Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Ένα Κριθαράκι Που Παίρνει Τόνο!

22 Ιουνίου 2016
By
Ένα Κριθαράκι Που Παίρνει Τόνο!

Υλικά για 3 άτομα 2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA 300 γρ. χοντρό κριθαράκι 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 1 συσκευασία κονκασέ 8 ντοματίνια σε ροδέλες 1 κ.γ. ζάχαρη ξύσμα από 1 λεμόνι ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Στραγγίζουμε τον τόνο από το...

Read more »

Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο !!!

21 Ιουνίου 2016
By
Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο !!!

Απλά υπέροχη συνταγή! ΥΛΙΚΑ: 1300 βερίκοκα 750 γρ ζάχαρη Μισό ποτήρι νερό ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Πλένουμε τα βερίκοκα και τα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Read more »

Χοιρινές µπριζόλες µαριναρισµένες σε βότανα

21 Ιουνίου 2016
By
Χοιρινές µπριζόλες µαριναρισµένες σε βότανα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριµµένη 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 κ.σ. µουστάρδα Dijon µε σιναπόσπορους 200 ml λευκό ξηρό κρασί 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 χοιρινές µπριζόλες αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το θυµάρι, το σκόρδο, τα κρεµµυδάκια, τη µουστάρδα, το ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Σαλάτα καπρέζε: πιο ιταλική δεν γίνεται!

21 Ιουνίου 2016
By
Σαλάτα καπρέζε: πιο ιταλική δεν γίνεται!

Πρώτες αναφορές για την ύπαρξη της σαλάτας καπρέζε έχουμε στη δεκαετία του 1920, καθώς παρουσιάζεται σε ένα μενού από το τραπέζι των φουτουριστών, που σύχναζαν στο ξενοδοχείο Hotel Quisisana του Κάπρι. Το καλοκαίρι του 1924, ο δημιουργός του κινήματος των φουτουριστών, Filippo Tommaso Marinetti, που απ’ ό,τι φαίνεται πρόσεχε πάρα πολύ τη γραμμή του,...

Read more »

Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

21 Ιουνίου 2016
By
Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (προτιμήστε κατά σειρά προτεραιότητας χτένι ή κιλότο ή σπάλα ή ελιά) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι, τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ½ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 600 μλ. ζωμό κότας (από ζελέ ψυγείου, ή σπιτικό ) 100 μλ. ελαιόλαδο Για το...

Read more »

Χωριάτικη Σαλάτα με Κριθαράκι!

21 Ιουνίου 2016
By
Χωριάτικη Σαλάτα με Κριθαράκι!

Υλικά: Για το ντρέσσινγκ 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο 3/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν 1/4 φλιτζανιού ξίδι Για τη σαλάτα 1 1/2 φλιτζάνια...

Read more »

Γάβρος ή Σαρδέλα στο φούρνο με πατάτες !!!

21 Ιουνίου 2016
By
Γάβρος  ή Σαρδέλα στο φούρνο με πατάτες !!!

  Υλικά     1 κιλό γαύρο ή σαρδέλες     1 κιλό πατάτες     5 κρεμμύδια     250 γραμ. λάδι     5-6 σκελίδες σκόρδο     3 ντομάτες κόκκινες     αλάτι, πιπέρι Τι κάνουμε Καθαρίζουμε το γαύρο από τα σπάραχνα και κόβουμε τα κεφάλια και τα πετάμε.Καθαρίζουμε τις πατάτες,...

Read more »

«Πίτσα» για πρωινό με φρούτα γιαούρτι και σαλάμι σύκου

21 Ιουνίου 2016
By
«Πίτσα» για πρωινό με φρούτα γιαούρτι και σαλάμι σύκου

Συστατικά  50 γρ νιφάδες βρώμης 120 ml γάλα αμυγδάλου 1 κουτ. γλυκού μέλι 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα 75 γρ γιαούρτι στραγγιστό φρούτα του Πάθους σαλάμι σύκου σε μικρές ροδέλες μέλι για την επιφάνεια   Διαδικασία  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ασπρούλας

Read more »

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

21 Ιουνίου 2016
By
Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Νόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια, ψημένα στα κάρβουνα με τυρί που λιώνει στο εσωτερικό τους. Ιδανικά για χάμπουργκερ. Από το radicio.com Υλικά (για 4 μεγάλα μπιφτέκια) Ψωμί του τοστ: 3 φέτες Γάλα: 1/4 κούπας Αλάτι: 3/4 κουταλάκι τσαγιού Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Σκόρδο σκόνη: 1 κουταλάκι Κιμά μοσχαρίσιο: 750 γρ. Ημίσκληρο τυρί: 4 κομμάτια 4 Χ...

Read more »

Σαλάτα ρόκας με κοτόπουλο, κρουτόν και κολοκυθόσπορους

21 Ιουνίου 2016
By
Σαλάτα ρόκας με κοτόπουλο, κρουτόν και κολοκυθόσπορους

Υλικά: Για 4 άτομα Για το κοτόπουλο 1 συσκευασία φιλέτο στήθος νωπό κοτόπουλου Νιτσιάκος, (3 τεμάχια, βάρους 700 - 750 γραμμάρια.) λίγο ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη σαλάτα 300 γραμμάρια φέτες ψωμιού, χωρίς την κόρα, απαραιτήτως μπαγιάτικες (2 - 3 ημερών) 100 ml ελαιόλαδο και 40 ml επιπλέον για το σερβίρισμα 2 σκελίδες...

Read more »

Χοιρινό κότσι στη γάστρα

21 Ιουνίου 2016
By
Χοιρινό κότσι στη γάστρα

Υλικά για 2 μερίδες Ένα κότσι 800-1000 γρ. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο 1 μπουκάλι μπύρα 500 ml αλάτι με μπαχαρικά ή αλατοπίπερο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς (δεν είναι απαραίτητος ο αέρας). Χαράζουμε την ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: μικρή κουζίνα

Read more »

Σοκολατένια cookies με σταγόνες σοκολάτας

30 Δεκεμβρίου 2015
By
Σοκολατένια cookies με σταγόνες σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε: 180 γραμμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου 150 γραμμ. ζάχαρη (κανονική λευκή) 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου 225 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γραμμ. κακάο 1 πρέζα αλάτι 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 150 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια (για περισσότερη νοστιμιά εγώ έβαλα και γάλακτος και κανονική και λευκή) Πώς το...

Read more »

Απλή βασιλόπιτα

30 Δεκεμβρίου 2015
By
Απλή βασιλόπιτα

Τι χρειαζόμαστε: 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 6 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 3 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ. κοσκινισμένο 3 1/2 κ.γ. μπείκιν παόυντερ 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 βανίλια λίγο αλάτι ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο...

Read more »

Βασιλόπιτα πολύ αφράτη

30 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα πολύ αφράτη

Υλικά •    500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο •    220 γραμ. μαργαρίνη ή 1 φλυτζ. τσαγιού •    480 γραμ. ζάχαρη ή 2 φλυτζ. τσαγιού •    6 αυγά φρέσκα •    270 γραμ. γάλα φρέσκο ή 1 φλυτζ. τσαγιού •    1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού •    ξύσμα από 1 λεμόνι •    4 κουτ. γλυκού...

Read more »