Κυρίως πιάτα

Ρολάκια κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και προσούτο

22 Φεβρουαρίου 2014
By
Ρολάκια κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και προσούτο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 40 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορους 30 γρ. ρόκα baby, πλυμένη και στραγγισμένη 8 φέτες προσούτο 60 γρ. λιαστή ντομάτα 60 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη Για τη σάλτσα 30 ml ξίδι μπαλσάμικο 10 γρ. μέλι 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 100 ml έ.π. ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε το...

Read more »

καλαμάρια γεμιστά

22 Φεβρουαρίου 2014
By
καλαμάρια γεμιστά

γεμιστά καλαμάρια   photos ερασι τέχνης ο πιό απλός τρόπος γιά να γεμίσουμε καλαμάρια, είναι να βάλουμε μέσα φετούλες ντομάτα, φέτα ή άλλο λευκό, μαλακό τυρί, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πράσινη πιπεριά ή και φρέσκο δυόσμο. τα βάζουμε έτσι στην κατσαρόλα με λαδάκι, τρίβουμε μέσα και μιά φρέσκια ντομάτα, πιπέρι, λίγο Διαβάστε...

Read more »

ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

2 Φεβρουαρίου 2014
By
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες ένα ποτηράκι κονιάκ για το σβήσιμο 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα 1 κύβο λαχανικών αλάτι-πιπέρι-κόκκινη πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας καυτερή μπάρμπεκιου σος (προαιρετικά) 3 κονσέρβες τόνου ( σε λάδι η νερό) 1 πακέτο σπαγγετίνι η ότι άλλο...

Read more »

Σουπιές Στιφάδο με Άρωμα Γλυκάνισου

2 Φεβρουαρίου 2014
By
Σουπιές Στιφάδο με Άρωμα Γλυκάνισου

Για 4 άτομα Υλικά 1 κ. σουπιές 8-10 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 200 γρ. χυμό ντομάτας 1/2 κ.γλ. ζάχαρη 1 αστεροειδή γλυκάνισο 1 φύλλο δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι & πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις σουπιές* και τις...

Read more »

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ!

2 Φεβρουαρίου 2014
By
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ!

από: http://stamarstavros.blogspot.gr/2011/01/blog-post_31.html Αυτή η κατασκευή ήταν "ταμπού" για το σπίτι μας και είχαμε να την κάνουμε πάνω από 13 χρόνια. Είχα φτιαγμένο, στο ψυγείο, κιμά κοκκινιστό, με τον πασίγνωστο τρόπο και περίμενε κάποια ιδέα, εκτός από ζυμαρικά.  Δεν ήθελα να πάρω χειμωνιάτικες πλαστικές μελιτζάνες και χρησιμοποίησα πατάτες σε δύο στρώσεις. Να και το αποτέλεσμα...

Read more »

Φάβα µε κιµά κοτόπουλου, σταφίδες και κολοκύθα

12 Ιανουαρίου 2014
By
Φάβα µε κιµά κοτόπουλου, σταφίδες και κολοκύθα

Ετοιµάζω πρώτα τη φάβα. Καθαρίζω 1 κρεµµύδι και το ψήνω στη σχάρα µέχρι να µαυρίσει. Σε µια κατσαρόλα µε νερό βάζω να βράσουν 500 γρ. φάβα, το ψηµένο κρεµµύδι και 2 καθαρισµένα καρότα, ολόκληρα. Οταν µαγειρευτούν, τα χτυπάω στο multi, µε  5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, µέχρι να σχηµατιστεί ένας πουρές µε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet

Read more »

Κοτόπουλο με αρακά

12 Ιανουαρίου 2014
By
Κοτόπουλο με αρακά

Είναι εύκολο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο. Φέρνει μαζί του μυρωδιές σπιτιού και τρώγεται το ίδιο ευχάριστα χειμώνα-καλοκαίρι. για 4 άτομα – απαιτούμενος χρόνος: 1 ώρα Υλικά: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (ή 3 μπούτια κομμένα στα δύο)  1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 300 γρ. αρακάς 2 μέτριες πατάτες 2 καρότα 1 κρεμμύδι ξερό 1/2 φλ....

Read more »

Γεµιστό µπούτι αρνιού µε baby πατάτες

30 Δεκεμβρίου 2013
By
Γεµιστό µπούτι αρνιού µε baby πατάτες

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα) 1 ½ κιλό µπούτι από αρνί, ξεκοκαλισµένο 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 πράσο, ψιλοκοµµένο 2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 1 σκελίδα σκόρδου + 5 επιπλέον, σε λεπτές φέτες 50 γρ. κουκουνάρι 150 γρ. καπνιστό µπέικον, σε κυβάκια 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κυβάκια 3 κ.σ. φρέσκο λεµονοθύµαρο, τα φυλλαράκια 70 γρ. γαλέτα 1½ κιλό baby πατάτες 1...

Read more »

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

29 Δεκεμβρίου 2013
By
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Ένας πλήρης μπουφές με finger food θα κλέψει την παράσταση στο φετινό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Η υπέροχη τους εμφάνιση και η φανταστική τους γεύση, θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Και, μην νομίζετε ότι είναι δύσκολες: αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες εκτέλεσης και τις δόσεις, η επιτυχία είναι σίγουρη! ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ-ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΜΕ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ http://koykoycook.gr/?p=6212   DIP...

Read more »

Πάπια µε baby λαχανικά και µυρωδικά

22 Δεκεμβρίου 2013
By
Πάπια µε baby λαχανικά και µυρωδικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 µεγάλα µπούτια πάπιας αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. αλεύρι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη 250 ml λευκό κρασί 500 ml ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου 4 δαφνόφυλλα 2 κ.σ. φρέσκος δυόσµος, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκια µαντζουράνα, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη,...

Read more »

Χριστουγεννιάτικη γουρουνοπούλα γεμιστή

21 Δεκεμβρίου 2013
By
Χριστουγεννιάτικη γουρουνοπούλα γεμιστή

Υλικά:  Για 8-10 άτομα 1 γουρουνόπουλο έως 6 κιλά 1 ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 2-3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 8 σκελίδες σκόρδο 500 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο 500 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους 1 ½ -2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο 40-50 γραμμάρια κουκουνάρι λίγες σταφίδες και λίγα κάστανα (προαιρετικά) Εύκολη και...

Read more »

Γιορτινά: η γαλοπούλα και οι παραλλαγές της

21 Δεκεμβρίου 2013
By
Γιορτινά: η γαλοπούλα και οι παραλλαγές της

Γαλοπούλα σε διάφορες εκδοχές, που ελπίζω πως θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε ένα κλασικό τραπέζι με κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Γαλοπούλα με γλάσο σταφύλι, μέλι, λεμόνι και δεντρολίβανο Γαλοπούλα γεμιστή μεσογειακή Γέμιση με λουκάνικο, μήλα, φιστίκια και γλυκό κρασί Το μαρινάρισμα της γαλοπούλας για μια νύχτα ή για 1-2 μέρες σε αλατόνερο με ζάχαρη...

Read more »

Χριστουγεννιατικη παπια με αρωμα εσπεριδοειδων!

20 Δεκεμβρίου 2013
By
Χριστουγεννιατικη παπια με αρωμα εσπεριδοειδων!

Συνταγή για 8-10 άτομα Υλικά: 4-5kg πάπια (κατά προτίμηση φρέσκια) 3 λεμόνια φρέσκα 2 λάιμ, φρέσκα Χυμό από ένα πορτοκάλι 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, περασμένο στο τρίφτη 1 χούφτα από κλωναράκια μαϊντανού, θυμάρι και φασκόμηλο λίγο ελαιόλαδο, για ψήσιμο, προαιρετικά 3 κουταλιές της σούπας μέλι 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι...

Read more »

Χοιρινό ρολό γεμιστό

20 Δεκεμβρίου 2013
By
Χοιρινό ρολό γεμιστό

Το χοιρινό, είναι το κρέας που συνηθίζεται από πολλούς στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα χρειαστούμε: 1.400-1500 γρ. χοιρινό 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1-2 κουταλάκια ρίγανη-θυμάρι-μαντζουράνα αλάτι - πιπέρι Για τη γέμιση: 3-4 μπαστουνάκια γραβιέρα 4 φέτες καπνιστό τυρί 5 φέτες μπέικον 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading