Προετοιμασία: 15 λεπτά συν το μούλιασμα, 1 ώρα και μισή περίπου το μαγείρεμα. Βάζετε από βραδίς τα φασόλια σε νερό να τα υπερκαλύπτει κατά 4-5 εκατ. και τα αφήνετε έτσι επί 8ωρο-12ωρο να φουσκώσουν. Θυμηθείτε πως το αλάτι στα φασόλια μπαίνει προς το τέλος. Εύκολη συνταγή.
Υλικά (για 6 άτομα)
- 500 γραμ άσπρα φασόλια ολονυκτίς μουλιασμένα
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε κυβάκια
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 4 μπαστουνάκια σέλερι σε ροδέλες (με τα φύλλα αν έχουν)
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 ντομάτα σε κύβους ή ντοματίνια (200 γραμ)
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κότας ή νερό, ζεστό
- 8-10 κουμκουάτ κομμένα στα 3
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζετε τα φασόλια: Βάζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό να τα ...
GD Star Rating
loading...
loading...