Ορεκτικά – μεζέδες

Πατάτες ντοφινουάζ με κρέμα γάλακτος Ροδόπη

24 Νοεμβρίου 2015
By
Πατάτες ντοφινουάζ με κρέμα γάλακτος Ροδόπη

Υλικά:  1 κόκκινο κρεμμύδι 1 κιλό πατάτες 1 μοσχοκάρυδο 2 σκελίδες σκόρδο 300ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη 4 αντσούγιες σε λάδι 150 – 200γρ. παρμεζάνα τριμμένη 2 φύλλα δάφνης Μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Πλούσια και αρωματική συνταγή της γαλλικής κουζίνας που συνοδεύει τέλεια τα ψητά κρέατα και πουλερικά ...   Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Διπλή τεμπελοτυρόπιτα

23 Νοεμβρίου 2015
By
Διπλή τεμπελοτυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ για ένα ταψί με 24-26 εκ. διάμετρο Μείγμα 1 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό 3 αυγά μεγάλα 20 γρ. βούτυρο λιωμένο (αλλά όχι ζεστό) 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού 100 ml κρέμα γάλακτος 100 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της 30 γρ. καλαμποκάλευρο...

Read more »

Φάλαφελ

22 Νοεμβρίου 2015
By
Φάλαφελ

Ειδικά με μια σος γιαουρτιού αποτελούν εξαιρετικό γεύμα! Αν μείνει κανένα (που δεν το βλέπω πιθανόν) βάλτε το την επόμενη μέρα σε ψωμάκι με τυρί και κάντε το εξαιρετικό σάντουιτς. Υλικά 1 φλιτζάνι βρασμένες φακές 1 βρασμένα ρεβίθια 1 βρασμένα φασόλια 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμένη 1 σφηνάκι ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και...

Read more »

Μπουγάτσα με κρέμα όλα τα λεφτά!!!!!!

30 Οκτωβρίου 2015
By
Μπουγάτσα με κρέμα όλα τα λεφτά!!!!!!

Υλικά: 1 πακέτο φύλλα κρούστας 1273 1 λίτρο γάλα 1.5% λιπαρά  450    160 γρ.  σιμιγδάλι χονδρό,  565   2 κ.γλ. βούτυρο αγελάδος 150 160 γρ. ζάχαρη 640 2 βανίλιες  1 πρέζα αλάτι  145γρ. μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα, 1044 κανέλα και, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,...

Read more »

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥ ΠΑΤΑΤΑΣ

30 Οκτωβρίου 2015
By
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥ ΠΑΤΑΤΑΣ

Για σήμερα κάτι απλό. Μια ομελέτα, όπως στην φωτό ΤΑ  Υ Λ Ι Κ Α  ΜΑΣ 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μεγάλη πατάτα στο χοντρό του τρίφτη 350 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο σε φύλλα 4 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο 2 αυγά 1 φλυτζανάκι του Ελλ. καφέ γάλα εβαπορέ Αλάτι & άσπρο πιπέρι ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Βάζω το...

Read more »

Ρεβίθια Γιαχνί με Καυκαλήθρες και Μυρώνια

Ρεβίθια Γιαχνί με Καυκαλήθρες και Μυρώνια

Υλικά: 500 γραμμάρια ρεβίθια ¼ κούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα ψητό σκόρδο, λιωμένο 3 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα 3 μέτριες πατάτες, κεμμένες σε κύβάκια 1 κουτί (500 γραμμάρια) πασάτα 1 κουταλιά ντοματοπελτέ 4 κούπες νερό Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 φύλλο δάφνης 1/2 κούπα μυρωδικά (καυκαλήθρες και μυρώνια) ή αντικαταστείστε τα...

Read more »

Μια πίτα μα τί …πίτα;;;;

30 Οκτωβρίου 2015
By
Μια πίτα μα τί …πίτα;;;;

ΥΛΙΚΑ για ένα τατυρίψάκι 25x25 εκ. 200 γρ. πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες με το πιρούνι 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη 3-4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες 2 αυγά μεγάλα 1 γιαούρτι (200 γρ.) στραγγιστό 200 ml γάλα 1 πρέζα σόδα φαγητού (σκόνη) 50-60 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της Αλάτι & Πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...

Read more »

‘Ενας ιδιαίτερος μεζές: αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ξερά σύκα

30 Οκτωβρίου 2015
By
‘Ενας ιδιαίτερος μεζές: αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ξερά σύκα

ΥΛΙΚΑ για μια μεγάλη φόρμα με τρύπα διαμέτρου 25 εκ. 350γρ βούτυρο αγελαδινό φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου (ή για οικονομία μισό μισό με μαργαρίνη) 50γρ μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη (ή κλασική κρυσταλλική) 4 αβγά μεγάλα 390γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. τριμμένο πιπέρι 250γρ γραβιέρα τριμμένη στο ψιλό (Κρήτης,...

Read more »

κρεατόπιτα

22 Σεπτεμβρίου 2015
By
κρεατόπιτα

Πρώτα θα φτιάξουμε το φύλλο. Σε μιά λεκανίτσα θα βάλουμε 1 μεγάλο φλυτζάνι νερό, 1 μικρό φλυτζάνι (του Ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο, λίγο ξύδι (το ξύδι είναι προαιρετικό, κάνει όμως τραγανό το φύλλο) κι έπειτα σιγά - σιγά θα ρίχνουμε μέσα αλεύρι και θα ζυμώνουμε, ως να γίνει μιά καλή ζύμη, να ξεκολλάει απ' τη...

Read more »

Μαυρομάτικα σε καλοκαιρινή σαλάτα

10 Σεπτεμβρίου 2015
By
Μαυρομάτικα σε καλοκαιρινή σαλάτα

Τα µαυροµάτικα είναι τα αγαπηµένα µου! Τα µαγειρεύω µε κρέας, µε χόρτα, µε ψάρι στον φούρνο, τα κάνω πουρέ και δεν τα αποχωρίζοµαι ούτε το καλοκαίρι, καθώς τα χρησιµοποιώ ως βάση για µια δροσερή σαλάτα. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζω 150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια σε κρύο νερό και τα αφήνω να ζεματιστούν...

Read more »

Μπρουσκέτες με μανιτάρια και φέτα

10 Σεπτεμβρίου 2015
By
Μπρουσκέτες με μανιτάρια και φέτα

Υλικά: Για 4-6 άτομα 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο χυμό από ½ λεμόνι 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα αλάτι, πιπέρι 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα Ελιές καθαρισμένες 8 φέτες ψωμί 150 γραμμάριαφέτα ψιλοκομμένη Απλή και νόστιμη επιλογή για το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο κ ο νόμος του Μurphy – Soy pesto balls and Murphy’s law

9 Σεπτεμβρίου 2015
By
Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο κ ο νόμος του Μurphy – Soy pesto balls and Murphy’s law

Υλικά για 12-13 κεφτεδάκια: 1 1/2 φλ. κιμάς σόγιας 1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ) 3/4 φλ. φύλλα βασιλικού 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά) 2 κ.σ. κουκουνάρι αλάτι κ πιπέρι Εκτέλεση: Μαγειρεύω τη σόγια σύφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη στίβω πολύ ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Λουκουμάδες κολοκυθιού

7 Αυγούστου 2015
By
Λουκουμάδες κολοκυθιού

ΥΛΙΚΑ 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κολοκυθάκια η ένα μεγάλο 150 γρ φέτα 1 κούπα γάλα , 1 κούπα νερό 1 φακελάκι μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι φρέσκα μυρωδικά ( μαιντάνο, δυόσμο ) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά , ρίχνουμε το γάλα κι έπειτα το...

Read more »

Τυρόπιτα, την έκανα όπως ο Άκης!

6 Αυγούστου 2015
By
Τυρόπιτα, την έκανα όπως ο Άκης!

Υλικά: Για τη βάση 1 πακέτο φύλλο κρούστας
 150 γρ. βούτυρο λιωμένο Για τη γέμιση 500 γρ. φέτα
 σπασμένη 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη 1 κουτάκι σόδα
 330 ml

 Για την μπεσαμέλ 1 λίτρο γάλα
 3,5% λιπαρά 100 γρ. βούτυρο 100 γρ. αλεύρι
 γ.ο.χ. 2 κρόκους
 φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
 αλάτι πιπέρι Τι κάνουμε:   Προθερμαίνουμε το φούρνο...

Read more »