Κυρίως πιάτα

Χορτοφαγικά παπουτσάκια με παρμεζάνα

5 Αυγούστου 2014
By
Χορτοφαγικά παπουτσάκια με παρμεζάνα

  Τα παπουτσάκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με πρωταγωνίστρια τη λατρεμένη μελιτζάνα με γέμιση κιμά και επικάλυψη μπεσαμέλ ή πουρέ ή απλά τυράκι. Εδώ σας προτείνουμε μια πιο υγιεινή εκδοχή χωρίς κιμά, αλλά με γέμιση λαχανικών Υλικά: 8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες 1 κολοκύθι 1 καρότο 1 μικρή πράσινη πιπεριά 1 μικρή κόκκινη πιπεριά...

Read more »

Καλοκαιρινό κυριακάτικο δείπνο με χοιρινά παιδάκια σε τζίντζερ ειλ , καφέ μανιτάρια γεμιστά με σκόρδο

4 Αυγούστου 2014
By
Καλοκαιρινό κυριακάτικο δείπνο με χοιρινά παιδάκια σε τζίντζερ ειλ , καφέ μανιτάρια γεμιστά με σκόρδο

  Για να εξιλεωθώ για την πολύμηνη απουσία μου είπα να ανεβάσω 3 συνταγές σε ένα ποστ. Για τα γεμιστά μανιτάρια με σκόρδο 12 μέτρια καφέ μανιτάρια 2.κς. χυμός λεμονιού 4 σκελίδες σκόρδο 40 γρ βούτυρο 1 κ.σ. κονιάκ 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός Αλάτι και πιπέρι Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους...

Read more »

Γλώσσες πλακί!

4 Αυγούστου 2014
By
Γλώσσες πλακί!

 Όπως κι ότι ψάρι κι εάν φτιάξουμε θα είναι καλό, αυτό που σας προτείνω είναι ένα Καλοκαιρινό δροσερό και Ελαφρύ φαγητό Υλικά : 1 κιλό γλώσσες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ) 11/2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη 2 με 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 με 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη 1/2 ματσάκι μαϊντανό...

Read more »

Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, αβοκάντο και λάιμ!

4 Αυγούστου 2014
By
Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, αβοκάντο και λάιμ!

Για 2 άτομα: 300 γρ κοντά ζυμαρικά, βρασμένα 300 γρ κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο 1 μεγάλη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1 καυτερή πιπερίτσα 1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς τους σπόρους 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (προαιρετικό) χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ 3-4 σταγόνες tabasco 1. Λιώνεις με...

Read more »

Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

4 Αυγούστου 2014
By
Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

Τα όσπρια είναι πολύ αγαπημένα υλικά στην Ελληνική κουζίνα που τα εκτιμά κι εμείς τα αγαπάμε Τα Υλικά  2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα 1 μεγαλούτσικο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο ή σέλερι 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 15 ντοματάκια πλυμένα και κομμένα στη μέση...

Read more »

Κοτόπουλο φιλέτο μπουκίτσες με χρωματιστές πιπεριές

4 Αυγούστου 2014
By
Κοτόπουλο φιλέτο μπουκίτσες με χρωματιστές πιπεριές

Υλικά  Μερίδες 5 3 φιλέτα κοτόπουλο  κομμένο σε μπουκίτσες 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κόκκινη 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά Φλωρίνης 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 1 μικρή κρέμα γάλακτος αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο ψιλοκομμένο και όλες...

Read more »

Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

28 Ιουλίου 2014
By
Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

Υλικά: 500γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου χωρίς πέτσα και κόκαλο 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 3 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 1 φλιτζάνι φρέσκο ανανά κομμένο σε κύβους 1 μέτρια κόκκινη ή πράσινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε...

Read more »

Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

28 Ιουλίου 2014
By
Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

Υλικά: Για 2 -4 άτομα 400 γραμμάρια φετουτσίνι 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες 2 τομάτες τριμμένες 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 λεμόνι 1 πιπεριά κομμένη σε ψιλά καρέ 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό 2 κουταλιές της σούπας άνηθο αλάτι Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με θαλασσινό...

Read more »

Μελιτζάνες ιμάμ με χταπόδι

28 Ιουλίου 2014
By
Μελιτζάνες ιμάμ με χταπόδι

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 χταπόδι (600 γρ.), καθαρισμένο* και κομμένο σε μικρά κομμάτια 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί 300 γρ. ώριμη ντομάτα, τριμμένη 1 φύλλο δάφνης 1 κιλό τσακώνικες μελιτζάνες αλάτι και πιπέρι ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα,...

Read more »

Πένες ριγκάτε με πέστο goji

Πένες ριγκάτε με πέστο goji

Η συνταγή αυτή ήταν μια από τις συμμετοχές μου στον διαγωνισμό των Fridays “Living Well”. Ένα κλασσικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας  Χρειαζόμαστε: 1 μερίδα εστιατορίου ζυμαρικά πέννες 7-10 (ανάλογα με το μέγεθος) ντοματίνια τύπου βελανίδι 2 κουταλιές σάλτσα πέστο goji 3-4 φύλλα goji Για την σάλτσα πέστο: 25 γρ. φύλλα goji 10 γρ. κουκουνάρι...

Read more »

Πένες ριγκάτε με απάκι

Πένες ριγκάτε με απάκι

Θα χρειαστούμε: 300 γρ. ζυμαρικά πένες ριγκάτε 200 γρ. απάκι 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά 200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης 2-3 λιαστές ντομάτες 1 κουταλιά μαργαρίνη 1 κουταλιά ελαιόλαδο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Read more »

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

15 Ιουλίου 2014
By
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

Καλοκαιρινή η μακαρονάδα μας για σήμερα. Και γιατί όχι άλλωστε αφού βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και τα φρέσκα λαχανικά βρίσκονται σε αφθονία Λίστα για ψώνια 1 πακέτο ζυμαρικά 1 μέτριο κολοκύθι 1 μικρή μελιτζάνα 1 μεγάλο καρότο 1 πράσινη πιπεριά 1 ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 3 ντομάτες τριμμένες ή 1...

Read more »

Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

15 Ιουλίου 2014
By
Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

Υλικά: 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 φλιτζάνι φέτα, λιωμένη με το πιρούνι 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4-5 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο 2 φλιτζάνια ζωμό κότας Εκτέλεση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι...

Read more »

Τα κεφτεδάκια της μαμάς Άννας

15 Ιουλίου 2014
By
Τα κεφτεδάκια της μαμάς Άννας

Υλικά για 15-16 μέτρια κεφτεδάκια 1/4 του κιλού κιμάς χοιρινός 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 1 αυγό 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι 1 κ.σ. τριμμένος κύβος λαχανικών 4 κλωναράκια δυόσμος (μόνο τα φύλλα) 1 σφηνάκι ούζο αλάτι-πιπέρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα και σπορέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Ανακατεύεται όλα τα υλικά...

Read more »