Κυρίως πιάτα

Χριστουγεννιάτικη Γεμιστή Γαλοπούλα

18 Δεκεμβρίου 2015
By
Χριστουγεννιάτικη Γεμιστή Γαλοπούλα

Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα με μια γέμιση χωρίς συκωτάκια ή κιμά. Μια γέμιση με νόστιμο ρύζι, αναμεμειγμένο με ξηρούς καρπούς, όπως κάσιους και φρέσκα κάστανα, αλλά και αποξηραμένα φρούτα όπως κράνπερις, σταφίδες και χουρμάδες! Γέμιση, στην οποία δεν θα πείτε όχι και θα είναι τόσο γευστική, που στο τέλος θα θέλετε να φάτε μόνο γέμιση....

Read more »

Καραμελωμένο χοιρινό κότσι στη γάστρα

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Καραμελωμένο χοιρινό κότσι στη γάστρα

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ Υλικά για την άλμη:  1)      5-6 γεμάτες κουταλιές της σούπας χοντρό μαγειρικό αλάτι 2)      Άφθονο νερό Υλικά για το άλειμμα του χοιρινού: 1)      1/3 φλιτζάνι του τσαγιού πετιμέζι 2)      1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μουστάρδα πικάντικη (Ντιζόν) 3)      1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 4)      2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού...

Read more »

Μπιφτέκια με μέντα και κέτσαπ

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Μπιφτέκια με μέντα και κέτσαπ

Υλικά:  Για 2-4 άτομα 2 μέτρια κρεμμύδια 1 μεγάλο καρότο 2 φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ 2 αυγά 1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλάκια ρίγανη 1/2 κουταλάκι κύμινο 1/2 κουταλάκι πιπέρι 1 κουταλάκι αλάτι ελαιόλαδο 1000 γραμμάρια κιμά χοιρινό 1 κουτάκι σόδα 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό 2 σκελίδες σκόρδο Λαχταριστά και μυρωδάτα...

Read more »

Πεντανόστιμα Κεμπάπ !!

16 Δεκεμβρίου 2015
By
Πεντανόστιμα Κεμπάπ !!

Πολύ εύκολη και νοστιμότατη Ανατολίτικη λύση !!! Φτιάξτε τα !!!  Υλικά 500 γραμ κιμά από αρνί 500 γραμ κιμά από μοσχάρι 10 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο 3 κουτ,σούπας ξύδι 2 κρεμμύδια στον τρίφτη 1 κουτ,σούπας πάπρικα γλυκιά ι κουταλιά κοφτή σούπας κατευρό πιπέρι αλάτι πιπέρι 1 κουταλ σούπας μπέκιν πάουντερ 1/2 κούπας ελαιόλαδο 1...

Read more »

Πανσέτα ρολό γλασαρισμένη της Αργυρώς

Πανσέτα ρολό γλασαρισμένη της Αργυρώς

Yπέροχη, τραγανή, καραμελωμένη πανσέτα! Μια οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή για όλα τα γιορτινά τραπέζια. Υλικά συνταγής 1 κομμάτι πανσέτα χωρίς κόκαλο γύρω στα 2-1/2 με 3 κιλά 2-3 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους λίγα φρέσκα βότανα λίγο ελαιόλαδο κρέμα βαλσαμικό ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος για το γλασάρισμα σπάγκο ψησίματος Για τη γέμιση λίγο...

Read more »

Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα & πουρές γλυκοπατάτας

11 Δεκεμβρίου 2015
By
Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα & πουρές γλυκοπατάτας

Υλικά (για 4 – 5 άτομα) 1 κότσι χοιρινό με πέτσα 1.8-2 κιλά χοντρό αλάτι πιπέρι 1 μπουκάλι μπύρα Grimbergen Double Ambree 3-5 σκελίδες σκόρδο 4-6 φύλλα δάφνης 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση 1 κ.σ. δεντρολίβανο Παρασκευή: 1. Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο με τα μυστικά για την τραγανή πέτσα στο χοιρινό πριν ξεκινήσετε, ώστε να...

Read more »

Αρνάκι Εξοχικό και ένα Χριστουγεννιάτικο Δώρο

Αρνάκι Εξοχικό και ένα Χριστουγεννιάτικο Δώρο

Υλικά: Αρνάκι Εξοχικό που περίσσεψε (το οποίο έγινε με πατάτες, καρότα, κρεμμύδι, ντομάτα, δενδρολίβανο, αλάτι πιπέρι και ρίγανη) κομμένο σε κυβάκια, περίπου 4 κούπες 1 φύλλο σφολιάτας 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα με κασέρι 3 αυγά (μείον 1 κροκάδι) ½ κούπα γάλα 1 κ.γ. μουστάρδα Μία πρέζα αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 – 2 κουταλιές ελαιόλαδο Για επάλειψη:...

Read more »

ΒΟΔΙΝΟ ΑΛΑ ΜΠΟΥΡΚΙΝΙΌΝ

10 Δεκεμβρίου 2015
By
ΒΟΔΙΝΟ ΑΛΑ ΜΠΟΥΡΚΙΝΙΌΝ

Υλικα : 130 gr μπέϊκον σε μία φέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1250 gr νουά μοσχαριού, 1 καρότο μεγάλο, 1 κρεμμύδι μεγάλο, 2 κ.σ. αλεύρι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, αλάτι, 750 ml κόκκινο κρασί Βουργουνδίας, 1 lt περίπου σπιτικό ζωμό κρέατος, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 2 σκελίδες σκόρδο, bouquet garni (απο 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι και...

Read more »

Φιλέτο πέρκας με χορταρικά

10 Δεκεμβρίου 2015
By
Φιλέτο πέρκας με χορταρικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 1 μάτσο καυκαλήθρες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 1 μαραθόριζα, σε λεπτές φέτες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 100 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 1 κιλό πέρκα, σε φιλέτα 1 λεμόνι,...

Read more »

Σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα σε σάλτσα από καρύδια και πετιμέζι, με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με σαφράν (Ένα αλλιώτικο περσικό Fesenjan)

10 Δεκεμβρίου 2015
By
Σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα σε σάλτσα από καρύδια και πετιμέζι, με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με σαφράν (Ένα αλλιώτικο περσικό Fesenjan)

Μερίδες: 6-8 Υλικά για το κοτόπουλο με τα καρύδια (αρκετά προσαρμοσμένη από το Persiana της Sabrina Ghayour) 1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γρ. καθαρισμένα καρύδια 1,2 λίτρα κρύο νερό βρύσης 1 κύβο κότας Knorr 1 γεμάτη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 9 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου (1,3-1,4 κιλά), με το κόκκαλο αλλά...

Read more »

Ψητός Σολομός με Σαλάτα Kale και dressing με Σησαμέλαιο, Σκόρδο και Τζίντζερ

9 Δεκεμβρίου 2015
By
Ψητός Σολομός με Σαλάτα Kale και dressing με Σησαμέλαιο, Σκόρδο και Τζίντζερ

υλικά για τον σολoμό  2 φιλέτα σολoμού (125γρ το καθένα) ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κουταλάκι θυμάρι 1/2 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι πιπέρι 2 κουταλάκια ελαιόλαδο   υλικά για τη σαλάτα 1 μάτσο kale φρέσκο κόλιανδρο 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές σόγια 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο λευκό 2 κουταλιές μέλι 1...

Read more »

Γρήγορη Σάλτσα Μπολονέζ με Ταλιατέλες (σε τρεις παραλλαγές)

24 Νοεμβρίου 2015
By
Γρήγορη Σάλτσα Μπολονέζ με Ταλιατέλες (σε τρεις παραλλαγές)

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή Μπολονέζ και μια slow cooked είχα υποσχεθεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια μετά την τυφλή δοκιμή 6 διαφορετικών εκτελέσεων της ίδιας βασικής συνταγής της διάσημης σάλτσας, με μικρές τεχνικές παραλλαγές. Εκείνο το άρθρο σε τρείς συνέχειες (εδώ, εδώ και εδώ το τελικό αποτέλεσμα) Υλικά Για τη σάλτσα 1 κιλό κιμά...

Read more »

Χταπόδι στιφάδο!

24 Νοεμβρίου 2015
By
Χταπόδι στιφάδο!

   Υλικά: 1 κιλό χταπόδι 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι 3-4 φύλλα δάφνης 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το πλένουμε πολύ καλά. Μέσα σε μια κατσαρόλα... Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

Γίγαντες Αργυρώς με χτυπητή πιπεριάς Φλωρίνης

Γίγαντες  Αργυρώς με χτυπητή πιπεριάς Φλωρίνης

Για εμένα αυτή είναι η πιο ωραία συνταγή για γίγαντες, που νομίζεις ότι είναι μαγειρεμένοι με κρέας. Το χρώμα τους η υφή τους και η γεύση τους είναι το κάτι άλλο! Δοκιμάστε τους όλοι ! Υλικά συνταγής   500 γρ. γίγαντες λίγη σόδα ή χοντρό αλάτι 1 φλ. ελαιόλαδο 5-6 σκ. σκόρδο 4 κρεμμύδια...

Read more »