Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Φτιάχνουμε κουλούρια και μπισκότα

19 Νοεμβρίου 2012
By

Αυτή την Κυριακή κυκλοφορεί το δέκατο βιβλίο της σειράς «Καν' το μόνος σου». Μην το χάσετε! Φτιάχνουμε βήμα – βήμα κουλούρια και μπισκότα για όλες τις περιστάσεις, για σνακ, για τις γιορτές κ.λπ.   Κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, δωρεάν με την Καθημερινή.   Στείλτε μας τις δικές σας δημιουργίες: Στείλτε τις συνταγές σας...

Read more »

Γλυκό κόκκινο ντοματάκι

19 Νοεμβρίου 2012
By
Γλυκό κόκκινο ντοματάκι

Καλή σας μέρα και καλή σας εβδομάδα! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να σας βρίσκει με καλή διάθεση η Δευτέρα. Θα μου πείτε Δευτέρα είναι... ειδικά το πρωί της Δευτέρας η καλή διάθεση είναι λίγο δύσκολη υπόθεση! Ελάτε, ας προσπαθήσουμε να χαμογελάσουμε, να είμαστε καλόκεφοι (όσο μπορούμε) κι ας είναι όλα...

Read more »

Σοκολατάκια με Ινδοκάρυδο και Φιστίκι Αιγίνης

19 Νοεμβρίου 2012
By

Ο Κοκκοφοίνικας (Cocos Nucifera) είναι ένα δένδρο των Τροπικών περιοχών, διότι προτιμά περιοχές με αμμώδες χώμα, ήλιο, έντονες βροχοπτώσεις και υψηλή υγρασία. Αντέχει επίσης τους δυνατούς ανέμους των τροπικών καταιγίδων. Η ονομασία του δένδρου άρχισε να χρησιμοποιείται από τον 16ο αιώνα και προέρχεται από το Πορτογαλικό / Ισπανικό Cocos, που σημαίνει "χαμογελαστό πρόσωπο", διότι...

Read more »

Το αγαπημένο μου κρέας κατσαρόλας

19 Νοεμβρίου 2012
By
Το αγαπημένο μου κρέας κατσαρόλας

Χοιρινό (ή μοσχάρι) κατασαρόλας με μήλο (και αχλάδι) ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα 1.5 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μερίδες 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό ή κόκκινο (100μλ) 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 2 μήλα τριμμένα  (1 μήλο, 1 αχλάδι) 1 δόση βοδινό ζωμό Knorr “σπιτικό”  (προαιρετικά, και χωρίς να...

Read more »

Στιφάδο κάστανα και μανιτάρια

19 Νοεμβρίου 2012
By

Στιφάδο κάστανα και μανιτάρια (από το Πήλιο) Μια συνταγή  γκουρμε από το Βημα της Κυριακής. Υλικά 1 κιλό μανιτάρια  διάφορα καθαρισμενα και χοντροκομμενα, 2 κρεμμυδια ψιλοκομμέναΑλάτι  πιπέρι Ελαιολαδο ½ ποτηρι 2 τριμμενες ντομάτες 1 πρέζα Θυμάρι 1/2  κιλό κάστανα καθαρισμενα και μισοβρασμένα. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa

Read more »

Κροκέτες πατάτας εύκολες

19 Νοεμβρίου 2012
By

Εύκολες και γρήγορες κροκέτες που μπορούμε να τις κάνουμε κάθε φορά που μας περισσεύει πουρές. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν!  Υλικά Για τον πουρέ 1 κιλό πατάτες1/2 κούπας κρέμα γάλακτος light½ κούπας γάλαΜια πρέζα μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)1 κουταλιά σούπας βούτυρο¼ κούπας κεφαλογραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρίΑλάτιΠροαιρετικάΖαμπόν Τυρί φέτα Για το πασάρισμα ΑλεύριΑυγό φρυγανιά Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

Κέικ με καρύδια και σοκολάτα

19 Νοεμβρίου 2012
By
Κέικ με καρύδια και σοκολάτα

Όταν αρχίζουν οι πρώτες δροσούλες και συνειδητοποιώ ότι το καλοκαίρι τέλειωσε οριστικά, οι μπαλκονόπορτες έκλεισαν αφήνοντας απ’ έξω όλους τους θορύβους και ότι αρχίσαμε να αποζητάμε την ζεστασιά του σπιτιού, τότε ξεκινάει το σπίτι μου να μοσχομυρίζει ψημένο κέικ. Ίσως γιατί η θαλπωρή του σπιτιού μας, μας προκαλεί να απολαύσουμε το καφεδάκι ή το...

Read more »

Μεξικάνικα Πιτάκια με Κιμά (Picadillo Empanadas)

19 Νοεμβρίου 2012
By
Μεξικάνικα Πιτάκια με Κιμά (Picadillo Empanadas)

Καλή εβδομάδα! Σήμερα σας έχω μια πολύ ωραία πρόταση για ορεκτικό το οποίο εκτός από νόστιμο, είναι και κάτι το διαφορετικό ενώ συγχρόνως είναι πολύ κοντά στα δικά μας Ελληνικά γούστα.  Στους ανθρώπους σας που ξέρετε ότι τους αρέσουν τα διαφορετικά πράγματα και οι διαφορετικές κουζίνες αποκαλύψτε τους κανονικά ότι πρόκειται για Μεξικάνικο ορεκτικό,...

Read more »

Ντόνατς με κολοκύθα

19 Νοεμβρίου 2012
By
Ντόνατς με κολοκύθα

Σας παρουσιάζουμε μια ξενόφερτη αλλά ενδιαφέρουσα συνταγή για ντόνατς με γλυκιά κολοκύθα! Αξίζει τη δοκιμή! Γλυκά σχετικά υλικά : Συνταγές με αλεύρι Συνταγές με κανέλλα Ζεστάνετε το καλομποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την κανέλλα, το τζ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Mud κέικ με μούστο και σοκολάτα

19 Νοεμβρίου 2012
By
Mud κέικ με μούστο και σοκολάτα

Αυτή η συνταγή είναι ιδιαίτερη, είχαμε κάποιους ενδοιασμούς με την “θεία” μου αν θα έπρεπε να το αναρτήσω ή όχι γιατί δε άρεσε σε όλους όσους το δοκίμασαν, είναι κέικ για ιδιαίτερα γούστα. Είναι νωπό με έντονη γεύση του μούστου. Ή που θα το λατρέψετε ή θα σας φάνει πολύ “νωπό”. Υλικά 140 γρ...

Read more »

Αλμυρό κέικ με emmental

19 Νοεμβρίου 2012
By
Αλμυρό κέικ με emmental

Υλικά 3 αυγά 200 γρ. emmental τριμμένο 10 κ.σ. καλαμποκάλευρο 6 κ.σ. γάλα συμπυκνωμένο 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό λίγο βούτυρο Εκτέλεση Ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το τυρί. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί(με διάμετρο 15 cm). Ψήνουμε στους 160ο για 35-40 λεπτά....

Read more »

Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, καρότα και γλυκοπατάτα!

19 Νοεμβρίου 2012
By
Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, καρότα και γλυκοπατάτα!

Καλημέρα και καλή βδομάδα!Αυτό ήταν το κυριακάτικο φαγάκι μας ~μια έμπνευση της στιγμής, με ό,τι υπήρχε διαθέσιμο!Υλικά:4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού2 σκελίδες σκόρδο4 πατάτες μέτριες2 καρότα1 γλυκοπατάτα μεγάληΑλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμονοπίπερο2 κουταλιές μουστάρδαΧυμός από 2 λεμόνια και από 1 πορτοκάλι3-4 κουταλιές ελαιόλαδοΈκοψα τις μπριζόλες σε μεγαλούτσικα κομμάτια, τις αλατοπιπέρωσα και πρόσθεσα λίγη ρίγανη.Καθάρισα τις πατάτες και...

Read more »

Πατατόσουπα σπέσιαλ με πράσο

19 Νοεμβρίου 2012
By

Πως μια πατατόσουπα μπορεί να γίνει υπερπαραγωγή με ονειρεμένη γεύση; Μα, με την συνταγή αυτή φυσικά! Δοκιμάστε την! Υλικά: 3 κούπες πουρέ πατάτας που έχει περισσέψει ή φρεσκοβρασμένες πατάτες λιωμένες 2-3 ψιλοκομμένα πράσα 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 1 κούπα περίπου γάλα 1/2 κούπα περίπου τριμμένη παρμεζάνα 2 κουταλιές βούτυρο Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό...

Read more »

4 Διαφορετικοί Τυροκεφτέδες 4 Different cheese balls

18 Νοεμβρίου 2012
By
4 Διαφορετικοί Τυροκεφτέδες 4 Different cheese balls

Τυροκεφτέδες 1Τριμμένη φέταΤριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ,ένταμ ,κασέρι)ΦρυγανιάΑλεύριΑυγά χτυπημέναΠροαιρετικάΨιλοκομμένες φέτες ζαμπόν η γαλοπούλαΜαιντανόςΒάζουμε όση ποσότητα θέλουμε απο το κάθε είδος τυριούΑνακατεύουμε ολα τα υλικά μαζί και πρόσθετουμε όσο αλεύρι και αυγά χτυπημένα πάρει για να πλάθονταιΠανάρουμε βουτώντας πρώτα στο αλεύρι μετά στο αυγό και τέλος στην φρυγανιάΤηγανίζουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν Βγάζουμε...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading