Συνταγές

Συνταγές μαγειρικής

Φιλέτα μπακαλιάρου πανέ

10 Απριλίου 2014
By
Φιλέτα μπακαλιάρου πανέ

Αντί να αγοράζετε ετοιματζίδικα fishsticks που είναι αρκετά επεξεργασμένη τροφή αγοράστε φιλέτα μπακαλιάρου για 4 άτομα – απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά Υλικά: 8 φιλέτα μπακαλιάρου σε ροδέλες 4 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αυγά φρυγανιά τριμμένη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα για τη σάλτσα 3 κ. σούπας μαγιονέζα...

Read more »

Φάβα με καραμελωμένα μανιτάρια

10 Απριλίου 2014
By
Φάβα με καραμελωμένα μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα) 500 γρ. φάβα Σαντορίνης 400 γρ. κρεμμύδια, σε χονδρά κομμάτια και 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 200 γρ. καρότα, σε χονδρά κομμάτια Φρέσκα άγρια μανιτάρια θα βρείτε σε επιλεγμένα μανάβικα. Αν δεν μπορέσετε να τα προμηθευτείτε, αντικαταστήστε τα με κατεψυγμένα. 3 σκελίδες σκόρδο 150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το...

Read more »

Burger με μανιτάρια

10 Απριλίου 2014
By
Burger με μανιτάρια

Υλικά: 6 ψωμάκια για berger 6 μανιτάρια πορτομπέλο 2 ντομάτες 3 φύλλα μαρουλιού Εκτέλεση Πλένουμε καλά τις ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa

Read more »

Πανεύκολο και νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα

10 Απριλίου 2014
By
Πανεύκολο και νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα

Αυτό το παγωτό… ότι και να πω για αυτό το παγωτό είναι πραγματικά λίγο. Μόνο 3 υλικά: μπανάνα, κακάο και γάλα καρύδας Υλικά 3 μπανάνες 5-6 κουταλιές κακάο 100 γραμμ. γάλα καρύδας Εκτέλεση Κόβουμε τις μπανάνες σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: The one with all the tastes

Read more »

Νηστήσιμη Κρέπα με ταχίνι

10 Απριλίου 2014
By
Νηστήσιμη Κρέπα με ταχίνι

  Υλικά 1 φλ. νερό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.σ. ταχίνι Λίγο αλάτι ½ κ. γλ. Κύμινο 1 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το νερό και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: NostimeSyntages

Read more »

Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

9 Απριλίου 2014
By
Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρχίζουν οι ετοιμασίες σε όλες τις κουζίνες για γλυκά, αλμυρά, αυγά και κάθε λογής πασχαλινά ΥΛΙΚΑ (βγαίνουν περίπου 65 κουλουράκια) 450 gr αλεύρι για για όλες τις χρήσεις,κοσκινισμένο 130 gr ζάχαρη άχνη 200 gr βούτυρο (έβαλα ADORO)σε θερμοκρασία δωματίου 1 αυγό σε θερμοκρασία...

Read more »

Σαλάτα με εσπεριδοειδή και μανούρι – Κέικ με λεμόνι και λάιμ – Φιλέτο γλώσσας με πατάτες και ντοματοσαλάτα

9 Απριλίου 2014
By

Σαλάτα με εσπεριδοειδή και μανούρι Κέικ με λεμόνι και λάιμ Φιλέτο γλώσσας με πατάτες και ντοματοσαλάτα Β. Σικαλιάς-Α. Λαγός chef on air - σεφ στον αέρα   Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Το Πιρούνι

Read more »

Μελιτίνια

9 Απριλίου 2014
By
Μελιτίνια

Παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό από τη Σαντορίνη. Υλικά Ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένα με αυγοδάρτη 1 σφηνάκι ρακί 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 250 γρ. νερό (ανάλογα με το αλεύρι, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε 10 γρ. νερό) Γέμιση 500 γρ....

Read more »

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι κακάο

9 Απριλίου 2014
By
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι κακάο

η Νατάσσα αποφάσισε να μας αποκαλύψει τα πιο αφράτα και νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού Υλικά 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού 1 κ.γ. baking powder ξύσμα από 2 πορτοκάλια 500γρ.-750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.γ ταχίνι με κακάο Φέτες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα Διαδικασία Προθέρμανε τον...

Read more »

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

24 Μαρτίου 2014
By
Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

Να ξέρετε ο παστός μπακαλιάρος θέλει προετοιμασία, δηλαδή καλό "ξαλμύρισμα" που πρέπει να κάνετε από την προηγούμενη ημέρα. Οπότε, αρχικά κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Τον ξαλμυρίζετε για 12 ώρες σε άφθονο νερό το Υλικά συνταγής 1 φύλλο μπακαλιάρου παστού κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 ματσάκι πράσα 1 μάτσο μάραθο (ή μαϊντανό και...

Read more »

Fish And Chips με σος ταρτάρ

24 Μαρτίου 2014
By
Fish And Chips με σος ταρτάρ

Η μέρα επιβάλλει μπακαλιάρο. Και δεν λέω, ωραία η σκορδαλιά αλλά να μην βρούμε και άλλους τρόπους να σερβίρουμε ένα τέτοιο πιάτο; 6 φιλέτα μπακαλιάρου καθαρισμένα και χωρίς την πέτσα 1 φλιτζάνι βρώμη 2 ασπράδια αυγού 1 1/2 φλιτζάνι φιστίκι χωρίς φλούδα αλατισμένο 3 μέτρια παντζάρια 4 μικρές πατάτες 3-4 μεγάλα καρότα 1...

Read more »

Kαβούρι Με Μοσχάτο Κρασί

24 Μαρτίου 2014
By
Kαβούρι Με Μοσχάτο Κρασί

Το ελληνικό καβούρι που κυκλοφορεί άφθονο και ζωντανό στην αγορά διαθέτει όλους τους λόγους για να το αγαπήσουμε και να υιοθετήσουμε στην ψαρο-κουζίνα μας: είναι ολόφρεσκο Υλικά 11/2 κιλό καβούρια κομμένα στα 4 ή στα 2 αν είναι μικρά 1/2 φλ. ελαιόλαδο 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2-3 πολύ ώριμες...

Read more »

Αρωματικά μπισκότα με σταφίδες, κανέλα και καρύδια

24 Μαρτίου 2014
By
Αρωματικά μπισκότα με σταφίδες, κανέλα και καρύδια

Αυτό το μπισκότο είναι απλά θεσπέσιο και οι σταφίδες ταιριάζουν υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά Υλικά 120 γραμμ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου 120 γραμμ. ζάχαρη καστανή 1 μεγάλο αυγό * 2 βανιλίνες 100 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα...

Read more »

Καβούρια γεμιστά

24 Μαρτίου 2014
By

Τα γεμιστά καβούρια είναι ένα εντυπωσιακό ορεκτικό που φτιάχνεται πολύ εύκολα και πάρα πάρα πολύ γρήγορα Υλικά: 4-6 μεγάλα καβούρια 4 κουταλιές μαγιονέζα 2 κουταλάκια κάπαρη τουρσί 3 αγγουράκια τουρσί 1 αυγό βραστό 1 κουταλάκι μουστάρδα 1 κουταλιά μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο Αλάτι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό βουτάμε...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading