Λαδερά

Καμαμπέρ στο φούρνο με σάλτσα ουίσκι

Camembert με αρωματισμένη σάλτσα, για να φέρουμε τη Γαλλία στο πιάτο μας! 2 καμαμπέρ 1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι χυμό ανανά 3 σκελίδες σκόρδο 5 κ.σ σάλτσα σόγιας 4 κ.σ σάλτσα Teriyaki 2 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1/2 κ.γ τσίλι ψιλοκομμένο 15-20 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ανάλογα με την επιθυμητή γλυκύτητα) 3 κ.σ φρέσκο χυμό...

Read more »

Vegan γεμιστά μανιτάρια με πιπεριά και μοτσαρέλα.

Ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα για vegan και όχι μόνο! 1 ή 2 συσκευασίες μεσαίου μεγέθους άσπρα μανιτάρια 2 φλιτζάνια τριμμένη ψίχα ψωμιού 1/2 φλιτζάνι vegan  μοτσαρέλα 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά ελαιόλαδο Φρέσκο ​​μαϊντανό (για γαρνιτούρα) Φρέσκο ​​λεμόνι, κομμένο σε φέτες (για το γαρνίρισμα) αλάτι και μαύρο πιπέρι (κατά...

Read more »

Αυγά με μπέικον πάνω σε φέτα ψωμιού

Για να ξεκινήσει υπέροχα το πρωινό μας! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Νηστικό Αρκούδι: Συνταγές Μαγειρικής με γευση Ελλαδα

Read more »

ΠΑΚΕΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

24 Ιανουαρίου 2013
By
ΠΑΚΕΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Αποτελείται από τα 2 αγαπημένα μου υλικά, τον κιμά και τη μελιτζάνα και θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει και εναλλακτικό παπουτσάκι. Είναι λίγο μπελαλίδικο βέβαια, αλλά πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο! *προσαρμογή της συνταγής από το περιοδικό Olive ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό μελιτζάνες 1/2 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι 2 φέτες ψωμί τριμμένες σε ψίχουλα 1 αβγό 1...

Read more »

Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα

23 Ιανουαρίου 2013
By

Καλοκαιρινός μεζές, τα παλιότερα χρόνια, αλλά τώρα πια τις απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.  Καταπληκτικός μεζές, εύκολος και γρήγορος. Φτιάξτε τις και δεν θα θέλετε κυρίως πιάτο. Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα Υλικά•   20 μέτριες πιπεριές, κέρατο•   2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στιμμένες και ψιλοκομμένες•   1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη•   ½ κ. γλ. ρίγανη ξερή...

Read more »

Μανιτάρια με πιπεριές, Garam Masala και Turmeric

Εύκολη συνταγή που μυρίζει Ινδία! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Νηστικό Αρκούδι: Συνταγές Μαγειρικής με γευση Ελλαδα

Read more »

Φασολάκια λαδερά με φρέσκια ντομάτα!!!

23 Ιανουαρίου 2013
By
Φασολάκια λαδερά με φρέσκια ντομάτα!!!

Υλικά 1 κιλό φασολάκια στρογγυλά κτψ 4 ντομάτες μέτριες ή 3 μεγάλες, τριμμένες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4 2 δαφνόφλυλλα 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί 1 κουτ.σ. ζάχαρη 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι να κάψει...

Read more »

Μανιτάρια σε χωριάτικο ψωμί

Γιατί τα σνακ να είναι βαρετά, όταν μπορούμε να έχουμε τέτοιες γεύσεις.. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Νηστικό Αρκούδι: Συνταγές Μαγειρικής με γευση Ελλαδα

Read more »

Κουνουπίδι Καπαμάς

22 Ιανουαρίου 2013
By

Ο καπαμάς (kapama) είναι μία τεχνική μαγειρικής με βάση το αρνίσιο ή το μοσχαρίσιο κρέας, που τσιγαρίζεται σε ελαιόλαδο και μαγειρεύεται με κρεμμύδι, ντομάτες και αρκετά καρυκεύματα.Καπαμάς επίσης ονομάζεται και το φαγητό που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο και μπορεί να είναι όχι μόνο κρέας αλλά και λαχανικά.Ας μαγειρεύσουμε κι εμείς το κουνουπίδι καπαμά,...

Read more »

Κόκκινη σάλτσα ντομάτας

18 Ιανουαρίου 2013
By

Σάλτσες ντομάτας  υπάρχουν πολλές, αυτή εδώ είναι καταπληκτική!!!!ΥΛΙΚΑ1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας1 κουταλιά της σούπας μίγμα λαχανικών1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πιπεριάς ΦλωρίνηςΕλαιόλαδοΑλάτιΠιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να μαραθεί. Τώρα ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και...

Read more »

Κολοκύθα με πατάτες φούρνου και μυρωδικά

17 Ιανουαρίου 2013
By
Κολοκύθα με πατάτες φούρνου και μυρωδικά

Μια πρωτότυπη συνταγή για λαδερό φαγητό φούρνου με κολοκύθα! Λαδερά σχετικά υλικά : Συνταγές με κολοκύθα Συνταγές με πατάτες Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε σε κυβάκια μεσαίου μεγέθους ενώ παράλληλα καθαρίζουμε και την ψίχα, το εσωτερικό της κολοκύθας. Προθερμ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

Πικάντικα παξιμαδάκια από ψωμί μπαγιάτικο

14 Ιανουαρίου 2013
By
Πικάντικα παξιμαδάκια από ψωμί μπαγιάτικο

 Ψάχνοντας στο ίντερνετ, για μια συνταγή, έπεσα επάνω .... στην παρακάτω . Εξαιρετική ιδέα για να μην πηγαίνει στα σκουπίδια το μπαγιάτικο ψωμί. Αξιοποιείται πλήρως. Την έχω αντιγράψει ακριβώς, γιατί δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω. Μπράβο στην δημιουργό του CHRISTEN35.ΥΛΙΚΑΜπαγιάτικο ψωμίΕλαιόλαδοΡίγανηΑλάτιΚόκκινο πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΚόψτε το ψωμί σε φέτες, και έπειτα την κάθε φέτα σε 4-5 λωρίδες.Βάλτε τα...

Read more »

Φασολάδα

11 Ιανουαρίου 2013
By

Ποιό είναι το εθνικό μας φαγητό, που μεγάλωσε γενιές και γενιές; Ναι φασολάδα η πατροπαράδοτη! Φασολάδα Υλικά •      500 γρ. ξερά φασόλια μέτρια •      2 καρότα κομμένα σε ροδέλες •      2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα •      3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο •      1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο •      1 μικρή καυτερή...

Read more »

ΜΕΤΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΔΕΡΑ: ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ & ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ…

27 Δεκεμβρίου 2012
By
ΜΕΤΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΔΕΡΑ: ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ & ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ…

Μετά την γαστριμαργική κραιπάλη των Χριστουγέννων, ένα-δυο λαδερά είναι χρήσιμα, για να εξισορροπήσουμε τους βιοχημικούς μας δείκτες!Και πρώτα ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ όπως περιγράφω από παλιά ΕΔΩ(κλικ)Φυσικά με τα απαραίτητα συνοδευτικά, τυρί κατσικίσιο σε καλαθάκι και φρέσκο ψωμί, από αλεύρι κίτρινο, για τισ σχετικές βουτιέςΑκολούθησε ο ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ, όπως περιγράφεται ΕΔΩ(κλικ)Και πάλι με τα ίδια συνοδευτικάΗ...

Read more »