Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Κοπεγχάγη γλυκό Νο.02 (με βάση τάρτας)

22 Νοεμβρίου 2012
By

ΥλικαΓια τη βαση 100 γρ αλευριλιγο αλατι50 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου2 κροκοι αυγων50 γρ ζαχαρηΓια τη γεμιση:6 αυγα1φλυτζανι αμυγδαλα και καρυδια χοντροαλεσμενα1 φλιτζανι ζαχαρη1 φλιτζανι τριμενη φρυγανια1 κουταλια μπεικιν παουντερ¼ κουταλακι γαρυφαλο1 κουταλακι κανελλα4 φυλλα κρουστας1 πακετο φρεσκο βουτυρο (λιωμενο)Για το σιροπι3 κουπες ζαχαρη2-3 φλυτζανια νερο2 κουταλιες χυμο λεμονιου Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Μελιτζάνες με σέσκουλα και αρακά

22 Νοεμβρίου 2012
By

Μιας και κάποιοι φίλοι μας έχουν ήδη ξεκινήσει την νηστεία των Χριστουγέννων, μαγειρέψαμε σήμερα ένα πολύ νόστιμο λαδερό φαγάκι. Αυτήν την εποχή, αλλά και όλο τον χειμώνα και την άνοιξη, θα βρίσκουμε ωραία σέσκουλα στην αγορά. Είναι νόστιμο χορταρικό, το χρησιμοποιώ και στις χορτόπιτες. Ταιριάζουν όμως και με άλλα φαγητά, λαδερά όπως στην σημερινή...

Read more »

Γλυκό με μήλα σε 10΄ λεπτά

22 Νοεμβρίου 2012
By
Γλυκό με μήλα σε 10΄ λεπτά

Γλυκό με μήλα σε 10΄ λεπτά Γλυκό με μήλα σε 10΄ λεπτά Μερίδες: 4 Χρ. Πρ: 10΄ Χρ. Ψης: 45-55΄ λεπτά Υλικά 2 φλιτζάνι τσαγ μήλα κομμένα σε κυβάκια 1/2 φλιτζάνι τσαγ κρυσταλλική ζάχαρη 2 φλιτζάνι τσαγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι αλάτι 2 κουταλάκια...

Read more »

Ραγού με μοσχαράκι

22 Νοεμβρίου 2012
By
Ραγού με μοσχαράκι

Απλό, γρήγορο, υγιεινό!!! Υλικά για 4 άτομα 1/2 κιλό μοσχαράκι για κοκκινιστό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες 1 πορτοκαλί πιπέρια ψιλοκομμένη 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες 1/2 εκ 2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες 3 πατάτες κομμένες σε κύβους 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες 1/2 ματσάκι...

Read more »

Νεκρή φύση χωρίς λαγό

22 Νοεμβρίου 2012
By

Θυμήθηκα την φθινοπωριάτικη συνταγή της φίλης μου της Βαλεντίνης. Την είχε μάθει απ τη γιαγιά της, που έλεγε ότι είναι αρβανίτικη. Ταιριάζει στο φθινόπωρο όχι μόνο για το κυνήγι, αλλά γιατί τα καρύδια είναι ακόμα φρέσκα και ζουμερά.

Read more »

Thanks giving Turkey

22 Νοεμβρίου 2012
By
Thanks giving Turkey

Για την σημερινή γιορτή ετοιμάσαμε μπούτια γαλοπούλας στο φούρνο μαριναρισμένα σε γλυκό κρασί και πορτοκάλι. Υλικά για 4 μερίδες 4 μπούτια γαλοπούλας 400 ml μαυροδάφνη 3 πορτοκάλια 1 κρεμμύδι ξερό 6 κ.σ. Βούτυρο Αλάτι χοντρό Πιπέρι χοντροκομμένο Εκτέλεση Πλένουμε τα μπούτια γαλοπούλας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το κρεμμύδι κομμένο...

Read more »

Δίχρωμο κέικ με σοκολάτα και γλάσο

22 Νοεμβρίου 2012
By
Δίχρωμο κέικ με σοκολάτα και γλάσο

Γευστικότατο!Υλικά για το κέικ:1 πακέτο φαρίνα (δηλ 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)1 βιτάμ (250 γρ)4 αυγά2 ½ φλυτζάνια ζάχαρηΞύσμα από 2 πορτοκάλια1 ¼ φλυτζάνι γάλα φρέσκο100 γρ κουβερτούραΓια το γλάσο:200 γρ ζάχαρη άχνηΧυμός από μισό πορτοκάλιΑφήνουμε το βιτάμ και τα αυγά εκτός ψυγείου, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά την φόρμα (ή...

Read more »

Σουβλάκι Κοτόπουλο με μουστάρδα & μέλι

22 Νοεμβρίου 2012
By
Σουβλάκι Κοτόπουλο με μουστάρδα & μέλι

Σουβλάκι Κοτόπουλο με μουστάρδα & μέλιΣουβλάκι Κοτόπουλο με μουστάρδα & μέλιΜερίδες: 4Χρόνος προετοιμασίας: 10΄Χρόνος μαγειρέματος: 30΄Υλικά8 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους (600 γρ.)120 γρ. μέλι2 κ.σ. μουστάρδα80ml ξίδι λευκό2 κ.σ. σος σόγιας3 μεσαίες πατάτες1 μικρή γλυκοπατάτα2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες60ml γάλα εβαπορέ2 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού8 καλαμάκια για σουβλάκιαΔιαδικασίαΜουλιάστε για μία ώρα τα καλαμάκια σε νερό για...

Read more »

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ "ΒΑΡΚΟΥΛΑ"!!!

22 Νοεμβρίου 2012
By
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ "ΒΑΡΚΟΥΛΑ"!!!

                                    Προκειται για μοσχαρακι κοκκινιστο πικαντικο με υπεροχη γευση και αρωμα μεσα σε βραστη πατατα σκεπαμενο με νοστιμοτατη κρεμα και ελαφρα ψημενο στο φουρνο.. Μια διαφορετικη εκδοχη και προταση στο τραπεζι που πιστεψτε με δεν θα αφησει...

Read more »

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ "ΒΑΡΚΟΥΛΑ"!!!

22 Νοεμβρίου 2012
By
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ "ΒΑΡΚΟΥΛΑ"!!!

                                    Προκειται για μοσχαρακι κοκκινιστο πικαντικο με υπεροχη γευση και αρωμα μεσα σε βραστη πατατα σκεπαμενο με νοστιμοτατη κρεμα και ελαφρα ψημενο στο φουρνο.. Μια διαφορετικη εκδοχη και προταση στο τραπεζι που πιστεψτε με δεν θα αφησει...

Read more »

Ολλανδική Μηλόπιτα – Hollandse Appeltaart

21 Νοεμβρίου 2012
By
Ολλανδική Μηλόπιτα – Hollandse Appeltaart

Υλικάγια τη γέμιση 1 κιλό ξινά μήλα ( Goudrenet) Χυμός 1 λεμονιού (μεσαίου μεγέθους), φρεσκοστυμμένος 70 γρ. ψιλή ζάχαρη 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα, σε σκόνη 50 γρ. σταφίδες ξανθές για τη ζύμη 175 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συν έξτρα για το βουτύρωμα της φόρμας 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 175...

Read more »

Περίεργα κι όμως αληθινά

21 Νοεμβρίου 2012
By

Όταν κάποιος κοιτάζει ένα φαγητό, η πρώτη του κρίση συνήθως έχει να κάνει με την εμφάνιση, ακολούθως με την όσφρηση και, τέλος, έρχεται το κρίσιμο κριτήριο της γεύσης. Για καλή διατροφή ο κόσμος συνήθως επιλέγει λαχανικά, κρέας ή φρούτα, στα οποία, όμως, η εμφάνιση παίζει πάντα το ρόλο της. Όλα αυτά, όμως, μάλλον έχουν αρκετά...

Read more »

Κοτόπουλο με φινόκιο

21 Νοεμβρίου 2012
By
Κοτόπουλο με φινόκιο

Το φινόκιο μέχρι πέρυσι δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Το έβλεπα στη Μαρία που το χρησιμοποιούσε συχνά και ζούλεψα :-) Δεν μπορεί! Σκέφτηκα. Αν είναι όπως το περιγράφει στη γεύση του, θα μ΄ αρέσει κι εμένα! Και όντως μου άρεσε! Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε περισσότερο από μια ρίζα φινόκιο. Κοτόπουλο με φινόκιο Υλικά...

Read more »

The darker side of Chocolate…

21 Νοεμβρίου 2012
By

Ελπίζω να μην βαρεθηκατε να με διαβάζετε γιατί έχω πολλά να πω. Και ακόμα πιο πολλά να φάω. Τα βλεπετε αυτά από πάνω;;; Με ένα και έχετε βγει νοκ αουτ. Ουσιαστικά δεν είναι Cupcakes. Είναι μικρά υπέροχα ζουμερά τουρτάκια με μπόλικη σοκολατένια  κρέμα και αρκετή δόση διαβήτη. Τόσο βούτυρο και σοκολάτα μαζί δεν έχετε...

Read more »