Κυρίως πιάτα

xταποδάκι με κοφτο μακαρονακι

23 Νοεμβρίου 2015
By
xταποδάκι με κοφτο μακαρονακι

ΥΛΙΚΑ: 1 Κιλό χταπόδι ½ Κιλό μακαρονάκι κοφτό ½ Ποτήρι ελαιόλαδο 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα ½ Κιλό ντομάτες τριμμένες 1 κ.σ.τοματοπελτε ½ Ποτήρι κόκκινο κρασί Αλάτι+Πιπέρι 2 φυλλα δαφνης 2 σπορους μπαχαρι λιγο ζαχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι μας  ,δηλαδή αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: lixoudis(λιχουδης)

Read more »

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΛΕΜΟΝΟΡΙΓΑΝΑΤΗ

23 Νοεμβρίου 2015
By
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΛΕΜΟΝΟΡΙΓΑΝΑΤΗ

ΤΑ  Υ Λ Ι Κ Α  ΜΑΣ 700 γραμ. χοιρινό μπούτι κομμένο μπουκιές 1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο 1 φλ.τσαγ. κρασί λευκό ξηρό Μισό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα μέτρια 1 κουτ.σουπ. ρίγανη Αλατοπίπερο 2 λεμόνια (τον χυμό τους) πολύ ήρθε αλλά μ'αρέσει χρειάστηκε και μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, στην...

Read more »

Φάλαφελ

22 Νοεμβρίου 2015
By
Φάλαφελ

Ειδικά με μια σος γιαουρτιού αποτελούν εξαιρετικό γεύμα! Αν μείνει κανένα (που δεν το βλέπω πιθανόν) βάλτε το την επόμενη μέρα σε ψωμάκι με τυρί και κάντε το εξαιρετικό σάντουιτς. Υλικά 1 φλιτζάνι βρασμένες φακές 1 βρασμένα ρεβίθια 1 βρασμένα φασόλια 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμένη 1 σφηνάκι ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και...

Read more »

Ρεβίθια Γιαχνί με Καυκαλήθρες και Μυρώνια

Ρεβίθια Γιαχνί με Καυκαλήθρες και Μυρώνια

Υλικά: 500 γραμμάρια ρεβίθια ¼ κούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα ψητό σκόρδο, λιωμένο 3 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα 3 μέτριες πατάτες, κεμμένες σε κύβάκια 1 κουτί (500 γραμμάρια) πασάτα 1 κουταλιά ντοματοπελτέ 4 κούπες νερό Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 φύλλο δάφνης 1/2 κούπα μυρωδικά (καυκαλήθρες και μυρώνια) ή αντικαταστείστε τα...

Read more »

Αρνάκι στη γάστρα με πατάτες!

30 Οκτωβρίου 2015
By
Αρνάκι στη γάστρα με πατάτες!

  Υλικά: 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη 1.5 κιλά αρνίσιο μπούτι 1 κιλό πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια χοντρά κομμένα 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 1/2 φλιτζάνι νερό 2 φύλλα δάφνης Λίγο αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπάμε ελαφρά το...

Read more »

Ριζότο με αβγοτάραχο και λευκή σοκολάτα

30 Οκτωβρίου 2015
By
Ριζότο με αβγοτάραχο και λευκή σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) 70 ml έ.π. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. επιπλέον, για το τέλος 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 500 γρ. ρύζι αρμπόριο 150 ml λευκό ξηρό κρασί 2 λίτρα ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 60 γρ. βούτυρο αγελάδος 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1 ματσάκι σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο το ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα...

Read more »

Λαχανοντολμάδες μ΄αυγολέμονο!

29 Οκτωβρίου 2015
By
Λαχανοντολμάδες μ΄αυγολέμονο!

Υλικά : 1 λάχανο μεγάλο (μαλακό για λαχανοντολμάδες, το σκληρό είναι για σαλάτα) 750 γραμμάρια κιμά από πρόβιο (δεν δεν βρείτε 500 γραμμάρια βοδινό και 250 γραμμάτια χοιρινό) 120 γραμμάρια ρύζι νυχάκι 150 γραμμάρια βούτυρο Λίγο λάδι 2 κρεμμύδια τριμμένα Μαϊντανό και άνηθο (κανονίζετε όσο θέλετε) αλάτι, πιπέρι 2 λεμόνια 1 αβγό Εκτέλεση :...

Read more »

χρυσό ριζότο αλά μιλανέζε με σαφράν

29 Οκτωβρίου 2015
By
χρυσό ριζότο αλά μιλανέζε με σαφράν

Υλικά (για 4 άτομα – πρώτο πιάτο) υγρά 6 φλ. ζωμό κοτόπουλου πολύ ελαφρύ (ή λαχανικών για τη βετζετέριαν εκδοχή) 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί σοτάρισμα 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 1/2 φλ. μεδούλι (από 2-4 κόκαλα, ανάλογα με το μέγεθος) ή λιγότερο – προαιρετικά 1/3 φλ. λευκό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή περασμένο για μερικά...

Read more »

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με φέτα

29 Οκτωβρίου 2015
By
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με φέτα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα 100 γρ. τυρί φέτα 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό (ή μαϊντανό) 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 3 κ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας χυμό από 1/2 λεμόνι 2 κ. σούπας βούτυρο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση:...

Read more »

Κότσι στη λαδόκολλα, με μπύρα

22 Σεπτεμβρίου 2015
By
Κότσι στη λαδόκολλα, με μπύρα

Υλικά Για 4 άτομα 2 κότσια χοιρινά (1.200 gr περίπου) 1 κουτάκι μπύρα (300 ml) 2 κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο 2-3 καρότα 4 μέτριες πατάτες 1 φλυτζάνι σελινόριζα ψιλοκομμένη 150 gr μανιτάρια φρέσκα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο θυμάρι 1 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο αλάτι και πιπέρι Επί...

Read more »

Μαρινάτοι κολιοί με φρέσκα σύκα

22 Σεπτεμβρίου 2015
By
Μαρινάτοι κολιοί με φρέσκα σύκα

YΛΙΚΑ (για 8 άτομα) ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα χονδρό αλάτι 8 κολιούς, τα φιλέτα 15 γρ. ζάχαρη 50 ml ξίδι χυμό από 3 λεμόνια 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες 500 γρ. αρμυρίκια 4 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες3 3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ...

Read more »

καθαρόαιμα γεμιστά πολίτικα – η συνταγή

21 Σεπτεμβρίου 2015
By
καθαρόαιμα γεμιστά πολίτικα – η συνταγή

Υλικά (για 6 άτομα ως κύριο πιάτο ή 10-12 άτομα, αν σερβιριστούν ως πρώτο) 6 ντομάτες μεσαίου μεγέθους (προς μικρότερο), ώριμες και σφιχτές 6 πιπεριές ανοιχτοπράσινες, στρογγυλές και ίδιου –κατά το δυνατόν- μεγέθους ½ φλ. (125 ml) ελαιόλαδο πολτοποιημένες ντομάτες (το υπόλοιπο από την γέμιση) + 2-3 ντομάτες ακόμη 1/3 – ½ φλ. νερό...

Read more »

Ζυμαρικά με καλοκαιρινά λαχανικά και τυρί στον φούρνο

10 Σεπτεμβρίου 2015
By
Ζυμαρικά με καλοκαιρινά λαχανικά και τυρί στον φούρνο

Ζυμαρικά με καλοκαιρινά λαχανικά και τυρί στον φούρνο Υλικά για ένα πυρέξ μισό κιλό ζυμαρικά μικρά (χρησιμοποίησα σέλινο) 4 μέτρια κολοκύθια 4 μέτρια καρότα 1 μικρή μελιτζάνα 1 ξερό κρεμμύδι 200 γρ. τυρί που λιώνει 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο 1/4 κούπας φρέσκο γάλα ή εβαπορέ μαύρο πιπέρι λίγο λάδι για το ταψί Εκτέλεση Κόβουμε...

Read more »

Ψητή παλαμίδα με σάλτσα λαχανικών

4 Σεπτεμβρίου 2015
By
Ψητή παλαμίδα με σάλτσα λαχανικών

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. δενδρολίβανο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 1.200 γρ. παλαμίδα, σε 4 φέτες αλάτι, πιπέρι 10 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον...

Read more »