Διάφορα

Smoothie με γεύση μηλόπιτα!

23 Ιανουαρίου 2015
By
Smoothie με γεύση μηλόπιτα!

Υλικά: 1 ποτήρι γάλα σόγιας 1 μικρό μήλο 2 κ.σ. βρώμη 2 κ.σ. σταφίδες 1 κ.σ. καρύδια 3 κ.γ. φυστικοβούτυρο 1/4 κ.γ. κανέλα 1/4 κ.γ γαρύφαλο Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: The Veggie Sisters

Read more »

Vegetable Noodle Soup

16 Ιανουαρίου 2015
By
Vegetable Noodle Soup

Υλικά 2 καρότα 2 κολοκυθάκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 πατάτα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 2-3 σκελίδες σκόρδο 3 μεγάλα μανιτάρια λευκά 60-70γρ. Noodles της επιλογής μας (εγώ προτείνω Noodles σιταριού) 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου (ή και λαχανικών για τους φίλους μας τους vegetarians) 2 κουταλιές της σούπας soy sauce 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ...

Read more »

Αφράτα και μυρωδάτα κουλουράκια καρότου

16 Ιανουαρίου 2015
By
Αφράτα και μυρωδάτα κουλουράκια καρότου

Τα υλικά που ακολουθούν είναι για δύο μεγάλα ταψιά φούρνου. 300 γραμ. γιαούρτι πρόβειο πλήρες, 1 μεγάλο και χοντρό καρότο καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη (ρεντέ), 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι ζάχαρη μαύρη κρυσταλλική, 1 μεγάλο αυγό, 1/5 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο, 1 κουταλάκι δυόσμο αποξηραμένο, 1 κουταλάκι κοφτό σόδα μαγειρική, 1 κουταλάκι γεμάτο μπεϊκιν...

Read more »

Σαν Μιχάλη σαγανάκι

16 Ιανουαρίου 2015
By
Σαν Μιχάλη σαγανάκι

Το Σαν Μιχάλη είναι ένα σκληρό, κίτρινο τυρί από αγελαδινό γάλα, που παράγεται στη Σύρο ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 200 ml χυμό πορτοκαλιού 50 γρ. μέλι 60 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 1/3 ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα 250 γρ. τυρί ΠΟΠ Σαν Μιχάλη Σύρου, σε φέτες...

Read more »

OMEΛΕΤΑ ΜΑΦΙΝΣ (OMELETTE MUFFINS)

7 Ιανουαρίου 2015
By
OMEΛΕΤΑ ΜΑΦΙΝΣ (OMELETTE MUFFINS)

Απλό, γρήγορο κι εύκολο πρωινό αλλά παρ' όλα αυτά υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο σας έχω σήμερα (ακριβώς όπως μου αρέσει - όπως και στους περισσότερους νομίζω) Ποσότητα: 6 "μάφινς" ΥΛΙΚΑ:  2 φέτες ψωμί 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο 2 αβγά 1/4 φλ. γάλα 1/3 φλ. φέτα τριμμένη 1/3 φλ. κασέρι τριμμένο αλάτι, πιπέρι λίγο λαδάκι...

Read more »

Ραβιόλια με Γαλοπούλα που Περίσσεψε

Ραβιόλια με Γαλοπούλα που Περίσσεψε

Αξιοποιώ τα περισσεύματα από γαλοπούλα ή κοτόπουλο που μας περίσσεψε και φτιάχνω ραβιόλια. Υλικά: Για τη Ζύμη: 1 δόση ζύμης για φύλλο (χωρίς ξύδι) (ή φτιάξτε 1 1/2 δόση) Επιπρόσθετο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου Για τη γέμιση: 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας vitam culinesse 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ κούπα...

Read more »

Καλή Χρονιά …με γλυκιά θωριά και με γεμιστή πλεξούδα βασιλόπιτα

29 Δεκεμβρίου 2014
By
Καλή Χρονιά …με γλυκιά θωριά και με γεμιστή πλεξούδα βασιλόπιτα

Για την ζύμη τώρα, χρησιμοποίησα: 700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη κρυσταλλική, 1/4 κοφτό κουταλάκι αλάτι, 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο, 1/3 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο γάλακτος, 1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο, 2 μέτρια αυγά, ξύσμα και χυμό από 2 μέτρια πορτοκάλια χοντρόφλουδα, 1/2 κουταλάκι μαχλέπι σκόνη, 1/2 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη, 1 κουταλάκι...

Read more »

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΣΤΟΛΙΔΙΑ

29 Δεκεμβρίου 2014
By
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΣΤΟΛΙΔΙΑ

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΣΤΟΛΙΔΙΑΧριστουγεννιάτικα μπισκότα-στολίδια με μοναδική κουπ πατ σε σχήμα χιονονιφάδας εδώ. Δημιουργήστε στολίδια με οικονομικό τρόπο και στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο , διάφορες συνθέσεις αλλά και το γιορτινό σας τραπέζι. θα χρειαστούμε (για τα μπισκότα) 1 1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο 1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη 1 φλ. τσ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού 1 ποτήρι του...

Read more »

Αρωματική βασιλόπιτα-κέικ για να υποδεχθούμε το 2015

29 Δεκεμβρίου 2014
By
Αρωματική βασιλόπιτα-κέικ για να υποδεχθούμε το 2015

Διαφορετική, σοκολατένια αλλά και με αρώματα παραδοσιακής βασιλόπιτας ΥΛΙΚΑ για ταψί 26-28 εκ. 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική 3 αυγά μεγάλα 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 60 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος 200 γρ. γιαούρτι 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι (90-95 γρ.)...

Read more »

Μια βασιλόπιτα από παλιά

29 Δεκεμβρίου 2014
By
Μια βασιλόπιτα από παλιά

Βασιλόπιτα (Υλικά για 1 στρογγυλό ταψί Νο 30) 900 γρ. αλεύρι 450 γρ. ζάχαρη 6 κ.κ. μπέκιν πάουντερ 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 375 ml γάλα ξύσμα από 1 καλά βουρτσισμένο πορτοκάλι 1 λουβί βανίλια, ανοιγμένο κατά μήκος με τη λάμα ενός μαχαιριού 3 αβγά ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα της επιφάνειας της πίτας) Ζεσταίνω ελαφρά...

Read more »

Τάρτα με Γλυκοπατάτες

2 Δεκεμβρίου 2014
By
Τάρτα με Γλυκοπατάτες

Τα Υλικά 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας 1 κουταλιά ανάλατο, φρέσκο βούτυρο, κρύο Για τη Γέμιση 2 αυγά 400γραμ. ψημένες και ξεφλουδισμένες κίτρινες γλυκοπατάτες 200γραμ. ανθότυρο 100ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια 1 κουταλάκι ζάχαρη με βανίλια ή ½ κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας 1 ½ κουταλάκι τριμμένη κανέλα ή 1 κουταλάκι κανέλα και ½ κουταλάκι τριμμένο...

Read more »

Βασική ζύμη για πίτσα

13 Νοεμβρίου 2014
By
Βασική ζύμη για πίτσα

YΛΙΚΑ (για το ταψί του φούρνου*) 1½ λίτρο νερό 25 γρ. μαγιά μπίρας (νωπή) 900 γρ. ιταλικό αλεύρι τύπου 00 για πίτσα ή αλεύρι άσπρο, σκληρό και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα 1 κ.σ. ζάχαρη 1 αβγό (προαιρετικά) 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 10-15 γρ. αλάτι *Αν κάνουμε λεπτό το ζυμάρι, η ποσότητα είναι αρκετή για δύο ταψιά...

Read more »

Σάλτσα για ζυμαρικά ‘μαφιόζα’

7 Νοεμβρίου 2014
By
Σάλτσα για ζυμαρικά ‘μαφιόζα’

ΥΛΙΚΑ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μικρή μελιτζάνα 1 μικρή πράσινη πιπεριά 45 γρ. αντζούγιες φιλέτο Γάλα 10 μαύρες ελιές 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό Πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια των 400 γρ. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό (ή 1 κουταλάκι  του...

Read more »

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και φουντουκόπαστα

31 Οκτωβρίου 2014
By
Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και φουντουκόπαστα

Υλικά 230 γραμμ. μούσλι 40 γραμμ. καρύδα τριμμένη 80 γραμμ. cranberries αποξηραμένα 125 γραμμ. κουβερτούρα 300 γραμμ. άλειμμα μελιού με φουντουκόπαστα 110 γραμμ. μαργαρίνη Εκτέλεση Βάζουμε το μούσλι στο μούλτι και το πολτοποιούμε, αλλά όχι εντελώς. Το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: The one with all the tastes

Read more »