Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

Κροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ

21 Μαρτίου 2014
By
Κροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ

Υλικά 600 γρ. περίπου μπακαλιάρος (ή γλώσσα ή πέρκα) σε φιλέτο 1½ κιλό πατάτες, βιολογικές, καθαρισμένες 2 αυγά (βιολογικά) 2 κουτ. σούπας αλεύρι 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας σπόροι σέλινου ή 1/3 φλιτζ. φυλλαράκια σέλινου, ψιλοκομμένα 200 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο Διαδικασία  Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου και το αλείφουμε με ελαιόλαδο....

Read more »

Σουπιά με πράσινες ελιές

21 Μαρτίου 2014
By
Σουπιά με πράσινες ελιές

Ενα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που παίρνει ένταση από τις ελιές, γλύκα από τα κρεµµύδια, άρωµα και φρεσκάδα από τον µάραθο. Υλικά (για 6 άτοµα)  3 µέτριες σουπιές, καθαρισµένες 1/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 8 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε ροδέλες 2 κρεµµύδια, σε φέτες 3 φλ. µάραθο, ψιλοκοµµένο ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί 3/4 φλ. νερό 20 πράσινες ελιές, σε...

Read more »

Μπακαλιάρος με πάπρικα

Μπακαλιάρος με πάπρικα

Δεν μπορώ να φανταστώ το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, χωρίς τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο-σκορδαλιά. Θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή για τηγανιτό μπακαλιάρο Θα χρειαστούμε: 1 κιλό μπακαλιάρο παστό 2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κούπες τσαγιού νερό 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά αλάτι (με προσοχή) μπόλικο λάδι...

Read more »

Μπακαλιαράκια στο φούρνο με σκορδάτο λαδολέμονο

13 Μαρτίου 2014
By
Μπακαλιαράκια στο φούρνο με σκορδάτο λαδολέμονο

Η απλότητα στο μεγαλείο της. Ψάρι με σαλάτα. Δεν έχω καλύτερο και αυτό πιστέψτε το. Μπορεί όσοι με γνωρίζετε να ξέρετε πως είμαι λιχούδα μέχρι τρέλας, αλλά τα ψάρια είναι η αγάπη μου από τα υγιεινά. Ω, ναι! Ψάρι for ever ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ  Υλικά:       1)      800 γραμμάρια μικρά μπακαλιαράκια...

Read more »

Καλαμαράκι με ρύζι στη κατσαρόλα

Καλαμαράκι με ρύζι στη κατσαρόλα

Υλικά συνταγής 700γρ καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο Kallimanis 350 γρ. ρύζι μακρύκοκκο 220 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 140 γρ. κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια 140 γρ. κίτρινη πιπεριά σε καρεδάκια 120 γρ. ελαιόλαδο 500 γρ φρέσκια τριμμένη ντομάτα 70 γρ. πελτέ ντομάτας 1 κουτ. σούπας άνηθο 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά 2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. γλυκού πιπέρι 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό (προαιρετικά) Εκτέλεση...

Read more »

Καλαμάρι ψητό με φάβα

Καλαμάρι ψητό με φάβα

Υλικά συνταγής Για τη φάβα: 500 γρ. φάβα 2 ξερά κρεμμύδια 2 καρότα 1300γρ ζωμός λαχανικών 5 κουταλιές σούπας λευκό κρασί 3 κουταλιές σούπας ξύδι ½ φλιτζάνι τσαγιούελαιόλαδο ½ κουταλιά σούπας αλάτι ½ κουταλιά γλυκού πιπέρι Για το καλαμάρι: 700 γρ. καλαμάρι ολόκληρο Kallimanis ½ φλιτζάνι τσαγιούελαιόλαδο Για γαρνίρισμα: Ντομάτα ψιλοκομμένη Μαϊντανός Ελαιόλαδο Κάπαρη Εκτέλεση Προετοιμασία: Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη συσκευασία...

Read more »

Γαρίδες με σάλτσα βασιλικού

Γαρίδες με σάλτσα βασιλικού

Υλικά συνταγής 500 γρ. γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος Kallimanis αλεύρι για το πασπάλισμα 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός (ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένος) 2-3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 1/2 φλιτζανιού λευκό κρασί 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Προετοιμασία: Βγάζουμε τις γαρίδες από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ...

Read more »

Καλαμαράκια με σπανάκι – Νηστίσιμο

8 Μαρτίου 2014
By
Καλαμαράκια με σπανάκι – Νηστίσιμο

 Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι-πιπέρι χυμό...

Read more »

Τηγανητή τσιπούρα με μανιτάρια

1 Μαρτίου 2014
By
Τηγανητή τσιπούρα με μανιτάρια

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 τσιπούρες, 250-300 γρ. η καθεμία, καθαρισμένες και αλατισμένες αλεύρι, για το τηγάνισμα 500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν (λευκά), καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρές φέτες 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 κλωναράκια θυμαριού, τα φυλλαράκια 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 80 ml λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι...

Read more »

Γλώσσες πλακί!

28 Φεβρουαρίου 2014
By
Γλώσσες πλακί!

Υλικά : 1 κιλό γλώσσες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ) 11/2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη 2 με 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 με 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 150 με 200 γραμμάρια ελαιόλαδο εκλεκτό Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις γλώσσες και τις πλένουμε (εάν είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε)....

Read more »

χταπόδι μεθυσμένο με φασκόμηλο

27 Φεβρουαρίου 2014
By
χταπόδι μεθυσμένο με φασκόμηλο

Προετοιμασία: 5 λεπτά και 40-45' περίπου όλα μαζί. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, ξεπαγώστε το απ' το προηγούμενο βράδυ και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν το βάλετε στην κατσαρόλα. Μην προσθέσετε αλάτι στο μαγείρεμα, δεν χρειάζεται. Εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 6 άτομα) 1 χταπόδι περίπου 1 κιλού 60 ml κόκκινο κρασί...

Read more »

καλαμάρια γεμιστά

22 Φεβρουαρίου 2014
By
καλαμάρια γεμιστά

γεμιστά καλαμάρια   photos ερασι τέχνης ο πιό απλός τρόπος γιά να γεμίσουμε καλαμάρια, είναι να βάλουμε μέσα φετούλες ντομάτα, φέτα ή άλλο λευκό, μαλακό τυρί, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πράσινη πιπεριά ή και φρέσκο δυόσμο. τα βάζουμε έτσι στην κατσαρόλα με λαδάκι, τρίβουμε μέσα και μιά φρέσκια ντομάτα, πιπέρι, λίγο Διαβάστε...

Read more »

ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

2 Φεβρουαρίου 2014
By
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες ένα ποτηράκι κονιάκ για το σβήσιμο 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα 1 κύβο λαχανικών αλάτι-πιπέρι-κόκκινη πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας καυτερή μπάρμπεκιου σος (προαιρετικά) 3 κονσέρβες τόνου ( σε λάδι η νερό) 1 πακέτο σπαγγετίνι η ότι άλλο...

Read more »

Σουπιές Στιφάδο με Άρωμα Γλυκάνισου

2 Φεβρουαρίου 2014
By
Σουπιές Στιφάδο με Άρωμα Γλυκάνισου

Για 4 άτομα Υλικά 1 κ. σουπιές 8-10 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 200 γρ. χυμό ντομάτας 1/2 κ.γλ. ζάχαρη 1 αστεροειδή γλυκάνισο 1 φύλλο δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι & πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις σουπιές* και τις...

Read more »