Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

Τηγανητή τσιπούρα με μανιτάρια

1 Μαρτίου 2014
By
Τηγανητή τσιπούρα με μανιτάρια

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 τσιπούρες, 250-300 γρ. η καθεμία, καθαρισμένες και αλατισμένες αλεύρι, για το τηγάνισμα 500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν (λευκά), καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρές φέτες 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 κλωναράκια θυμαριού, τα φυλλαράκια 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 80 ml λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι...

Read more »

Γλώσσες πλακί!

28 Φεβρουαρίου 2014
By
Γλώσσες πλακί!

Υλικά : 1 κιλό γλώσσες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ) 11/2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη 2 με 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 με 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 150 με 200 γραμμάρια ελαιόλαδο εκλεκτό Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις γλώσσες και τις πλένουμε (εάν είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε)....

Read more »

χταπόδι μεθυσμένο με φασκόμηλο

27 Φεβρουαρίου 2014
By
χταπόδι μεθυσμένο με φασκόμηλο

Προετοιμασία: 5 λεπτά και 40-45' περίπου όλα μαζί. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, ξεπαγώστε το απ' το προηγούμενο βράδυ και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν το βάλετε στην κατσαρόλα. Μην προσθέσετε αλάτι στο μαγείρεμα, δεν χρειάζεται. Εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 6 άτομα) 1 χταπόδι περίπου 1 κιλού 60 ml κόκκινο κρασί...

Read more »

καλαμάρια γεμιστά

22 Φεβρουαρίου 2014
By
καλαμάρια γεμιστά

γεμιστά καλαμάρια   photos ερασι τέχνης ο πιό απλός τρόπος γιά να γεμίσουμε καλαμάρια, είναι να βάλουμε μέσα φετούλες ντομάτα, φέτα ή άλλο λευκό, μαλακό τυρί, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πράσινη πιπεριά ή και φρέσκο δυόσμο. τα βάζουμε έτσι στην κατσαρόλα με λαδάκι, τρίβουμε μέσα και μιά φρέσκια ντομάτα, πιπέρι, λίγο Διαβάστε...

Read more »

ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

2 Φεβρουαρίου 2014
By
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες ένα ποτηράκι κονιάκ για το σβήσιμο 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα 1 κύβο λαχανικών αλάτι-πιπέρι-κόκκινη πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας καυτερή μπάρμπεκιου σος (προαιρετικά) 3 κονσέρβες τόνου ( σε λάδι η νερό) 1 πακέτο σπαγγετίνι η ότι άλλο...

Read more »

Σουπιές Στιφάδο με Άρωμα Γλυκάνισου

2 Φεβρουαρίου 2014
By
Σουπιές Στιφάδο με Άρωμα Γλυκάνισου

Για 4 άτομα Υλικά 1 κ. σουπιές 8-10 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 200 γρ. χυμό ντομάτας 1/2 κ.γλ. ζάχαρη 1 αστεροειδή γλυκάνισο 1 φύλλο δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι & πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις σουπιές* και τις...

Read more »

Γιορτινές γεύσεις με το άρωμα της θάλασσας!

17 Δεκεμβρίου 2013
By
Γιορτινές γεύσεις με το άρωμα της θάλασσας!

 Σήμερα λέω να μαζέψω μερικές απ΄τις αγαπημένες μου συνταγές , να σας τις παρουσιάσω με την ελπίδα να τις δοκιμάσετε και ίσως βρείτε το ιδανικό σας πιάτο για το γιορτινό τραπέζι .  Αχινό-σαλτσα του φεγγαριού με ζυμαρικά ζέας. Το χταποδάκι της προγιαγιάς μου σε κονσέρβα!  Λακέρδα στον φούρνο με σπανάκι και γλυκοπατάτες.  Αρωματικό φιλέτο...

Read more »

Σουπιές κρασάτες!

7 Δεκεμβρίου 2013
By
Σουπιές κρασάτες!

Υλικά: 1 κιλό σουπιές μικρες, καθαρισμένες από τα εντόσθια και αφαιρεμένο το κόκκαλο και το μελάνι 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί ξηρό κόκκινο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 ξυλάκια κανέλα Λίγο αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε τις σουπιές αφού τις έχουμε καθαρίσει...

Read more »

ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

5 Δεκεμβρίου 2013
By
ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 κιλό μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο 1 κουτί ντοματάκια περασμένα στο μούλτι αλάτι, πιπέρι, κόκκινη γλυκιά πάπρικα 1,1/2 φλιτζανιού ρύζι τύπου Μπάρμπα Μπεν Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με μαύρο πιπέρι από το House of Olive μια κατσαρόλα που μπορεί να μπεί...

Read more »

Σαρδέλες σχάρας µε ψητές πιπεριές και σάλτσα ντοµάτας

4 Δεκεμβρίου 2013
By
Σαρδέλες σχάρας µε ψητές πιπεριές και σάλτσα ντοµάτας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1 κιλό σαρδέλες (ή γαύρος), καθαρισµένες από το κεντρικό κόκαλό τους 500 γρ. χονδρό αλάτι 6 χρωµατιστές πιπεριές 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη αλάτι και πιπέρι Για τη σάλτσα ντοµάτας 4 ώριµες ντοµάτες, περασµένες από τον τρίφτη 2 κ.σ. σουσάµι 1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. πάστα ελιάς αλάτι και...

Read more »

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΕΤΑ ΠΛΑΚΙ

1 Δεκεμβρίου 2013
By
ΣΟΛΟΜΟΣ  ΦΕΤΑ  ΠΛΑΚΙ

Σολομού συνέχεια σήμερα, σε φέτες, με κρεμμύδια (στη Σκόπελο το λένε "στιφάδο"! Υ Λ Ι Κ Α 3 φέτες Σολομό (περίπου 700 γραμ.) 1 Κρεμμύδι μέτριο κομμένο φετάκια 3 σκελίδες Σκόρδο σε φετάκια 1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο 2 Πιπεριές τ. Φλωρίνης σε ροδέλλες 800 γραμ. Ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, κομμένες καρεδάκια 1 φλ.τσαγ. Κρασί λευκό...

Read more »

ΣΑΛΑΧΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑ ΚΗΑΤ

23 Νοεμβρίου 2013
By
ΣΑΛΑΧΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑ ΚΗΑΤ

μια εξωτική συνταγή από την επαρχία Μαχαράστρα της Ινδίας που έχει μια-δυο δυσκολίες στην εκτέλεσή της, αλλά τελικά δείχνει πιο δύσκολη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα Υλικά: Για το ψάρι: 1 kg. σαλάχι σε μεγάλα κομμάτια 3 κ.σ. χυμός λεμονιού 1 κ.σ. κουρκουμά 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν Αλάτι Για τη σάλτσα (1η...

Read more »

Γαρίδες Πιλάφι με Κάρυ και Βασιλικό!

22 Νοεμβρίου 2013
By
Γαρίδες Πιλάφι με Κάρυ και Βασιλικό!

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/ 500 γρ. Γαρίδες κατεψυγμένες με την φλούδα 125 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 τομάτες, ψιλοκομμένες Αλάτι 1 κ.σ. σκόνη κάρι 1 ½ φλιτζ. ρύζι ½ φλιτζ. λευκό κρασί ½ φλιτζ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο 1/3 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε...

Read more »

Ζυμαράκια με σολομό και λαχανικά

9 Νοεμβρίου 2013
By
Ζυμαράκια με σολομό και λαχανικά

  Ένα φαγητάκι γρήγορο και νόστιμο, με τον αγαπημένο μου σολομό, τροφή πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα και σπανάκι Υλικά: 2 ζυμαράκια ολικής άλεσης 3 φέτες μελιτζάνα 3 φέτες ντομάτα 60γρ φρέσκος σολομός 1 χούφτα φρέσκο σπανάκι 70γρ μοτσαρέλα τριμμένη Εκτέλεση: Ψήνω στην τοστιέρα τις μελιτζάνες, τον σολομό και τα ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading