Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Χούμους με φάβα

15 Νοεμβρίου 2012
By
Χούμους με φάβα

Υλικά 3 κ.σ. φάβα έτοιμη 3 κ.γλ. ταχίνι Χυμό από 1/ λεμόνι 2 κ.σ. νερό Αλάτι ¼ κ. γλ. Κύμινο ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη Λίγη πάπρικα καυτερή Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με τη φάβα. Προσθέτουμε το σκόρδο , το λεμόνι και το νερό. Ανακατεύουμε, αν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο λεμόνι...

Read more »

Κοτόπουλο με άγρια μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

15 Νοεμβρίου 2012
By
Κοτόπουλο με άγρια μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Υπέροχα τα άγρια μανιτάρια, εκρηκτικός ο συνδυασμός τους με το κοτόπουλο και την λευκή σαλτσούλα!Υλικά για 5-6 μερίδες:700 γρ φιλέτο κοτόπουλο(μπούτι ή στήθος ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)700 γρ άγρια μανιτάρια σε κομμάτια2 μέτρια ξερά κρεμμύδια1 σκελίδα σκόρδο2 πράσα4 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές βούτυρο300 γρ κρέμα γάλακτος2 κουταλιές μουστάρδαΑλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΘυμάρι Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια με ένα νωπό...

Read more »

Artisanal bistro, NY (Η χώρα του τυριού! / The "fromage" land!)

15 Νοεμβρίου 2012
By
Artisanal bistro, NY (Η χώρα του τυριού! / The "fromage" land!)

Read more » Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: My Kitchen Diary

Read more »

Σουφλέ μανιταριών γιγαντιαίο

15 Νοεμβρίου 2012
By

Γιγαντιαίο όχι μόνο σε διαστάσεις αλλά και σε γεύση! Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Είναι όνειρο!Related Posts Σουφλέ κυδωνιού Εύκολο σουφλέ Σουφλέ σπανάκι Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΠΗΛΙΟΥ του Ανδρέα

Την συνταγή μου την παραχώρησε ο Ανδρέας Αδαλής και συνταγή και φωτό είναι δικές του. Τον ευχαριστώ πολύ.ΥΛΙΚΑ:12 κ.σ. καρύδια τριμμένα12 αυγά12 κ.σ. ζάχαρη12 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη αλλά όχι τελείως20 γρ. μπέικιν πάουντερ1 κλωναράκι βανίλια (τα σποράκια του)ξύσμα από 1/2 πορτοκάλιΓια το σιρόπι:2 1/2 κούπες ζάχαρη2 κούπες νερόφλούδα από 1 πορτοκάλιχυμό από 1/2 λεμόνι1 ξυλάκι κανέλα2...

Read more »

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΑΠΛΑ του Ανδρέα

ΥΛΙΚΑ1 κιλό αλεύρι μαλακό1/2 lt σπορέλαιο250 γρ. χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιούξύσμα από ένα πορτοκάλι, αν βάλουμε χυμό πορτοκαλιού ή από 2 μανταρίνια, αν βάλουμε χυμό μανταρινιού, το συνιστώ125 γρ. κονιάκ20 γρ. μπέικιν2 κουτ. γλυκού κανέλα1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλοΓια το σιρόπι:1 κιλό ζάχαρη500 γρ. νερόλίγη γλυκόζη1 κλωναράκι βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τους αρωματικούς...

Read more »

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ

ΥΛΙΚΑ375 πρόβειο βούτυρο150 γρ. άχνη750 γρ. αλεύρι400 γρ. αμύγδαλο αναποφλοίωτο καβουρντισμένο1 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σπροράκια)άχνη μπόλικη για πασπάλισμαΕΚΤΕΛΕΣΗΧτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν καλά και να φουσκώσουν και ρίχνουμε τη βανίλια. Χτυπάμε για 1 ακόμα λεπτό και χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και έπειτα το αμύγδαλο. Πρέπει...

Read more »

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ του Ανδρέα

1 κιλό αλεύρι20 γρ. μπέικιν500 γρ ηλιέλαιο250 γρ. χυμό μανταρίνι125 γρ. κονιάκξύσμα 1 πορτοκαλιού1/2 κουταλάκι κανέλα1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη1 μοσχοκάρυδο τριμμένοΓια το σιρόπι:900 γρ. ζάχαρη700 γρ. νερό200 γρ. μέλι θυμαρίσιο1 πορτοκάλι κομμένο στα 23 ξυλάκια κανέλαΓια τη γέμιση:200 γρ. ξερά φρούτα (δαμάσκηνο, βερύκοκο)200 γρ. μέλι θυμαρίσιο200 γρ. σουσάμι ψημένο ελαφράξύσμα από 1/2 λεμόνιΠασπάλισμα με...

Read more »

Far Breton

14 Νοεμβρίου 2012
By
Far Breton

Far Breton farz fourn - en breton*όπου farz ήταν αρχικά το βασικό υλικό (farine)photos ερασι τέχνης - storytelling -το far breton το βρίσκουμε σε γραπτά τον XVIII αιώνα.αρχικά δεν ήταν γλυκό, μα μιά απλή συνταγή της ναυτικής Βρετάνης, πιάτο από σιτάλευρο ή σίκαλη, που συνόδευε το κρέας ή τα λαχανικά.αυτό το πιάτο έτσι, ως "αλμυρό",...

Read more »

Παραμονές του ημερολόγιου, τρώω ιρλανδέζικο κολκανόν

14 Νοεμβρίου 2012
By

Ιρλανδέζικο Κολκανόν/ Colcannon 4 πατάτες Λίγο άσπρο λάχανο τριμμένο 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 115 γρ. βούτυρο 3/4 κούπας γάλα Αλάτι Πιπέρι 250γρ. καπνιστό χοιρινό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό χοιρινό ή μπέικον) Λίγο άνηθο ή μαϊντανό από πάνω Ε(χ)τέλεση Έπλυνα καλά τις πατάτες και τις έβρασα μέχρι που να τρυπιούνται. Τις καθάρισα, τις έκανα πουρέ...

Read more »

Ταλιατέλες με ροκφόρ, καρύδι και μπρόκολο

14 Νοεμβρίου 2012
By
Ταλιατέλες με ροκφόρ, καρύδι και μπρόκολο

Φωτογραφία δεν έχω από αυτό το πιάτο γιατί το ετοίμασα πρωί πρωί την ώρα που έφευγε ο άντρας μου για τη δουλειά. Θα μου πείτε... πάλι μπρόκολο; Τι να κάνω; Βρασμένα ζυμαρικά είχα... σάλτσα για να τα συνοδεύσω δεν είχα! Εύκολη λύση; Υπάρχει! Κρέμα γάλακτος, ροκφόρ και μπρόκολο που είχα βράσει για σαλάτα. Φυσικά, μπορείτε...

Read more »

Τα μπισκότα της μαμάς-η νηστίσιμη εκδοχή

14 Νοεμβρίου 2012
By
Τα μπισκότα της μαμάς-η νηστίσιμη εκδοχή

Συνταγές για νηστίσιμα γλυκά μπορείτε να δείτε εδώ   Τα μπισκότα της μαμάς-η νηστίσιμη εκδοχή Υλικά 125 γρ. μαργαρίνη 2 βανίλιες 250 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 150 γρ. ζάχαρη 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ προαιρετικά μαρμελάδα Εκτέλεση Χτυπάμε με μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λικέρ και τις ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Blogoσυνταγές Νο 32, σούπερ ντούπερ γλυκές τυρομπαλίτσες!

14 Νοεμβρίου 2012
By
Blogoσυνταγές Νο 32,  σούπερ ντούπερ γλυκές τυρομπαλίτσες!

ΒΑΖΕΤΕ σ'ένα μπώλ...300γρ ανθότυρο 1 κουταλιά κανέλα1 κουταλιά ζάχαρηΖΥΜΩΝΕΤΕ καλά τα υλικά, πλάθετε 12 μπαλίτσες και τις βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν.( εγώ δεν άντεξα, στη μισή ώρα τις έβγαλα....μιά χαρά ήταν! )για τον χυλό ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ'ένα άλλο μπώλ...1/2 ποτήρι χλιαρό νερό1 κουταλιά ελαιόλαδο1 κουταλιά κόκκινο κρασί2 μεριδούλες  γάλα  1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ5...

Read more »

Κουνουπίδι με μάραθα γιαχνί (νηστίσιμο ή με κρέας)

14 Νοεμβρίου 2012
By

Από τους ωραιότερους συνδυασμούς υλικών! Ιδανικό για τη νηστεία των Χριστουγέννων που αρχίζει αύριο! Η γεύση και η μυρωδιά του μάραθου είναι συνδεδεμένη με μερικά από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης.  Έχω ξαναπεί πως αν ζούσα εκτός Κρήτης εκείνο το χορταράκι που θα φύτευα ακόμη και σε γλάστρα θα ήταν οπωσδήποτε το μάραθο. Θεωρώ ότι όπου κι...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading