Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Τζατζίκι Αβοκάντο με Γλυστρίδα και Δυόσμο

Τζατζίκι Αβοκάντο με Γλυστρίδα και Δυόσμο

Τζατζίκι Αβοκάντο με Γλυστρίδα και Δυόσμο Χρόνος προετοιμασίας:  10 λεπτά Υλικά:  200 ml Γιαούρτι στραγγιστό 2% 1 γινωμένο αβοκάντο 1 κ.γ. ψητό σκόρδο, λιωμένο ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων 2 κουταλιές χυμό λεμονιού ½ κούπα, φυλλαράκια τρυφερά γλυστρίδας, ψιλοκομμένα Φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα (περίπου 1 κουταλιά) Εκτέλεση: Πολτοποιούμε το σκόρδο με το αλάτι. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αβοκάντο, το ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Πίτσα Σαλβαδόρ

5 Αυγούστου 2014
By
Πίτσα Σαλβαδόρ

ΥΛΙΚΑ 1 αφράτη ζύμη Pillsbury 220 γρ. μελιτζάνες, σε λεπτές ροδέλες 1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη 1 πρέζα μπούκοβο 1 χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, για την επάλειψη του ταψιού 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα του ταψιού μερικά φύλλα βασιλικού ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ  5-6 κ.σ. πουρέ ντομάτας 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη...

Read more »

Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα και τυρί σε σός σόγιας με μέλι και μουστάρδα

5 Αυγούστου 2014
By
Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα και τυρί σε σός σόγιας με μέλι και μουστάρδα

Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού σε μια συνταγή με μεσογειακό ταμπεραμέντο και άρωμα Άπω Ανατολής Υλικά για 3 άτομα 1/2 ψαρονέφρι (περίπου 1/2 κιλό) 3-4 μπαστουνάκι κεφαλογραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες Αλάτι και πιπέρι 2 σφηνάκια σος σόγιας 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα 1 σκελίδα σκόρδο Λίγο αλεύρι...

Read more »

αρωματική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς: η ανταγωνίστρια

5 Αυγούστου 2014
By
αρωματική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς: η ανταγωνίστρια

Η πιπεριά, κύριο συστατικό του καλοκαιριού, σκληρή ανταγωνίστρια της ντομάτας και bitchy από γεννησιμιού, χρησιμοποιεί τα διαφορετικά της πρόσωπα για να τρυπώνει στις συνταγές Προετοιμασία: 5 λεπτά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή Υλικά (για ποσότητα σάλτσας 200 ml περίπου ) 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης  ή πιπεριές κέρατα πλυμένες 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες (χωρίς το πράσινο φύτρο)...

Read more »

Χορτοφαγικά παπουτσάκια με παρμεζάνα

5 Αυγούστου 2014
By
Χορτοφαγικά παπουτσάκια με παρμεζάνα

Τα παπουτσάκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με πρωταγωνίστρια τη λατρεμένη μελιτζάνα με γέμιση κιμά και επικάλυψη μπεσαμέλ ή πουρέ ή απλά τυράκι. Εδώ σας προτείνουμε μια πιο υγιεινή εκδοχή χωρίς κιμά, αλλά με γέμιση λαχανικών Υλικά: 8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες 1 κολοκύθι 1 καρότο 1 μικρή πράσινη πιπεριά 1 μικρή κόκκινη πιπεριά 1...

Read more »

Καλοκαιρινό κυριακάτικο δείπνο με χοιρινά παιδάκια σε τζίντζερ ειλ , καφέ μανιτάρια γεμιστά με σκόρδο

4 Αυγούστου 2014
By
Καλοκαιρινό κυριακάτικο δείπνο με χοιρινά παιδάκια σε τζίντζερ ειλ , καφέ μανιτάρια γεμιστά με σκόρδο

  Για να εξιλεωθώ για την πολύμηνη απουσία μου είπα να ανεβάσω 3 συνταγές σε ένα ποστ. Για τα γεμιστά μανιτάρια με σκόρδο 12 μέτρια καφέ μανιτάρια 2.κς. χυμός λεμονιού 4 σκελίδες σκόρδο 40 γρ βούτυρο 1 κ.σ. κονιάκ 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός Αλάτι και πιπέρι Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους...

Read more »

Γλώσσες πλακί!

4 Αυγούστου 2014
By
Γλώσσες πλακί!

 Όπως κι ότι ψάρι κι εάν φτιάξουμε θα είναι καλό, αυτό που σας προτείνω είναι ένα Καλοκαιρινό δροσερό και Ελαφρύ φαγητό Υλικά : 1 κιλό γλώσσες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ) 11/2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη 2 με 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 με 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη 1/2 ματσάκι μαϊντανό...

Read more »

Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, αβοκάντο και λάιμ!

4 Αυγούστου 2014
By
Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, αβοκάντο και λάιμ!

Για 2 άτομα: 300 γρ κοντά ζυμαρικά, βρασμένα 300 γρ κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο 1 μεγάλη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1 καυτερή πιπερίτσα 1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς τους σπόρους 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (προαιρετικό) χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ 3-4 σταγόνες tabasco 1. Λιώνεις με...

Read more »

Κέικ με ροδάκινα και κεράσια…πιο αφράτο δεν γίνεται!

4 Αυγούστου 2014
By
Κέικ με ροδάκινα και κεράσια…πιο αφράτο δεν γίνεται!

  ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 30Χ30 40 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη για νηστήσιμο) 3 κ.σ. ηλιέλαιο 190 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (λευκή ή ολικής άλεσης) 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γλ. αλάτι 250 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά (ή γάλα καρύδας / αμυγδάλου / σόγιας για να έχουμε ένα κέικ νηστήσιμο) 110 γρ. ζάχαρη...

Read more »

Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

4 Αυγούστου 2014
By
Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

Τα όσπρια είναι πολύ αγαπημένα υλικά στην Ελληνική κουζίνα που τα εκτιμά κι εμείς τα αγαπάμε Τα Υλικά  2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα 1 μεγαλούτσικο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο ή σέλερι 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 15 ντοματάκια πλυμένα και κομμένα στη μέση...

Read more »

Το ευκολότερο προφιτερόλ της μαμάς

4 Αυγούστου 2014
By
Το ευκολότερο προφιτερόλ της μαμάς

Ως τεμπέλα στο θέμα της μαγειρικής, προτιμώ ν' αντιγράφω τα ευκολάκια της μαμάς μου, όπως αυτό το προφιτερόλ. που το φτιάχνει στο πιτς - φυτίλι Υλικά (για 12 ατομικά μπολ) 1 λίτρο γάλα φρέσκο 1 πακέτο κακάο ΙΟΝ 1φλ. τσαγιού νισεστέ 1 σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ 100 γρ. 1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη 350 γρ. σαβαγιάρ...

Read more »

Απ” την Ισπανία στην Τζια: στραπατσάδα πράσινη

4 Αυγούστου 2014
By
Απ” την Ισπανία στην Τζια: στραπατσάδα πράσινη

Οι εφευρετικοί μάγειρες της Μεσογείου χρησιμοποιούν κάθε εποχικό λαχανικό, μυρωδικά ή χορταρικά και τα συνδυάζουν με αυγά για να φτιάξουν φριτάτα ή φρουτάλια Ομελέτα-στραπατσάδα με φρέσκα κουκιά (ή φασολάκια) και σκόρδο Εμπνευσμένη από την ισπανική ομελέτα με σπαράγγια του David Tanis ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες, και αν έχετε...

Read more »

Πως να κάνουμε ένα νηστίσιμο μπράουνι με ελαιολάδο και χωρίς αυγά !

4 Αυγούστου 2014
By
Πως να κάνουμε ένα νηστίσιμο μπράουνι με ελαιολάδο και χωρίς αυγά !

 Είναι γλυκό με σοκολάτα και καρύδια! Είναι νηστίσιμο γιατί δεν περιέχει αυγά και γίνεται πανευκολα με ελαιόλαδο! Ιδανικό για περιόδους νηστείας και όχι μόνο! Υλικά 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 γρ. κακάο 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 280 γρ. ζάχαρη...

Read more »

Συντήρηση σάλτσας ντομάτας σε βαζάκια

4 Αυγούστου 2014
By
Συντήρηση σάλτσας ντομάτας σε βαζάκια

 Υπάρχουν υλικά όμως που μπορώ να τα συντηρήσω με άλλον τρόπο. Όπως οι ντομάτες. Μπορώ ανάλογα με την ποικιλία να φτιάξω λιαστές, ή "λιαστές" φούρνου, τοματοπελτέ και ολοκληρωμένη σάλτσα έτοιμη προς κατανάλωση Σάλτσα ντομάτας σε βαζάκια Υλικά ντομάτες ώριμες πιπεριά πράσινη σκόρδο κρεμμύδι (αλάτι) (λίγη ζάχαρη) κόκκινη πιπεριά ελαιόλαδο μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένο Εκτέλεση  Οι ποσότητες δεν...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading