Όσπρια

Γίγαντες Αργυρώς με χτυπητή πιπεριάς Φλωρίνης

Γίγαντες  Αργυρώς με χτυπητή πιπεριάς Φλωρίνης

Για εμένα αυτή είναι η πιο ωραία συνταγή για γίγαντες, που νομίζεις ότι είναι μαγειρεμένοι με κρέας. Το χρώμα τους η υφή τους και η γεύση τους είναι το κάτι άλλο! Δοκιμάστε τους όλοι ! Υλικά συνταγής   500 γρ. γίγαντες λίγη σόδα ή χοντρό αλάτι 1 φλ. ελαιόλαδο 5-6 σκ. σκόρδο 4 κρεμμύδια...

Read more »

Φάλαφελ

22 Νοεμβρίου 2015
By
Φάλαφελ

Ειδικά με μια σος γιαουρτιού αποτελούν εξαιρετικό γεύμα! Αν μείνει κανένα (που δεν το βλέπω πιθανόν) βάλτε το την επόμενη μέρα σε ψωμάκι με τυρί και κάντε το εξαιρετικό σάντουιτς. Υλικά 1 φλιτζάνι βρασμένες φακές 1 βρασμένα ρεβίθια 1 βρασμένα φασόλια 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμένη 1 σφηνάκι ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και...

Read more »

Ρεβίθια Γιαχνί με Καυκαλήθρες και Μυρώνια

Ρεβίθια Γιαχνί με Καυκαλήθρες και Μυρώνια

Υλικά: 500 γραμμάρια ρεβίθια ¼ κούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα ψητό σκόρδο, λιωμένο 3 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα 3 μέτριες πατάτες, κεμμένες σε κύβάκια 1 κουτί (500 γραμμάρια) πασάτα 1 κουταλιά ντοματοπελτέ 4 κούπες νερό Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 φύλλο δάφνης 1/2 κούπα μυρωδικά (καυκαλήθρες και μυρώνια) ή αντικαταστείστε τα...

Read more »

Φακές video

13 Μαρτίου 2015
By

Σε αυτό το βίντεο μαγειρεύουμε φακές σούπα. Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη και περιλαμβάνει κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής

Read more »

φασολάδα στην παγωμένη λιακάδα & οι καλύτεροι συνδυασμοί

8 Ιανουαρίου 2015
By
φασολάδα στην παγωμένη λιακάδα & οι καλύτεροι συνδυασμοί

Προετοιμασία: 15 λεπτά συν το μούλιασμα, 1 ώρα και μισή περίπου το μαγείρεμα. Βάζετε από βραδίς τα φασόλια σε νερό να τα υπερκαλύπτει κατά 4-5 εκατ. και τα αφήνετε έτσι επί 8ωρο-12ωρο να φουσκώσουν. Θυμηθείτε πως το αλάτι στα φασόλια μπαίνει προς το τέλος. Εύκολη συνταγή. Υλικά (για 6 άτομα) 500 γραμ άσπρα φασόλια ολονυκτίς...

Read more »

Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

4 Αυγούστου 2014
By
Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

Τα όσπρια είναι πολύ αγαπημένα υλικά στην Ελληνική κουζίνα που τα εκτιμά κι εμείς τα αγαπάμε Τα Υλικά  2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα 1 μεγαλούτσικο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο ή σέλερι 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 15 ντοματάκια πλυμένα και κομμένα στη μέση...

Read more »

Πέννες με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Πέννες με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Συνήθως αποφεύγουμε τα όσπρια το καλοκαίρι αλλά συνδυάζοντάς τα με τα ζυμαρικά δεν έχουμε μόνο ένα καλοκαιρινό φαγητό γεμάτο άρωμα και γεύση  Πέννες με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια Μερίδες:  4 Υλικά: 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ¼ κούπας ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 200 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα Αλάτι 250 γραμμάρια πέννες ολικής 2 σκελίδες, σκόρδο ψητό Μία κουταλιά...

Read more »

Φασόλια γίγαντες με ελιές στην κατσαρόλα

12 Ιουνίου 2014
By

Ένα νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό παραδοσιακό φαγητό που δεν έχει ιδιαίτερη διαδικασία στην παρασκευή του Υλικά: Φασόλια γίγαντες Πρεσπών Ελιές πράσινες Χαλκιδικής Κρεμμύδια ξερά Κύβο νοστιμιάς λαχανικών Ξύδι Λίγο μαϊντανό Αλάτι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βάζουμε τα φασόλια μας να μουλιάσουν σε νερό για δώδεκα ώρες. Τα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Ρεβίθια ανοιξιάτικα

6 Μαΐου 2014
By
Ρεβίθια ανοιξιάτικα

Σήμερα αυτοσχεδιάζω… Συνδυάζω την αγάπη μου για τα όσπρια και τα χόρτα με τις ανοιξιάτικες γεύσεις και μυρωδιές και τους συνειρμούς Κρήτης Υλικά ½  πακέτο ρεβίθια 1 μεγάλη γαβάθα χόρτα της αρεσκείας σας 1 κρεμύδι ψιλοκομμένο 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ½  ματσάκι άνιθο η άγριο μάραθο ψιλοκομμένο 1...

Read more »

Φάβα με καραμελωμένα μανιτάρια

10 Απριλίου 2014
By
Φάβα με καραμελωμένα μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα) 500 γρ. φάβα Σαντορίνης 400 γρ. κρεμμύδια, σε χονδρά κομμάτια και 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 200 γρ. καρότα, σε χονδρά κομμάτια Φρέσκα άγρια μανιτάρια θα βρείτε σε επιλεγμένα μανάβικα. Αν δεν μπορέσετε να τα προμηθευτείτε, αντικαταστήστε τα με κατεψυγμένα. 3 σκελίδες σκόρδο 150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το...

Read more »

Ρεβύθια με Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι και Απάκι

21 Μαρτίου 2014
By
Ρεβύθια με Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι και Απάκι

Αυτή είναι η full extra έκδοση της συνταγής ρεβύθια με ταχίνι πορτοκαλιού. Το απάκι δίνει επιπλέον άρωμα και απίστευτη γεύση 300 γρ. Ρεβύθια 50 γρ. Απάκι κομμένο σε λεπτές φέτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας Μακεδονικό Ταχίνι Πορτοκάλι 1/3 μιας κούπας λάδι ξύσμα πορτοκαλιού αλάτι, πιπέρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια μας....

Read more »

Φακές σούπα και απορρόφηση σιδήρου

13 Μαρτίου 2014
By
Φακές σούπα και απορρόφηση σιδήρου

Υλικά 500 γρ. φακές 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2-3 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες 1 φύλλο δάφνης 2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη 1-2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι νερό Εκτέλεση Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με κρύο νερό (να τις σκεπάζει) και αρχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τις αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει ......

Read more »

Φάβα µε κιµά κοτόπουλου, σταφίδες και κολοκύθα

12 Ιανουαρίου 2014
By
Φάβα µε κιµά κοτόπουλου, σταφίδες και κολοκύθα

Ετοιµάζω πρώτα τη φάβα. Καθαρίζω 1 κρεµµύδι και το ψήνω στη σχάρα µέχρι να µαυρίσει. Σε µια κατσαρόλα µε νερό βάζω να βράσουν 500 γρ. φάβα, το ψηµένο κρεµµύδι και 2 καθαρισµένα καρότα, ολόκληρα. Οταν µαγειρευτούν, τα χτυπάω στο multi, µε  5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, µέχρι να σχηµατιστεί ένας πουρές µε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet

Read more »

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ

4 Δεκεμβρίου 2013
By
ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 500 γρ ρεβύθια 2 κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι χυμό από 1-2  λεμόνια αλάτι,άσπρο πιπέρι 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο σόδα για το ξεφλούδισμα των ρεβιθιών. Βάζετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα στο νερό να ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Koykoycook

Read more »