Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

2 Φεβρουαρίου 2014
By
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες ένα ποτηράκι κονιάκ για το σβήσιμο 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα 1 κύβο λαχανικών αλάτι-πιπέρι-κόκκινη πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας καυτερή μπάρμπεκιου σος (προαιρετικά) 3 κονσέρβες τόνου ( σε λάδι η νερό) 1 πακέτο σπαγγετίνι η ότι άλλο...

Read more »

Σουπιές Στιφάδο με Άρωμα Γλυκάνισου

2 Φεβρουαρίου 2014
By
Σουπιές Στιφάδο με Άρωμα Γλυκάνισου

Για 4 άτομα Υλικά 1 κ. σουπιές 8-10 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 200 γρ. χυμό ντομάτας 1/2 κ.γλ. ζάχαρη 1 αστεροειδή γλυκάνισο 1 φύλλο δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι & πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις σουπιές* και τις...

Read more »

Γιορτινές γεύσεις με το άρωμα της θάλασσας!

17 Δεκεμβρίου 2013
By
Γιορτινές γεύσεις με το άρωμα της θάλασσας!

 Σήμερα λέω να μαζέψω μερικές απ΄τις αγαπημένες μου συνταγές , να σας τις παρουσιάσω με την ελπίδα να τις δοκιμάσετε και ίσως βρείτε το ιδανικό σας πιάτο για το γιορτινό τραπέζι .  Αχινό-σαλτσα του φεγγαριού με ζυμαρικά ζέας. Το χταποδάκι της προγιαγιάς μου σε κονσέρβα!  Λακέρδα στον φούρνο με σπανάκι και γλυκοπατάτες.  Αρωματικό φιλέτο...

Read more »

Σουπιές κρασάτες!

7 Δεκεμβρίου 2013
By
Σουπιές κρασάτες!

Υλικά: 1 κιλό σουπιές μικρες, καθαρισμένες από τα εντόσθια και αφαιρεμένο το κόκκαλο και το μελάνι 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί ξηρό κόκκινο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 ξυλάκια κανέλα Λίγο αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε τις σουπιές αφού τις έχουμε καθαρίσει...

Read more »

ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

5 Δεκεμβρίου 2013
By
ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 κιλό μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο 1 κουτί ντοματάκια περασμένα στο μούλτι αλάτι, πιπέρι, κόκκινη γλυκιά πάπρικα 1,1/2 φλιτζανιού ρύζι τύπου Μπάρμπα Μπεν Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με μαύρο πιπέρι από το House of Olive μια κατσαρόλα που μπορεί να μπεί...

Read more »

Σαρδέλες σχάρας µε ψητές πιπεριές και σάλτσα ντοµάτας

4 Δεκεμβρίου 2013
By
Σαρδέλες σχάρας µε ψητές πιπεριές και σάλτσα ντοµάτας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1 κιλό σαρδέλες (ή γαύρος), καθαρισµένες από το κεντρικό κόκαλό τους 500 γρ. χονδρό αλάτι 6 χρωµατιστές πιπεριές 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη αλάτι και πιπέρι Για τη σάλτσα ντοµάτας 4 ώριµες ντοµάτες, περασµένες από τον τρίφτη 2 κ.σ. σουσάµι 1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. πάστα ελιάς αλάτι και...

Read more »

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΕΤΑ ΠΛΑΚΙ

1 Δεκεμβρίου 2013
By
ΣΟΛΟΜΟΣ  ΦΕΤΑ  ΠΛΑΚΙ

Σολομού συνέχεια σήμερα, σε φέτες, με κρεμμύδια (στη Σκόπελο το λένε "στιφάδο"! Υ Λ Ι Κ Α 3 φέτες Σολομό (περίπου 700 γραμ.) 1 Κρεμμύδι μέτριο κομμένο φετάκια 3 σκελίδες Σκόρδο σε φετάκια 1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο 2 Πιπεριές τ. Φλωρίνης σε ροδέλλες 800 γραμ. Ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, κομμένες καρεδάκια 1 φλ.τσαγ. Κρασί λευκό...

Read more »

ΣΑΛΑΧΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑ ΚΗΑΤ

23 Νοεμβρίου 2013
By
ΣΑΛΑΧΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑ ΚΗΑΤ

μια εξωτική συνταγή από την επαρχία Μαχαράστρα της Ινδίας που έχει μια-δυο δυσκολίες στην εκτέλεσή της, αλλά τελικά δείχνει πιο δύσκολη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα Υλικά: Για το ψάρι: 1 kg. σαλάχι σε μεγάλα κομμάτια 3 κ.σ. χυμός λεμονιού 1 κ.σ. κουρκουμά 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν Αλάτι Για τη σάλτσα (1η...

Read more »

Γαρίδες Πιλάφι με Κάρυ και Βασιλικό!

22 Νοεμβρίου 2013
By
Γαρίδες Πιλάφι με Κάρυ και Βασιλικό!

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/ 500 γρ. Γαρίδες κατεψυγμένες με την φλούδα 125 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 τομάτες, ψιλοκομμένες Αλάτι 1 κ.σ. σκόνη κάρι 1 ½ φλιτζ. ρύζι ½ φλιτζ. λευκό κρασί ½ φλιτζ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο 1/3 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε...

Read more »

Ζυμαράκια με σολομό και λαχανικά

9 Νοεμβρίου 2013
By
Ζυμαράκια με σολομό και λαχανικά

  Ένα φαγητάκι γρήγορο και νόστιμο, με τον αγαπημένο μου σολομό, τροφή πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα και σπανάκι Υλικά: 2 ζυμαράκια ολικής άλεσης 3 φέτες μελιτζάνα 3 φέτες ντομάτα 60γρ φρέσκος σολομός 1 χούφτα φρέσκο σπανάκι 70γρ μοτσαρέλα τριμμένη Εκτέλεση: Ψήνω στην τοστιέρα τις μελιτζάνες, τον σολομό και τα ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Παπαρδέλες µε πεσκανδρίτσα

8 Νοεμβρίου 2013
By
Παπαρδέλες µε πεσκανδρίτσα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 400 γρ. φιλέτο πεσκανδρίτσας, καθαρισµένο 500 γρ. παπαρδέλες 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. φινόκιο, ψιλοκοµµένο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 40 γρ. σέλερι 150 ml λευκό ξηρό κρασί 300 γρ. τυρί κρέµα τύπου Philadelphia 10-15 ίνες κρόκου Κοζάνης, διαλυµένες σε λίγο χλιαρό νερό θαλασσινό αλάτι φρεσκοτριµµένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουµε το ψάρι σε µικρά...

Read more »

Μπακαλιάρος µε ελιές

30 Οκτωβρίου 2013
By
Μπακαλιάρος µε ελιές

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεµµύδι, τριµµένο 4 πατάτες, καθαρισµένες, κοµµένες σε µεγάλους κύβους 1 µατσάκι ρόκα, χονδροκοµµένη 50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, σε ροδέλες 20 γρ. κάππαρη αλάτι και πιπέρι βούτυρο (για την επάλειψη του ταψιού) 600 γρ. παστός µπακαλιάρος, ξαλµυρισµένος, σε µερίδες 1 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ρηχή...

Read more »

Ριζότο με σολομό, κολοκύθα και άρωμα δυόσμου-Mint scented salmon pumpkin risotto

30 Οκτωβρίου 2013
By
Ριζότο με σολομό, κολοκύθα και άρωμα δυόσμου-Mint scented salmon pumpkin risotto

Το πόσο μου αρέσει ο σολομός το έχετε καταλάβει, δύσκολα θα περάσει εβδομάδα και να μην φάω. Και τον τελευταίο καιρό φτιάχνω πολύ συχνά ριζότο καθώς το ρυζάκι είναι μια τροφή χωρίς γλουτένη Υλικά : 200γρ καπνιστός σολομός 1 φλ κολοκύθα τριμμένη 1 ξερό κρεμμύδι 1 κόκκινη πιπεριά 1φλ ρύζι 2 κσ ελαιόλαδο...

Read more »

Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

23 Οκτωβρίου 2013
By
Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

Ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο αναφέρεται σε ένα Ιταλικό πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει λεπτοκομμένες, σχεδόν διαφανείς, φέτες ωμού ή ελάχιστα μαγειρεμένου βοδινού κρέατος ή ψαριού. Καταναλώνεται καρυκευμένο με ελαιόλαδο, λεμόνι, flakes παρμεζάνας, μπαχαρικά και ενίοτε με λευκή τρούφα (μανιτάρι). Επίσης ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο συχνά χρησιμοποιείται για να συμπεριλάβει συνταγές μαγειρεμένες. Αυτή είναι...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading