Κρεατικά

Μακαρονάδα Με Κεφτεδάκια

11 Ιουλίου 2016
By
Μακαρονάδα Με Κεφτεδάκια

  Υλικά για 4-5 άτομα 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 αβγό 1 μέτριο ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό 1 χοντρή φέτα ψωμί μουσκεμένο σε νερό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Για τη σάλτσα 6 κ.σ. ελαιόλαδο 3 πολύ ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 συσκευασία κονκασέ 3 πιπεριές κέρατα...

Read more »

Κοτόπουλο ή χοιρινό ρολό με σάλτσα μελιού στο φούρνο

11 Ιουλίου 2016
By
Κοτόπουλο ή χοιρινό ρολό με σάλτσα μελιού στο φούρνο

Τα υλικά μας: 1 κομμάτι  έτοιμο ρολό κοτόπουλο             2-3 καρότα 4 κουταλιές λάδι 1 κρασοπότηρο κονιάκ 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό 1 κουταλιά σ. κορν φλάουρ 2 κουταλιές σ. μέλι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 ποτήρια νερό Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο: Εδώ σας γράφω τη συνταγή σε περίπτωση που...

Read more »

Χοιρινές µπριζόλες µαριναρισµένες σε βότανα

21 Ιουνίου 2016
By
Χοιρινές µπριζόλες µαριναρισµένες σε βότανα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριµµένη 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 κ.σ. µουστάρδα Dijon µε σιναπόσπορους 200 ml λευκό ξηρό κρασί 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 χοιρινές µπριζόλες αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το θυµάρι, το σκόρδο, τα κρεµµυδάκια, τη µουστάρδα, το ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

21 Ιουνίου 2016
By
Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (προτιμήστε κατά σειρά προτεραιότητας χτένι ή κιλότο ή σπάλα ή ελιά) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι, τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ½ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 600 μλ. ζωμό κότας (από ζελέ ψυγείου, ή σπιτικό ) 100 μλ. ελαιόλαδο Για το...

Read more »

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

21 Ιουνίου 2016
By
Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Νόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια, ψημένα στα κάρβουνα με τυρί που λιώνει στο εσωτερικό τους. Ιδανικά για χάμπουργκερ. Από το radicio.com Υλικά (για 4 μεγάλα μπιφτέκια) Ψωμί του τοστ: 3 φέτες Γάλα: 1/4 κούπας Αλάτι: 3/4 κουταλάκι τσαγιού Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Σκόρδο σκόνη: 1 κουταλάκι Κιμά μοσχαρίσιο: 750 γρ. Ημίσκληρο τυρί: 4 κομμάτια 4 Χ...

Read more »

Χοιρινό κότσι στη γάστρα

21 Ιουνίου 2016
By
Χοιρινό κότσι στη γάστρα

Υλικά για 2 μερίδες Ένα κότσι 800-1000 γρ. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο 1 μπουκάλι μπύρα 500 ml αλάτι με μπαχαρικά ή αλατοπίπερο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς (δεν είναι απαραίτητος ο αέρας). Χαράζουμε την ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: μικρή κουζίνα

Read more »

Ρολό χοιρινού καρέ με γέμιση από πράσινο μήλο και μυρωδικά

23 Δεκεμβρίου 2015
By
Ρολό χοιρινού καρέ με γέμιση από πράσινο μήλο και μυρωδικά

YΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 4 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ.σ. κουκουνάρι 2 κ.σ. φύλλα μαντζουράνας, ψιλοκομμένα 4 κλωνάρια θυμάρι, ολόκληρα ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 1 ολόκληρο χοιρινό καρέ, χωρίς το κόκαλο και με την πέτσα του (θα...

Read more »

Κότσι χοιρινό με μελωμένες πατάτες της Αργυρώς

Κότσι χοιρινό με μελωμένες πατάτες της Αργυρώς

Καταπληκτικό κρέας με πατάτες για το γιορτινό τραπέζι! Υλικά συνταγής   4 κότσια χοιρινά γύρω στο 1.300 έκαστο με κόκαλο και την πέτσα φρέσκο θυμάρι φρέσκια ρίγανη αλάτι χοντρό φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος λίγο ελαιόλαδο 1 πορτοκάλι κομμένο...

Read more »

Χριστουγεννιάτικη Γεμιστή Γαλοπούλα

18 Δεκεμβρίου 2015
By
Χριστουγεννιάτικη Γεμιστή Γαλοπούλα

Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα με μια γέμιση χωρίς συκωτάκια ή κιμά. Μια γέμιση με νόστιμο ρύζι, αναμεμειγμένο με ξηρούς καρπούς, όπως κάσιους και φρέσκα κάστανα, αλλά και αποξηραμένα φρούτα όπως κράνπερις, σταφίδες και χουρμάδες! Γέμιση, στην οποία δεν θα πείτε όχι και θα είναι τόσο γευστική, που στο τέλος θα θέλετε να φάτε μόνο γέμιση....

Read more »

Καραμελωμένο χοιρινό κότσι στη γάστρα

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Καραμελωμένο χοιρινό κότσι στη γάστρα

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ Υλικά για την άλμη:  1)      5-6 γεμάτες κουταλιές της σούπας χοντρό μαγειρικό αλάτι 2)      Άφθονο νερό Υλικά για το άλειμμα του χοιρινού: 1)      1/3 φλιτζάνι του τσαγιού πετιμέζι 2)      1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μουστάρδα πικάντικη (Ντιζόν) 3)      1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 4)      2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού...

Read more »

Μπιφτέκια με μέντα και κέτσαπ

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Μπιφτέκια με μέντα και κέτσαπ

Υλικά:  Για 2-4 άτομα 2 μέτρια κρεμμύδια 1 μεγάλο καρότο 2 φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ 2 αυγά 1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλάκια ρίγανη 1/2 κουταλάκι κύμινο 1/2 κουταλάκι πιπέρι 1 κουταλάκι αλάτι ελαιόλαδο 1000 γραμμάρια κιμά χοιρινό 1 κουτάκι σόδα 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό 2 σκελίδες σκόρδο Λαχταριστά και μυρωδάτα...

Read more »

Πεντανόστιμα Κεμπάπ !!

16 Δεκεμβρίου 2015
By
Πεντανόστιμα Κεμπάπ !!

Πολύ εύκολη και νοστιμότατη Ανατολίτικη λύση !!! Φτιάξτε τα !!!  Υλικά 500 γραμ κιμά από αρνί 500 γραμ κιμά από μοσχάρι 10 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο 3 κουτ,σούπας ξύδι 2 κρεμμύδια στον τρίφτη 1 κουτ,σούπας πάπρικα γλυκιά ι κουταλιά κοφτή σούπας κατευρό πιπέρι αλάτι πιπέρι 1 κουταλ σούπας μπέκιν πάουντερ 1/2 κούπας ελαιόλαδο 1...

Read more »

Πανσέτα ρολό γλασαρισμένη της Αργυρώς

Πανσέτα ρολό γλασαρισμένη της Αργυρώς

Yπέροχη, τραγανή, καραμελωμένη πανσέτα! Μια οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή για όλα τα γιορτινά τραπέζια. Υλικά συνταγής 1 κομμάτι πανσέτα χωρίς κόκαλο γύρω στα 2-1/2 με 3 κιλά 2-3 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους λίγα φρέσκα βότανα λίγο ελαιόλαδο κρέμα βαλσαμικό ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος για το γλασάρισμα σπάγκο ψησίματος Για τη γέμιση λίγο...

Read more »

Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα & πουρές γλυκοπατάτας

11 Δεκεμβρίου 2015
By
Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα & πουρές γλυκοπατάτας

Υλικά (για 4 – 5 άτομα) 1 κότσι χοιρινό με πέτσα 1.8-2 κιλά χοντρό αλάτι πιπέρι 1 μπουκάλι μπύρα Grimbergen Double Ambree 3-5 σκελίδες σκόρδο 4-6 φύλλα δάφνης 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση 1 κ.σ. δεντρολίβανο Παρασκευή: 1. Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο με τα μυστικά για την τραγανή πέτσα στο χοιρινό πριν ξεκινήσετε, ώστε να...

Read more »