Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Περίεργα κι όμως αληθινά

21 Νοεμβρίου 2012
By

Όταν κάποιος κοιτάζει ένα φαγητό, η πρώτη του κρίση συνήθως έχει να κάνει με την εμφάνιση, ακολούθως με την όσφρηση και, τέλος, έρχεται το κρίσιμο κριτήριο της γεύσης. Για καλή διατροφή ο κόσμος συνήθως επιλέγει λαχανικά, κρέας ή φρούτα, στα οποία, όμως, η εμφάνιση παίζει πάντα το ρόλο της. Όλα αυτά, όμως, μάλλον έχουν αρκετά...

Read more »

Κοτόπουλο με φινόκιο

21 Νοεμβρίου 2012
By
Κοτόπουλο με φινόκιο

Το φινόκιο μέχρι πέρυσι δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Το έβλεπα στη Μαρία που το χρησιμοποιούσε συχνά και ζούλεψα :-) Δεν μπορεί! Σκέφτηκα. Αν είναι όπως το περιγράφει στη γεύση του, θα μ΄ αρέσει κι εμένα! Και όντως μου άρεσε! Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε περισσότερο από μια ρίζα φινόκιο. Κοτόπουλο με φινόκιο Υλικά...

Read more »

The darker side of Chocolate…

21 Νοεμβρίου 2012
By

Ελπίζω να μην βαρεθηκατε να με διαβάζετε γιατί έχω πολλά να πω. Και ακόμα πιο πολλά να φάω. Τα βλεπετε αυτά από πάνω;;; Με ένα και έχετε βγει νοκ αουτ. Ουσιαστικά δεν είναι Cupcakes. Είναι μικρά υπέροχα ζουμερά τουρτάκια με μπόλικη σοκολατένια  κρέμα και αρκετή δόση διαβήτη. Τόσο βούτυρο και σοκολάτα μαζί δεν έχετε...

Read more »

Τα μπισκότα ήταν ξηρά τροφή για στρατιώτες

21 Νοεμβρίου 2012
By

Λίγα λόγια για την ιστορία των κουλουριών και των μπισκότων, με αφορμή το βιβλίο που κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή. Το άρωµα, η γεύση και το µέγεθος των γλυκών αυτών αρτοπαρασκευασµάτων, τα καθιστούν από τις πιο λατρεµένες λιχουδιές, µικρών και µεγάλων. Αν και µικρά σε µέγεθος, έχουν µεγάλη και πλούσια ιστορία και παράδοση.  ...

Read more »

Ψητός σολωμός και σως γιαουρτιού με λεμόνι και μέλι

21 Νοεμβρίου 2012
By
Ψητός σολωμός και σως γιαουρτιού με  λεμόνι και μέλι

Ο πολύτιμος για την υγεία μας σολωμός, σε μια απλή αλλά τόσο υπέροχη συνταγή, ντύνεται στα λευκά με την απολαυστική σως γιαουρτιού. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Νούντλς με χοιρινό από την Καμπότζη

21 Νοεμβρίου 2012
By
Νούντλς με χοιρινό από την Καμπότζη

Παρείστικη συνταγή που θα σας κρατήσει στο σπίτι με λίγους φίλους κι ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί. Κινέζικο street food! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Ρουμανία-Γκούλας με κοτόπουλο από τη Τρανσυλβανία

21 Νοεμβρίου 2012
By
Ρουμανία-Γκούλας με κοτόπουλο από τη Τρανσυλβανία

Μια ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή από τη Ρουμάνικη επαρχία. Εύκολα υλικά, εύκολη τεχνική αλλά νοστιμιά που περισεύει. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Βενετσιάνικο ριζότο με κουνουπίδι, μαλακό κατσικίσιο τυρί και φλοίδες από φιλέτο αμυγδάλων

21 Νοεμβρίου 2012
By
Βενετσιάνικο ριζότο με κουνουπίδι, μαλακό κατσικίσιο τυρί και φλοίδες από φιλέτο αμυγδάλων

Ένα πρωτότυπο πιάτο που σερβίρεται στο Harry's Bar της Βενετίας, το οποίο μπορούμε εύκολα όλοι να το απολαύσουμε στο σπίτι μας ένα χειμωνιάτικο βράδυ και όχι μόνο με τους φίλους μας. Οι γευστικές αντιθέσεις πολύπλοκες με το καψαλισμένο κουνουπίδι και τα φιλέτα αμυγδάλων να δένουν αρμονικά με την κρεμώδη υφή και γεύση που δίνει...

Read more »

Χοιρινό με πράσα

21 Νοεμβρίου 2012
By
Χοιρινό με πράσα

Μια κλασική ελληνική συνταγή γρήγορη, εύκολη και χειμωνιάτικη. Απολαύστε την. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Χοιρινό με λευκά φασόλια και σπανάκι

21 Νοεμβρίου 2012
By
Χοιρινό με λευκά φασόλια και σπανάκι

Ένα πανέμορφο χειμωνιάτικο φαγητό πλούσιο σε φυτικές ίνες και βραδύκαυστες θερμίδες, που τις χρειαζόμαστε τώρα που κάνει κρύο, αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Καλή σας όρεξη! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Κερκυραϊκό μοσχαράκι Σοφρίτο

21 Νοεμβρίου 2012
By
Κερκυραϊκό μοσχαράκι Σοφρίτο

Παραδοσιακή Κερκυραϊκή κουζίνα. Το σοφρίτο είναι ένα από τα καμάρια του νησιού των Φαιάκων. Δοκιμάστε το με την οικογένειά σας, αλλά και με την παρέα σας. Σίγουρα θα τους ενθουσιάσετε. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Κοτόπουλο Jerk από την Τζαμάικα

21 Νοεμβρίου 2012
By
Κοτόπουλο Jerk από την Τζαμάικα

Jerk είναι ο τρόπος μαριναρίσματος όλων των κρεάτων στην Τζαμάικα. Εδώ το κάνουμε με κοτόπουλο αλλά μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλα κρέατα και ειδικά στο χοιρινό. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Φιλέτο γαλοπούλας με μπλε τυρί, μήλο και βινεγκρέτ μουστάρδας

21 Νοεμβρίου 2012
By
Φιλέτο γαλοπούλας με μπλε τυρί, μήλο και βινεγκρέτ μουστάρδας

Άλλη μια σαλάτα που θα παίξει τον ρόλο ολοκληρωμένου γεύματος στη διατροφή μας, πεντανόστιμη και θρεπτική. Σκέτη απόλαυση. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »

Μοσχαράκι (stir fry) στο γουόκ με βλαστάρια μπαμπού και λαχανικά

21 Νοεμβρίου 2012
By
Μοσχαράκι (stir fry) στο γουόκ με βλαστάρια μπαμπού και λαχανικά

Μία  πικάντικη κινέζικη συνταγή με τραγανιστά μπαμπού και λαχανικά. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Άρθρα - Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Read more »