νόστιμα φαγητά

Smoothies με φρούτα και χυμό μήλου

10 Ιουνίου 2012
By

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!! Υλικά: 1 ροδάκινο λευκόσαρκο2 φέτες πεπόνι ψιλοκομμένες1 ώριμο μάνγκο1 κεσεδάκι γιαούρτι, 200 γρ με γεύση ροδάκινο ή όποια άλλη γεύση σας αρέσει (φράουλα ,μπανάνα κλπ)1 φλ. τσαγιού χυμό μήλο   Εκτέλεση: Καθαρίζουμε όλα τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα δοχείο και τα παγώνουμε για 2 ώρες...

Read more »

Λικέρ βύσσινο

10 Ιουνίου 2012
By
Λικέρ βύσσινο

Υλικά: 1 κιλό βύσσινο 1 κιλό ζάχαρη 50 γρ. γαρύφαλλα 2 μασούρια κανέλα 1 ποτήρι καθαρό οινόπνευμα  Εκτέλεση: Αφαιρούμε τα κοτσάνια και πλένουμε τα βύσσινα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα ένα ''πουγκί'' από γάζα με τη κανέλα και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε το βάζο εκτεθειμένο στον...

Read more »

Αρνάκι στη Λαδόκολλα

8 Ιουνίου 2012
By

Το Αρνάκι στη λαδόκολλα με τυρί και λαχανικά είναι ένας λαχταριστός, εκλεκτός μεζές που πάντα μας ενθουσιάζει, διότι το κρέας είναι καλοψημένο αλλά μαλακό, ενώ το τυρί και τα λαχανικά του προσθέτουν γεύση και αρώματα. Είναι ένα εύκολο φαγητό, διότι μπορούμε να μαρινάρουμε το κρέας από το βράδυ, να το τυλίξουμε και να το...

Read more »

ΠΟΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΘΕΛΕΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ??

8 Ιουνίου 2012
By
ΠΟΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΘΕΛΕΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ??

Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα των σακχάρων που περιέχουν τα συγκεκριμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσεις! Εντούτοις, μπορείς να το βρείς με σχετικά απλό τρόπο. Φτιάξε ένα πυκνό σιρόπι όπου τα φρούτα επιπλέουν και άρχισε να προσθέτεις σιγά σιγά νερό. Σταμάτα την προσθήκη νερού όταν τα φρούτα βρεθούν στο μέσο του διαλύματος. Τότε η αναλογία...

Read more »

ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΓΙΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ??

8 Ιουνίου 2012
By
ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΓΙΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ??

Ο κύριος λόγος είναι ότι το ψωμί περιέχει αρκετό νερό, σε ποσοστό 30-40%, το οποίο εξατμίζεται και χάνεται όταν το ψωμί έλθει σε επαφή με τον αέρα, με αποτέλεσμα να ξεραίνεται. Χρήσιμη γνώση: Το ψωμί διατηρείται για περισσότερο χρόνο φρέσκο και μαλακό εάν το φυλάξετε σε σακούλα με λίγο σέλινο και την κλείσετε καλά. Διαβάστε...

Read more »

ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

8 Ιουνίου 2012
By
ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Την επόμενη φορά που θα μαρινάρεις κόκκινο κρέας, πρόσθεσε στο μείγμα 1-2 κουταλάκια μέλι. Το μέλι επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές ή τροφικές δηλητηριάσεις, περιορίζει τα επίπεδα των καρκινογόνων χημικών ουσιών που δημιουργούνται κατά το ψήσιμο του κρέατος και το κάνει πιο νόστιμο. Διαπιστωμένο! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(ΜΑΦΕΝΣ)

7 Ιουνίου 2012
By
ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(ΜΑΦΕΝΣ)

ΥΛΙΚΑ για 12 ψωμακια. 2 κούπες τσαγιού αλεύρι 1/3 κουπ.τσαγιού ζάχαρη 2 κουταλ. γλυκού μπαιικιν παουντερ 1 κουταλ.γλυκού μαγειρική σόδα 1/2 κουτλ.γλυκού αλάτι 1 αυγό καλά χτυπημένο 3/4 κουπ.τσαγιού γιαούρτι 4 κουταλ.σούπας βούτυρο,λιωμένο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ανακατέψετε το αλεύρι,τη ζάχαρη,το μπαιικιν,τη σόδα και το αλάτι.Προσθέσετε το αυγό,το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο καλά χτυπημένο.Ανακατέψετε καλά το...

Read more »

Ο νοστιμούλης Διαμαντής…

6 Ιουνίου 2012
By

Δεν είναι βόας. Δεν είναι κροταλίας... Είναι το φιδάκι ο Διαμαντής! Και μάλιστα ο νοστιμούλης Διαμαντής, ο παραγεμισμένος. Τι να κάνουμε όταν ο μάγειρας έχει κέφια (που μας λείπουν πολύ τον τελευταίο καιρό) σκαρφίζεται διάφορα για να βρίσκεται σε δουλειά και μετά τα σαλιγκάρια τα σιροπιαστά, έπιασα τα φίδια τα αφράτα και τα γεμιστά...

Read more »

Πένες με σπαράγγια/ Penne with asparagus

6 Ιουνίου 2012
By
Πένες με σπαράγγια/ Penne with asparagus

Τα σπαράγγια δεν είναι ένα λαχανικό που χρησιμοποιώ πολύ στο σπίτι, όχι γιατί δε μου αρέσουν αλλά γιατί χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να πείσω την οικογένεια για τα οφέλη αυτού του νόστιμου λαχανικού. Αυτό το φαγητό όμως φαγώθηκε από όλους, φυσικά το δόλωμα ήταν τα ζυμαρικά, με ζυμαρικά η οικογένεια μου τρώει τα πάντα:)) χρειαζόμαστε...

Read more »

Φιογκάκια με Μανιτάρια και Κατίκι Δομοκού

6 Ιουνίου 2012
By

Στο πιάτο αυτό συναντώνται υλικά από δύο Μεσογειακές χώρες, την Ελλάδα και την Ιταλία και δίνουν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα! Το ένα είναι το Ελληνικό Κατίκι, ένα λευκό, κρεμώδες τυρί, φτιαγμένο από κατσικίσιο γάλα ή ανάμεικτο με πρόβειο γάλα, με αλάτι (1%) και με σχετικά χαμηλά λιπαρά (10 -14%). Η προέλευσή του είναι από...

Read more »

Ψητά λαχανικά με φέτα

5 Ιουνίου 2012
By
Ψητά λαχανικά με φέτα

Μια σαλάτα γεμάτη χρώματα και μυρωδιές! Υλικά:2 ντομάτες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι2 πιπεριές πράσινες2 πιπεριές κόκκινες2 μελιτζάνες φλάσκεςαλατοπίπερο6 κουταλιές ελαιόλαδο3 κουταλιές μπαλσάμικο1 κουταλιά μέλιΚόκκοι από χρωματιστά πιπέρια250 γρ φέτα σε κυβάκια2-3 κλωνάρια δεντρολίβανοΠλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά.Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τα...

Read more »

Mirabelle salad- Σαλάτα με κορόμηλα, μοτσαρέλλα και μέντα

4 Ιουνίου 2012
By
Mirabelle salad- Σαλάτα με κορόμηλα, μοτσαρέλλα και μέντα

Ο φίλιππος έτοιμος να περπατήσει πλέον εχει εναρμονιστεί με την φύση και είναι σαν να έζησε εδώ ολους τους μήνες της ζωής του. Απίστευτο πόσο γρήγορα  περνάει ο καιρός.. Στις διάφορες βόλτες που κάνουμε μαζεύουμε λουλούδια και ότι άλλο βρούμε. Αυτός στο καρότσι ακόμα απλώνει τα χεράκια του δεξιά και αριστερά και προσπαθεί να...

Read more »

Μελιτζανοσαλάτα με μανιτάρια

3 Ιουνίου 2012
By
Μελιτζανοσαλάτα με μανιτάρια

2-3 μελιτζάνες 1 μικρό κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο μεγαλούτσικη 4-5 λευκά μανιτάρια (μεσαίου μεγέθους) 1 κ.γ. κύμινο λάδι, αλάτι → Ψήνουμε τις μελιτζάνες: είτε ολόκληρες στον φούρνο, είτε κομμένες σε φέτες σε ένα γκριλ, μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Σε ένα τηγάνι, σε λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το σκόρδο λιωμένο και τα...

Read more »

Μαρμελάδα βερίκοκο, η ξεχωριστή

3 Ιουνίου 2012
By
Μαρμελάδα βερίκοκο, η ξεχωριστή

Δεν ξέρω για εσάς αλλά αν μου έλεγαν να διαλέξω μια μαρμελάδα που να μην είναι κόκκινη θα διάλεγα τη μαρμελάδα βερίκοκο, εσείς; Δεν έχω να πω πολλά για αυτή τη μαρμελάδα και όσοι από εσάς παρακολουθείται το blog θα έχετε καταλάβει πλέον πως γίνονται οι μαρμελάδες. Φρούτα και ζάχαρη! Ε, δεν αλλάζουν πολλά...

Read more »