συνταγές μαγειρικής

Chef στον αέρα – Kέικ σοκολάτας – Ατομικά γαλακτομπούρεκα με ανθόνερο – Κοτόπουλο στο φούρνο με άρωμα βασιλικού

3 Δεκεμβρίου 2013
By

* Kέικ σοκολάτας * Ατομικά γαλακτομπούρεκα με ανθόνερο * Κοτόπουλο στο φούρνο με άρωμα βασιλικού Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Το Πιρούνι

Read more »

Mizeria (?) Πολωνέζικη Σαλάτα με Αγγούρι

13 Οκτωβρίου 2013
By
Mizeria (?) Πολωνέζικη Σαλάτα με Αγγούρι

Μπορεί το όνομα να παραπέμπει σε κάτι δυσάρεστο, αλλά η σαλάτα είναι απλά εκπληκτική, μια άλλη έκδοση για το δικό μας τζατζίκι, αλλά χωρίς σκόρδο και με κύριο χαρακτηριστικό τον άφθονο άνηθο. Κόβουμε το αγγούρι, με την φλούδα του ή χωρίς, σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση,...

Read more »

Κρεμώδης Σούπα από Μπρόκολα

24 Νοεμβρίου 2012
By

Αυτή η συνταγή αξιοποιεί τα κοτσάνια από τα μπρόκολα, αφήνοντας τα μπουκετάκια, για βραστή σαλάτα ή ότι άλλο θέλουμε. Κόβουμε τα κοτσάνια από 4-5 μπρόκολα και τα καθαρίζουμε από το εξωτερικό περίβλημα (φλούδα), που είναι κάπως ξυλώδες. Σωτάρουμε ελαφρά σε μια κατσαρόλα ένα μεγάλο κρεμύδι, όχι απαραίτητα ψιλοκομμένο και αν θέλουμε και το άσπρο...

Read more »

Σπιτικό Τυρί Κρέμα Ricotta και στα Ελληνικά Ανθότυρο

17 Νοεμβρίου 2012
By

Παραδοσιακά το Ιταλικό τυρί Ρικότα φτιάχνεται από τα υγρά που στραγγίζουν κατά την παραγωγή τυριού, περίπου δηλαδή όπως το δικό μας ανθότυρο και η μαλακιά μηζύθρα.  Για την σπιτική έκδοση, βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε σχετικά δυνατή φωτιά, 2 λίτρα πλήρες γάλα (όχι μακράς διαρκείας), 1 φλυτζάνι (250 ml) κρέμα γάλακτος 35% (όχι light)...

Read more »

Ντομάτες γεμιστές με αυγά μάτια

13 Οκτωβρίου 2012
By

Ασφαλώς έχετε δοκιμάσει τα αυγά με ντομάτες στο τηγάνι, μια συνταγή που αρέσει σε πολλούς, για να μην πω σε όλους. Ένας εύκολος, λίγο διαφορετικός, αλλά εξ ίσου νόστιμος τρόπος είναι να κάνετε ντομάτες γεμιστές με ... αυγά μάτια. Διαλέξτε μέτριες ντομάτες.  Κόψτε και αφαιρέστε από το κάτω μέρος, μια λεπτή φετούλα μόνο, ίσα-ίσα...

Read more »

Πως να έχετε πάντα τρυφερό κρέας

22 Σεπτεμβρίου 2012
By

Τα κόκκινα κρέατα και ιδιαίτερα το μοσχάρι, ανάλογα με το μέρος του ζώου από το οποίο προέρχονται, έχουν το κάθε ένα τις δικές του απαιτήσεις, τόσο κατά την προετοιμάσια, όσο και κατά το μαγείρεμα, για να γίνουν τρυφερά και ζουμερά. Σε κάποιο βαθμό λοιπόν μπορούμε να το επηρεάσουμε εμείς αυτό, ενώ σε κάποιον άλλο...

Read more »

Πρωινό: Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

14 Ιουνίου 2012
By
Πρωινό: Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το πρωινό βοηθάει να έχουμε καλύτερη συγκέντρωση, υψηλότερες επιδόσεις, δύναμη, ενέργεια, ηρεμία, ευεξία, φυσιολογικό βάρος και καλή διάθεση. Το παν είναι να τρώμε ένα πλούσιο πρωινό. Όταν όμως λέμε πλούσιο δεν εννοούμε πολύ. Αν φάμε πολύ θα θέλουμε να κοιμηθούμε και δε θα έχουμε ενέργεια...

Read more »

Εύκολο Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

14 Ιουνίου 2012
By

Ποιός είπε ότι το σπιτικό φαγητό θέλει χρόνο; Λοιπόν, πλένουμε 1,5 φλυτζάνι ρύζι parboiled και το απλώνουμε σε ένα ταψί πυρέξ. Ψιλικόβουμε από πάνω ένα κρεμύδι, απλώνουμε εδώ κι εκεί λίγο αρακά, τριμμένο καρότο, κομματάκια πιπεριά και ψιλοκομμένο σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε 4 φιλέτα στήθος από κοτόπουλο ή ότι κομμάτια μας αρέσουν και τα τοποθετούμε επάνω...

Read more »

Apricot tart – Τάρτα με βερύκοκα

13 Ιουνίου 2012
By
Apricot tart – Τάρτα με βερύκοκα

Και αφού τελείωσε η εποχή των κορόμηλων, ήρθε η αποχή των βερύκοκων . τα βερυκοκα της συγκεκριμένης βερυκοκιάς είναι μεγάλα αλλά με απίστευτη γεύση! Στην αθήνα είχα καιρό να γευτώ τόσο νόστιμα φρούτα. Πρώτη είχε την τιμιτική της λοιπόν άλλη μια τάρτα του Michael Roux με βερύκοκα.Για την ζυμη sucree τσεκάρετε εδώ. Για την...

Read more »

Φυστίκι Αιγίνης γλυκό κουταλιού

13 Ιουνίου 2012
By

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!! Σήμεραα: Γλυκό του κουταλιού σπιτικό με τις "ευλογίες" της γιαγιάς. Υλικά: 700 γρ. φυστίκια φρέσκα 2 κιλά ζάχαρη 4 φλ. νερό χυμό μισού λεμονιού άρωμα βανίλιας (προαιρετικά) Εκτέλεση: -Βράζετε τα φιστίκια σε μπόλικο νερό, μέχρι να τρυπιούνται με οδοντογλυφίδα ή καλύτερα με βελόνα. Τα στραγγίζουμε και αμέσως μετά τα βάζουμε σε χνουδωτή πετσέτα,...

Read more »

Ένα αφράτο Καλαμποκόψωμο σαν Κέικ

13 Ιουνίου 2012
By

Εξαιρετικά νόστιμο κέικ ή ένα αφράτο ψωμί από αλεύρι Καλαμποκιού. Η αλμυρή ή η γλυκιά του εκδοχή είναι πολύ αγαπητή και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας. Το ψωμί αυτό γίνεται ένα ιδανικό πρωινό, όχι μόνο Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό! Είναι εξαιρετική αμυλούχα τροφή, διότι αναπληρώνει τη γλυκόζη στον οργανισμό μας, που εξαντλήθηκε...

Read more »

Μπουκίτσες φιλέτο κοτόπουλο

12 Ιουνίου 2012
By

Υλικά: 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες 8 κουτ. σούπας λάδι 10 κουτ. σούπας μηλόξυδο 8 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετάκια 5-6 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας κοφτή πελτέ 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη αλατοπίπερο 3-4 φύλλα δάφνης 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι το σκόρδο,...

Read more »

Λαχανόρυζο

12 Ιουνίου 2012
By

Υλικά: 1 κιλό λάχανο 1 ξερό κρεμμύδι 2 κύβοι κρέατος πιπέρι 2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα 2 κουταλιές σούπας πελτέ λεμόνι4 κουταλιές σούπας λάδι  1/2 κουταλάκι βασιλικό Εκτέλεση: -Βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου ,κόβουμε το κοτσάνι και το πετάμε ,ξεχωρίζουμε τα φύλλα και τα πλένουμε πολύ...

Read more »

Μπιφτέκια με πουρέ

12 Ιουνίου 2012
By

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!! Υλικά: 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο  2 φετούλες βρεγμένο και στιμμένο καλά ψωμάκι  4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη 1 κουταλιά κοφτή σούπας μπέκιν πάουντερ  1 αυγό 3 κουταλιές σούπας ξύδι αλάτι πιπέρι 3-4 κουταλιές σούπας νερό μέσα στο μείγμα το ρίχνουμε του κιμά 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι τριμμένο στο τρίφτη  για τον...

Read more »