Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Κόκκινη μακαρονάδα με τόνο και κάππαρη

22 Νοεμβρίου 2012
By
Κόκκινη μακαρονάδα με τόνο και κάππαρη

Τη συνταγή αυτή την φτιάχνω πλέον σίγουρα μια φορά τη βδομάδα. Είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη αλλά και πολύ νόστιμη! Επιπλέον είναι ιδανική για νηστείες. Δοκιμάστε την!  ΥΛΙΚΑ (2 άτομα) 120 γρ. μακαρόνια βίδες ή φιογκάκια 1 μικρός τόνο σε νερό (περίπου 80 γρ.) 1 κ.σ κάππαρη 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.σ ελαιόλαδο 1 κ.σ ξύδι...

Read more »

Huevos Rancheros ή αλλιώς αυγά σε μεξικάνικο στιλ

22 Νοεμβρίου 2012
By

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι ένας από τους αγαπημένους μου σεφ και χαίρομαι που μπόρεσα να παρακολουθήσω ένα από τα σεμινάριά του λίγο πριν γεννήσω. Απλός, φιλικός και προσιτός ως άνθρωπος, μεταδοτικός και υπομονετικός ως δάσκαλος, μεθοδικός και γεμάτος ενθουσιασμό ως μάγειρας.Τη Δευτέρα που μας πέρασε συμμετείχα -επιτέλους και γιούπι- για πρώτη φορά σε σεμινάριο...

Read more »

Ρεβύθια … που θα λατρέψετε.

22 Νοεμβρίου 2012
By

Καιρό έχω να γράψω για ένα φαγητό με όσπρια και όχι τίποτε, κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως μη λάτρης τους, κάτι που είναι πέρα για πέρα... ψευδές. Τα τρώγω σχεδόν σε όλες τους τις εκδοχές, αν και οι «σουπέρες» συνταγές δεν είναι και η πρώτη  επιλογή μου πάντα. Στις σαλάτες, στον φούρνο, ή σαν συστατικό...

Read more »

Μηλότουρτα

22 Νοεμβρίου 2012
By
Μηλότουρτα

Μια μηλόπιτα για σήμερα αλλά μια μηλόπιτα λίγο διαφορετική! Περισσότερο τούρτα παρά μηλόπιτα... που όμως αξίζει!!! Τέτοιο νόστιμο συνδυασμό δεν έχω ξαναδοκιμάσει!!! Πριν μερικές μέρες... όταν ακόμη είχα το γαστρεντερολογικό πρόβλημα, είχα τα γενέθλιά μου αλλά πού όρεξη για τέτοια όταν πονάς! Έτσι, τώρα, την Κυριακή που μας πέρασε είπα να κεράσω κι εγώ...

Read more »

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αγορά αυγών.

22 Νοεμβρίου 2012
By
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αγορά αυγών.

Είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι μας τι αυγά αγοράζουμε και τρώμε. Στο παρακάτω σύντομο άρθρο, θα δούμε πως μπορούμε να ξέρουμε τι αυγά πρόκειται να αγοράσουμε και να φάμε. Όλα τα αυγά, έχουν επάνω τους έναν ειδικό κωδικό, ο οποίος αποτελεί και την ταυτότητά τους! Ένα τέτοιο παράδειγμα κωδικού, είναι: 1EL0300102354 Ας μάθουμε λοιπόν να τον αποκωδικοποιούμε! Το...

Read more »

Χοιρινό Κότσι στην Κατσαρόλα

22 Νοεμβρίου 2012
By
Χοιρινό Κότσι στην Κατσαρόλα

Το κότσι είναι από τα πολύ νόστιμα κομμάτια κρέατος χοιρινού, μοσχαρίσιου ή και αρνίσιου, που γίνεται γευστικότατο όταν μαγειρευτεί με αρωματικά βότανα και μουστάρδα.Στη χύτρα ταχύτητος μελώνει όμορφα, παραμένει ζουμερό και μαλακό, και το σπουδαιότερο, γίνεται πολύ γρήγορα με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.Στο τέλος η νόστιμη σάλτσα του, με όλους τους χυμούς του κρέατος και...

Read more »

Φρέσκα σπιτικά μακαρόνια

22 Νοεμβρίου 2012
By

Για την παρασκευή των σπιτικών μακαρονικών καλό θα είναι να έχετε τη μικρή, χειροκίνητη μηχανή αλλά και χωρίς αυτή μπορείτε να φτιάξετε πολύ καλά μακαρόνια.Υλικά 500 γρ. σκληρό αλεύρι3 αυγά χτυπημένα6 κρόκοι αυγών2 κουτ. του τσαγιού αλάτι2 κουτ. της σούπας νερό Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa

Read more »

Κοπεγχάγη γλυκό Νο.02 (με βάση τάρτας)

22 Νοεμβρίου 2012
By

ΥλικαΓια τη βαση 100 γρ αλευριλιγο αλατι50 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου2 κροκοι αυγων50 γρ ζαχαρηΓια τη γεμιση:6 αυγα1φλυτζανι αμυγδαλα και καρυδια χοντροαλεσμενα1 φλιτζανι ζαχαρη1 φλιτζανι τριμενη φρυγανια1 κουταλια μπεικιν παουντερ¼ κουταλακι γαρυφαλο1 κουταλακι κανελλα4 φυλλα κρουστας1 πακετο φρεσκο βουτυρο (λιωμενο)Για το σιροπι3 κουπες ζαχαρη2-3 φλυτζανια νερο2 κουταλιες χυμο λεμονιου Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Μελιτζάνες με σέσκουλα και αρακά

22 Νοεμβρίου 2012
By

Μιας και κάποιοι φίλοι μας έχουν ήδη ξεκινήσει την νηστεία των Χριστουγέννων, μαγειρέψαμε σήμερα ένα πολύ νόστιμο λαδερό φαγάκι. Αυτήν την εποχή, αλλά και όλο τον χειμώνα και την άνοιξη, θα βρίσκουμε ωραία σέσκουλα στην αγορά. Είναι νόστιμο χορταρικό, το χρησιμοποιώ και στις χορτόπιτες. Ταιριάζουν όμως και με άλλα φαγητά, λαδερά όπως στην σημερινή...

Read more »

Γλυκό με μήλα σε 10΄ λεπτά

22 Νοεμβρίου 2012
By
Γλυκό με μήλα σε 10΄ λεπτά

Γλυκό με μήλα σε 10΄ λεπτά Γλυκό με μήλα σε 10΄ λεπτά Μερίδες: 4 Χρ. Πρ: 10΄ Χρ. Ψης: 45-55΄ λεπτά Υλικά 2 φλιτζάνι τσαγ μήλα κομμένα σε κυβάκια 1/2 φλιτζάνι τσαγ κρυσταλλική ζάχαρη 2 φλιτζάνι τσαγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι αλάτι 2 κουταλάκια...

Read more »

Ραγού με μοσχαράκι

22 Νοεμβρίου 2012
By
Ραγού με μοσχαράκι

Απλό, γρήγορο, υγιεινό!!! Υλικά για 4 άτομα 1/2 κιλό μοσχαράκι για κοκκινιστό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες 1 πορτοκαλί πιπέρια ψιλοκομμένη 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες 1/2 εκ 2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες 3 πατάτες κομμένες σε κύβους 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες 1/2 ματσάκι...

Read more »

Νεκρή φύση χωρίς λαγό

22 Νοεμβρίου 2012
By

Θυμήθηκα την φθινοπωριάτικη συνταγή της φίλης μου της Βαλεντίνης. Την είχε μάθει απ τη γιαγιά της, που έλεγε ότι είναι αρβανίτικη. Ταιριάζει στο φθινόπωρο όχι μόνο για το κυνήγι, αλλά γιατί τα καρύδια είναι ακόμα φρέσκα και ζουμερά.

Read more »

Thanks giving Turkey

22 Νοεμβρίου 2012
By
Thanks giving Turkey

Για την σημερινή γιορτή ετοιμάσαμε μπούτια γαλοπούλας στο φούρνο μαριναρισμένα σε γλυκό κρασί και πορτοκάλι. Υλικά για 4 μερίδες 4 μπούτια γαλοπούλας 400 ml μαυροδάφνη 3 πορτοκάλια 1 κρεμμύδι ξερό 6 κ.σ. Βούτυρο Αλάτι χοντρό Πιπέρι χοντροκομμένο Εκτέλεση Πλένουμε τα μπούτια γαλοπούλας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το κρεμμύδι κομμένο...

Read more »

Δίχρωμο κέικ με σοκολάτα και γλάσο

22 Νοεμβρίου 2012
By
Δίχρωμο κέικ με σοκολάτα και γλάσο

Γευστικότατο!Υλικά για το κέικ:1 πακέτο φαρίνα (δηλ 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)1 βιτάμ (250 γρ)4 αυγά2 ½ φλυτζάνια ζάχαρηΞύσμα από 2 πορτοκάλια1 ¼ φλυτζάνι γάλα φρέσκο100 γρ κουβερτούραΓια το γλάσο:200 γρ ζάχαρη άχνηΧυμός από μισό πορτοκάλιΑφήνουμε το βιτάμ και τα αυγά εκτός ψυγείου, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά την φόρμα (ή...

Read more »