φασολάδα στην παγωμένη λιακάδα & οι καλύτεροι συνδυασμοί

8 Ιανουαρίου 2015
By

φασολάδα

Προετοιμασία: 15 λεπτά συν το μούλιασμα, 1 ώρα και μισή περίπου το μαγείρεμα. Βάζετε από βραδίς τα φασόλια σε νερό να τα υπερκαλύπτει κατά 4-5 εκατ. και τα αφήνετε έτσι επί 8ωρο-12ωρο να φουσκώσουν. Θυμηθείτε πως το αλάτι στα φασόλια μπαίνει προς το τέλος. Εύκολη συνταγή.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 500 γραμ άσπρα φασόλια ολονυκτίς μουλιασμένα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 4 μπαστουνάκια σέλερι σε ροδέλες (με τα φύλλα αν έχουν)
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 ντομάτα σε κύβους ή ντοματίνια (200 γραμ)
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κότας ή νερό, ζεστό
  • 8-10 κουμκουάτ κομμένα στα 3
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζετε τα φασόλια: Βάζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό να τα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Pandespani.com » Languages » Ελληνικά


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας