Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Χταπόδι γιουβέτσι

17 Ιουνίου 2015
By
Χταπόδι γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 χταπόδι 1.200 γρ., καθαρισμένο* 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 400 γρ. κριθαράκι 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν 2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφήνουμε μια...

Read more »

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΨΗΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ!!!

17 Ιουνίου 2015
By
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΨΗΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ!!!

ΥΛΙΚΑ 1 κιλο μοσχαρι ελια η'κιλοτο κομμενο σε μπουκιες 2 ξερα κρεμμυδια τριμμενα 3 σκ.σκορδου λιωμενες στην πρεσα 3-4 ντοματες τριμμενες 2 κ.σουπας παστα ντοματας 1 κρασοποτηρο κοκκινο κρασι 1 φυλλο δαφνη 12 κοκους μπαχαρι 2-3 πρεζες κανελα τριμμενη 1 πρεζα γαρυφαλλο τριμμενο 1 κ.γλυκου ζαχαρη Mix πιπεριων μπολικο Αλατι Ελαιολαδο 1 1/2 κρασοποτηρο...

Read more »

Σαλάτα με πλιγούρι & κινόα και σπανάκι, σέσκουλα, ραπανάκια, μελάτα αυγά και πέστο με κάπαρη

16 Ιουνίου 2015
By
Σαλάτα με πλιγούρι & κινόα και σπανάκι, σέσκουλα, ραπανάκια, μελάτα αυγά και πέστο με κάπαρη

  Υλικα (για 2 μερίδες): Για την σαλάτα:  1/2 κούπα κινόα 1/2 κούπα πλιγούρι 3 μεγάλες χούφτες σπανάκι 6 κλωνιά σέσκουλα 4 αυγά ορτυκιών (ή 2 κανονικά αυγά) ρίγανη και μαϊντανό 6 κόκκινα ραπανάκια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το πέστο: 2 μεγάλες χούφτες φύλλα βασιλικού 2 σκελίδες σκόρδου 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη...

Read more »

H Γαριδομακαρονάδα Του Καλοκαιριού

16 Ιουνίου 2015
By
H Γαριδομακαρονάδα Του Καλοκαιριού

Υλικά για 5 άτομα 1 πακέτο λινγκουίνι 1 κιλό γαρίδες 6 κ.σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4 πολύ ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 2 συσκευασίες ντοματάκι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί ή-ακόμα καλύτερα- ούζο 1 κ.γ. ζάχαρη αλάτι-πιπέρι 5-6 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά μερικές σταγόνες ταμπάσκο ή ½ κ.γ....

Read more »

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

16 Ιουνίου 2015
By
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Θα χρειαστούμε: 2 κιλό μελιτζάνες 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 κουτ σ ελαιόλαδο 1/2 φλιτζ λευκό κρασί λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες 3 κουταλιές γαλέτα για τη μπεσαμέλ: 6 κουτ. σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 6 κουτ. σ αλεύρι ή κορν φλάουρ 4 φλ τσ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου...

Read more »

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από τον Παρλιάρο στις Γλυκές Αλχημείες

13 Ιουνίου 2015
By
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από τον Παρλιάρο στις Γλυκές Αλχημείες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: - 500 γρ. γάλα LACTOFREE ARLA - 50 γρ. κακάο ION - 120 γρ. ζάχαρη - 20 γρ. κορν φλάουρ - 300 γρ. κλασσική κουβερτούρα ION ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κακάο. Την τοποθετούμε στη φωτιά και   Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Γλυκές...

Read more »

Ζελέ από χυμό πορτοκάλι με ζαχαρίνη

13 Ιουνίου 2015
By
Ζελέ από χυμό πορτοκάλι με ζαχαρίνη

Φτιάχνουμε ολιγοθερμιδικό ζελέ πορτοκάλι με ζαχαρίνη μόνοι μας για εκείνες τις λιγούρες της δίαιτας. Τι θα χρειαστούμε 400 ml χυμό πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη 200 ml νερό (για να ρίξουμε κι άλλο τις θερμίδες) 1 φακελάκι 10gr ζελατινη Χαΐτογλου (το κουτάκι εχει 4 φακελάκια) 3 κουταλιές ζαχαρίνη (το προτοκάλι έχει τη γνωστή πικράδα του οπότε...

Read more »

Τα τυροπιτάκια της γιαγιάς μου

13 Ιουνίου 2015
By
Τα τυροπιτάκια της γιαγιάς μου

Τα τυροπιτάκια αυτά, τα έφτιαχνε η γιαγιά μου, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μικρό κορίτσι ακόμα. Είναι η πιο απλή και κλασική συνταγή, με γάλα, γιαούρτι και φέτα, με τη μόνη διαφορά, ότι τότε η γιαγιά μου άνοιγε δικό της φύλλο και μάλιστα το έκανε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα...

Read more »

Σπαγκέτι με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

12 Ιουνίου 2015
By
Σπαγκέτι με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο και λίγα φυλλαράκια για το τέλος 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. σπαγκέτι EKTEΛΕΣΗ Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά και...

Read more »

Koτόπουλο με καραμελωμένα καλοκαιρινά φρούτα της Αργυρώς

Koτόπουλο με καραμελωμένα καλοκαιρινά φρούτα της Αργυρώς

Υλικά συνταγής Για το κοτόπουλο 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο 1/2 φλ. μέλι 1/4 φλ. χυμό ανανά 2 κ.σ. χυμό λεμόνι 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι 3 κ.σ. ελαιόλαδο (κρατάμε την 1 κ.σ. για το σοτάρισμα κοτόπουλου) 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών αλάτι -πιπέρι ρίζι μπασμάτι για το σερβίρισμα Για τα καραμελωμένα φρούτα 1 κ.σ. βούτυρο 1...

Read more »

σπινταριστά τραγανά πουγκιά γεμιστά με λαχανικά

27 Απριλίου 2015
By
σπινταριστά τραγανά πουγκιά γεμιστά με λαχανικά

Εύκολα, τα πιο γρήγορα σε εκτέλεση και πιο νόστιμα απ' όσο αναμενόταν.... Υλικά (για 6 πουγκιά μεγάλα ή 24 μινιόν μπουκιές) 1 μεσαία μελιτζάνα κομμένη σε κύβους περί το 1-2 εκατ. 1 μεσαία πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους περί το 1-2 εκατ. 1/2 μικρομεσαίο κρεμμύδι ομοίως κομμένο 2 μικρά καρότα ομοίως κομμένα 6 ντοματίνια...

Read more »

Χταπόδι ξυδάτο

27 Απριλίου 2015
By
Χταπόδι ξυδάτο

Το χταπόδι είναι φυσική πηγή φωσφόρου, βιταμίνης Β12 και σιδήρου. Είναι πεντανόστιμο και αποτελεί ιδανικό μεζέ για όλες τις εποχές!Υλικά 1 μέτριο χταπόδι ξύδι 2 φύλλα δάφνης λίγο μπαχάρι λάδι, ρίγανη Καθαρίζουμε το χταπόδι (βγάζουμε το δόντι και τα μάτια) και το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: LaxanoKitsos

Read more »

Chili con carne σε τορτίγιες

20 Μαρτίου 2015
By
Chili con carne σε τορτίγιες

Συστατικά  600gr κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό 80ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδιακομμένα σε μικρά κυβάκια 1καυτερή πιπεριάτσίλι 450grτριμμένη ντομάτα 450grκόκκινα φασόλιακονσέρβα 450grκαλαμπόκικονσέρβα (χωρίς ζάχαρη) Αλάτι και πιπέρι 4-6τορτίγιες Διαδικασία  Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και γυρνάμε μέχρι να μαραθεί λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και  ... Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

Μπριζόλες με μουστάρδα

20 Μαρτίου 2015
By
Μπριζόλες με μουστάρδα

Μπριζόλες με μουστάρδα Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη συνταγή για μπριζόλες, στο τηγάνι με μουστάρδα και δεντρολίβανο. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Χοιρινές μπριζόλες: 800 γρ. χωρίς κόκαλο και λίπος Ελαιόλαδο: 2 + 1 κουταλιά σούπας Μουστάρδα: 3 κουταλιές σούπας Τριμμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο: 4 κουταλιές σούπας (αν χρησιμοποιήσετε ξερό, βάλτε 1,5 κουταλιά σούπας) Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading