Κυρίως πιάτα

Μπακαλιαράκια στο φούρνο με σκορδάτο λαδολέμονο

13 Μαρτίου 2014
By
Μπακαλιαράκια στο φούρνο με σκορδάτο λαδολέμονο

Η απλότητα στο μεγαλείο της. Ψάρι με σαλάτα. Δεν έχω καλύτερο και αυτό πιστέψτε το. Μπορεί όσοι με γνωρίζετε να ξέρετε πως είμαι λιχούδα μέχρι τρέλας, αλλά τα ψάρια είναι η αγάπη μου από τα υγιεινά. Ω, ναι! Ψάρι for ever ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ  Υλικά:       1)      800 γραμμάρια μικρά μπακαλιαράκια...

Read more »

Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

13 Μαρτίου 2014
By
Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

Καλή σας μέρα!!  Πολύ καιρό τώρα διαβάζω διάφορες συνταγές για κοτόπουλο ταντούρι... με γεύσεις και αρώματα Ανατολής αλλά και με τη νοστιμιά του γιαουρτιού ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, κομμένα σε κομμάτια 300 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια 1 κ.γλ. κάρυ 2/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά 1...

Read more »

Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο

13 Μαρτίου 2014
By
Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο

Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο  Υλικά  100 γρ. κους κους 120 γρ. καυτό νερό 1-2 κ. σ. μαύρη σταφίδα 1 κ. σ. φιλέ αμύγδαλο 1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο λίγο αλάτι Εκτέλεση  Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το κους κους με το αλάτι και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: μικρή κουζίνα

Read more »

Φακές σούπα και απορρόφηση σιδήρου

13 Μαρτίου 2014
By
Φακές σούπα και απορρόφηση σιδήρου

Υλικά 500 γρ. φακές 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2-3 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες 1 φύλλο δάφνης 2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη 1-2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι νερό Εκτέλεση Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με κρύο νερό (να τις σκεπάζει) και αρχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τις αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει ......

Read more »

Καλαμαράκι με ρύζι στη κατσαρόλα

Καλαμαράκι με ρύζι στη κατσαρόλα

Υλικά συνταγής 700γρ καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο Kallimanis 350 γρ. ρύζι μακρύκοκκο 220 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 140 γρ. κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια 140 γρ. κίτρινη πιπεριά σε καρεδάκια 120 γρ. ελαιόλαδο 500 γρ φρέσκια τριμμένη ντομάτα 70 γρ. πελτέ ντομάτας 1 κουτ. σούπας άνηθο 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά 2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. γλυκού πιπέρι 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό (προαιρετικά) Εκτέλεση...

Read more »

Καλαμάρι ψητό με φάβα

Καλαμάρι ψητό με φάβα

Υλικά συνταγής Για τη φάβα: 500 γρ. φάβα 2 ξερά κρεμμύδια 2 καρότα 1300γρ ζωμός λαχανικών 5 κουταλιές σούπας λευκό κρασί 3 κουταλιές σούπας ξύδι ½ φλιτζάνι τσαγιούελαιόλαδο ½ κουταλιά σούπας αλάτι ½ κουταλιά γλυκού πιπέρι Για το καλαμάρι: 700 γρ. καλαμάρι ολόκληρο Kallimanis ½ φλιτζάνι τσαγιούελαιόλαδο Για γαρνίρισμα: Ντομάτα ψιλοκομμένη Μαϊντανός Ελαιόλαδο Κάπαρη Εκτέλεση Προετοιμασία: Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη συσκευασία...

Read more »

Γαρίδες με σάλτσα βασιλικού

Γαρίδες με σάλτσα βασιλικού

Υλικά συνταγής 500 γρ. γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος Kallimanis αλεύρι για το πασπάλισμα 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός (ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένος) 2-3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 1/2 φλιτζανιού λευκό κρασί 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Προετοιμασία: Βγάζουμε τις γαρίδες από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ...

Read more »

Πιλάφι σε φύλλο κρούστας

12 Μαρτίου 2014
By
Πιλάφι σε φύλλο κρούστας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μαργαρίνη 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια, τριμμένα 1 κ.γ. αλάτι 2 καρότα, τριμμένα 2 κ.σ. κουκουνάρι 2 κ.σ. μαύρες σταφίδες 1 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια 2 φλ. ρύζι νυχάκι ½ κ.γ. πιπέρι χυμός από 1 λεμόνι 3½ φλ. νερό Για το φορμάρισμα 1 κ.σ. μαργαρίνη, για την επάλειψη του σκεύους 1 κ.σ....

Read more »

Καλαμαράκια με σπανάκι – Νηστίσιμο

8 Μαρτίου 2014
By
Καλαμαράκια με σπανάκι – Νηστίσιμο

 Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι-πιπέρι χυμό...

Read more »

Μακαρονάδα με πέστο μυρωδικών και ψητά λαχανικά – Πάστα φλώρα με σοκολάτα και λωτό Κοκτέιλ μανχάταν και «πειραγμένο» μαρτίνι

7 Μαρτίου 2014
By

Μακαρονάδα με πέστο μυρωδικών και ψητά λαχανικά Πάστα φλώρα με σοκολάτα και λωτό Κοκτέιλ μανχάταν και "πειραγμένο" μαρτίνι Σεφ στον αέρα Φ. Τσιάρας-Α. Λαγός-Κ. Κατσικόπουλος   Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Το Πιρούνι

Read more »

Τηγανητή τσιπούρα με μανιτάρια

1 Μαρτίου 2014
By
Τηγανητή τσιπούρα με μανιτάρια

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 τσιπούρες, 250-300 γρ. η καθεμία, καθαρισμένες και αλατισμένες αλεύρι, για το τηγάνισμα 500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν (λευκά), καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρές φέτες 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 κλωναράκια θυμαριού, τα φυλλαράκια 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 80 ml λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι...

Read more »

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και σάλτσα κονιάκ Σαλάτα μακροζωίας με ρέβα Λουκουμάδες με λουκάνικο

28 Φεβρουαρίου 2014
By

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και σάλτσα κονιάκ Σαλάτα μακροζωίας με ρέβα Λουκουμάδες με λουκάνικο Σεφ στον αέρα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Το Πιρούνι

Read more »

Χοιρινό με δεντρολίβανο

28 Φεβρουαρίου 2014
By
Χοιρινό με δεντρολίβανο

ΥΛΙΚΑ 4 χοιρινά φιλέτα 1 κουταλιά της σούπας τσέρι Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κλαράκια δεντρολίβανο 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφαιρούμε όλο το πάχος από το κρέας,κόβουμε τα φιλέτα οριζόντια στα δύο. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ρηχό σκεύος και περιχύνουμε με το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Γλώσσες πλακί!

28 Φεβρουαρίου 2014
By
Γλώσσες πλακί!

Υλικά : 1 κιλό γλώσσες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ) 11/2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη 2 με 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 με 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 150 με 200 γραμμάρια ελαιόλαδο εκλεκτό Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις γλώσσες και τις πλένουμε (εάν είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε)....

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading