Κυρίως πιάτα

Σουπιές στιφάδο με πράσινες ελιές

15 Απριλίου 2009
By

Υλικά6 μεσαίες σουπιές15 κρεμμυδάκια για στιφάδο10 μεγάλες πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)2 μεγάλες τομάτες (πολτοποιημένες)1 μεσαίο κρεμμύδι2 φύλλα δάφνηςΑλάτιΠιπέρι3-4 μπιλίτσες μπαχάρι (ολόκληρο)1/2 ποτήρι κόκκινο κρασίΛίγο ζάχαρηΔιαδικασίαΣε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει πριν. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά και έπειτα τις σβήνουμε με το κρασί....

Read more »

Ρεβίθια, σούπα

26 Μαρτίου 2009
By
Ρεβίθια, σούπα

Το σημερινό μας ...πιάτο.Αρέσει σε όλες μας και περισσότερο,όταν είναι η σούπα χυλωμένη...... ΥΛΙΚΑ Μισό κιλό, ρεβίθια 2 κουταλάκια του γλυκού,σόδα φαγητού 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,τριμμένο 1 πράσο,ψιλοκομμένο 1 κουτάκι κονκασέ ή 2 τριμμένες φρέσκιες ντοματούλες αλάτι πιπέρι λίγο κύμινο ελαιόλαδο .....κατά προτίμηση δική σας η ποσότητα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Από το προηγούμενο βράδυ,βάζουμε τα ρεβίθια...

Read more »

Καλαμαράκια γεμιστά με γαρίδες, πιπεριά και ρύζι.

24 Μαρτίου 2009
By

Υλικά6 μεγάλα καλαμάρια10 μικρές γαρίδες ψιλοκομμένες1/2 φλυτζάνι ρύζι1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)1 μεγάλη τομάτα (ψιλοκομμένη)1 μεσαία πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)1 φλυτζάνι ελαιόλαδο1 ποτήρι ασπρο κρασί1 ποτήρι κόκκινο κρασίΑλάτιΠιπέριΔιαδικασίαΣε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις ψιλοκομμένες γαρίδες, τα ψιλοκομμένα πλοκάμια των καλαμαριών, την ψιλοκομμένη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και τα...

Read more »

Θαλασσινή Παέγια (Paella marinera) !!!

20 Μαρτίου 2009
By

Υλικά 400 γρ. φρέσκιες γαρίδες ½ κιλό καλαμαράκια ½ κιλό μύδια Μισό κιλό ρύζι μπονέτ 1 κρεμμύδι Ντοματοπελτέ ½ πράσινη πιπεριά 1 σκελ. σκόρδο Ελαιόλαδο Σαφράν Αλάτι Διαδικασία To εθνικό φαγητό των Ισπανών με καταγωγή από τη Βαλένθια και στάνταρ συστατικά: το ρύζι, το σαφράν και το παρθένο ελαιόλαδο. Το όνομά του προέρχεται από...

Read more »

Φαγκρί στη σχάρα με μάραθο και ούζο

12 Φεβρουαρίου 2009
By

Υλικά 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ματσάκι μάραθο 2 κουτ. σούπας ούζο 1 1/2 κιλό Φαγγρί Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε και καθαρίζουμε το φαγκρί. Κάνουμε τρεις παράλληλες χαρακιές σε κάθε του πλευρά. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινέλου και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι μέσα έξω. Βάζουμε λίγα φυλλαράκια μάραθου...

Read more »

Καραβίδες γιουβέτσι με κομματάκια φέτας

21 Νοεμβρίου 2008
By

Πρόκειται για την αγαπημένη μου συνταγή, μιας και περιέχει όλα τα αγαπημένα μου συστατικά μαζί, δηλαδή τα θαλασσινά (καραβίδες), τα ζυμαρικά (κριθαράκι) και το τυρί (φέτα). Την παρούσα συνταγή μου την έμαθε ένας συνάδελφος, σε ένα από τα ερευνητικά ταξίδια που είχαμε το 2006 στην περιοχή του Βόλου και συγκεκριμένα στο Τρίκερι (για όσους...

Read more »

Συνταγή για Σαλάτα ζυμαρικών με τόννο

23 Ιουλίου 2008
By

σχετικά με το video: http://www.netrino.gr/reloaded/blog-post.php?bp_id=1149 εκτέλεση της συνταγής για κρύα σαλάτα ζυμαρικών με τόννο Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής

Read more »

Κερκυραική παστιτσάδα

17 Φεβρουαρίου 2008
By

1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες1 1/2 πακέτο μακαρόνια Νο 52 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο1 ποτήρι αρετσίνοτο κρασί600 γραμ. ψιλοκομμένο τοματάκι1 1/2 κ.σ. τοματοπελτέ2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 σκελίδες σκόρδο1 φύλλο δάφνηςαλατοπίπερο, 2-3 γαρύφαλλατριμμένη κεφαλογραβιέραΨιλοκόβουμε το σκόρδο, το ανακατεύουμε με πιπέρι και παραγεμίζουμε το κρέας με το μείγμα.Αλατίζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε σε χαμηλή...

Read more »

Χοιρινό με σάλτσα μήλου

14 Φεβρουαρίου 2008
By

Υλικά για 4-6 άτομα1200 γρ. μπουτάκι χοιρινό χωρίς κόκκαλο1/4 λίτρου λευκό ξηρό κρασί40 γρ. βούτυρο - αλάτι - πιπέριΣάλτσα μήλου1 κιλό μήλα πράσινα30 γρ. βούτυρο - 30 γρ. αλεύρι4 κ.σ κρέμα γάλακτος2 φρέσκα κρεμμυδάκια1 ποτήρι ζωμό βοδινού1 μπαστουνάκι κανέλλα - αλάτι - πιπέριΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούςΑλείφουμε με το βούτυρο το μπούτι, αλατοπιπερώνουμε...

Read more »

Κόκορας κρασάτος

7 Φεβρουαρίου 2008
By

1 κόκορας 1 1/2 κιλό (σε 6 μερίδες) 6 λωρίδες μπέικον 750 cl κόκκινο κρασί 3 κ.σ λάδι 3 κ.σ ξύδι και 3 κ.σ μπράντυ 1 κρεμμύδι τρυπημένο με 3 γαρύφαλλα 2 σκελίδες σκόρδο Θυμάρι, 1 φύλλο δάφνη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι Αφαιρούμε την επιδερμίδα του κόκορα και τον βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό...

Read more »

Ρεβιθάδα (νησιώτικη)

1 Φεβρουαρίου 2008
By
Ρεβιθάδα (νησιώτικη)

1/2 κιλό ρεβύθια1 κρεμμύδι ψιλοκομένοάνηθος - 1 πράσσοαλάτι - πιπέρι1 φλυτζάνι τσαγιού λάδιΜουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό απο το προηγούμενο βράδυ.Προσθέτουμε λίγο αλάτι.Την επομένη τα βράζουμε με νερό τόσο όσο να τα καλύπτει.Ξαφρίζουμε καλά.Αφού ξαφριστούν τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικάκαι σιγοψήνουμε στον φούρνο για δύο (2) ώρες σε...

Read more »

Κολοκυθάκια γεμιστά (αυγολέμονο)

29 Ιανουαρίου 2008
By

ΥΛΙΚΑ 8 κολοκυθάκια (για γέμισμα, μεγαλούτσικα) ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο  μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι Κορν φλάουρ (περίπου 1 κουτάλι σούπας) 2 αυγά Φρέσκο χυμό από 1-2 λεμόνια Τρόπος παρασκευής Βάζετε τα κολοκύθια σε μια λεκάνη με νερό για μισή ώρα περίπου...

Read more »

Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

5 Ιανουαρίου 2008
By

Υλικά 24 μεγάλες γαρίδες 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μαϊντανό για το γαρνίρισμα φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα Για τη σάλτσα ντομάτας 2 ώριμες τομάτες 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό  ψιλοκομμένο αλάτι (προαιρετικά αλλά νόστιμα τα ακόλουθα) 4 σκελίδες σκόρδο 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι 1/2 κουτ....

Read more »