Κυρίως πιάτα

Γιορτινές γεύσεις με το άρωμα της θάλασσας!

17 Δεκεμβρίου 2013
By
Γιορτινές γεύσεις με το άρωμα της θάλασσας!

 Σήμερα λέω να μαζέψω μερικές απ΄τις αγαπημένες μου συνταγές , να σας τις παρουσιάσω με την ελπίδα να τις δοκιμάσετε και ίσως βρείτε το ιδανικό σας πιάτο για το γιορτινό τραπέζι .  Αχινό-σαλτσα του φεγγαριού με ζυμαρικά ζέας. Το χταποδάκι της προγιαγιάς μου σε κονσέρβα!  Λακέρδα στον φούρνο με σπανάκι και γλυκοπατάτες.  Αρωματικό φιλέτο...

Read more »

Ψαρονέφρι με μήλα

17 Δεκεμβρίου 2013
By
Ψαρονέφρι με μήλα

Υλικά 2 κομμάτια ψαρονέφρι ½ μήλο σε κομμάτια με τη φλούδα 2 κ.γλ. μέλι 1 φλ. κόκκινο κρασί 2 κ.σ. βούτυρο 2 κ.γλ. μουστάρδα με κόκκους Λίγο αλάτι & πιπέρι Εκτέλεση Χαράσσουμε το κρέας σε ροδέλες με προσοχή το μαχαίρι να φτάνει μέχρι και λίγο κάτω από τη ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Γεµιστή χήνα µε σάλτσα Μαυροδάφνης

16 Δεκεμβρίου 2013
By
Γεµιστή χήνα µε σάλτσα Μαυροδάφνης

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτοµα) 1 χήνα (4-5 κιλών) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεµµύδια, κοµµένα σε χονδρά κοµµάτια 2 σκελίδες σκόρδου 2 καρότα, σε χονδρά κοµµάτια 2 κλωνάρια σέλερι, σε χονδρά κοµµάτια 2 πορτοκάλια, µε τη φλούδα, κοµµένα στα 4 3-4 κλωνάρια θυµάρι 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού 350 ml µαυροδάφνη αλάτι, πιπέρι Για τη γέµιση 60 ml έ.π....

Read more »

Chef στον αέρα – Κριθαρότο πίτσα – Ταμπουλέ με γαρίδες

15 Δεκεμβρίου 2013
By

null Chef στον αέρα - Κριθαρότο πίτσα - Ταμπουλέ με γαρίδες Α. Σταπάκη-Γ. Γ. Σαμαράς Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Το Πιρούνι

Read more »

Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια

15 Δεκεμβρίου 2013
By
Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια

Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια  Γρήγορη, εύκολη και πολύ εμφανίσιμη. Όσο για τη γεύση, να είστε σίγουροι ότι θα δεχτείτε πολλά συγχαρητήρια... Υλικά 1.000γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια 100-150γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε χοντρά κομμάτια (ή ολόκληρα αν είναι μικρά) 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζ. μαυροδάφνη 3/4 φλιτζ....

Read more »

Κότσι χοιρινό ΙI, λίγο μεθυσμένο

15 Δεκεμβρίου 2013
By
Κότσι χοιρινό ΙI, λίγο μεθυσμένο

Θα επιμείνω στο κότσι το χοιρινό, ως νοστιμότατο, φθηνό και όχι πολύ γνωστό. Βασίζομαι σε σας να το ζητάτε απ τους χασάπηδες μέχρι να το μάθουν! Την προηγούμενη φορά το μαγείρεψα ως απλοποιημένο κασσουλέ. Σήμερα θα φτιάξω μια συνταγή που με είχε ενθουσιάσει πριν από πολλά χρόνια σ' ένα βελγικό «μπιστρό» της Νέας Υόρκης......

Read more »

μοσχαράκι Bourguignon

15 Δεκεμβρίου 2013
By
μοσχαράκι Bourguignon

το υπέροχο Bourguignon το bourguignon, είναι κομμάτια μοσχάρι ή βοδινό, ψημένο αργά - αργά στην κατσαρόλα μέσα σε κόκκινο κρασί, σε φωτιά χαμηλή, πλαισιωμένο από τα υλικά που χρειαζόμαστε : 1 κιλό μοσχάρι γιά ψητό κατσαρόλας, κομμένο σε κομμάτια 1/4 μπέϊκον 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο 2 - 3 σκελίδες σκόρδο μερικά καρότα...

Read more »

Λιγκουίνι με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

13 Δεκεμβρίου 2013
By
Λιγκουίνι με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

Κάτι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο για σήμερα. Ζυμαρικά, που τα λατρεύουμε όλοι, ή σχεδόν όλοι και λαχανικά για να κάνουμε το πιάτο μας πιο υγιεινό... Υλικά: 1 πακέτο λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια 3-4 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια 1 μεγάλη...

Read more »

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα της μαμάς

13 Δεκεμβρίου 2013
By

 θα σας γράψω μια δική μου συνταγή από αυτές που αυτοσχεδιάζω. Τα υλικά για τον κιμά: 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 200 γρ. κιμά χοιρινό 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 1 κουταλιά σ. κύμινο 1 αυγό 1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι κοφτό κόκκινο γλυκό πιπέρι 2 κουταλιές σ. ξίδι...

Read more »

ΑΛΜΥΡΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ CHEF ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΦΡΙΔΗΣ

10 Δεκεμβρίου 2013
By

ΑΛΜΥΡΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΙΕΣ 300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ 750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ 2 ΑΥΓΑ 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ  2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ 300 ΜΙΛΙΛΙΤΡΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΑΛΑΤΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ   ΑΡΧΙΚΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ,ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ..... Διαβάστε...

Read more »

Μοσχάρι μπρεζέ με μαυροδάφνη και αποξηραμένα μανιτάρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μοσχάρι μπρεζέ με μαυροδάφνη και αποξηραμένα μανιτάρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Γιορτινό πιάτο από το βίβλίο μου Ρεβεγιόν στο σπίτι! Μοσχάρι μπρεζέ με μαυροδάφνη και αποξηραμένα μανιτάρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου Υλικά συνταγής 2 κιλά χτένι από τη σπάλα (ποντίκι, στρογγυλό ή κιλότο) 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο 1/2 πράσο 4 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια 2 κλαδάκια θυμάρι 2-3 κόκκους μπαχάρι 1 δαφνόφυλλο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 κ.σ. μπαλσάμικο 2...

Read more »

Γιορτινά: πάπια με βύσινα

10 Δεκεμβρίου 2013
By
Γιορτινά: πάπια με βύσινα

Συνεχίζουμε τις γιορτινές ιδέες με ένα φαγητό ξεχωριστό που μένει αξέχαστο σε όσους το δοκιμάζουν. Ιδεώδες για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τέλειο για ανήμερα - εφόσον έχετε ταχθεί εναντίον της εν γένει βαρετής γαλοπούλας. Υλικά 1 πάπια κομμένη σε μερίδες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ½ κούπα κρασί μαδέρα 800 γραμμάρια βύσσινα κομπόστα...

Read more »

Χοιρινά φιλετάκια με λευκό κρασί

10 Δεκεμβρίου 2013
By
Χοιρινά φιλετάκια με λευκό κρασί

Υλικά 1 ψαρονέφρι (750 γρ) 1 φλ. λευκό κρασί 1 κ.σ. βούτυρο Λίγο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες  2 cm. Λιώνουμε το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: NostimeSyntages

Read more »

Χοιρινό κότσι µε σέλινο και αγριοσέλινο

8 Δεκεμβρίου 2013
By
Χοιρινό κότσι µε σέλινο και αγριοσέλινο

Με έναν πατατοκαθαριστή καθαρίζω 10 κλωνάρια αγριοσέλινου από τις ίνες. Πλένω κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό 500 γρ. σέλινο και το αγριοσέλινο και αφαιρώ τα πολλά φύλλα τους, για να δουλέψω µε τα κλωνάρια. Το µεν σέλινο το κόβω σε χονδρά κοµµάτια, το δε αγριοσέλινο σε λεπτές φέτες. Παστώνω 3 χοιρινά κότσια (1.000-1.200 γρ. το καθένα) µε ...   Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading