Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

Γιορτινές γεύσεις με το άρωμα της θάλασσας!

17 Δεκεμβρίου 2013
By
Γιορτινές γεύσεις με το άρωμα της θάλασσας!

 Σήμερα λέω να μαζέψω μερικές απ΄τις αγαπημένες μου συνταγές , να σας τις παρουσιάσω με την ελπίδα να τις δοκιμάσετε και ίσως βρείτε το ιδανικό σας πιάτο για το γιορτινό τραπέζι .  Αχινό-σαλτσα του φεγγαριού με ζυμαρικά ζέας. Το χταποδάκι της προγιαγιάς μου σε κονσέρβα!  Λακέρδα στον φούρνο με σπανάκι και γλυκοπατάτες.  Αρωματικό φιλέτο...

Read more »

Σουπιές κρασάτες!

7 Δεκεμβρίου 2013
By
Σουπιές κρασάτες!

Υλικά: 1 κιλό σουπιές μικρες, καθαρισμένες από τα εντόσθια και αφαιρεμένο το κόκκαλο και το μελάνι 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί ξηρό κόκκινο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 ξυλάκια κανέλα Λίγο αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε τις σουπιές αφού τις έχουμε καθαρίσει...

Read more »

ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

5 Δεκεμβρίου 2013
By
ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 κιλό μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο 1 κουτί ντοματάκια περασμένα στο μούλτι αλάτι, πιπέρι, κόκκινη γλυκιά πάπρικα 1,1/2 φλιτζανιού ρύζι τύπου Μπάρμπα Μπεν Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με μαύρο πιπέρι από το House of Olive μια κατσαρόλα που μπορεί να μπεί...

Read more »

Σαρδέλες σχάρας µε ψητές πιπεριές και σάλτσα ντοµάτας

4 Δεκεμβρίου 2013
By
Σαρδέλες σχάρας µε ψητές πιπεριές και σάλτσα ντοµάτας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1 κιλό σαρδέλες (ή γαύρος), καθαρισµένες από το κεντρικό κόκαλό τους 500 γρ. χονδρό αλάτι 6 χρωµατιστές πιπεριές 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη αλάτι και πιπέρι Για τη σάλτσα ντοµάτας 4 ώριµες ντοµάτες, περασµένες από τον τρίφτη 2 κ.σ. σουσάµι 1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. πάστα ελιάς αλάτι και...

Read more »

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΕΤΑ ΠΛΑΚΙ

1 Δεκεμβρίου 2013
By
ΣΟΛΟΜΟΣ  ΦΕΤΑ  ΠΛΑΚΙ

Σολομού συνέχεια σήμερα, σε φέτες, με κρεμμύδια (στη Σκόπελο το λένε "στιφάδο"! Υ Λ Ι Κ Α 3 φέτες Σολομό (περίπου 700 γραμ.) 1 Κρεμμύδι μέτριο κομμένο φετάκια 3 σκελίδες Σκόρδο σε φετάκια 1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο 2 Πιπεριές τ. Φλωρίνης σε ροδέλλες 800 γραμ. Ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, κομμένες καρεδάκια 1 φλ.τσαγ. Κρασί λευκό...

Read more »

ΣΑΛΑΧΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑ ΚΗΑΤ

23 Νοεμβρίου 2013
By
ΣΑΛΑΧΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑ ΚΗΑΤ

μια εξωτική συνταγή από την επαρχία Μαχαράστρα της Ινδίας που έχει μια-δυο δυσκολίες στην εκτέλεσή της, αλλά τελικά δείχνει πιο δύσκολη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα Υλικά: Για το ψάρι: 1 kg. σαλάχι σε μεγάλα κομμάτια 3 κ.σ. χυμός λεμονιού 1 κ.σ. κουρκουμά 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν Αλάτι Για τη σάλτσα (1η...

Read more »

Γαρίδες Πιλάφι με Κάρυ και Βασιλικό!

22 Νοεμβρίου 2013
By
Γαρίδες Πιλάφι με Κάρυ και Βασιλικό!

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/ 500 γρ. Γαρίδες κατεψυγμένες με την φλούδα 125 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 τομάτες, ψιλοκομμένες Αλάτι 1 κ.σ. σκόνη κάρι 1 ½ φλιτζ. ρύζι ½ φλιτζ. λευκό κρασί ½ φλιτζ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο 1/3 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε...

Read more »

Ζυμαράκια με σολομό και λαχανικά

9 Νοεμβρίου 2013
By
Ζυμαράκια με σολομό και λαχανικά

  Ένα φαγητάκι γρήγορο και νόστιμο, με τον αγαπημένο μου σολομό, τροφή πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα και σπανάκι Υλικά: 2 ζυμαράκια ολικής άλεσης 3 φέτες μελιτζάνα 3 φέτες ντομάτα 60γρ φρέσκος σολομός 1 χούφτα φρέσκο σπανάκι 70γρ μοτσαρέλα τριμμένη Εκτέλεση: Ψήνω στην τοστιέρα τις μελιτζάνες, τον σολομό και τα ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Παπαρδέλες µε πεσκανδρίτσα

8 Νοεμβρίου 2013
By
Παπαρδέλες µε πεσκανδρίτσα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 400 γρ. φιλέτο πεσκανδρίτσας, καθαρισµένο 500 γρ. παπαρδέλες 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. φινόκιο, ψιλοκοµµένο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 40 γρ. σέλερι 150 ml λευκό ξηρό κρασί 300 γρ. τυρί κρέµα τύπου Philadelphia 10-15 ίνες κρόκου Κοζάνης, διαλυµένες σε λίγο χλιαρό νερό θαλασσινό αλάτι φρεσκοτριµµένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουµε το ψάρι σε µικρά...

Read more »

Μπακαλιάρος µε ελιές

30 Οκτωβρίου 2013
By
Μπακαλιάρος µε ελιές

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεµµύδι, τριµµένο 4 πατάτες, καθαρισµένες, κοµµένες σε µεγάλους κύβους 1 µατσάκι ρόκα, χονδροκοµµένη 50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, σε ροδέλες 20 γρ. κάππαρη αλάτι και πιπέρι βούτυρο (για την επάλειψη του ταψιού) 600 γρ. παστός µπακαλιάρος, ξαλµυρισµένος, σε µερίδες 1 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ρηχή...

Read more »

Ριζότο με σολομό, κολοκύθα και άρωμα δυόσμου-Mint scented salmon pumpkin risotto

30 Οκτωβρίου 2013
By
Ριζότο με σολομό, κολοκύθα και άρωμα δυόσμου-Mint scented salmon pumpkin risotto

Το πόσο μου αρέσει ο σολομός το έχετε καταλάβει, δύσκολα θα περάσει εβδομάδα και να μην φάω. Και τον τελευταίο καιρό φτιάχνω πολύ συχνά ριζότο καθώς το ρυζάκι είναι μια τροφή χωρίς γλουτένη Υλικά : 200γρ καπνιστός σολομός 1 φλ κολοκύθα τριμμένη 1 ξερό κρεμμύδι 1 κόκκινη πιπεριά 1φλ ρύζι 2 κσ ελαιόλαδο...

Read more »

Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

23 Οκτωβρίου 2013
By
Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

Ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο αναφέρεται σε ένα Ιταλικό πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει λεπτοκομμένες, σχεδόν διαφανείς, φέτες ωμού ή ελάχιστα μαγειρεμένου βοδινού κρέατος ή ψαριού. Καταναλώνεται καρυκευμένο με ελαιόλαδο, λεμόνι, flakes παρμεζάνας, μπαχαρικά και ενίοτε με λευκή τρούφα (μανιτάρι). Επίσης ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο συχνά χρησιμοποιείται για να συμπεριλάβει συνταγές μαγειρεμένες. Αυτή είναι...

Read more »

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ (ΠΛΑΚΙ)

18 Οκτωβρίου 2013
By
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ (ΠΛΑΚΙ)

Η σημερινή συνταγή είναι "της αρπαγής" από το site www.pirouni.gr της Ελένης Ψυχούλη και την έφτιαξε ο μάγειρας Μετζέλος Δροσόπουλος.  Υ Λ Ι Κ Α 1 κιλό Σαρδέλες φιλεταρισμένες (εδώ είναι ο μεγαλύτερος κόπος) 2 Κρεμμύδια σε ροδέλλες (φροντίζουμε να κόψουμε ολόκληρο το κρεμμύδι χωρίς να διαλυθούν οι ροδέλλες) 3 ώριμες Ντομάτες ξεφλουδισμένες σε...

Read more »

ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΛΑ ΑΜΕΡΙΚΕΝ

16 Οκτωβρίου 2013
By
ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΛΑ ΑΜΕΡΙΚΕΝ

ΥΛΙΚΑ 2 αστακοί 4 κρεμμύδια 5 ντομάτες 1/3 σελινόριζα αλάτι πιπέρι καγιέν λίγο κρασί της προτίμησης μας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπλένουμε πολύ καλά τους αστακούς κάτω από την βρύση της κουζίνας όπως επίσης και τα λαχανικά. Έπειτα κόβουμε τα λαχανικά σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading