Όσπρια

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟ

3 Δεκεμβρίου 2013
By
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟ

Υλικά 1 κινέζικο λάχανο κομμένο σε λωρίδες στα σκληρά μέρη του, ενώ τα μαλακά φυλαράκια, θα τα βάλουμε ολόκληρα 1/2 κιλό μαυρομάτικα φασόλια 2/3 της κούπας λάδι 3 ώριμες ντομάτες και 1 κ. σ. ντοματοπελτέ καλά διαλυμένο μέσα τους 1 μάτσάκι φρέσκα κρεμμύδια 1 ματσάκι άνηθο αλάτι πιπέρι Βάζουμε σε χλιαρό νερό για 30...

Read more »

Φασόλια Χάντρες κοκκινιστές

3 Δεκεμβρίου 2013
By
Φασόλια Χάντρες κοκκινιστές

Πεντανόστιμες χάντρες.....όχι για βραχιόλι....για φαϊ!!! Υλικά: 450γρ φασόλια χάντρες κτψγ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο κομμένο κυβάκια 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη κυβάκια 1 μικρή πατάτα κομμένη σε κυβάκια 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο 1 κουτί χυμό ντομάτας (500γρ) 1 ποτήρι νερό 1/2 κ.γ. ζάχαρη αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε...

Read more »

Φακές µε σπανάκι και κόλιαντρο

20 Νοεμβρίου 2013
By
Φακές µε σπανάκι και κόλιαντρο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 400 γρ. φακές 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 1 πράσο, ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη 50 γρ. φινόκιο, ψιλοκοµµένο 300 γρ. σπανάκι, µόνο τα φύλλα, κοµµένα σε λεπτές λωρίδες ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο 1 λίτρο ζωµός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου) 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκοµµένο αλάτι και πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε µια κατσαρόλα...

Read more »

Γίγαντες κατσαρόλας με λάχανο

20 Νοεμβρίου 2013
By
Γίγαντες κατσαρόλας με λάχανο

ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ   ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ Υλικά Για 2-4 άτομα 300 γραμμάρια γίγαντες 1 λάχανο 4 ντομάτες ψιλοκομμένες 1 μικρή σελινόριζα σε κομμάτια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπούκοβο καυτερό 1 πρέζα αλάτι 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 1 πρέζα πιπέρι 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή ζάχαρη 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο Εκτέλεση Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ γίγαντες...

Read more »

Πιλάφι με ρεβίθια και σταφίδες

23 Οκτωβρίου 2013
By
Πιλάφι με ρεβίθια και σταφίδες

 Σήμερα θα σας δείξω τί ανακάλυψα στο βιβλίο του Ν.Τσελεμεντέ... μια γαμήλια σπεσιαλιτέ από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας!! ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 3 κ.σ. φιδέ σπασμένο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 1/2 φλ.τσ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 φλ.τσ. ρύζι μπασμάτι 2 φλ.τσ. νερό ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών 3 κ.σ. βούτυρο πρόβειο ή...

Read more »

μαυρομάτικα γιαχνί με φασκόμηλο ή μπαρμπούνια σαν πουλιά

18 Οκτωβρίου 2013
By
μαυρομάτικα γιαχνί με φασκόμηλο ή μπαρμπούνια σαν πουλιά

Στην ελληνική κουζίνα τα λέμε και φασόλια γιαχνί, αφού έτσι αποκαλούνται τα φαγητά που μαγειρεύονται με κόκκινη σάλτσα. Υλικά (για 4 άτομα) 300 γραμ. φασόλια μαυρομάτικα (ή άλλα που έχουν μείνει ένα βράδυ σε νερό) 1 κλαράκι θυμάρι 1 κλαράκι δενδρολίβανο 1 κλαράκι φασκόμηλο νερό ------------------- 6 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες...

Read more »

ΦΑΣΟΥΛΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ

11 Οκτωβρίου 2013
By
ΦΑΣΟΥΛΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ

Όλοι μας ξέρουμε πόσο ωφέλιμα τρόφιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι τα όσπρια. Οι φασόλες για παράδειγμα είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτεϊνες, και σίδηρο   Υλικά 1 πιάτο φασολάδα που μας έχει περισσέψει 2 κούπες νερό 1 φλιτζανάκι του καφέ κίτρινο ρύζι αλάτι ,πιπέρι και προαιρετικά λεμόνι Αυτό είναι το πιάτο η φασολάδα που...

Read more »

Ρεβυθοκεφτέδες οι παραδοσιακοί !!!

11 Οκτωβρίου 2013
By
Ρεβυθοκεφτέδες οι παραδοσιακοί !!!

ΥΛΙΚΑ 250 γραμ. ρεβύθια 2 πράσα ψιλοκομένα 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομένα 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομένα 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομένο 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομένα 1 αυγό αλάτι πιπέρι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κίμινο 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αλεύρι όσο πάρει να γίνει σφιχτό το μίγμα μας για όλες τις χρήσεις λάδι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα...

Read more »

Σούπα με μαυρομάτικα (Συνταγή από την Σίφνο)

26 Σεπτεμβρίου 2013
By
Σούπα με μαυρομάτικα  (Συνταγή από την Σίφνο)

Υλικά για 4 άτομα 200 γρ μαυρομάτικα 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3-4 κλαράκια σέλινο 1 μεγάλη ώριμη τομάτα 1/2 ποτήρι λάδι Τρίβουμε την τομάτα και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε τα μαυρομάτικα να βράσουν.  Τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: as crisp...

Read more »

Φακές με πάπρικα

26 Σεπτεμβρίου 2013
By
Φακές με πάπρικα

Υλικά 1φλ. φακές 1κ.σ. πάπρικά 2σκελίδες σκόρδο 1μεγάλο κρεμμύδι 1πιπεριά ¼φλ ελαιόλαδο 2Φύλλα δάφνης Λίγο αλάτι Εκτέλεση Βράζουμε για 7 λεπτά τις φακές και τις σουρώνουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο  ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: NostimeSyntages

Read more »

Κόκκινες φακές σούπα

13 Σεπτεμβρίου 2013
By
Κόκκινες φακές σούπα

Κόκκινες φακές σούπα Εύκολη, νόστιμη συνταγή και πολύ θρεπτική συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές και λαχανικά! Υλικά συνταγής: Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο Κομμένα φέτες καρότα: 2 μέτρια Κομμένες κύβους πατάτες: 2 μέτριες (400γρ. περίπου) Ελαιόλαδο: 1/4 κούπας Σκόνη κάρι: 1 κουταλιά σούπας Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Κόκκινες φακές: 1 κούπα (200 γρ. περίπου) Ψιλοκομμένες ντομάτες: 400 γρ. (φρέσκες ή κονσέρβα) Κόκκινα...

Read more »

Φασόλια χάντρες με πολύχρωμες πιπεριές

12 Αυγούστου 2013
By
Φασόλια χάντρες με πολύχρωμες πιπεριές

Υλικά: 1 κιλό χάντρες 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1 κουτί ντοματοχυμό 3 πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες 1/2 ματσάκι μαιντανό 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ... και καλή σας όρεξη!!!!

Read more »

PUNJABI DAL CURRY

9 Αυγούστου 2013
By
PUNJABI DAL CURRY

Ινδικής κουζίνας μέρος 2ο σήμερα, με τη δεύτερη χορτοφαγική συνταγή κατευθείαν από το Πουντζάμπ, όπως είχαμε υποσχεθεί! Τα υλικά που θα χρειαστούμε, εκτός από τα μπαχαρικά, είναι ψιλές φακές, φάβα από αρακά και φάβα από κίτρινα μπιζέλια.   Υλικά: Για τα όσπρια: 200 γρ. φακές 200 γρ. φάβα από αρακά μουλιασμένη για 8 ώρες...

Read more »

Ρύζι με μπιζέλια και πολύχρωμες πιπεριές

8 Αυγούστου 2013
By
Ρύζι με μπιζέλια και πολύχρωμες πιπεριές

  Συνταγή-φωτογραφία: Μαρία Υλικά για 4-5 μερίδες 150-200 γρ. ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες, κόκκινες και κίτρινες Μια κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 100 γραμ. μπιζέλια κίτρινα ξερά 200 γρ. ρύζι, κατά προτίμηση παρμπόιλντ Ντοματοπελτές διπλής συμπύκνωσης Λίγη κανέλα και κίμινο Ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση Αν θέλουμε, βάζουμε τα μπιζέλια σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ

Read more »