Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

Λαχανοντολμάδες με γαρίδες

16 Οκτωβρίου 2013
By
Λαχανοντολμάδες με γαρίδες

Λαχανοντολμάδες με γαρίδες Υλικά 1 κινέζικο λάχανο μεγάλο 750γρ. γαρίδες, καθαρισμένες 5 σκελίδες σκόρδο 2/3 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2/3 φλιτζ. ψίχουλα, κατά προτίμηση από ψωμί ολικής, ελαφρά καβουρντισμένα ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 ½ φλιτζ. κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο 2 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη, φρέσκια ή κονσέρβα 3 κλωνάρια δεντρολίβανο Αλάτι, πιπέρι...

Read more »

Πολύχρωµος ψητός σολοµός

16 Οκτωβρίου 2013
By
Πολύχρωµος ψητός σολοµός

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) Για το ντρέσινγκ 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1 κ.σ. ταχίνι 1 µικρή σκελίδα σκόρδου, πολτοποιηµένη ½ κ.γ. αλάτι χυµός από 1 λεµόνι Για το µείγµα µυρωδικών 50 γρ. καρύδια 40 ml έ.π. ελαιόλαδο χυµός από 1 λεµόνι 1 µέτριο κρεµµύδι, σε µικρά καρέ 2 κόκκινες πιπεριές, σε µικρά καρέ 1 πράσινη καυτερή πιπεριά,...

Read more »

ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ!!!

16 Οκτωβρίου 2013
By
ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ!!!

Υπέροχοι μυρωδάτοι και πεντανόστιμοι χταποδοκεφτέδες στον φούρνο σαν τηγανιτοί. ΥΛΙΚΑ 1 κιλο χταποδι βρασμενο και ψιλοκομμενο 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο 3 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες Λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο Λιγο ανηθο ψιλοκομμενο 200 γρ.παξιμαδι μουλιασμενο σε 350 ml κοκκινο κρασι 2 πρεζες ριγανη Αλατι Πιπερι 1 δαφνοφυλλο 50 ml ξυδι 100 ml ελαιολαδο Αλευρι για...

Read more »

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ

12 Οκτωβρίου 2013
By
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ

λίγο λάδι 1 κρεμμύδι τριμμένο 1/2 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες στην κοιλιά και τα βράγχια, αφήνοντας το κεφάλι και αλατισμένες με 1 κουταλάκι αλάτι και 1/2 κουτ πιπέρι μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό 2-3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή μισό κουτί ψιλοτριμμένα ντοματάκια ελαφρά αλατισμένα Εκτέλεση: Λαδώνουμε τον  ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Απλές, φθηνές, συνταγές...

Read more »

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

11 Οκτωβρίου 2013
By
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑΜε όποιον τρόπο και αν μαγειρευτεί ο μπακαλιάρος είναι απολαυστικός. Εξάλλου έχει πέσει στα "δίχτυα" μας άλλες δυο φορές (δες εδώ κι εδώ). Όταν όμως συνδυαστεί με τη μελιτζάνα παίρνει έξτρα πόντους θα χρειαστούμε: (για 4 άτομα) 1/2 κομμάτι μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο 3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 1 πιπεριά...

Read more »

Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

2 Οκτωβρίου 2013
By
Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χταπόδι που είδα πρόσφατα στο μπλόγκ "Wonderfoodland". Δοκιμάστε το! υλικά χταπόδι πατάτες μερικές σκελίδες σκόρδου ολόκληρες μερικούς κόκκους πιπέρι δάφνη ελαιόλαδο νερό εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C. Καθαρίζετε τη κουκούλα του χταποδιού από ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Pepi's kitchen

Read more »

Πανγκάσιους στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα κάρυ!

26 Σεπτεμβρίου 2013
By
Πανγκάσιους στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα κάρυ!

Υλικά: 1 κιλό φιλέτα ψαριού πανγκάσιους 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο κοζάνης 1 1/2-2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βάζουμε μέσα σε ένα γουδί ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η αίσθηση...

Read more »

Ψαροσουβλάκια με Γλαύκο

26 Σεπτεμβρίου 2013
By
Ψαροσουβλάκια με Γλαύκο

Ένας μεγάλος Γλαύκος (που ανήκει στην οικογένεια των καρχαριοειδών)  είχε την ατυχία να πέσει στα δίχτυα οικογενειακού φίλου. Ατυχής αυτός ο έρμος... Για τα σουβλάκια μου λοιπόν, χρησιμοποίησα. Το φιλέτο κομμένο σε μεγαλούτσικους κύβους (γιατί το ψάρι χάνει όγκο όταν ψήνεται, όπως άλλωστε και το κρέας). 3 πομοντόρια κομμένα σε κομμάτια μεγάλα, 1 μεγάλο...

Read more »

Ψητό φιλέτο πέρκας με σάλτσα λιαστής ντομάτας

13 Σεπτεμβρίου 2013
By
Ψητό φιλέτο πέρκας με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Μια πεντανόστιμη και ελαφριά συνταγή για να απολαύσουμε το ψάρι, έτοιμο σε λίγα, μόλις, λεπτά. Υλικά 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2 κουτ. σούπας σάλτσα λιαστής ντομάτας (έτοιμη· εναλλακτικά, χτυπάμε στο μούλτι 4 - 5 λιαστές ντομάτες -από βάζο με λάδι- μαζί με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όπου είναι συντηρημένες) 2 - 3 κουτ. σούπας βασιλικό χοντροκομμένο...

Read more »

Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι

12 Αυγούστου 2013
By
Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι

Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά με κοφτό μακαρονάκι Υλικά •    2 κονσέρβες καλαμαράκια •    400 γραμ. μακαρονάκι κοφτό μέτριο •    4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή στο μούλτι •    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα •    3 σκελίδες σκόρδο, ψιλομομμένες •    1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ •    ½ κούπα ελαιόλαδο •    1 κρασοπότηρο κρασί •    1 πρέζα ζάχαρη...

Read more »

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

9 Αυγούστου 2013
By
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

Υλικά 1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα) αλεύρι για να αλευρώσουμε τα καλαμάρια λάδι για το τηγάνισμα αλάτι Εγώ πήρα έτοιμα καθαρισμένα κατεψυγμένα καλαμάρια. Απλά τα  ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Κρητικά τραπεζώματα

Read more »

Γλώσσες με λεμόνι

9 Αυγούστου 2013
By

Υλικά 4 γλώσσες 50 γρ. βούτυρο Χυμό 1/2 λεμονιού Αλεύρι Αλάτι Πιπέρι Φέτες λεμονιού Μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa

Read more »

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι!

7 Αυγούστου 2013
By
Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι!

Υλικά : 1 χταπόδι (1 έως 11/2 κιλό) 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό 100 γραμμάρια ελαιόλαδο 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 φύλλα δάφνης Αλάτι πιπέρι 25 έως 35 γραμμάρια κρασί λευκό ή ξύδι Εκτέλεση : Εάν το χταπόδι μας είναι φρέσκο πρέπει να είναι κτυπημένο καλά, εμείς μόνο το...

Read more »

Μαριδάκι τηγανητό

7 Αυγούστου 2013
By

Υλικά 1 κιλό πολύ ψιλές μαρίδες 1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες ροδέλες Αλεύρι Αλάτι Μαϊντανός ψιλοκομμένος Λάδι για το τηγάνισμα Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις μαρίδες, τις πλένουμε και τις Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading