Λαδερά

Μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά και μανιτάρια

20 Ιουνίου 2011
By

Συνταγή-φωτογραφίες: Μαρία Θέλετε να απολαύσετε μια νόστιμη μακαρονάδα με φρέσκα υλικά; Σας πέφτουν βαριά τα πολλά μπαχαρικά και τσιγαρισμένα λάδια; Τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για σας, και μάλιστα τώρα που οι ντομάτες είναι στην εποχή τους! Υλικά (για 6 μερίδες) 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6 1 πράσινη πιπεριά “κέρατο” ψιλοκομμένη 2...

Read more »

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

13 Ιουνίου 2011
By
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

ΥΛΙΚΑ6-7 πατατες στρογγυλα κομμενες2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα1 κοκκινη πιπερια1 κουτι ντοματοχυμο2 φυλλα δαφνηςλιγο μαιντανο1 πρεζα κανελλααλατι,πιπερι,λαδι,λιγη παπρικαΕΚΤΕΛΕΣΗσε μια κατσαρολα σωταρουμε το κρεμμυδι με λιγο λαδι ριχνουμε και την πιπερια κομμενη σε λεπτες φετες και οταν μαραθουν ριχνουμε τις πατατες τον ντοματοχυμο ριχνουμε και ολα τα μπαχαρικα τον μαιντανο και προσθετουμε και νερακι αναλογα με ποσο...

Read more »

Μελιτζάνες "καγιάκ" με αυγά

4 Ιουνίου 2011
By

Υλικά:2 μελιτζάνες μακρόστενες4 αυγά (ή μόνο οι κρόκοι)1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένηθυμάρι ή ρίγανηαλάτι, πιπέριμαϊντανό ψιλοκομμένομανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)Εκτέλεση:1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δυο κατά μήκος και με μαχαίρι τις χαράζουμε καλά σε ρόμβους και ρίγες στο εσωτερικό. (Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να τις αδειάσουμε πιο εύκολα.) Τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και...

Read more »

Μουσακάς με Πατάτες

3 Μαρτίου 2011
By

Υλικά συνταγής 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες 1 κιλό πατάτες ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο αλάτι πιπέρι για τη σάλτσα κιμά 750γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ⅓ κ.γ. κανέλα σκόνη 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη ¼ φλιτζ....

Read more »

Γεμιστά με ρύζι

8 Φεβρουαρίου 2011
By

Περιγραφή:Συνταγή για 11 γεμιστά.Υλικά:4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες5 πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες, πράσινες)1 πιπεριά πράσινη 2 κολοκύθια2 καρότα 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα (μεσαίου μεγέθους)4 - 5 μέτριες πατάτες1 ντοματοχυμό μικρό μαϊντανό ψιλοκομμένοδυόσμο ψιλοκομμένο φρέσκο ή αποξηραμένοαλάτιπιπέριλίγη ρίγανηλίγη κανέλαλίγη ζάχαρη5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο14 κουταλιές της σούπας ρύζι για 11 γεμιστά1/2 ποτήρι του νερού νερόΕκτέλεση:Πλένουμε...

Read more »

Αρακάς με κοτόπουλο

10 Φεβρουαρίου 2010
By

Αρακάς με κοτόπουλο   Υλικά 500 γραμ. Αρακάς 4 μπουτάκια κοτόπουλου 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο Μισό  φλιτζάνι λευκό κρασί 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας Μισό  κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη Μισό φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι Προετοιμασία Πασπαλίζουμε τα μπούτια κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και τα...

Read more »

Πατάτες γιαχνί με καρδιά μοσχαριού

10 Σεπτεμβρίου 2009
By

Μετά τις "εξωτικές" πατάτες γιαχνί με βραχώδη θαλασσινά, συνεχίζουμε με μια πιο στεριανή βερσιον....Λοιπον, αφου κόψουμε σε μικρά κομμάτια τη μοσχαροκαρδιά (μπίφχαρτ ελληνιστί), τη βράζουμε για καμμιά ώρα το λιγότερο...Κρατάμε ζεστό το νερό στο οποίο έβρασε.Σωτάρουμε κρεμμύδια και σκόρδα με κόκκινο (κατα προτίμηση καπνιστό) πιπέρι, προσθέτουμε 400 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπίπερο και τις χοντροκομμένες...

Read more »

Γεμιστές πιπεριές

27 Αυγούστου 2009
By

Ζεματάμε σε βραστό νερό (λες και θα μπορούσαμε να ζεματίσουμε σε κρύο... τέλος πάντων...) 15 πιπεριές.Τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν, αλλά φροντίζουμε το νερό όπου έβρασαν να διατηρηθεί ζεστό.Οσο κρυώνουν οι πιπεριές, ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι, αρκετό μαϊντανό και 15 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα πράσινα μυρωδικά...

Read more »

Πατάτες γιαχνί με βραχώδη θαλασσινά :-)

26 Αυγούστου 2009
By

Μια καλή ιδέα όταν βρισκόμαστε σε διακοπές, είναι να μαγειρέψουμε με υλικά του τόπου που μας φιλοξενεί.Εμείς είχαμε πάρει μαζί μας μερικές πατάτες που ήταν κρίμα να μείνουν πίσω και ίσως να χαλάσουν, οπότε η ιδέα που κατέβασε το έτερον ολόκληρον ήταν να κάνουμε κάτι σαν πατάτες γιαχνί με χλωρίδα και πανίδα του νησιού.Κολοκύθι,...

Read more »

Φασολάκια (σ.σ.*)

13 Ιουλίου 2009
By

Τσιγαρίζουμε στο λάδι ξερό κρεμμύδι ή φρέσκα κρεμμυδάκια, 3 γαρύφαλλα, 2-3 καρπούς κάρδαμο και προς το τέλος το 1-2 σκελίδες σκόρδο. Πασπαλίζουμε με καπνιστό κόκκινο πιπέρι. Βάζουμε 1-2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες. Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε τα 500 γρ φασολάκια χωρις καθόλου νερό(1). Αφήνουμε 10-15 λεπτα και ρίχνουμε μπόλικο ψιλοκομμένο μαιντανό και μετά απο...

Read more »

Μπριάμ(ι) φούρνου

6 Ιουλίου 2009
By

Η μεγάλη δυσκολία όσον αφορά το μπριάμ(ι) είναι η προφορά του. Δεν προφέρεται "μπριάμ", ούτε ¨μπριάμι". Το γιώτα στο τέλος και προφέρεται και δεν προφέρεται (πως γίνεται αυτό μη ρωτάτε).Είναι ένα φαγητό πιο εύκολο να το φτιάξεις, παρά να το πεις.Αφού έγραψα την εξυπνάδα μου, πάμε στη συνταγή.Μαζεύουμε ό,τι λαχανικά βγάζει ο μπαξές (πατάτες,...

Read more »