Κυρίως πιάτα

Κοτόπουλο Με Χυλοπιτάκι Και Μυζήθρα

24 Αυγούστου 2014
By
Κοτόπουλο Με Χυλοπιτάκι Και Μυζήθρα

 Όλη τη διαφορά την κάνει το άρωμα της ματζουράνας (γύρω στα 6 φυλλαράκια) αν έχεις την τύχη και βρίσκεται σε γλαστράκι στην κουζίνα σου. Υλικά για 1 μερίδα 2 μπουτάκια κοτόπουλο 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 4 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 3/4 συσκευασίας κονκασέ 1...

Read more »

Σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού

24 Αυγούστου 2014
By
Σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού

Σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού Υλικά (ανά μερίδα) 1 φιλέτο σολωμού χωρίς πέτσα (περίπου 180γρ.) 2 κουτ. σούπας (γεμάτες) γιαούρτι Για τη μαρινάδα: 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας λεμόνι 1 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά αλάτι / πιπέρι Εκτέλεση  Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ...

Read more »

Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα και τυρί σε σός σόγιας με μέλι και μουστάρδα

5 Αυγούστου 2014
By
Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα και τυρί σε σός σόγιας με μέλι και μουστάρδα

Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού σε μια συνταγή με μεσογειακό ταμπεραμέντο και άρωμα Άπω Ανατολής Υλικά για 3 άτομα 1/2 ψαρονέφρι (περίπου 1/2 κιλό) 3-4 μπαστουνάκι κεφαλογραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες Αλάτι και πιπέρι 2 σφηνάκια σος σόγιας 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα 1 σκελίδα σκόρδο Λίγο αλεύρι...

Read more »

Χορτοφαγικά παπουτσάκια με παρμεζάνα

5 Αυγούστου 2014
By
Χορτοφαγικά παπουτσάκια με παρμεζάνα

  Τα παπουτσάκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με πρωταγωνίστρια τη λατρεμένη μελιτζάνα με γέμιση κιμά και επικάλυψη μπεσαμέλ ή πουρέ ή απλά τυράκι. Εδώ σας προτείνουμε μια πιο υγιεινή εκδοχή χωρίς κιμά, αλλά με γέμιση λαχανικών Υλικά: 8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες 1 κολοκύθι 1 καρότο 1 μικρή πράσινη πιπεριά 1 μικρή κόκκινη πιπεριά...

Read more »

Καλοκαιρινό κυριακάτικο δείπνο με χοιρινά παιδάκια σε τζίντζερ ειλ , καφέ μανιτάρια γεμιστά με σκόρδο

4 Αυγούστου 2014
By
Καλοκαιρινό κυριακάτικο δείπνο με χοιρινά παιδάκια σε τζίντζερ ειλ , καφέ μανιτάρια γεμιστά με σκόρδο

  Για να εξιλεωθώ για την πολύμηνη απουσία μου είπα να ανεβάσω 3 συνταγές σε ένα ποστ. Για τα γεμιστά μανιτάρια με σκόρδο 12 μέτρια καφέ μανιτάρια 2.κς. χυμός λεμονιού 4 σκελίδες σκόρδο 40 γρ βούτυρο 1 κ.σ. κονιάκ 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός Αλάτι και πιπέρι Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους...

Read more »

Γλώσσες πλακί!

4 Αυγούστου 2014
By
Γλώσσες πλακί!

 Όπως κι ότι ψάρι κι εάν φτιάξουμε θα είναι καλό, αυτό που σας προτείνω είναι ένα Καλοκαιρινό δροσερό και Ελαφρύ φαγητό Υλικά : 1 κιλό γλώσσες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ) 11/2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη 2 με 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 με 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη 1/2 ματσάκι μαϊντανό...

Read more »

Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, αβοκάντο και λάιμ!

4 Αυγούστου 2014
By
Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, αβοκάντο και λάιμ!

Για 2 άτομα: 300 γρ κοντά ζυμαρικά, βρασμένα 300 γρ κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο 1 μεγάλη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1 καυτερή πιπερίτσα 1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς τους σπόρους 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (προαιρετικό) χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ 3-4 σταγόνες tabasco 1. Λιώνεις με...

Read more »

Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

4 Αυγούστου 2014
By
Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

Τα όσπρια είναι πολύ αγαπημένα υλικά στην Ελληνική κουζίνα που τα εκτιμά κι εμείς τα αγαπάμε Τα Υλικά  2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα 1 μεγαλούτσικο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο ή σέλερι 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 15 ντοματάκια πλυμένα και κομμένα στη μέση...

Read more »

Κοτόπουλο φιλέτο μπουκίτσες με χρωματιστές πιπεριές

4 Αυγούστου 2014
By
Κοτόπουλο φιλέτο μπουκίτσες με χρωματιστές πιπεριές

Υλικά  Μερίδες 5 3 φιλέτα κοτόπουλο  κομμένο σε μπουκίτσες 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κόκκινη 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά Φλωρίνης 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 1 μικρή κρέμα γάλακτος αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο ψιλοκομμένο και όλες...

Read more »

Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

28 Ιουλίου 2014
By
Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

Υλικά: 500γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου χωρίς πέτσα και κόκαλο 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 3 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 1 φλιτζάνι φρέσκο ανανά κομμένο σε κύβους 1 μέτρια κόκκινη ή πράσινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε...

Read more »

Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

28 Ιουλίου 2014
By
Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

Υλικά: Για 2 -4 άτομα 400 γραμμάρια φετουτσίνι 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες 2 τομάτες τριμμένες 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 λεμόνι 1 πιπεριά κομμένη σε ψιλά καρέ 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό 2 κουταλιές της σούπας άνηθο αλάτι Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με θαλασσινό...

Read more »

Μελιτζάνες ιμάμ με χταπόδι

28 Ιουλίου 2014
By
Μελιτζάνες ιμάμ με χταπόδι

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 χταπόδι (600 γρ.), καθαρισμένο* και κομμένο σε μικρά κομμάτια 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί 300 γρ. ώριμη ντομάτα, τριμμένη 1 φύλλο δάφνης 1 κιλό τσακώνικες μελιτζάνες αλάτι και πιπέρι ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα,...

Read more »

Πένες ριγκάτε με πέστο goji

Πένες ριγκάτε με πέστο goji

Η συνταγή αυτή ήταν μια από τις συμμετοχές μου στον διαγωνισμό των Fridays “Living Well”. Ένα κλασσικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας  Χρειαζόμαστε: 1 μερίδα εστιατορίου ζυμαρικά πέννες 7-10 (ανάλογα με το μέγεθος) ντοματίνια τύπου βελανίδι 2 κουταλιές σάλτσα πέστο goji 3-4 φύλλα goji Για την σάλτσα πέστο: 25 γρ. φύλλα goji 10 γρ. κουκουνάρι...

Read more »

Πένες ριγκάτε με απάκι

Πένες ριγκάτε με απάκι

Θα χρειαστούμε: 300 γρ. ζυμαρικά πένες ριγκάτε 200 γρ. απάκι 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά 200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης 2-3 λιαστές ντομάτες 1 κουταλιά μαργαρίνη 1 κουταλιά ελαιόλαδο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Read more »