Ορεκτικά – μεζέδες

Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι

11 Ιουλίου 2016
By
Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι

ΥΛΙΚΑ 2 μεγάλες γλυκοπατάτες 1/2 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια 1/2 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια 1/2 πιπεριά πορτοκαλί, σε καρεδάκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. κατίκι 1 πρέζα κάρυ (ή όσο χρειάζεται για να γίνει η γεύση που θέλουμε) 1/2 κ.γλ. ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι 3 κ.σ. ελαιόλαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε...

Read more »

Ποικιλία λουκάνικων µε πατατοσαλάτα

11 Ιουλίου 2016
By
Ποικιλία λουκάνικων µε πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 χωριάτικα λουκάνικα 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης 4 λουκάνικα Γερµανίας (Weisswurst, Knackwurst κ.ά.) 100 ml χυµό λεµονιού Για την πατατοσαλάτα 4-5 πατάτες, καλά πλυµένες 1 χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες ή 5-6 φέτες µπέικον, σε καρέ 2-3 κ.σ. κάππαρη 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 5-6 κ.σ. µαγιονέζα 1½ κ.σ....

Read more »

Η τυρόπιτα της ακαμάτρας

11 Ιουλίου 2016
By
Η τυρόπιτα της ακαμάτρας

Υλικά 400 γρ. φέτα (εγώ προτιμώ τις πιο πικάντικες, όπως Ηπείρου ή Δωδώνης) 2 αυγά 2 φλιτζ. γάλα και λίγο ακόμα γάλα σε ένα μικρό μπολάκι 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 35 γρ. ξηρή μαγιά 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (αν σας αρέσει ο δυόσμος μπορείτε να βάλετε και περισσότερο) αλάτι και...

Read more »

Με τραχανά, η βασιλόπιτα που νοσταλγώ

29 Δεκεμβρίου 2015
By
Με τραχανά, η βασιλόπιτα που νοσταλγώ

Υλικά χωριάτικο φύλλο τραχανάς ξινός τυρί φέτα γάλα αλατοπίπερο ελαιόλαδο Παρασκευή Απλώνουμε 4 φύλλα στο ταψί μας λαδώνοντας απλόχερα το καθένα. Μεταξύ τρίτου και Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Protagon.gr » Κουζίνα

Read more »

Καναπεδάκια Καπνιστού Σολωμού

23 Δεκεμβρίου 2015
By
Καναπεδάκια Καπνιστού Σολωμού

Ψωμάκια καρυδιού για αυτά τα εύγευστα, γιορτινά καναπεδάκια καπνιστού σολωμού, αλειμμένα με τυρί κρέμα, το οποίο είναι αρωματισμένο με άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και ξύσμα λεμονιού. Μικρές νοστιμιές με μια δόση πολυτέλειας, που θα ομορφύνουν την αρχή του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού ή του μπουφέ ως finger food για ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Μπόμπες πατάτας γεμισμένες με τυρί και ζαμπόν!

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Μπόμπες πατάτας γεμισμένες με τυρί και ζαμπόν!

Μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της πατάτας και όχι μόνο. Συστατικά: 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες 100 γραμμάρια αλεύρι 00 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά αλάτι 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε): 3 φέτες ζαμπόν Τυρί προβολόνε Λάδι για μαγείρεμα...

Read more »

Ρολάκια με ανθότυρο και σολομό

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Ρολάκια με ανθότυρο και σολομό

Θα χρειαστούμε: 300 γρ. ανθότυρο 185-200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια με σολομό (ή και απλό Φιλαδέλφεια) 150 γρ. σολομό καπνιστό (4-5 φέτες) 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα σκληρά κοτσανάκια) 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές cranberries 3 μεγάλες αραβικές πίτες Στην πράξη: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Βάζουμε σε ένα...

Read more »

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από Τυρί

20 Δεκεμβρίου 2015
By
Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από Τυρί

υλικά 300γρ τυρί φιλαδέλφια 100γρ τσένταρ τριμμένο 100γρ παρμεζάνα τριμμένη 100γρ μπέικον (6 φέτες) 1-2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο μια πρέζα αλάτι πιπέρι 1 χούφτα φύλλα μαιντανού ψιλοκομμένα 1-2 κουταλιές ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού κράκερς εκτέλεση Τηγανίζετε το μπέικον, αφήνετε να κρυώσει και το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Pepi's kitchen

Read more »

Πατάτες και σελινόριζες γκρατέν

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Πατάτες και σελινόριζες γκρατέν

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 1 κιλό πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες 2-3 χλστ. ½ κιλό σελινόριζα, σε πολύ λεπτές φέτες 2-3 χλστ. αλάτι, πιπέρι ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος λίγο βούτυρο, για το πυρέξ 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα στρώνουμε τις φέτες της πατάτας και της...

Read more »

Μανιτάρια φουρνιστά…

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Μανιτάρια φουρνιστά…

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες 1200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο 120 γρ. ελαιόλαδο 1/3 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη (ή 2 σκελίδες) 2-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο 4 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό Αλάτι - Πιπέρι - Ρίγανη   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα ξεπλένουμε με νερό. Τα κόβουμε σε ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Σπιτικές αραβικές πίτες – μόνο με αλεύρι και νερό

17 Δεκεμβρίου 2015
By

Υλικά Για 6-7 πίτες μία κούπα αλεύρι μαλακό μισή κούπα νερό χλιαρό λίγο αλάτι λίγο λάδι (προαιρετικό) Μέθοδος εκτέλεσης Ετοιμάζουμε τη ζύμη Φτιάξτε ζυμάρι ενώνοντας τα υλικά. Το λάδι κάνει πιο νόστιμη τη ζύμη. Μπορείτε να ζυμώσετε στο χέρι ή στο μίξερ με ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ TAXIDIOTHS

Read more »

Γιορτινό τραπέζι: ρολάκια με σολομό και μυρωδικά

16 Δεκεμβρίου 2015
By
Γιορτινό τραπέζι: ρολάκια με σολομό και μυρωδικά

Ρολάκια με καπνιστό σολομό και μυρωδικά ΥΛΙΚΑ για περίπου 30 κομμάτια 1 πακέτο ψωμί για tramezzini, 350γρ, 5 φέτες μεγάλες 600γρ τυρί κρέμα (εκ των οποίων τα 400 μπορεί να είναι με μυρωδικά) 250γρ καπνιστό σολωμό (ή πέστροφα) 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος) ξύσμα από...

Read more »

Αλμυρές τάρτες με διάφορα μανιτάρια και φινόκιο.

10 Δεκεμβρίου 2015
By
Αλμυρές τάρτες με διάφορα μανιτάρια και φινόκιο.

Υλικά: 225γρ έτοιμο φύλλο για τάρτες Για τη γέμιση: 175γρ. διάφορα μανιτάρια, π.χ. άσπρα, shiitake, πορτοπέλο, κομμένα σε φέτες 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε 8 μέρη 1 μεγάλο φινόκιο χοντροκομμένο σε φέτες 1 εκατοστού, ζεματισμένο και στραγγισμένο. 6 σκελίδες σκόρδο με το φύλλο τους και κοπανισμένες ελαφρά ελαιόλαδο Για την σάλτσα: 100 ml...

Read more »

Γιορτινό τραπέζι: Τερίνα με κατσικίσιο τυρί, λιαστή ντομάτα και πέστο

9 Δεκεμβρίου 2015
By
Γιορτινό τραπέζι: Τερίνα με κατσικίσιο τυρί, λιαστή ντομάτα και πέστο

  ΥΛΙΚΑ για 10-15 άτομα περίπου για το πέστο σπανάκι 1 σκελίδα σκόρδο 100γρ σπανάκι baby 35γρ καρυδόψιχα ή κουκουνάρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. χυμό λεμόνι 85γρ τυρί κρέμα 30γρ παρμεζάνα τριμμένη για το πέστο λιαστής ντομάτας 100γρ λιαστές ντομάτες στο λάδι, ψιλοκομμένες 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας 85γρ τυρί κρέμα για το μίγμα...

Read more »