Κρεατικά

Σουτζουκάκια σε σφολιάτα

5 Νοεμβρίου 2012
By

Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας 750-800 γρ. κιμά 1 μικρό αυγό μισό φλιτζανάκι μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό (ή και ξηρό αν δεν έχετε) κρασί 2-3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές ξύδι 2 κουταλιές γάλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλάκι μπέϊκιν 1 κουταλάκι κύμινο 1 κουταλάκι ρίγανη μισό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο μισό κουταλάκι κολίαντρο ξερό 1/4 κουταλάκι...

Read more »

Μπιφτέκια φύτρων

4 Νοεμβρίου 2012
By
Μπιφτέκια φύτρων

1 ποτήρι φύτρα ροβίτσας 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 1 πιπεριά (κίτρινη) 1 κ.σ. κάρυ 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας ½ λεμόνι 4 κ.σ. αμύγδαλα τριμμένα 4 κ.σ. ηλιόσπορος 2 κ.σ. διατροφική μαγιά ½ κούπα νιφάδες βρώμης → Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα φύτρα.   Τα βάζουμε σε ένα μίξερ μαζί με όλα τα υλικά και τα...

Read more »

Djej Besla (Ταζίν με κοτόπουλο και κρεμμύδι)

4 Νοεμβρίου 2012
By

Υλικά για 4 άτομα 4 μπούτια κοτόπουλου με τα σπαλομοίρια 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου (ελαφρά κοπανισμένοι) 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες) 1 μικρό λεμόνι ψιλόφλουδο κι ακέρωτο (κομμένο σε ροδέλες) 20 περίπου πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους...

Read more »

Ραγού

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Νηστικό Αρκούδι: Συνταγές Μαγειρικής με γευση Ελλαδα

Read more »

ΚΑΡΑΤΖΟΡΤΖΕΒΑ

3 Νοεμβρίου 2012
By
ΚΑΡΑΤΖΟΡΤΖΕΒΑ

1 ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΓΡ100 ΓΡ ΚΑΙΜΑΚΙ Ή ΣΤΑΚΑ1 ΑΒΓΟΑΛΑΤΙ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ Ή ΤΗ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΡΟΛΑΡΟΥΜΕ.ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ.ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΛΑ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ...

Read more »

Κοτόπουλο με μουστάρδα, μανιτάρια και θυμάρι

2 Νοεμβρίου 2012
By

Υλικά για 4 άτομα 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 1 κιλό στήθος κοτόπουλου (περίπου 4-6 ολόκληρα στήθη) 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα 4 150 ml λευκό ξηρό κρασί 350 ml ζωμός κοτόπουλου 100 γρ. μουστάρδα 80 γρ. βούτυρο 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση...

Read more »

Μουσακάς με Πουρέ Πατάτας

2 Νοεμβρίου 2012
By
Μουσακάς με Πουρέ Πατάτας

 Καλημέρα σας! Καλό μήνα! Νοέμβριος και το κλίμα έχει αλλάξει, σήμερα έχει κρύο,συννεφιά και ομίχλη. Μπήκαμε στο χειμώνα. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά ,να σκεφτόμαστε πάντα θετικά και να βλέπουμε όσο γίνεται τα πράγματα με αισιοδοξία!!!Για σήμερα σας έχω ένα κλασικό φαγητό μαγειρεμένο με διαφορετικό τρόπο και έχω παρατηρήσει πως προτιμάτε όλο και περισσότερο...

Read more »

ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ

2 Νοεμβρίου 2012
By
ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ

 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑ.ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΕΣ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ.500 ΓΡ.ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ. 1500 ΚΙΛΑ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΑΠΟ ΣΠΑΛΑ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ...

Read more »

Χοιρινό Κότσι με Πατάτες στο Φούρνο

31 Οκτωβρίου 2012
By

Υλικά 4 κομμάτια κότσι χοιρινό με το κόκκαλό τους Αλάτι Πιπέρι-πάπρικα-κόλιανδρο-βασιλικό-κύμινο (μισό κουταλάκι του γλυκού) Χυμό λεμόνι από 2 λεμόνια 2/3 ποτηριού ελαιόλαδο 1 κιλό πατάτες κομμένες στη μέση 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα 4 ντοματάκια ρόμα ολόκληρα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 ποτήρια νερό Εκτέλεση Πασπαλίζουμε πολύ καλά τα κότσια με τα μπαχαρικά...

Read more »

Αφράτα Μπιφτέκια

31 Οκτωβρίου 2012
By
Αφράτα Μπιφτέκια

Ζουμερά, αφράτα, εύγευστα μπιφτέκια φούρνου, με μελωμένες πατάτες, αρωματισμένες με ξύσμα λεμονιού. Κλασικό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας, που το τιμούν μικροί και μεγάλοι.Κιμάς διπλοπερασμένος από τη μηχανή, ζυμωμένος απαλά, με γευστικά συμπληρώματα, όπως κρεμμύδι τριμμένο, τομάτα, μουστάρδα, tabasco, ρίγανη, σόδα αναψυκτικό και άλλα, τα κάνουν νόστιμα κι αφράτα. Όμως ένα ακόμα μυστικό στο πλάσιμο...

Read more »

Χοιρινή ωμοπλάτη καραμελωμένη

Η μαρινάδα θα σας καταπλήξει! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Νηστικό Αρκούδι: Συνταγές Μαγειρικής με γευση Ελλαδα

Read more »

ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ

29 Οκτωβρίου 2012
By
ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ

1 ΚΙΛΟ ΧΟΧΛΙΟΙ1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ1/2 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΛΑΔΙΑΛΑΤΙΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΕΝΤΡΟΛΒΑΝΟΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ,ΚΑΙ ΞΑΦΡΙΖΩ.ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΛΩ ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΥΣ ΡΙΧΝΩ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗ...

Read more »

Σπαγγέτι με μοσχαράκι

29 Οκτωβρίου 2012
By

Μια συνταγή που θα λατρέψουν οι μακαρονάδες και οι κρεατοφάγοι. Δεν είναι δύσκολη και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο! Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!Related Posts Μοσχαράκι αυγολέμονο Μοσχαράκι με πράσα αυγολέμονο Μπελαλίδικο κοκκινιστό μοσχαράκι, της Βίκυς Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Χοιρινό με σάλτσα κέτσαπ

Το χοιρινό θα γίνει κατακόκκινο! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Νηστικό Αρκούδι: Συνταγές Μαγειρικής με γευση Ελλαδα

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading