Tips – Κόλπα

Αστέρια αμυγδαλόπαστας

22 Δεκεμβρίου 2015
By
Αστέρια αμυγδαλόπαστας

ΥΛΙΚΑ 100 γρ. αμυγδαλόπαστα 150 γρ. βούτυρο 80 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 200 γρ. αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 90 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα Αλεύρι για το άνοιγμα 1 κρόκος αυγού Λαδόκολλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε κύβους και στη συνέχεια την... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Syntagies.gr

Read more »

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από Τυρί

20 Δεκεμβρίου 2015
By
Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από Τυρί

υλικά 300γρ τυρί φιλαδέλφια 100γρ τσένταρ τριμμένο 100γρ παρμεζάνα τριμμένη 100γρ μπέικον (6 φέτες) 1-2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο μια πρέζα αλάτι πιπέρι 1 χούφτα φύλλα μαιντανού ψιλοκομμένα 1-2 κουταλιές ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού κράκερς εκτέλεση Τηγανίζετε το μπέικον, αφήνετε να κρυώσει και το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Pepi's kitchen

Read more »

Αυτή είναι η κοινή σαλάτα που αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο!!!

9 Δεκεμβρίου 2015
By
Αυτή είναι η κοινή σαλάτα που αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο!!!

Αυτή είναι η κοινή σαλάτα που αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο!!! Ποια κοινή σαλάτα. Αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο; Η πολίτικη! Τα μυστικά της δύναμης της πολίτικης σαλάτας: Χαρακτηριστικό των βρασμένων (“πεθαμένων” από συστατικά) καρότων, είναι ότι ανεβάζουν το...

Read more »

ΣΠΙΤΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΡΩΙΝΟΥ (ΤΥΠΟΥ TOAST CRUNCH)

23 Ιανουαρίου 2015
By
ΣΠΙΤΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΡΩΙΝΟΥ (ΤΥΠΟΥ TOAST CRUNCH)

Δοκιμάστε τα σήμερα κιόλας!! ΥΛΙΚΑ: 2 φλ. αλεύρι 1 αβγό 1/4 φλ. γάλα 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 κ.σ. ηλιέλαιο (ή άλλο ελαφρύ λάδι) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά υλικά και σε ένα δεύτερο μπολ όλα τα ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ

4 Ιανουαρίου 2015
By
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ

Ποσότητα: 40 τρουφάκια  ΥΛΙΚΑ: 500 gr. βασιλόπιτα 400 γρ. μερέντα 6-7 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο 1 κουτ. σούπας μέλι για τη διακόσμηση: πολύχρωμη τρούφα και γκανάς ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ κάνουμε θρύψαλα τη βασιλόπιτα με τα χέρια μας. Προσθέτουμε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: That's Eat!

Read more »

ΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

25 Οκτωβρίου 2014
By

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατεύουμε την κρέμα κάστανου με την πραλίνα φουντουκιού. Κοσκινίζουμε το κακάο και το βάζουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το μέλι και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας. Γεμίζουμε βάζα. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Γλυκές Αλχημείες

Read more »

ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

25 Οκτωβρίου 2014
By
ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ζεσταίνουμε τα φουντούκια, έτσι ώστε να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα ζεστά φουντούκια στην καραμέλα. Ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να μην σκουρύνουν πολύ...

Read more »

Σπιτικά αλείμματα φτιάχνει ο Στέλιος Παρλιάρος στις Γλυκές Αλχημείες! Εκπομπή – 25/10/2014

25 Οκτωβρίου 2014
By
Σπιτικά αλείμματα φτιάχνει ο Στέλιος Παρλιάρος στις Γλυκές Αλχημείες! Εκπομπή – 25/10/2014

Δείτε τη εκπομπή: Σπιτικά αλείμματα φτιάχνει ο Στέλιος Παρλιάρος στις Γλυκές Αλχημείες! Τα πρώτα βαζάκια θα γεμίσουν με άλειμμα σοκολάτας από χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού.. Τα επόμενα βαζάκια ξεχειλίζουν από άλειμμα λευκής σοκολάτας και άρωμα βανίλιας.. Για το άλειμμα αμυγδάλου με πορτοκάλι, επιστρατεύεται έως και.. η σουμάδα, για να ενισχύσει τη νοστιμιά και την απόλαυση.....

Read more »

relish με λαχανικά

28 Αυγούστου 2014
By
relish με λαχανικά

 Relish είναι συνήθως ψιλοκομμένα λαχανικά μαγειρεμένα ελαφρά σε ξύδι, κάτι σαν τουρσί δηλαδή. Γίνεται με διάφορα λαχανικά, πιο συνηθισμένο είναι με αγγουράκια. χρειαζόμαστε 4 ντομάτες 3 μέτρια κολοκυθάκια 2 κόκκινες πιπεριές 1 πράσινη πιπεριά 1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές χοντρό αλάτι 1 φλιτζάνι ξύδι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι νερό...

Read more »

Σπιτική πάστα ελιάς

25 Αυγούστου 2014
By
Σπιτική πάστα ελιάς

Σπιτική πάστα ελιάς Πανεύκολη, νοστιμότατη, σπιτική πάστα ελιάς, από μαύρες ή πράσινες ελιές Υλικά συνταγής: Κομμένες ροδέλες ελιές: 1 κούπα (μαύρες ή πράσινες) καλά γεμάτη Φιλέτο αντζούγιας: 1 στραγγισμένο από το λάδι του Ψιλοκομμένη κάπαρη: 1 κουταλιά σούπας Σκόρδο: 1/2 μικρή σκελίδα χωρίς το φύτρο (προαιρετικό) Ξερή ρίγανη: 1 πρέζα Οδηγίες: 1. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ...

Read more »

Πελτές ντομάτας σπιτικός

15 Ιουλίου 2014
By
Πελτές ντομάτας σπιτικός

Υλικά ντοματάκια τύπου Ρόμα, όσα θέλουμε αλάτι ελαιόλαδο προαιρετικά κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα πιπεριές πράσινες ή κόκκινες Εκτέλεση Αγοράζουμε ντοματάκια γερά και ώριμα, όσα εμείς νομίζουμε ότι ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...

Read more »

Σπιτική κέτσαπ με φρέσκα ντοματίνια

15 Ιουλίου 2014
By
Σπιτική κέτσαπ με φρέσκα ντοματίνια

Υλικά 500 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση 500 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβα) 350ml κρύο νερό 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και χοντροκομένο ½ φλ.τσαγ ελαιόλαδο ½ μαραθόριζα καθαρισμένη και χοντροκομμένη 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ½ φρέσκο κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο (κόκκινη καυτερή πιπεριά) 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο 1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο...

Read more »

Γαύρος μαρινάτος

5 Ιουνίου 2014
By
Γαύρος μαρινάτος

ΥΛΙΚΑ (για βάζο του 1 λίτρου) 500 γρ. φρέσκο γαύρο 300 γρ. χονδρό αλάτι 300 ml ξίδι 300 ml έ.π. ελαιόλαδο 10 κόκκους κόκκινου πιπεριού 2 πιπεριές τσίλι ΕΚΤΕΛΕΣΗΚαθαρίζουμε τον γαύρο, αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια, ή ζητάμε από τον ψαρομανάβη να το κάνει. Ανοίγουμε τα  ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet

Read more »

Βάφουμε Πασχαλινά αυγά με μπογιά εμπορίου

17 Απριλίου 2014
By
Βάφουμε Πασχαλινά αυγά με μπογιά εμπορίου

Καλά τα πατζάρια και οι κρεμμυδόφλουδες και όλα αυτά τα οικολογικά αλλά νομίζω λείπει μια απλή συνταγή τσακ μπαμ με μπογιά εμπορίου. Προσωπικά εμένα τα αυγά έτσι μου βγαίνουν όσο πιο κόκκινα γίνονται και χαίρομαι το χρώμα τους. Πρώτα πρώτα παίρνω αυγά χωριάτικα, βιολογικά, με την κουτσουλιά τους πάνω. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πλένουμε...

Read more »