Κυρίως πιάτα

Γύρος με κιμά (Ντονέρ)

21 Μαρτίου 2014
By
Γύρος με κιμά (Ντονέρ)

Επειδή όμως μου αρέσουν τα πολύ πικάντικα πρόσθεσα κι άλλα μπαχαρικά στα ήδη υπάρχοντα.... Πρόσθεσα και λίγο καυτερό πιπέρι Υλικά: 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό-μοσχάρι) ½ κ.γλ. κάρυ 1 κ.σ. μπαχάρι 1 κ.γλ κανέλα 1 κ.σ. ρίγανη 1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι 1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι 2 πρέζες καυτερό κόκκινο πιπέρι 1 κ.γλ. κόλιανδρο...

Read more »

Ρεβύθια με Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι και Απάκι

21 Μαρτίου 2014
By
Ρεβύθια με Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι και Απάκι

Αυτή είναι η full extra έκδοση της συνταγής ρεβύθια με ταχίνι πορτοκαλιού. Το απάκι δίνει επιπλέον άρωμα και απίστευτη γεύση 300 γρ. Ρεβύθια 50 γρ. Απάκι κομμένο σε λεπτές φέτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι 1/3 μιας κούπας λάδι ξύσμα πορτοκαλιού αλάτι, πιπέρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια μας....

Read more »

Σουπιά με πράσινες ελιές

21 Μαρτίου 2014
By
Σουπιά με πράσινες ελιές

Ενα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που παίρνει ένταση από τις ελιές, γλύκα από τα κρεµµύδια, άρωµα και φρεσκάδα από τον µάραθο. Υλικά (για 6 άτοµα)  3 µέτριες σουπιές, καθαρισµένες 1/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 8 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε ροδέλες 2 κρεµµύδια, σε φέτες 3 φλ. µάραθο, ψιλοκοµµένο ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί 3/4 φλ. νερό 20 πράσινες ελιές, σε...

Read more »

Μπακαλιάρος με πάπρικα

Μπακαλιάρος με πάπρικα

Δεν μπορώ να φανταστώ το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, χωρίς τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο-σκορδαλιά. Θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή για τηγανιτό μπακαλιάρο Θα χρειαστούμε: 1 κιλό μπακαλιάρο παστό 2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κούπες τσαγιού νερό 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά αλάτι (με προσοχή) μπόλικο λάδι...

Read more »

Μουσακάς με φακές

20 Μαρτίου 2014
By
Μουσακάς με φακές

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 500 γρ. μέτριες φακές Φαρσάλων 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 150 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 150 ml λευκό ξηρό κρασί 300 γρ. καρότα, σε κυβάκια 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε λίγο νερό 2 κ.σ....

Read more »

Μελιτζάνες με κιμά

20 Μαρτίου 2014
By
Μελιτζάνες με κιμά

Υλικά 1 μελιτζάνα 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ½ κρεμμύδι ½ σκελίδα σκόρδο 1 κ. γλ. Πάπρικα 3 κ.σ. ελαιόλαδο Λίγο αλάτι και πιπέρι 4 κ.σ. πελτέ ντομάτας ¾ φλ. νερό Εκτέλεση  Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: NostimeSyntages

Read more »

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: η σκορδάτη

20 Μαρτίου 2014
By
Η μακαρονάδα της Πέμπτης: η σκορδάτη

  1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.) 450 γρ. κοτόπουλο (στήθος) κομμένο μπουκίτσες 2 χούφτες ντοματίνια (σε σώφρονα υπολογισμό: 2 φλιτζάνια) Για τη μαρινάδα 2 κουταλιές  φρέσκο θυμάρι 2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό) 2 κουταλιές καλό ελαιόλαδο + 2 ακόμη για το ρόδισμα 1 κουταλάκι αλάτι ½ κουταλάκι πιπέρι (φρεσκοτριμμένο ή...

Read more »

Μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσμα

13 Μαρτίου 2014
By
Μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσμα

Υλικά: 8 μελιτζάνες μακρόστενες 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες 1 ποτηράκι λευκό κρασί 2 κονσέρβες μανιτάρια τεμαχισμένα 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ ή 2 ντομάτεςψιλοκομμένες 150γρ καλαμπόκι βρασμένο κονσέρβα 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 5-6 πατάτες 3 κ.σ μαργαρίνη 1 κύβο λαχανικών Αλάτι-πιπέρι Φρυγανιά...

Read more »

Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα και ένα νέο!

13 Μαρτίου 2014
By
Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα και ένα νέο!

Τριβελάκι με πιπεριές, καλαμπόκι και φέτα (η αρχική ιδέα εδώ) Υλικά για 4-5 μερίδες: 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος 2 πράσινες πιπεριές φλάσκες, κομμένες σε λωρίδες 250 γραμμ. φρέσκο γάλα 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά αλάτι, πιπέρι 200 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο 500 γραμμ. ζυμαρικά τριβελάκι (βίδες) Και ακόμα: 200 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας (στραγγισμένο βάρος)...

Read more »

Μακαρονάδα με χρωματιστές πιπεριές

13 Μαρτίου 2014
By
Μακαρονάδα με χρωματιστές πιπεριές

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με υπέροχα χρώματα και αρώματα, για να μας εξιτάρει όχι μόνο την γεύση, αλλά και την όραση και την όσφρηση !!!! Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε, για να φτιάξουμε 3-4 χρωματιστές μερίδες. Τα υλικά μας:  1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (500γρ.) 10-12 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά...

Read more »

Μπακαλιαράκια στο φούρνο με σκορδάτο λαδολέμονο

13 Μαρτίου 2014
By
Μπακαλιαράκια στο φούρνο με σκορδάτο λαδολέμονο

Η απλότητα στο μεγαλείο της. Ψάρι με σαλάτα. Δεν έχω καλύτερο και αυτό πιστέψτε το. Μπορεί όσοι με γνωρίζετε να ξέρετε πως είμαι λιχούδα μέχρι τρέλας, αλλά τα ψάρια είναι η αγάπη μου από τα υγιεινά. Ω, ναι! Ψάρι for ever ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ  Υλικά:       1)      800 γραμμάρια μικρά μπακαλιαράκια...

Read more »

Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

13 Μαρτίου 2014
By
Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

Καλή σας μέρα!!  Πολύ καιρό τώρα διαβάζω διάφορες συνταγές για κοτόπουλο ταντούρι... με γεύσεις και αρώματα Ανατολής αλλά και με τη νοστιμιά του γιαουρτιού ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, κομμένα σε κομμάτια 300 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια 1 κ.γλ. κάρυ 2/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά 1...

Read more »

Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο

13 Μαρτίου 2014
By
Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο

Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο  Υλικά  100 γρ. κους κους 120 γρ. καυτό νερό 1-2 κ. σ. μαύρη σταφίδα 1 κ. σ. φιλέ αμύγδαλο 1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο λίγο αλάτι Εκτέλεση  Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το κους κους με το αλάτι και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: μικρή κουζίνα

Read more »

Φακές σούπα και απορρόφηση σιδήρου

13 Μαρτίου 2014
By
Φακές σούπα και απορρόφηση σιδήρου

Υλικά 500 γρ. φακές 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2-3 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες 1 φύλλο δάφνης 2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη 1-2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι νερό Εκτέλεση Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με κρύο νερό (να τις σκεπάζει) και αρχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τις αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει ......

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading