Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

Σουπιές στιφάδο με πράσινες ελιές

15 Απριλίου 2009
By

Υλικά6 μεσαίες σουπιές15 κρεμμυδάκια για στιφάδο10 μεγάλες πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)2 μεγάλες τομάτες (πολτοποιημένες)1 μεσαίο κρεμμύδι2 φύλλα δάφνηςΑλάτιΠιπέρι3-4 μπιλίτσες μπαχάρι (ολόκληρο)1/2 ποτήρι κόκκινο κρασίΛίγο ζάχαρηΔιαδικασίαΣε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει πριν. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά και έπειτα τις σβήνουμε με το κρασί....

Read more »

Καλαμαράκια γεμιστά με γαρίδες, πιπεριά και ρύζι.

24 Μαρτίου 2009
By

Υλικά6 μεγάλα καλαμάρια10 μικρές γαρίδες ψιλοκομμένες1/2 φλυτζάνι ρύζι1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)1 μεγάλη τομάτα (ψιλοκομμένη)1 μεσαία πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)1 φλυτζάνι ελαιόλαδο1 ποτήρι ασπρο κρασί1 ποτήρι κόκκινο κρασίΑλάτιΠιπέριΔιαδικασίαΣε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις ψιλοκομμένες γαρίδες, τα ψιλοκομμένα πλοκάμια των καλαμαριών, την ψιλοκομμένη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και τα...

Read more »

Θαλασσινή Παέγια (Paella marinera) !!!

20 Μαρτίου 2009
By

Υλικά 400 γρ. φρέσκιες γαρίδες ½ κιλό καλαμαράκια ½ κιλό μύδια Μισό κιλό ρύζι μπονέτ 1 κρεμμύδι Ντοματοπελτέ ½ πράσινη πιπεριά 1 σκελ. σκόρδο Ελαιόλαδο Σαφράν Αλάτι Διαδικασία To εθνικό φαγητό των Ισπανών με καταγωγή από τη Βαλένθια και στάνταρ συστατικά: το ρύζι, το σαφράν και το παρθένο ελαιόλαδο. Το όνομά του προέρχεται από...

Read more »

Φαγκρί στη σχάρα με μάραθο και ούζο

12 Φεβρουαρίου 2009
By

Υλικά 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ματσάκι μάραθο 2 κουτ. σούπας ούζο 1 1/2 κιλό Φαγγρί Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε και καθαρίζουμε το φαγκρί. Κάνουμε τρεις παράλληλες χαρακιές σε κάθε του πλευρά. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινέλου και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι μέσα έξω. Βάζουμε λίγα φυλλαράκια μάραθου...

Read more »

Καραβίδες γιουβέτσι με κομματάκια φέτας

21 Νοεμβρίου 2008
By

Πρόκειται για την αγαπημένη μου συνταγή, μιας και περιέχει όλα τα αγαπημένα μου συστατικά μαζί, δηλαδή τα θαλασσινά (καραβίδες), τα ζυμαρικά (κριθαράκι) και το τυρί (φέτα). Την παρούσα συνταγή μου την έμαθε ένας συνάδελφος, σε ένα από τα ερευνητικά ταξίδια που είχαμε το 2006 στην περιοχή του Βόλου και συγκεκριμένα στο Τρίκερι (για όσους...

Read more »

Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

5 Ιανουαρίου 2008
By

Υλικά 24 μεγάλες γαρίδες 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μαϊντανό για το γαρνίρισμα φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα Για τη σάλτσα ντομάτας 2 ώριμες τομάτες 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό  ψιλοκομμένο αλάτι (προαιρετικά αλλά νόστιμα τα ακόλουθα) 4 σκελίδες σκόρδο 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι 1/2 κουτ....

Read more »