Κυρίως πιάτα

Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

28 Ιουλίου 2014
By
Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

Υλικά: 500γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου χωρίς πέτσα και κόκαλο 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 3 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 1 φλιτζάνι φρέσκο ανανά κομμένο σε κύβους 1 μέτρια κόκκινη ή πράσινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε...

Read more »

Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

28 Ιουλίου 2014
By
Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

Υλικά: Για 2 -4 άτομα 400 γραμμάρια φετουτσίνι 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες 2 τομάτες τριμμένες 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 λεμόνι 1 πιπεριά κομμένη σε ψιλά καρέ 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό 2 κουταλιές της σούπας άνηθο αλάτι Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με θαλασσινό...

Read more »

Μελιτζάνες ιμάμ με χταπόδι

28 Ιουλίου 2014
By
Μελιτζάνες ιμάμ με χταπόδι

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 χταπόδι (600 γρ.), καθαρισμένο* και κομμένο σε μικρά κομμάτια 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί 300 γρ. ώριμη ντομάτα, τριμμένη 1 φύλλο δάφνης 1 κιλό τσακώνικες μελιτζάνες αλάτι και πιπέρι ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα,...

Read more »

Πένες ριγκάτε με πέστο goji

Πένες ριγκάτε με πέστο goji

Η συνταγή αυτή ήταν μια από τις συμμετοχές μου στον διαγωνισμό των Fridays “Living Well”. Ένα κλασσικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας  Χρειαζόμαστε: 1 μερίδα εστιατορίου ζυμαρικά πέννες 7-10 (ανάλογα με το μέγεθος) ντοματίνια τύπου βελανίδι 2 κουταλιές σάλτσα πέστο goji 3-4 φύλλα goji Για την σάλτσα πέστο: 25 γρ. φύλλα goji 10 γρ. κουκουνάρι...

Read more »

Πένες ριγκάτε με απάκι

Πένες ριγκάτε με απάκι

Θα χρειαστούμε: 300 γρ. ζυμαρικά πένες ριγκάτε 200 γρ. απάκι 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά 200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης 2-3 λιαστές ντομάτες 1 κουταλιά μαργαρίνη 1 κουταλιά ελαιόλαδο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Read more »

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

15 Ιουλίου 2014
By
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

Καλοκαιρινή η μακαρονάδα μας για σήμερα. Και γιατί όχι άλλωστε αφού βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και τα φρέσκα λαχανικά βρίσκονται σε αφθονία Λίστα για ψώνια 1 πακέτο ζυμαρικά 1 μέτριο κολοκύθι 1 μικρή μελιτζάνα 1 μεγάλο καρότο 1 πράσινη πιπεριά 1 ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 3 ντομάτες τριμμένες ή 1...

Read more »

Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

15 Ιουλίου 2014
By
Ρύζι πιλάφι με φέτα και φρέσκο δυόσμο!

Υλικά: 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 φλιτζάνι φέτα, λιωμένη με το πιρούνι 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4-5 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο 2 φλιτζάνια ζωμό κότας Εκτέλεση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι...

Read more »

Τα κεφτεδάκια της μαμάς Άννας

15 Ιουλίου 2014
By
Τα κεφτεδάκια της μαμάς Άννας

Υλικά για 15-16 μέτρια κεφτεδάκια 1/4 του κιλού κιμάς χοιρινός 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 1 αυγό 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι 1 κ.σ. τριμμένος κύβος λαχανικών 4 κλωναράκια δυόσμος (μόνο τα φύλλα) 1 σφηνάκι ούζο αλάτι-πιπέρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα και σπορέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Ανακατεύεται όλα τα υλικά...

Read more »

Koτόπουλο με ρύζι και λαχανικά

15 Ιουλίου 2014
By
Koτόπουλο  με  ρύζι  και  λαχανικά

Υλικά 1 στήθος κοτόπουλου 3 κομμάτια μπρόκολο ( φούντες) λίγο λάχανο ( ανάλογα πόσο θέλουμε) 1 πράσο 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά πράσινη 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες λίγο  σέλερι 2 καρότα τριμμένα 1 κούπα ρύζι basmati αλατοπίπερο κάρυ 1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί λάδι Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα...

Read more »

Σκουμπρί «γιαχνί»

10 Ιουλίου 2014
By
Σκουμπρί «γιαχνί»

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες 200 ml λευκό ξηρό κρασί 4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε 150 ml νερό  αλάτι και πιπέρι 1 κιλό σκουμπριά, πλυμένα και καθαρισμένα χυμό από 1 λεμόνι 1...

Read more »

Μπιφτέκια χοιρινά

22 Ιουνίου 2014
By
Μπιφτέκια χοιρινά

Μπιφτέκια χοιρινά Νόστιμα μπιφτέκια, με χοιρινό κρέας και μυρωδικά, ταιριάζουν πολύ με πίτες και τηγανιτές πατάτες. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Χοιρινός κιμάς: 1000 γρ. (από σπάλα) Μπαγιάτικο ψωμί: 3 φέτες (χωρίς την κόρα και καλύτερα χωριάτικο ή με προζύμι) Ψιλοκομμένος μαϊντανός: 1/3 ματσάκι Αλάτι: 2 κουταλάκια Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι Ξερό κρεμμύδι: 1 κουταλιά...

Read more »

Πέννες με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Πέννες με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Συνήθως αποφεύγουμε τα όσπρια το καλοκαίρι αλλά συνδυάζοντάς τα με τα ζυμαρικά δεν έχουμε μόνο ένα καλοκαιρινό φαγητό γεμάτο άρωμα και γεύση  Πέννες με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια Μερίδες:  4 Υλικά: 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ¼ κούπας ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 200 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα Αλάτι 250 γραμμάρια πέννες ολικής 2 σκελίδες, σκόρδο ψητό Μία κουταλιά...

Read more »

Σολομός με σάλτσα μουστάρδας και μάραθου

21 Ιουνίου 2014
By
Σολομός με σάλτσα μουστάρδας και μάραθου

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σάλτσα μουστάρδας - μάραθου 60 ml λευκό ξίδι μπαλσάμικο 50 γρ. μέλι 20 γρ. μουστάρδα Dijon 30 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορους 180 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 ml ηλιέλαιο 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο αλάτι Για τον σολομό 1 κιλό φιλέτο σολομού, με την πέτσα, κομμένο στα 4 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου...

Read more »

Πέρκα στο φούρνο

13 Ιουνίου 2014
By
Πέρκα στο φούρνο

Πέρκα στο φούρνο Γρήγορη και εύκολη συνταγή για φιλέτο πέρκας, ψητό στο φούρνο με πατατούλες και ντομάτα. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Φιλέτο πέρκας: 800 γρ. περίπου Πατάτες: 1 κιλό Ντομάτες: 4 + 2 μέτριες Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει Ρίγανη: 1 κουταλάκι Θυμάρι: 1 κουταλάκι Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 - 3 κουταλιές σούπας...

Read more »