργυρω

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading