Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Μακαρονάδα Με Κεφτεδάκια

11 Ιουλίου 2016
By
Μακαρονάδα Με Κεφτεδάκια

  Υλικά για 4-5 άτομα 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 αβγό 1 μέτριο ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό 1 χοντρή φέτα ψωμί μουσκεμένο σε νερό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Για τη σάλτσα 6 κ.σ. ελαιόλαδο 3 πολύ ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 συσκευασία κονκασέ 3 πιπεριές κέρατα...

Read more »

Μαγιονέζα

11 Ιουλίου 2016
By
Μαγιονέζα

Μια μαγιονέζα που δεν κινδυνεύετε .... 1) Να κόψει 2) Είναι τρόπο τινά  "μακράς διαρκείας" 3) Αν θέλετε βάζετε αυγό Υλικά 100 ml νερό 3 κουτ.σούπας γεμάτες κόρν-φλάουρ Ελαιόλαδο Καλαμποκέλαιο Χυμό λεμονιού Ξύδι Αλάτι Ζάχαρη Προαιρετικά Κρόκο αυγού,μουστάρδα Οδηγίες Ανακατεύουμε το νερό με το κόρν φλάουρ. Ρίχνουμε το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι

11 Ιουλίου 2016
By
Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι

ΥΛΙΚΑ 2 μεγάλες γλυκοπατάτες 1/2 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια 1/2 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια 1/2 πιπεριά πορτοκαλί, σε καρεδάκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. κατίκι 1 πρέζα κάρυ (ή όσο χρειάζεται για να γίνει η γεύση που θέλουμε) 1/2 κ.γλ. ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι 3 κ.σ. ελαιόλαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε...

Read more »

Ποικιλία λουκάνικων µε πατατοσαλάτα

11 Ιουλίου 2016
By
Ποικιλία λουκάνικων µε πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 χωριάτικα λουκάνικα 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης 4 λουκάνικα Γερµανίας (Weisswurst, Knackwurst κ.ά.) 100 ml χυµό λεµονιού Για την πατατοσαλάτα 4-5 πατάτες, καλά πλυµένες 1 χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες ή 5-6 φέτες µπέικον, σε καρέ 2-3 κ.σ. κάππαρη 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 5-6 κ.σ. µαγιονέζα 1½ κ.σ....

Read more »

μπάμια να τρως σοκολάτα να γεύεσαι

11 Ιουλίου 2016
By
μπάμια να τρως σοκολάτα να γεύεσαι

    Υλικά: μπάμιες καρότο τριμμένο κρεμμύδι πιπεριά φλωρίνης ή πράσινη ντομάτα για σάλτσα ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας σκόρδο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι κουρκουμά ή κάρυ, σκόνη μουστάρδας ψιλοκομμένος μαϊντανός Εκτέλεση: 1. καθαρίζουμε τις μπάμιες αν είναι φρέσκες. αν είναι κατεψυγμένες γλιτώσατε τον κόπο! 2. σε ένα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Η τυρόπιτα της ακαμάτρας

11 Ιουλίου 2016
By
Η τυρόπιτα της ακαμάτρας

Υλικά 400 γρ. φέτα (εγώ προτιμώ τις πιο πικάντικες, όπως Ηπείρου ή Δωδώνης) 2 αυγά 2 φλιτζ. γάλα και λίγο ακόμα γάλα σε ένα μικρό μπολάκι 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 35 γρ. ξηρή μαγιά 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (αν σας αρέσει ο δυόσμος μπορείτε να βάλετε και περισσότερο) αλάτι και...

Read more »

Κοτόπουλο ή χοιρινό ρολό με σάλτσα μελιού στο φούρνο

11 Ιουλίου 2016
By
Κοτόπουλο ή χοιρινό ρολό με σάλτσα μελιού στο φούρνο

Τα υλικά μας: 1 κομμάτι  έτοιμο ρολό κοτόπουλο             2-3 καρότα 4 κουταλιές λάδι 1 κρασοπότηρο κονιάκ 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό 1 κουταλιά σ. κορν φλάουρ 2 κουταλιές σ. μέλι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 ποτήρια νερό Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο: Εδώ σας γράφω τη συνταγή σε περίπτωση που...

Read more »

Ένα Κριθαράκι Που Παίρνει Τόνο!

22 Ιουνίου 2016
By
Ένα Κριθαράκι Που Παίρνει Τόνο!

Υλικά για 3 άτομα 2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA 300 γρ. χοντρό κριθαράκι 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 1 συσκευασία κονκασέ 8 ντοματίνια σε ροδέλες 1 κ.γ. ζάχαρη ξύσμα από 1 λεμόνι ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Στραγγίζουμε τον τόνο από το...

Read more »

Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο !!!

21 Ιουνίου 2016
By
Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο !!!

Απλά υπέροχη συνταγή! ΥΛΙΚΑ: 1300 βερίκοκα 750 γρ ζάχαρη Μισό ποτήρι νερό ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Πλένουμε τα βερίκοκα και τα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Read more »

Χοιρινές µπριζόλες µαριναρισµένες σε βότανα

21 Ιουνίου 2016
By
Χοιρινές µπριζόλες µαριναρισµένες σε βότανα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριµµένη 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 κ.σ. µουστάρδα Dijon µε σιναπόσπορους 200 ml λευκό ξηρό κρασί 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 χοιρινές µπριζόλες αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το θυµάρι, το σκόρδο, τα κρεµµυδάκια, τη µουστάρδα, το ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Σαλάτα καπρέζε: πιο ιταλική δεν γίνεται!

21 Ιουνίου 2016
By
Σαλάτα καπρέζε: πιο ιταλική δεν γίνεται!

Πρώτες αναφορές για την ύπαρξη της σαλάτας καπρέζε έχουμε στη δεκαετία του 1920, καθώς παρουσιάζεται σε ένα μενού από το τραπέζι των φουτουριστών, που σύχναζαν στο ξενοδοχείο Hotel Quisisana του Κάπρι. Το καλοκαίρι του 1924, ο δημιουργός του κινήματος των φουτουριστών, Filippo Tommaso Marinetti, που απ’ ό,τι φαίνεται πρόσεχε πάρα πολύ τη γραμμή του,...

Read more »

Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

21 Ιουνίου 2016
By
Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (προτιμήστε κατά σειρά προτεραιότητας χτένι ή κιλότο ή σπάλα ή ελιά) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι, τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ½ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 600 μλ. ζωμό κότας (από ζελέ ψυγείου, ή σπιτικό ) 100 μλ. ελαιόλαδο Για το...

Read more »

Χωριάτικη Σαλάτα με Κριθαράκι!

21 Ιουνίου 2016
By
Χωριάτικη Σαλάτα με Κριθαράκι!

Υλικά: Για το ντρέσσινγκ 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο 3/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν 1/4 φλιτζανιού ξίδι Για τη σαλάτα 1 1/2 φλιτζάνια...

Read more »

Γάβρος ή Σαρδέλα στο φούρνο με πατάτες !!!

21 Ιουνίου 2016
By
Γάβρος  ή Σαρδέλα στο φούρνο με πατάτες !!!

  Υλικά     1 κιλό γαύρο ή σαρδέλες     1 κιλό πατάτες     5 κρεμμύδια     250 γραμ. λάδι     5-6 σκελίδες σκόρδο     3 ντομάτες κόκκινες     αλάτι, πιπέρι Τι κάνουμε Καθαρίζουμε το γαύρο από τα σπάραχνα και κόβουμε τα κεφάλια και τα πετάμε.Καθαρίζουμε τις πατάτες,...

Read more »