Ένα αφράτο, ολόγλυκο πανετόνε

23 Ιανουαρίου 2012
By

Φουσκωτό σαν γιγάντιο, ζυμαρένιο μανιτάρι, το πανετόνε έχει ιταλική καταγωγή και αποτελεί ένα από τα γαστρονομικά σύμβολα της πόλης του Μιλάνου. Παραδοσιακά το φτιάχνουν κυρίως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στη Μάλτα, τη Γαλλία, μέχρι και τη Λατινική Αμερική.

 

Για αυτό εδώ βέβαια δεν χρειάστηκε να ταξιδέψουμε τόσο μακριά· αρκεστήκαμε σε μια βόλτα μέχρι το Χαϊδάρι. Φρεσκοψημένο και μυρωδάτο, με τραγανή κρούστα και εκείνα τα διακριτικά σκασίματα της ζύμης που δημιουργούνται από το σωστό ψήσιμο. Μάστορας ο ζαχαροπλάστης. Το αφράτο σώμα, που ήταν τυλιγμένο σφιχτά με γκοφρέ χαρτόνι, αποκαλύφθηκε μόλις σκίσαμε το περιτύλιγμα. Νωπό και τρυφερό, εξωτερικά μοιάζει με κέικ, ενώ μέσα με γλυκό τσουρέκι, χωρίς τα συνήθη αρώματα μαστίχας και μαχλεπιού. Αντίθετα, μοσχοβολάει εσπεριδοειδή και κάτι αμυγδαλένιο. Δεν αποκλείεται αυτό να είναι το άρωμα που του δίνουν τα χρωματιστά, γλασαρισμένα φρούτα που περιέχει. Είναι πιο γλυκό από αυτά που έχουμε κατά καιρούς ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πανετονε αργυρω, ΠΑΝΑΤΟΝΕ, πανετονε με σοκολατα, πανετονε χριστουγεννιατικεσ συνταγεσ, συνταγη για πανετονε, αφρατο τσουρεκι, βασιλοπιτα πανετονε, ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΝΕΤΟΝΕ, ιταλικη βασιλοπιτα, βασιλοπιτα πανετονε αργυρω, συνταγη πανετονε αργυρω, αργυρω πανετονε, κεικ πανετονε αργυρω, βασειλοπιταιταλικιτηςαργυρος, ΑΡΓΥΡΩ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΑΝΕΤΟΝΕ, panetone sintagi, panetone sindagi, συνταγη πανετονε, ΚΕΙΚ ΠΑΝΑΤΟΝΕ, πανετόνε αργυρώ μπαρμπαρίγου, κεικ πανετονε, nistiko arkoudi panetone, βασιλοπιτα τσουρεκι πανετονε αργυρω, μπακλαβας σοκολατα μπαρμπαρηγου πρωινο αντ1, panetone paliaros, panetone με κρεμα, www argiro gr βασιλοπιτα με πανατονε, βασιλοπιτα πανετονε μοαρμπαριγου, πανετονε συνταγη ακης πετρετζικης, φορμα πανετονε

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας