Λαχανικά – Χορταρικά

Μεθυσμένη Κινόα με Μπρόκολο και Κάσιους

30 Μαΐου 2010
By

Η κινόα είναι δημητριακό πλούσιο σε πρωτεΐνες , φυτικές ίνες, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο. Μαγειρεύεται σαν το ρύζι. Το παρακάτω πιάτο είναι πάρα πολύ απλό στην προετοιμασία και στα υλικά αλλά πολύ γευστικό. Υλικά για 2 άτομα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών...

Read more »

Μοσχάρι με φασολάκια

29 Απριλίου 2010
By

Υλικά -1/2  κιλό μοσχάρι -2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα -1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες -1/2 κούπα λάδι -1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα -Αλάτι -Πιπέρι Προετοιμασία Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια. Όταν αρχίσει να βράζει το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να μισοψηθεί. Το σουρώνουμε και κρατάμε το...

Read more »

Μοσχάρι με αρακά κοκκινιστό

15 Απριλίου 2010
By

Υλικά -1 κιλό μοσχαράκι -1/2 κιλό αρακά φρέσκο καθαρισμένο ή κατεψυγμένο -1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο -4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες -Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 καρότο ψιλοκομμένο -1/2 κούπα λάδι -Αλάτι -Πιπέρι Προετοιμασία Κατ΄αρχήν πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, έπειτα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το κρέας και τα τσιγαρίζουμε...

Read more »

Χόρτα ομελέτα

17 Δεκεμβρίου 2009
By

Υλικά -5 αυγά -1 μερίδα χόρτα βρασμένα -1 φλιτζανάκι λάδι -Αλάτι -Πιπέρι -Κύμινο Προετοιμασία Αυτή την συνταγή μας την έφτιαχνε συχνά η μάνα μου όταν είχαμε χόρτα βρασμένα και την επομένη μέρα είχαν περισσέψει. Οπότε για να μας ευχαριστήσει έκανε ομελέτα. Τα χόρτα μπορεί να είναι είτε ραδίκια, τσιμούλια ,βρούβες είτε ότι άλλο θέλουμε....

Read more »