Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

Ριζότο με σολομό, κολοκύθα και άρωμα δυόσμου-Mint scented salmon pumpkin risotto

30 Οκτωβρίου 2013
By
Ριζότο με σολομό, κολοκύθα και άρωμα δυόσμου-Mint scented salmon pumpkin risotto

Το πόσο μου αρέσει ο σολομός το έχετε καταλάβει, δύσκολα θα περάσει εβδομάδα και να μην φάω. Και τον τελευταίο καιρό φτιάχνω πολύ συχνά ριζότο καθώς το ρυζάκι είναι μια τροφή χωρίς γλουτένη Υλικά : 200γρ καπνιστός σολομός 1 φλ κολοκύθα τριμμένη 1 ξερό κρεμμύδι 1 κόκκινη πιπεριά 1φλ ρύζι 2 κσ ελαιόλαδο...

Read more »

Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

23 Οκτωβρίου 2013
By
Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

Ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο αναφέρεται σε ένα Ιταλικό πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει λεπτοκομμένες, σχεδόν διαφανείς, φέτες ωμού ή ελάχιστα μαγειρεμένου βοδινού κρέατος ή ψαριού. Καταναλώνεται καρυκευμένο με ελαιόλαδο, λεμόνι, flakes παρμεζάνας, μπαχαρικά και ενίοτε με λευκή τρούφα (μανιτάρι). Επίσης ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο συχνά χρησιμοποιείται για να συμπεριλάβει συνταγές μαγειρεμένες. Αυτή είναι...

Read more »

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ (ΠΛΑΚΙ)

18 Οκτωβρίου 2013
By
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ (ΠΛΑΚΙ)

Η σημερινή συνταγή είναι "της αρπαγής" από το site www.pirouni.gr της Ελένης Ψυχούλη και την έφτιαξε ο μάγειρας Μετζέλος Δροσόπουλος.  Υ Λ Ι Κ Α 1 κιλό Σαρδέλες φιλεταρισμένες (εδώ είναι ο μεγαλύτερος κόπος) 2 Κρεμμύδια σε ροδέλλες (φροντίζουμε να κόψουμε ολόκληρο το κρεμμύδι χωρίς να διαλυθούν οι ροδέλλες) 3 ώριμες Ντομάτες ξεφλουδισμένες σε...

Read more »

ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΛΑ ΑΜΕΡΙΚΕΝ

16 Οκτωβρίου 2013
By
ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΛΑ ΑΜΕΡΙΚΕΝ

ΥΛΙΚΑ 2 αστακοί 4 κρεμμύδια 5 ντομάτες 1/3 σελινόριζα αλάτι πιπέρι καγιέν λίγο κρασί της προτίμησης μας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπλένουμε πολύ καλά τους αστακούς κάτω από την βρύση της κουζίνας όπως επίσης και τα λαχανικά. Έπειτα κόβουμε τα λαχανικά σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Read more »

ψαροσουπα με δρακαινες και χριστοψαρα

16 Οκτωβρίου 2013
By
ψαροσουπα με δρακαινες και χριστοψαρα

Ενα νοστιμο αγαπημενο μας πιατο .. εδω πατηστε εχω βημα βημα τη συνταγη με φωτο απο μπακαλιαρο  ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΨΑΡΟ Συστατικα  2 κιλα ψαρια 1 κιλο δρακαινες και 1 κιλο χριστοψαρα 1 μεγαλη πατατα 3 καροτα λιγο σελινο  αλατοπιπερο  ελαιολαδο και λεμονι Προαιτημασια καθαριζουμε καλα τα ψαρια τα τοποθετουμε...

Read more »

Λαχανοντολμάδες με γαρίδες

16 Οκτωβρίου 2013
By
Λαχανοντολμάδες με γαρίδες

Λαχανοντολμάδες με γαρίδες Υλικά 1 κινέζικο λάχανο μεγάλο 750γρ. γαρίδες, καθαρισμένες 5 σκελίδες σκόρδο 2/3 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2/3 φλιτζ. ψίχουλα, κατά προτίμηση από ψωμί ολικής, ελαφρά καβουρντισμένα ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 ½ φλιτζ. κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο 2 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη, φρέσκια ή κονσέρβα 3 κλωνάρια δεντρολίβανο Αλάτι, πιπέρι...

Read more »

Πολύχρωµος ψητός σολοµός

16 Οκτωβρίου 2013
By
Πολύχρωµος ψητός σολοµός

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) Για το ντρέσινγκ 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1 κ.σ. ταχίνι 1 µικρή σκελίδα σκόρδου, πολτοποιηµένη ½ κ.γ. αλάτι χυµός από 1 λεµόνι Για το µείγµα µυρωδικών 50 γρ. καρύδια 40 ml έ.π. ελαιόλαδο χυµός από 1 λεµόνι 1 µέτριο κρεµµύδι, σε µικρά καρέ 2 κόκκινες πιπεριές, σε µικρά καρέ 1 πράσινη καυτερή πιπεριά,...

Read more »

ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ!!!

16 Οκτωβρίου 2013
By
ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ!!!

Υπέροχοι μυρωδάτοι και πεντανόστιμοι χταποδοκεφτέδες στον φούρνο σαν τηγανιτοί. ΥΛΙΚΑ 1 κιλο χταποδι βρασμενο και ψιλοκομμενο 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο 3 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες Λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο Λιγο ανηθο ψιλοκομμενο 200 γρ.παξιμαδι μουλιασμενο σε 350 ml κοκκινο κρασι 2 πρεζες ριγανη Αλατι Πιπερι 1 δαφνοφυλλο 50 ml ξυδι 100 ml ελαιολαδο Αλευρι για...

Read more »

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ

12 Οκτωβρίου 2013
By
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ

λίγο λάδι 1 κρεμμύδι τριμμένο 1/2 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες στην κοιλιά και τα βράγχια, αφήνοντας το κεφάλι και αλατισμένες με 1 κουταλάκι αλάτι και 1/2 κουτ πιπέρι μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό 2-3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή μισό κουτί ψιλοτριμμένα ντοματάκια ελαφρά αλατισμένα Εκτέλεση: Λαδώνουμε τον  ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Απλές, φθηνές, συνταγές...

Read more »

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

11 Οκτωβρίου 2013
By
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑΜε όποιον τρόπο και αν μαγειρευτεί ο μπακαλιάρος είναι απολαυστικός. Εξάλλου έχει πέσει στα "δίχτυα" μας άλλες δυο φορές (δες εδώ κι εδώ). Όταν όμως συνδυαστεί με τη μελιτζάνα παίρνει έξτρα πόντους θα χρειαστούμε: (για 4 άτομα) 1/2 κομμάτι μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο 3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 1 πιπεριά...

Read more »

Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

2 Οκτωβρίου 2013
By
Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χταπόδι που είδα πρόσφατα στο μπλόγκ "Wonderfoodland". Δοκιμάστε το! υλικά χταπόδι πατάτες μερικές σκελίδες σκόρδου ολόκληρες μερικούς κόκκους πιπέρι δάφνη ελαιόλαδο νερό εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C. Καθαρίζετε τη κουκούλα του χταποδιού από ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Pepi's kitchen

Read more »

Πανγκάσιους στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα κάρυ!

26 Σεπτεμβρίου 2013
By
Πανγκάσιους στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα κάρυ!

Υλικά: 1 κιλό φιλέτα ψαριού πανγκάσιους 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο κοζάνης 1 1/2-2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βάζουμε μέσα σε ένα γουδί ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η αίσθηση...

Read more »

Ψαροσουβλάκια με Γλαύκο

26 Σεπτεμβρίου 2013
By
Ψαροσουβλάκια με Γλαύκο

Ένας μεγάλος Γλαύκος (που ανήκει στην οικογένεια των καρχαριοειδών)  είχε την ατυχία να πέσει στα δίχτυα οικογενειακού φίλου. Ατυχής αυτός ο έρμος... Για τα σουβλάκια μου λοιπόν, χρησιμοποίησα. Το φιλέτο κομμένο σε μεγαλούτσικους κύβους (γιατί το ψάρι χάνει όγκο όταν ψήνεται, όπως άλλωστε και το κρέας). 3 πομοντόρια κομμένα σε κομμάτια μεγάλα, 1 μεγάλο...

Read more »

Ψητό φιλέτο πέρκας με σάλτσα λιαστής ντομάτας

13 Σεπτεμβρίου 2013
By
Ψητό φιλέτο πέρκας με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Μια πεντανόστιμη και ελαφριά συνταγή για να απολαύσουμε το ψάρι, έτοιμο σε λίγα, μόλις, λεπτά. Υλικά 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2 κουτ. σούπας σάλτσα λιαστής ντομάτας (έτοιμη· εναλλακτικά, χτυπάμε στο μούλτι 4 - 5 λιαστές ντομάτες -από βάζο με λάδι- μαζί με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όπου είναι συντηρημένες) 2 - 3 κουτ. σούπας βασιλικό χοντροκομμένο...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading