Λαχανικά – Χορταρικά

μπάμια να τρως σοκολάτα να γεύεσαι

11 Ιουλίου 2016
By
μπάμια να τρως σοκολάτα να γεύεσαι

    Υλικά: μπάμιες καρότο τριμμένο κρεμμύδι πιπεριά φλωρίνης ή πράσινη ντομάτα για σάλτσα ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας σκόρδο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι κουρκουμά ή κάρυ, σκόνη μουστάρδας ψιλοκομμένος μαϊντανός Εκτέλεση: 1. καθαρίζουμε τις μπάμιες αν είναι φρέσκες. αν είναι κατεψυγμένες γλιτώσατε τον κόπο! 2. σε ένα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Λουκουμάδες κολοκυθιού

7 Αυγούστου 2015
By
Λουκουμάδες κολοκυθιού

ΥΛΙΚΑ 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κολοκυθάκια η ένα μεγάλο 150 γρ φέτα 1 κούπα γάλα , 1 κούπα νερό 1 φακελάκι μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι φρέσκα μυρωδικά ( μαιντάνο, δυόσμο ) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά , ρίχνουμε το γάλα κι έπειτα το...

Read more »

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

16 Ιουνίου 2015
By
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Θα χρειαστούμε: 2 κιλό μελιτζάνες 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 κουτ σ ελαιόλαδο 1/2 φλιτζ λευκό κρασί λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες 3 κουταλιές γαλέτα για τη μπεσαμέλ: 6 κουτ. σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 6 κουτ. σ αλεύρι ή κορν φλάουρ 4 φλ τσ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου...

Read more »

Γιουβέτσι με μανιτάρια στο φούρνο!

13 Μαρτίου 2015
By
Γιουβέτσι με μανιτάρια στο φούρνο!

Υλικά 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό 2 φλυτζάνια τσαγιού μανιτάρια κονσέρβας κομμένα σε φετάκια 3 καρότα κομμένα σε φετούλες 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ελαιόλαδο 3 ώριμες ντομάτες  φρέσκες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά τις σούπας πελτέ αλάτι-πιπέρι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη Εκτέλεση Βάζουμε  σε κατσαρόλα το λάδι , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,και τα μανιτάρια και σοτάρουμε...

Read more »

Αγκινάρες α λα πολίτα με μαραθόριζα

12 Φεβρουαρίου 2015
By
Αγκινάρες α λα πολίτα με μαραθόριζα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 12 αγκινάρες χυμό από 2 λεμόνια και λίγο επιπλέον για τις αγκινάρες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 16 κρεμμύδια κοκκάρια (για στιφάδο)3 καρότα, σε λεπτές ροδέλες 1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες 4 πατάτες, σε κύβους 100 γρ. αρακά, καθαρισμένο 2 κ.σ....

Read more »

Ελαφριά μεξικάνικα λαζάνια με λαχανικά

3 Φεβρουαρίου 2015
By
Ελαφριά μεξικάνικα λαζάνια με λαχανικά

Υλικά 8 πίτες τορτίγιας με διάμετρο 20 εκ. κομμένες σε φαρδιές λωρίδες 2 κουταλιές ελαιόλαδο για την επάλειψη του σκεύους 2 φλιτζάνια του τσαγιού σάλτσα enchilada 2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε λωρίδες 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 240 γραμμ. κόκκινα φασόλια (στραγγισμένο βάρος) 285 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας (στραγγισμένο...

Read more »

Μπακαλιάρος με σταμναγκάθι και καυκαλήθρες

8 Ιανουαρίου 2015
By
Μπακαλιάρος με σταμναγκάθι και καυκαλήθρες

Υλικά για 2 άτομα: ½ κιλό σταμναγκάθι 1 ματσάκι μάραθο 1 ματσάκι καυκαλήθρες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι  1 ποτήρι λευκό κρασί 2 κούπες χυμό ντομάτας ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι 1 μεγάλο φρέσκο μπακαλιάρο Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζω το κομμένο σε μικρά κομματάκια αλλά όχι αλεσμένο ξερό κρεμμύδι. Σιγά σιγά προσθέτω το σταμναγκάθι, τον ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια

5 Σεπτεμβρίου 2014
By
Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια

Υλικά για 3-4 μερίδες: 500 γρ. βίδες ολικής άλεσης για την πέστο: 2 κολοκυθάκια 3 σκελίδες σκόρδο 6 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. κουκουνάρι μια χούφτα φύλλα βασιλικού αλάτι κ πιπέρι 1 φλιτζανάκι ζωμός από τα ζυμαρικά για τα ψητά λαχανικά: 12 ντοματίνια, κομμένα στα 2 2 κολοκυθάκια, σε κυβάκια 1 κ.σ. κουκουνάρι 2 κ.σ....

Read more »

relish με λαχανικά

28 Αυγούστου 2014
By
relish με λαχανικά

 Relish είναι συνήθως ψιλοκομμένα λαχανικά μαγειρεμένα ελαφρά σε ξύδι, κάτι σαν τουρσί δηλαδή. Γίνεται με διάφορα λαχανικά, πιο συνηθισμένο είναι με αγγουράκια. χρειαζόμαστε 4 ντομάτες 3 μέτρια κολοκυθάκια 2 κόκκινες πιπεριές 1 πράσινη πιπεριά 1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές χοντρό αλάτι 1 φλιτζάνι ξύδι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι νερό...

Read more »

Ταλιατέλες λεντινούλας με πιπεριές και ντοματίνια

4 Ιουνίου 2014
By
Ταλιατέλες λεντινούλας με πιπεριές και ντοματίνια

Άλλη μια συνταγή, αγαπημένοι μας φίλοι, με Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα από την αγαπημένη μας Yoleni’s Υλικά (για 2 άτομα): 300γρ Ταλιατέλα Λεντίνουλας (Shii-Take) “Δίρφυς”  1 φλ πιπεριά Φλωρίνης 1/4φλ πράσινη πιπεριά 1/4 φλ φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κσ κουκουνάρι 2κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα” 170γρ ντοματίνια 4 κσ ελαιόλαδο 80γρ Λαδοτύρι Άνδρου “Ασούτη” για συνοδεία ντοματίνια...

Read more »

Αγκινάρες γεμιστές με σος hollandaise

Αγκινάρες γεμιστές με σος hollandaise

Σήμερα σερβίρουμε ένα νόστιμο λουλούδι από τα πιο κλασικά της μεσογειακής διατροφής. Όχι, δεν θα τις κάνουμε α λα πολίτα Υλικά για 5-6 αγκινάρες 5-6 φρέσκες αγκινάρες 1/2 λεμόνι 3 κρόκους αυγών Λίγο αλάτι 1 κ.σ. ξύδι 2 κ.σ. λεμόνι 1 κ.γ. πιπέρι καυτερό 125 γρ. βούτυρο Προετοιμασία Καθάρισε τις αγκινάρες όπως βλέπεις...

Read more »

Κουνουπίδι στον φούρνο

22 Μαρτίου 2014
By
Κουνουπίδι στον φούρνο

Υλικά: κουνουπίδι σε μπουκετάκια (1 πιάτο) 3/4 φλ μανιτάρια 2 κσ ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 1 καυτερή πιπερίτσα 1 κσ μαϊντανό 2 κσ χυμό λεμονιού 1 κσ φιλέ αμύγδαλο 1 κσ σουσάμι αλάτι Εκτέλεση: Κόβω τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι, τα ξεπλένω και τα απλώνω σε ένα ταψάκι, τα λαδάνω με 1 κσ ελαιόλαδο...

Read more »

Αγγινάρες γεμιστές με ρύζι και κύμινο. Κι ένα ποίημα.

21 Μαρτίου 2014
By
Αγγινάρες γεμιστές με ρύζι και κύμινο. Κι ένα ποίημα.

Η συνταγή καρφιτσωμένη στο scrapbook μου, από περιοδικό κιτρινισμένο που δεν κυκλοφορεί πια και που όταν το είχα κόψει δεν είχα σημειώσει ποιο είναι… Υλικά: 10 αγγινάρες φρέσκιες (τις καθαρίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της Ξανθής εδώ.). Αλλιώς πάρτε έτοιμους κατεψυγμένους πάτους αγγινάρας 1 1/2 φλυτζάνι ρύζι. Θα έλεγα καρολίνα αλλά, δοκίμασα με καστανό ρύζι -γιατί αυτό...

Read more »

Μπουγουλαμάς (το λες και γεμίζει το στόμα σου) Αμάσειας

21 Μαρτίου 2014
By

Είχα καιρό να μαγειρέψω μέχρι που έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλιαράκι με μικρασιάτικες συνταγές της Σούλας Μπόζη Δεδομένα: Ένα λάχανο, τρία τέταρτα κιμά μοσχαρίσιο, δύο κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες, τέσσερα κρεμυδάκια φρέσκα (παρέμβαση), τρεις κουταλιές βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και μπούκοβο (παρέμβαση). Μεθοδολογία: 1. Ζεματάμε το λάχανο και το σουρώνουμε. 2....

Read more »