Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Λαζάνια με μελιτζάνες

12 Οκτωβρίου 2014
By
Λαζάνια με μελιτζάνες

Λαζάνια με μελιτζάνες Υπέροχα, νοστιμότατα λαζάνια, με μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας και τυρί. Ένα χορταστικό πιάτο χωρίς κρέας! Από το radicio.com. Υλικά συνταγής για τα λαζάνια: Αλεύρι: 2300 γρ. Αυγά: 3 πολύ μεγάλα Υλικά συνταγής για τη γέμιση: Φλάσκες μελιτζάνες: 2 μεγάλες (ή 3 μέτριες) Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας Ξεφλουδισμένες ντομάτες ρόμα: 2 κονσέρβες των 400...

Read more »

Τάρτα Σοκολάτας με Κυδώνι

Τάρτα Σοκολάτας με Κυδώνι

Τάρτα Σοκολάτας και Κυδώνι Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά Μερίδες: 8 – 10 Υλικά Βάση Τάρτας: 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά) ½ κ.γ. αλάτι 200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κρύο, τριμμένο από το χοντρό τρίφτη ή κομμένο σε μικρά κομμάτια 2 – 3 κουταλιές...

Read more »

Κολοκύθι γλυκό του κουταλιού

12 Οκτωβρίου 2014
By
Κολοκύθι γλυκό του κουταλιού

Υλικά 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη 1κ. της σούπας ασβέστη Για το σιρόπι  1 κιλό ζάχαρη  3 ποτήρια νερό  Χυμό από 1 λεμόνι Εκτέλεση Καθαρίζουμε την φλούδα της κολοκύθας κ την κόβουμε σε κομμάτια ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...

Read more »

Κέικ μήλου-κανέλλας, με κεφίρ ή ξινόγαλο

12 Οκτωβρίου 2014
By
Κέικ μήλου-κανέλλας, με κεφίρ ή ξινόγαλο

Υλικά 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 220 γρ. ζάχαρη 1 ½ κ. γ. κανέλλα σκόνη ¼ κούπας ηλιέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο) 1 αυγό ½ κούπα κεφίρ ή ξινόγαλο ¼ κούπας λικέρ μήλο (ή κανέλλας, ή τεντούρας κλπ) 50 γρ. σταφίδες ξανθές (ή μαύρες και ξανθές μαζί) 2 ξινόμηλα ή καθαρισμένα και κομμένα...

Read more »

Smoothie με καρότα και σταφύλι

11 Οκτωβρίου 2014
By
Smoothie με καρότα και σταφύλι

ΥΛΙΚΑ (για 1 ποτήρι) 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, σε κομμάτια 100 γρ. μάνγκο, καθαρισμένο, σε κομμάτια 5 γρ. φρέσκο τζίντζερ 50 γρ. σταφύλι, χωρίς κουκούτσια 50 ml πράσινο τσάι, ρόφημα 50 γρ. γιαούρτι EKTEΛΕΣΗΒάζουμε όλα τα υλικά στο ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet

Read more »

Χοιρινες μπριζολες αλλα Ιταλικα

11 Οκτωβρίου 2014
By
Χοιρινες μπριζολες αλλα Ιταλικα

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΝΟΣΤΙΜΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ  ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΙΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ  1 Κ.Γ. ΚΑΠΑΡΗ 1 ΚΟΥΤΑΚΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ  2 Κ.Σ. ΡΙΓΑΝΗ 4 ΦΙΛΕΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ  1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ 1 ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ ΦΡΕΣΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ Η ΑΠΟΞ. 1 ΜΙΚΡΟ  ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  1 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ  ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ...

Read more »

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ του Στέλιου Παρλιάρου

11 Οκτωβρίου 2014
By
ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ του Στέλιου Παρλιάρου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: - 400 γρ. σοκολάτα λευκή ΙΟΝ - 200 γρ. γάλα - 2 φύλλα ζελατίνας 10 γρ. - 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36 % λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή ARLA - 250 γρ. γιαούρτι πλήρες - ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι - κορν φλέις για σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ...

Read more »

ΜΙΛΦΕΪΓ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από τον Στέλιο Παρλιάρο – γλυκές αλχημείες

11 Οκτωβρίου 2014
By
ΜΙΛΦΕΪΓ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από τον Στέλιο Παρλιάρο – γλυκές αλχημείες

ΜΙΛΦΕΪΓ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από τον Στέλιο Παρλιάρο - γλυκές αλχημείες ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: 500 γρ. αλεύρι σκληρό 60 γρ. κακάο ΙΟΝ 270 γρ. νερό κρύο 80 γρ. βούτυρο λιωμένο LURPAK 10 γρ. αλάτι χονδρό 340 γρ. βούτυρο παγωμένο LURPAK ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 700 γρ. φρέσκο γάλα 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA...

Read more »

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ από τον Στέλιο Παρλιάρο

11 Οκτωβρίου 2014
By
ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ: 150 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού 350 γρ. σοκολάτα γάλακτος ION 70 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια LURPAK ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ: Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε ελαφρά σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βράζουμε το χυμό λεμονιού και τον αδειάζουμε μέσα στη σχεδόν λιωμένη ... Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

Μακαρούνες με ντομάτα, απάκι και τηγανητό ζυμάρι

5 Σεπτεμβρίου 2014
By
Μακαρούνες με ντομάτα, απάκι και τηγανητό ζυμάρι

Με έμπνευση τις τηγανητές πατάτες που μέσα σε μια σάλτσα στιφάδου αλλού μουλιάζουν και αλλού μένουν τραγανές, σκέφτηκα από το ίδιο ζυμάρι να φτιάξω μακαρούνες και αλμυρές τηγανητές δίπλες σε ακανόνιστα σχήματα. Το ζυμάρι αυτό, πέφτοντας μέσα στη σάλτσα των μακαρονιών, κάνει μια νόστιμη αντίθεση. Φτιάχνω μια ζύμη, ανακατεύοντας ½ κιλό αλεύρι για όλες τις...

Read more »

Παγωτό μπανάνα

5 Σεπτεμβρίου 2014
By
Παγωτό μπανάνα

 Το σημερινό παγωτάκι είναι από τα πιο νόστιμα που δοκιμάσαμε το φετινό καλοκαίρι! Υλικά για 4 μερίδες: 2 μεγάλες μπανάνες 200 γρ. μασκαρπόνε 200 ml κρέμα γάλακτος light ¼ κούπας τσαγιού ζάχαρη 1 κουταλάκι σιρόπι καραμέλας ή γλυκόζη Για το σερβίρισμα: μερικές φετούλες μπανάνας Τι κάνουμε: Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε...

Read more »

Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια

5 Σεπτεμβρίου 2014
By
Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια

Υλικά για 3-4 μερίδες: 500 γρ. βίδες ολικής άλεσης για την πέστο: 2 κολοκυθάκια 3 σκελίδες σκόρδο 6 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. κουκουνάρι μια χούφτα φύλλα βασιλικού αλάτι κ πιπέρι 1 φλιτζανάκι ζωμός από τα ζυμαρικά για τα ψητά λαχανικά: 12 ντοματίνια, κομμένα στα 2 2 κολοκυθάκια, σε κυβάκια 1 κ.σ. κουκουνάρι 2 κ.σ....

Read more »

Κέικ αρωματισμένο με λουίζα

5 Σεπτεμβρίου 2014
By
Κέικ αρωματισμένο με λουίζα

Σε μια από τις ξεναγήσεις στον βοτανικό κήπο μας, η κυρία Hila Adler από το Ισραήλ μας μίλησε για την «πράσινη ζάχαρη», μια ζάχαρη που γίνεται όταν αναμείξεις φύλλα λουίζας με ζάχαρη Πράσινο κέικ Αμανίτα Υλικά 375 γρ. λιπαρό υλικό (βούτυρο, μαργαρίνη, λάδι ή μείγμα τους) 3 φλυτζάνια πράσινη ζάχαρη 3 φλυτζάνια γάλα 6...

Read more »

Κιμαδόπιτα Νο.07

5 Σεπτεμβρίου 2014
By
Κιμαδόπιτα Νο.07

500 γρ. κιμάς αρνίσιος 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 1 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 1 πράσινη πιπεριά χονδροκομμένη 1 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο 1 φλιτζ. λευκό κρασί Αλάτι - πιπέρι 1 πακέτο φύλλο κρούστας Εκτέλεση Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τον κιμά, το Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading