Αγγινάρες γεμιστές με ρύζι και κύμινο. Κι ένα ποίημα.

21 Μαρτίου 2014
By
Agginares rizi 1 Η συνταγή καρφιτσωμένη στο scrapbook μου, από περιοδικό κιτρινισμένο που δεν κυκλοφορεί πια και που όταν το είχα κόψει δεν είχα σημειώσει ποιο είναι… Υλικά:
  • 10 αγγινάρες φρέσκιες (τις καθαρίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της Ξανθής εδώ.). Αλλιώς πάρτε έτοιμους κατεψυγμένους πάτους αγγινάρας
  • 1 1/2 φλυτζάνι ρύζι. Θα έλεγα καρολίνα αλλά, δοκίμασα με καστανό ρύζι -γιατί αυτό είχα- και βγήκε υπέροχο. Οπότε μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με ό,τι σας αρέσει, ακόμη δηλαδή και με ρύζι για πιλάφι.
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2-3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο (μπορείτε να βάλετε και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο αν βρείτε)
  • 1 φλυτζάνι πολτό ντομάτας (ή μια φρέσκια μεγάλη τριμμένη)
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού ζαατάρ (προαιρετικά. Είναι μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής υπέροχο. Αναζητήστε το ή φτιάξτε το μόνοι σας)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά εκτός από τις αγγινάρες και το ελαιόλαδο: ρύζι, κρεμμυδάκια, σκόρδο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Wonderfoodland


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας