Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Περίεργα κι όμως αληθινά

21 Νοεμβρίου 2012
By

Όταν κάποιος κοιτάζει ένα φαγητό, η πρώτη του κρίση συνήθως έχει να κάνει με την εμφάνιση, ακολούθως με την όσφρηση και, τέλος, έρχεται το κρίσιμο κριτήριο της γεύσης. Για καλή διατροφή ο κόσμος συνήθως επιλέγει λαχανικά, κρέας ή φρούτα, στα οποία, όμως, η εμφάνιση παίζει πάντα το ρόλο της. Όλα αυτά, όμως, μάλλον έχουν αρκετά...

Read more »

Κοτόπουλο με φινόκιο

21 Νοεμβρίου 2012
By
Κοτόπουλο με φινόκιο

Το φινόκιο μέχρι πέρυσι δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Το έβλεπα στη Μαρία που το χρησιμοποιούσε συχνά και ζούλεψα :-) Δεν μπορεί! Σκέφτηκα. Αν είναι όπως το περιγράφει στη γεύση του, θα μ΄ αρέσει κι εμένα! Και όντως μου άρεσε! Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε περισσότερο από μια ρίζα φινόκιο. Κοτόπουλο με φινόκιο Υλικά...

Read more »

The darker side of Chocolate…

21 Νοεμβρίου 2012
By

Ελπίζω να μην βαρεθηκατε να με διαβάζετε γιατί έχω πολλά να πω. Και ακόμα πιο πολλά να φάω. Τα βλεπετε αυτά από πάνω;;; Με ένα και έχετε βγει νοκ αουτ. Ουσιαστικά δεν είναι Cupcakes. Είναι μικρά υπέροχα ζουμερά τουρτάκια με μπόλικη σοκολατένια  κρέμα και αρκετή δόση διαβήτη. Τόσο βούτυρο και σοκολάτα μαζί δεν έχετε...

Read more »

Τα μπισκότα ήταν ξηρά τροφή για στρατιώτες

21 Νοεμβρίου 2012
By

Λίγα λόγια για την ιστορία των κουλουριών και των μπισκότων, με αφορμή το βιβλίο που κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή. Το άρωµα, η γεύση και το µέγεθος των γλυκών αυτών αρτοπαρασκευασµάτων, τα καθιστούν από τις πιο λατρεµένες λιχουδιές, µικρών και µεγάλων. Αν και µικρά σε µέγεθος, έχουν µεγάλη και πλούσια ιστορία και παράδοση.  ...

Read more »

Χοιρινό με πράσα

21 Νοεμβρίου 2012
By
Χοιρινό με πράσα

Μια κλασική ελληνική συνταγή γρήγορη, εύκολη και χειμωνιάτικη. Απολαύστε την. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Χοιρινό με λευκά φασόλια και σπανάκι

21 Νοεμβρίου 2012
By
Χοιρινό με λευκά φασόλια και σπανάκι

Ένα πανέμορφο χειμωνιάτικο φαγητό πλούσιο σε φυτικές ίνες και βραδύκαυστες θερμίδες, που τις χρειαζόμαστε τώρα που κάνει κρύο, αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Καλή σας όρεξη! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Κερκυραϊκό μοσχαράκι Σοφρίτο

21 Νοεμβρίου 2012
By
Κερκυραϊκό μοσχαράκι Σοφρίτο

Παραδοσιακή Κερκυραϊκή κουζίνα. Το σοφρίτο είναι ένα από τα καμάρια του νησιού των Φαιάκων. Δοκιμάστε το με την οικογένειά σας, αλλά και με την παρέα σας. Σίγουρα θα τους ενθουσιάσετε. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Κοτόπουλο Jerk από την Τζαμάικα

21 Νοεμβρίου 2012
By
Κοτόπουλο Jerk από την Τζαμάικα

Jerk είναι ο τρόπος μαριναρίσματος όλων των κρεάτων στην Τζαμάικα. Εδώ το κάνουμε με κοτόπουλο αλλά μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλα κρέατα και ειδικά στο χοιρινό. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Φιλέτο γαλοπούλας με μπλε τυρί, μήλο και βινεγκρέτ μουστάρδας

21 Νοεμβρίου 2012
By
Φιλέτο γαλοπούλας με μπλε τυρί, μήλο και βινεγκρέτ μουστάρδας

Άλλη μια σαλάτα που θα παίξει τον ρόλο ολοκληρωμένου γεύματος στη διατροφή μας, πεντανόστιμη και θρεπτική. Σκέτη απόλαυση. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Μοσχαράκι (stir fry) στο γουόκ με βλαστάρια μπαμπού και λαχανικά

21 Νοεμβρίου 2012
By
Μοσχαράκι (stir fry) στο γουόκ με βλαστάρια μπαμπού και λαχανικά

Μία  πικάντικη κινέζικη συνταγή με τραγανιστά μπαμπού και λαχανικά. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Κοτόπουλο με μάραθο και σέλερυ

21 Νοεμβρίου 2012
By
Κοτόπουλο με μάραθο και σέλερυ

Η μοναδική μυρωδιά του μάραθου ντύνει αισθαντικά αυτή τη συνταγή και δίνει στο κοτόπουλο εξαιρετική γεύση. Ένα ελαφρύ πιάτο που βοηθά στην ενίσχυση του οργανισμού μας και στην αποβολή τοξινών από τη χρήση κόκκινου κρέατος. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Χοιρινό τση Κυράς

21 Νοεμβρίου 2012
By
Χοιρινό τση Κυράς

Χοιρινό από τη Ζάκυνθο, κρασάτο, με πιπεριές και μανιτάρια. Το φαντάζομαι ήδη να κάθεται αναπαυτικά πάνω σ' ένα στρώμα σπιτικού πουρέ. Μούρλια. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα pesto και λαχανικά

21 Νοεμβρίου 2012
By
Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα pesto και λαχανικά

Μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορεί να την εκτελέσει πετυχημένα ακόμα και ο πιο αρχάριος μάγειρας. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Χοιρινό τηγανητό

21 Νοεμβρίου 2012
By
Χοιρινό τηγανητό

Εύκολος κρασομεζές, στο τηγάνι, αποτελεί την ιδανική λύση για να ετοιμάσουμε κάτι νόστιμο, άμα προκύψουν καλεσμένοι στο σπίτι χωρίς να τους περιμένουμε. 1 κιλό χοιρινό σπάλα χωρίς κόκκαλο ½ φλιτζάνι ξίδι ½ ποτήρι κρασί αλάτι, πιπέρι ρίγανη ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Τρόπος παρασκευής, συστατικά και πληροφορίες Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »