Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Χοιρινό με σάλτσα μήλου

14 Φεβρουαρίου 2008
By

Υλικά για 4-6 άτομα1200 γρ. μπουτάκι χοιρινό χωρίς κόκκαλο1/4 λίτρου λευκό ξηρό κρασί40 γρ. βούτυρο - αλάτι - πιπέριΣάλτσα μήλου1 κιλό μήλα πράσινα30 γρ. βούτυρο - 30 γρ. αλεύρι4 κ.σ κρέμα γάλακτος2 φρέσκα κρεμμυδάκια1 ποτήρι ζωμό βοδινού1 μπαστουνάκι κανέλλα - αλάτι - πιπέριΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούςΑλείφουμε με το βούτυρο το μπούτι, αλατοπιπερώνουμε...

Read more »

Κόκορας κρασάτος

7 Φεβρουαρίου 2008
By

1 κόκορας 1 1/2 κιλό (σε 6 μερίδες) 6 λωρίδες μπέικον 750 cl κόκκινο κρασί 3 κ.σ λάδι 3 κ.σ ξύδι και 3 κ.σ μπράντυ 1 κρεμμύδι τρυπημένο με 3 γαρύφαλλα 2 σκελίδες σκόρδο Θυμάρι, 1 φύλλο δάφνη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι Αφαιρούμε την επιδερμίδα του κόκορα και τον βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό...

Read more »

Τυροκροκέτες

1 Φεβρουαρίου 2008
By

  Υλικά: 3 ασπράδια αυγού λίγο χυμό λεμονιού - λίγο αλάτι 120 γρ. γραβιέρα τριμμένη σε ψηλό τρίφτη 70 γρ. ζαμπόν τριμμένο στο μπλέντερ λίγο πιπέρι 12 κ.σ φρυγανιά τριμμένη καλαμποκέλαιο Χτυπάμε τα ασπράδια + λεμόνι + αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα Ενώνουμε σ'αυτή το τριμμένο τυρί το ζαμπόν και τη μισή φρυγανιά (6 κ.σ)...

Read more »

Ρεβιθάδα (νησιώτικη)

1 Φεβρουαρίου 2008
By
Ρεβιθάδα (νησιώτικη)

1/2 κιλό ρεβύθια1 κρεμμύδι ψιλοκομένοάνηθος - 1 πράσσοαλάτι - πιπέρι1 φλυτζάνι τσαγιού λάδιΜουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό απο το προηγούμενο βράδυ.Προσθέτουμε λίγο αλάτι.Την επομένη τα βράζουμε με νερό τόσο όσο να τα καλύπτει.Ξαφρίζουμε καλά.Αφού ξαφριστούν τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικάκαι σιγοψήνουμε στον φούρνο για δύο (2) ώρες σε...

Read more »

Κολοκυθάκια γεμιστά (αυγολέμονο)

29 Ιανουαρίου 2008
By

ΥΛΙΚΑ 8 κολοκυθάκια (για γέμισμα, μεγαλούτσικα) ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο  μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι Κορν φλάουρ (περίπου 1 κουτάλι σούπας) 2 αυγά Φρέσκο χυμό από 1-2 λεμόνια Τρόπος παρασκευής Βάζετε τα κολοκύθια σε μια λεκάνη με νερό για μισή ώρα περίπου...

Read more »

Βάφλες

5 Ιανουαρίου 2008
By

Υλικά ½ φλυτζάνι βούτυρο 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη 8 κρόκους αυγών 1 φλυτζάνι γάλα 2 φλυτζάνια αλεύρι 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ ½ κουτ. γλυκού αλάτι ξύσμα λεμονιού Τρόπος παρασκευής Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα καθώς προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ...

Read more »