Κυρίως πιάτα

Λιγκουίνι με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

13 Δεκεμβρίου 2013
By
Λιγκουίνι με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

Κάτι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο για σήμερα. Ζυμαρικά, που τα λατρεύουμε όλοι, ή σχεδόν όλοι και λαχανικά για να κάνουμε το πιάτο μας πιο υγιεινό... Υλικά: 1 πακέτο λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια 3-4 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια 1 μεγάλη...

Read more »

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα της μαμάς

13 Δεκεμβρίου 2013
By

 θα σας γράψω μια δική μου συνταγή από αυτές που αυτοσχεδιάζω. Τα υλικά για τον κιμά: 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 200 γρ. κιμά χοιρινό 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 1 κουταλιά σ. κύμινο 1 αυγό 1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι κοφτό κόκκινο γλυκό πιπέρι 2 κουταλιές σ. ξίδι...

Read more »

ΑΛΜΥΡΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ CHEF ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΦΡΙΔΗΣ

10 Δεκεμβρίου 2013
By

ΑΛΜΥΡΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΙΕΣ 300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ 750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ 2 ΑΥΓΑ 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ  2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ 300 ΜΙΛΙΛΙΤΡΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΑΛΑΤΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ   ΑΡΧΙΚΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ,ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ..... Διαβάστε...

Read more »

Μοσχάρι μπρεζέ με μαυροδάφνη και αποξηραμένα μανιτάρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μοσχάρι μπρεζέ με μαυροδάφνη και αποξηραμένα μανιτάρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Γιορτινό πιάτο από το βίβλίο μου Ρεβεγιόν στο σπίτι! Μοσχάρι μπρεζέ με μαυροδάφνη και αποξηραμένα μανιτάρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου Υλικά συνταγής 2 κιλά χτένι από τη σπάλα (ποντίκι, στρογγυλό ή κιλότο) 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο 1/2 πράσο 4 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια 2 κλαδάκια θυμάρι 2-3 κόκκους μπαχάρι 1 δαφνόφυλλο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 κ.σ. μπαλσάμικο 2...

Read more »

Γιορτινά: πάπια με βύσινα

10 Δεκεμβρίου 2013
By
Γιορτινά: πάπια με βύσινα

Συνεχίζουμε τις γιορτινές ιδέες με ένα φαγητό ξεχωριστό που μένει αξέχαστο σε όσους το δοκιμάζουν. Ιδεώδες για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τέλειο για ανήμερα - εφόσον έχετε ταχθεί εναντίον της εν γένει βαρετής γαλοπούλας. Υλικά 1 πάπια κομμένη σε μερίδες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ½ κούπα κρασί μαδέρα 800 γραμμάρια βύσσινα κομπόστα...

Read more »

Χοιρινά φιλετάκια με λευκό κρασί

10 Δεκεμβρίου 2013
By
Χοιρινά φιλετάκια με λευκό κρασί

Υλικά 1 ψαρονέφρι (750 γρ) 1 φλ. λευκό κρασί 1 κ.σ. βούτυρο Λίγο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες  2 cm. Λιώνουμε το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: NostimeSyntages

Read more »

Χοιρινό κότσι µε σέλινο και αγριοσέλινο

8 Δεκεμβρίου 2013
By
Χοιρινό κότσι µε σέλινο και αγριοσέλινο

Με έναν πατατοκαθαριστή καθαρίζω 10 κλωνάρια αγριοσέλινου από τις ίνες. Πλένω κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό 500 γρ. σέλινο και το αγριοσέλινο και αφαιρώ τα πολλά φύλλα τους, για να δουλέψω µε τα κλωνάρια. Το µεν σέλινο το κόβω σε χονδρά κοµµάτια, το δε αγριοσέλινο σε λεπτές φέτες. Παστώνω 3 χοιρινά κότσια (1.000-1.200 γρ. το καθένα) µε ...   Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet

Read more »

Πουγκάκια κοτόπουλου με μανιτάρια

8 Δεκεμβρίου 2013
By
Πουγκάκια κοτόπουλου με μανιτάρια

Υλικά 6 φύλλα κρούστας 1 φιλέτο κοτόπουλου 350γρ. 250γρ. μανιτάρια μικρά λευκά 150γρ. κασέρι, σε μικρά κυβάκια 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1 κουτ. σούπας κουρκουμά 6 κλαράκια σέλινο 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο για τα φύλλα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε το φιλέτο...

Read more »

Koτομπουκιές πανέ

7 Δεκεμβρίου 2013
By
Koτομπουκιές πανέ

Υλικά: 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο φιλέτο 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι 1 σκελίδα σκόρο 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι τον χυμό ενός λεμονιού 1 κ.σ μουστάρδα Εκτέλεση: Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές,το βάζουμε σε ένα μπολ και το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Olga's cuisine...και...

Read more »

Σουπιές κρασάτες!

7 Δεκεμβρίου 2013
By
Σουπιές κρασάτες!

Υλικά: 1 κιλό σουπιές μικρες, καθαρισμένες από τα εντόσθια και αφαιρεμένο το κόκκαλο και το μελάνι 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί ξηρό κόκκινο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 ξυλάκια κανέλα Λίγο αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε τις σουπιές αφού τις έχουμε καθαρίσει...

Read more »

Μακαρονόπιτα με φύλλο

6 Δεκεμβρίου 2013
By
Μακαρονόπιτα με φύλλο

Υλικά 8 φύλλα χωριάτικα 500 γρ. μακαρόνια νο 3 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη 4 αυγά 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 1 κούπα γάλα 100 γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα 2 κουταλιές λάδι αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, αλ ντέντε, να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζουμε κρατώντας ......

Read more »

Ριζότο Με Αγκινάρες Και Pesto Δυόσμου

5 Δεκεμβρίου 2013
By
Ριζότο Με Αγκινάρες Και Pesto Δυόσμου

Μια υπέροχη συνταγή του Ανδρέα Λαγού, που μπορείς να κάνεις όλο το χρόνο: είτε με κατεψυγμένες αγκινάρες (του Ifantis είναι οι νοστιμότερες, είτε με αγκινάρες συντηρημένες σε λάδι στο βάζο που βρίσκουμε στα καταστήματα με τοπικά προϊόντα). Υλικά 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 400 γρ. αγκινάρες κομμένες στα 4...

Read more »

Τρυφερά σουβλάκια κοτόπουλου με φρέσκια ρίγανη

5 Δεκεμβρίου 2013
By
Τρυφερά σουβλάκια κοτόπουλου με φρέσκια ρίγανη

Υλικά 700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille wholegrain 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille au miel 1 σκελιδα σκόρδου, κομμένη στη μέση 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμάς αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης*, ψιλοκομμένα Όσο περισσότερο τα μαρινάρουμε, τόσο πιο ζουμερά και νόστιμα θα...

Read more »

ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

5 Δεκεμβρίου 2013
By
ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 κιλό μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο 1 κουτί ντοματάκια περασμένα στο μούλτι αλάτι, πιπέρι, κόκκινη γλυκιά πάπρικα 1,1/2 φλιτζανιού ρύζι τύπου Μπάρμπα Μπεν Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με μαύρο πιπέρι από το House of Olive μια κατσαρόλα που μπορεί να μπεί...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading