Κρεατικά

Μοσχάρι κοκκινιστό

12 Νοεμβρίου 2009
By

Υλικά -1 κιλό μοσχάρι -2 κρεμμύδια -1 κιλό ώριμες ντομάτες -1/2 κούπα λάδι -1 δαφνόφυλλο -Αλάτι -Πιπέρι Προετοιμασία Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια. Όταν αρχίσει να βράζει το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να μισοψηθεί. Κατόπιν σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,προσθέτουμε και...

Read more »

Σουβλάκια σπιτικά

15 Οκτωβρίου 2009
By

Υλικά -1/2 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλα -1 πιπεριά πράσινη -1 πιπεριά κόκκινη -1 κρεμμύδι -1/2 ποτήρι λάδι -αλάτι -πιπέρι -ρίγανη -λεμόνι Προετοιμασία Κόβουμε σ’ ένα μπολ το κρέας σε μικρά κομμάτια σε σχήμα κύβου.  Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1/2 ποτήρι λάδι και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Έπειτα κόβουμε...

Read more »

Πατάτες γιαχνί με καρδιά μοσχαριού

10 Σεπτεμβρίου 2009
By

Μετά τις "εξωτικές" πατάτες γιαχνί με βραχώδη θαλασσινά, συνεχίζουμε με μια πιο στεριανή βερσιον....Λοιπον, αφου κόψουμε σε μικρά κομμάτια τη μοσχαροκαρδιά (μπίφχαρτ ελληνιστί), τη βράζουμε για καμμιά ώρα το λιγότερο...Κρατάμε ζεστό το νερό στο οποίο έβρασε.Σωτάρουμε κρεμμύδια και σκόρδα με κόκκινο (κατα προτίμηση καπνιστό) πιπέρι, προσθέτουμε 400 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπίπερο και τις χοντροκομμένες...

Read more »

Κερκυραική παστιτσάδα

17 Φεβρουαρίου 2008
By

1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες1 1/2 πακέτο μακαρόνια Νο 52 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο1 ποτήρι αρετσίνοτο κρασί600 γραμ. ψιλοκομμένο τοματάκι1 1/2 κ.σ. τοματοπελτέ2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 σκελίδες σκόρδο1 φύλλο δάφνηςαλατοπίπερο, 2-3 γαρύφαλλατριμμένη κεφαλογραβιέραΨιλοκόβουμε το σκόρδο, το ανακατεύουμε με πιπέρι και παραγεμίζουμε το κρέας με το μείγμα.Αλατίζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε σε χαμηλή...

Read more »

Χοιρινό με σάλτσα μήλου

14 Φεβρουαρίου 2008
By

Υλικά για 4-6 άτομα1200 γρ. μπουτάκι χοιρινό χωρίς κόκκαλο1/4 λίτρου λευκό ξηρό κρασί40 γρ. βούτυρο - αλάτι - πιπέριΣάλτσα μήλου1 κιλό μήλα πράσινα30 γρ. βούτυρο - 30 γρ. αλεύρι4 κ.σ κρέμα γάλακτος2 φρέσκα κρεμμυδάκια1 ποτήρι ζωμό βοδινού1 μπαστουνάκι κανέλλα - αλάτι - πιπέριΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούςΑλείφουμε με το βούτυρο το μπούτι, αλατοπιπερώνουμε...

Read more »

Κόκορας κρασάτος

7 Φεβρουαρίου 2008
By

1 κόκορας 1 1/2 κιλό (σε 6 μερίδες) 6 λωρίδες μπέικον 750 cl κόκκινο κρασί 3 κ.σ λάδι 3 κ.σ ξύδι και 3 κ.σ μπράντυ 1 κρεμμύδι τρυπημένο με 3 γαρύφαλλα 2 σκελίδες σκόρδο Θυμάρι, 1 φύλλο δάφνη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι Αφαιρούμε την επιδερμίδα του κόκορα και τον βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό...

Read more »