Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

28 Ιουλίου 2014
By
Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

Υλικά: 500γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου χωρίς πέτσα και κόκαλο 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 3 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 1 φλιτζάνι φρέσκο ανανά κομμένο σε κύβους 1 μέτρια κόκκινη ή πράσινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε...

Read more »

Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με άρωμα Ανατολής

28 Ιουλίου 2014
By
Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με άρωμα Ανατολής

500 γρ κιμά από κοτόπουλο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο 2 μεγάλα παξιμάδια κριθινα, ψιλοτριμμένα 2 κουταλιές αμύγδαλο φιλέ 2 πιπεριές Φλωρίνης, περασμένες στο μούλτι (μπορείς να βάλεις και ψητές απο το βάζο) 1 αυγό 1/2 κουταλάκι σουμάκ 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό 1/2 κουταλάκι ρίγανη αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα...

Read more »

Η Σοκολατόπιτα

28 Ιουλίου 2014
By
Η Σοκολατόπιτα

Μια πολύ νόστιμη σοκολατόπιτα που η γκανάς της χαρίζει μια γιορτινή όψη: στα επόμενα γεννέθλια, δεν χρειάζεται να τρέχεις για τούρτες. Φτιάξτην στα γρήγορα και στα σίγουρα, με τα χεράκια σου! Υλικά 4 αβγά 200 γρ. μαύρη ζάχαρη 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. γάλα 200 γρ. ελαιόλαδο 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις...

Read more »

Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

28 Ιουλίου 2014
By
Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

Υλικά: Για 2 -4 άτομα 400 γραμμάρια φετουτσίνι 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες 2 τομάτες τριμμένες 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 λεμόνι 1 πιπεριά κομμένη σε ψιλά καρέ 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό 2 κουταλιές της σούπας άνηθο αλάτι Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με θαλασσινό...

Read more »

Mai Tai Cocktail

Mai Tai Cocktail

Mai Tai Cocktail Χρόνος προετοιμασίας 3 λεπτά Για 1 άτομα ΥΛΙΚΑ 30 ml light rum 30 ml gold rum 15 ml orange curaçao 15 ml almond liqueur (amaretto) 10 ml grenadine 15 ml χυμό lime θρυμματισμένο πάγο παγάκια φύλλα μέντας Εκτέλεση Γεμίστε το μισό cocktail shaker με παγάκια, κατόπιν προσθέστε τα light rum, gold...

Read more »

Μελιτζάνες ιμάμ με χταπόδι

28 Ιουλίου 2014
By
Μελιτζάνες ιμάμ με χταπόδι

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 χταπόδι (600 γρ.), καθαρισμένο* και κομμένο σε μικρά κομμάτια 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί 300 γρ. ώριμη ντομάτα, τριμμένη 1 φύλλο δάφνης 1 κιλό τσακώνικες μελιτζάνες αλάτι και πιπέρι ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα,...

Read more »

Πένες ριγκάτε με πέστο goji

Πένες ριγκάτε με πέστο goji

Η συνταγή αυτή ήταν μια από τις συμμετοχές μου στον διαγωνισμό των Fridays “Living Well”. Ένα κλασσικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας  Χρειαζόμαστε: 1 μερίδα εστιατορίου ζυμαρικά πέννες 7-10 (ανάλογα με το μέγεθος) ντοματίνια τύπου βελανίδι 2 κουταλιές σάλτσα πέστο goji 3-4 φύλλα goji Για την σάλτσα πέστο: 25 γρ. φύλλα goji 10 γρ. κουκουνάρι...

Read more »

Τάρτα- galette με σπανάκι, μανιτάρια, παντζάρια, ροκφόρ, και βάση από αλεύρι spelt

28 Ιουλίου 2014
By
Τάρτα- galette με σπανάκι, μανιτάρια, παντζάρια, ροκφόρ, και βάση από αλεύρι spelt

Τάρτα-galette με σπανάκι, μανιτάρια, παντζάρια, ροκφόρ και βάση από αλεύρι spelt Για τη βάση (galette) θα χρειαστείτε: 180γρ. αλεύρι spelt Λίγο αλάτι 70γρ. κρύο ανάλατο βούτυρο 6 κ.σ κρύο νερό Για τη γέμιση θα χρειαστείτε: 40γρ. παρμεζάνα τριμμένη 40γρ. γκοργκοντζόλα (ή ροκφόρ) σε κομματάκια 350γρ. σπανάκι σε κρασί (στραγγισμένο) 200γρ. ψητά μανιτάρια με παρμεζάνα 1 ψημένη ρίζα παντζαριού...

Read more »

Μπρουσκέτες με ανθότυρο και ψητά ντοματίνια

16 Ιουλίου 2014
By
Μπρουσκέτες με ανθότυρο και ψητά ντοματίνια

Υλικά:  Για 4-6 άτομα 15 φέτες μπαγκέτα ή ψωμί για μπρουσκέτας 200 γραμμάρια ανθότυρο 1/2 κιλό ντοματίνια Ελαιόλαδο Αλάτι Ρίγανη Φύλλα βασιλικού Μεσογειακό και εύκολο ορεκτικό για όλη την παρέα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Η χαρά της γεμιστής πιπεριάς

16 Ιουλίου 2014
By
Η χαρά της γεμιστής πιπεριάς

ΥΛΙΚΑ   3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στη μέση 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο θρυμματισμένο στο multi 150 γρ. τυριά κίτρινα (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, καπνιστό ρεγκάτο) τριμμένα 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 αυγό μεγάλο 1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα πολτοποιημένη στο multi + 2/3 φλ.τσ. νερό 2 κ.σ. δυόσμο...

Read more »

Πένες ριγκάτε με απάκι

Πένες ριγκάτε με απάκι

Θα χρειαστούμε: 300 γρ. ζυμαρικά πένες ριγκάτε 200 γρ. απάκι 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά 200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης 2-3 λιαστές ντομάτες 1 κουταλιά μαργαρίνη 1 κουταλιά ελαιόλαδο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Read more »

Προφιτερόλ: απ” τη σοκολάτα στο αβοκάντο

16 Ιουλίου 2014
By
Προφιτερόλ: απ” τη σοκολάτα στο αβοκάντο

Οποιοσδήποτε θελήσει ν' αναλύσει τη γοητεία αυτού του επιδορπίου, θα την εντοπίσει στην εναλλαγή γεύσεων, υφών και θερμοκρασιών Υλικά Για τα σου 3 αυγά 120 γρ. αλεύρι 60 γρ. βούτυρο 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη Παγωτό 4 μικρά και πολύ ώριμα αβοκάντο (ή 350 γρ. ψίχα από αβοκάντο) 1 ½ γιαούρτι αγελάδας χυμός από...

Read more »

Πελτές ντομάτας σπιτικός

15 Ιουλίου 2014
By
Πελτές ντομάτας σπιτικός

Υλικά ντοματάκια τύπου Ρόμα, όσα θέλουμε αλάτι ελαιόλαδο προαιρετικά κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα πιπεριές πράσινες ή κόκκινες Εκτέλεση Αγοράζουμε ντοματάκια γερά και ώριμα, όσα εμείς νομίζουμε ότι ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...

Read more »

Σπιτική κέτσαπ με φρέσκα ντοματίνια

15 Ιουλίου 2014
By
Σπιτική κέτσαπ με φρέσκα ντοματίνια

Υλικά 500 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση 500 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβα) 350ml κρύο νερό 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και χοντροκομένο ½ φλ.τσαγ ελαιόλαδο ½ μαραθόριζα καθαρισμένη και χοντροκομμένη 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ½ φρέσκο κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο (κόκκινη καυτερή πιπεριά) 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο 1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading