Κυρίως πιάτα

Κοτόπουλο με αρακά

12 Ιανουαρίου 2014
By
Κοτόπουλο με αρακά

Είναι εύκολο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο. Φέρνει μαζί του μυρωδιές σπιτιού και τρώγεται το ίδιο ευχάριστα χειμώνα-καλοκαίρι. για 4 άτομα – απαιτούμενος χρόνος: 1 ώρα Υλικά: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (ή 3 μπούτια κομμένα στα δύο)  1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 300 γρ. αρακάς 2 μέτριες πατάτες 2 καρότα 1 κρεμμύδι ξερό 1/2 φλ....

Read more »

Γεµιστό µπούτι αρνιού µε baby πατάτες

30 Δεκεμβρίου 2013
By
Γεµιστό µπούτι αρνιού µε baby πατάτες

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα) 1 ½ κιλό µπούτι από αρνί, ξεκοκαλισµένο 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 πράσο, ψιλοκοµµένο 2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 1 σκελίδα σκόρδου + 5 επιπλέον, σε λεπτές φέτες 50 γρ. κουκουνάρι 150 γρ. καπνιστό µπέικον, σε κυβάκια 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κυβάκια 3 κ.σ. φρέσκο λεµονοθύµαρο, τα φυλλαράκια 70 γρ. γαλέτα 1½ κιλό baby πατάτες 1...

Read more »

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

29 Δεκεμβρίου 2013
By
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Ένας πλήρης μπουφές με finger food θα κλέψει την παράσταση στο φετινό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Η υπέροχη τους εμφάνιση και η φανταστική τους γεύση, θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Και, μην νομίζετε ότι είναι δύσκολες: αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες εκτέλεσης και τις δόσεις, η επιτυχία είναι σίγουρη! ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ-ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΜΕ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ http://koykoycook.gr/?p=6212   DIP...

Read more »

Πάπια µε baby λαχανικά και µυρωδικά

22 Δεκεμβρίου 2013
By
Πάπια µε baby λαχανικά και µυρωδικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 µεγάλα µπούτια πάπιας αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. αλεύρι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη 250 ml λευκό κρασί 500 ml ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου 4 δαφνόφυλλα 2 κ.σ. φρέσκος δυόσµος, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκια µαντζουράνα, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη,...

Read more »

Χριστουγεννιάτικη γουρουνοπούλα γεμιστή

21 Δεκεμβρίου 2013
By
Χριστουγεννιάτικη γουρουνοπούλα γεμιστή

Υλικά:  Για 8-10 άτομα 1 γουρουνόπουλο έως 6 κιλά 1 ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 2-3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 8 σκελίδες σκόρδο 500 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο 500 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους 1 ½ -2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο 40-50 γραμμάρια κουκουνάρι λίγες σταφίδες και λίγα κάστανα (προαιρετικά) Εύκολη και...

Read more »

Γιορτινά: η γαλοπούλα και οι παραλλαγές της

21 Δεκεμβρίου 2013
By
Γιορτινά: η γαλοπούλα και οι παραλλαγές της

Γαλοπούλα σε διάφορες εκδοχές, που ελπίζω πως θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε ένα κλασικό τραπέζι με κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Γαλοπούλα με γλάσο σταφύλι, μέλι, λεμόνι και δεντρολίβανο Γαλοπούλα γεμιστή μεσογειακή Γέμιση με λουκάνικο, μήλα, φιστίκια και γλυκό κρασί Το μαρινάρισμα της γαλοπούλας για μια νύχτα ή για 1-2 μέρες σε αλατόνερο με ζάχαρη...

Read more »

Χριστουγεννιατικη παπια με αρωμα εσπεριδοειδων!

20 Δεκεμβρίου 2013
By
Χριστουγεννιατικη παπια με αρωμα εσπεριδοειδων!

Συνταγή για 8-10 άτομα Υλικά: 4-5kg πάπια (κατά προτίμηση φρέσκια) 3 λεμόνια φρέσκα 2 λάιμ, φρέσκα Χυμό από ένα πορτοκάλι 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, περασμένο στο τρίφτη 1 χούφτα από κλωναράκια μαϊντανού, θυμάρι και φασκόμηλο λίγο ελαιόλαδο, για ψήσιμο, προαιρετικά 3 κουταλιές της σούπας μέλι 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι...

Read more »

Χοιρινό ρολό γεμιστό

20 Δεκεμβρίου 2013
By
Χοιρινό ρολό γεμιστό

Το χοιρινό, είναι το κρέας που συνηθίζεται από πολλούς στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα χρειαστούμε: 1.400-1500 γρ. χοιρινό 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1-2 κουταλάκια ρίγανη-θυμάρι-μαντζουράνα αλάτι - πιπέρι Για τη γέμιση: 3-4 μπαστουνάκια γραβιέρα 4 φέτες καπνιστό τυρί 5 φέτες μπέικον 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ...

Read more »

Γεµιστή γαλοπούλα

20 Δεκεμβρίου 2013
By
Γεµιστή γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτοµα) 1 γαλοπούλα 5 κιλών (ζητάµε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει τα λίπη, τον λαιµό και τις φτερούγες και να κρατήσει χωριστά τα εντόσθια) αλάτι, πιπέρι ½ φλ. θυµαρίσιο µέλι 5-6 κλωνάρια φρέσκου θυµαριού Για τη γέµιση ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες 600 γρ. µοσχαρίσιος κιµάς 300 γρ....

Read more »

Γαλοπούλα Χριστουγέννων με γέμιση της Αργυρώς

Γαλοπούλα Χριστουγέννων με γέμιση της Αργυρώς

Υλικά συνταγής 1 γαλοπούλα γύρω στα 4 κιλά 3 κ.σ. βούτυρο μαλακό 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ξύσμα από μισό πορτοκάλι Για τη γέμιση 1/4 φλ. ελαιόλαδο τα εντόσθια ψιλοκομμένα 300 γρ. χοιρινός κιμάς, μία φορά περασμένος 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, μία φορά περασμένος 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1φλ. κονιάκ, χυμό από 1 πορτοκάλι 15 δαμάσκηνα κομμένα στα δύο 15 κάστανα βρασμένα, κομμένα στα δύο...

Read more »

Γιορτινές γεύσεις με το άρωμα της θάλασσας!

17 Δεκεμβρίου 2013
By
Γιορτινές γεύσεις με το άρωμα της θάλασσας!

 Σήμερα λέω να μαζέψω μερικές απ΄τις αγαπημένες μου συνταγές , να σας τις παρουσιάσω με την ελπίδα να τις δοκιμάσετε και ίσως βρείτε το ιδανικό σας πιάτο για το γιορτινό τραπέζι .  Αχινό-σαλτσα του φεγγαριού με ζυμαρικά ζέας. Το χταποδάκι της προγιαγιάς μου σε κονσέρβα!  Λακέρδα στον φούρνο με σπανάκι και γλυκοπατάτες.  Αρωματικό φιλέτο...

Read more »

Ψαρονέφρι με μήλα

17 Δεκεμβρίου 2013
By
Ψαρονέφρι με μήλα

Υλικά 2 κομμάτια ψαρονέφρι ½ μήλο σε κομμάτια με τη φλούδα 2 κ.γλ. μέλι 1 φλ. κόκκινο κρασί 2 κ.σ. βούτυρο 2 κ.γλ. μουστάρδα με κόκκους Λίγο αλάτι & πιπέρι Εκτέλεση Χαράσσουμε το κρέας σε ροδέλες με προσοχή το μαχαίρι να φτάνει μέχρι και λίγο κάτω από τη ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Γεµιστή χήνα µε σάλτσα Μαυροδάφνης

16 Δεκεμβρίου 2013
By
Γεµιστή χήνα µε σάλτσα Μαυροδάφνης

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτοµα) 1 χήνα (4-5 κιλών) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεµµύδια, κοµµένα σε χονδρά κοµµάτια 2 σκελίδες σκόρδου 2 καρότα, σε χονδρά κοµµάτια 2 κλωνάρια σέλερι, σε χονδρά κοµµάτια 2 πορτοκάλια, µε τη φλούδα, κοµµένα στα 4 3-4 κλωνάρια θυµάρι 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού 350 ml µαυροδάφνη αλάτι, πιπέρι Για τη γέµιση 60 ml έ.π....

Read more »

Chef στον αέρα – Κριθαρότο πίτσα – Ταμπουλέ με γαρίδες

15 Δεκεμβρίου 2013
By

null Chef στον αέρα - Κριθαρότο πίτσα - Ταμπουλέ με γαρίδες Α. Σταπάκη-Γ. Γ. Σαμαράς Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Το Πιρούνι

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading