Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

Ψάρι στιφάδο !!!

11 Ιανουαρίου 2011
By

Λέω να κάνω αρχή με ένα πολύ εύκολο αλλά συνάμα αγαπημένο μου πιάτο (βασικά από ότι έχετε καταλάβει όλα αγαπημένα είναι για μένα) που το πρωτοδοκίμασα σε ένα ερευνητικό ταξίδι που είχα κάνει το 2000 στη Κάλυμνο.Ο τίτλος της συνταγής αναφέρεται γενικά σε ψάρι (μεγάλα) στιφάδο αλλά νομίζω ότι το ιδανικό σε αυτή τη...

Read more »

Μυδοπίλαφο

18 Σεπτεμβρίου 2010
By

Υλικά 1 κιλό μύδια με το όστρακο 300 γρ. ρύζι 1-2 γρ. σαφράν 200 ml. λευκό κρασί ½ ματσάκι άνηθο ½ ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο 1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι ξερό Εκτέλεση Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια. Έπειτα, σοτάρουμε τα μύδια με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί. Πετάμε όσα μύδια δεν...

Read more »

Γαρίδες με ουζάκι στον καναπέ (καναπεδάκια γαρίδας) !!!!

26 Ιουνίου 2010
By

Είπα να προτείνω μια καθαρά ελληνική συνταγή με το αγαπημένο μας εθνικό ποτό και τις αγαπημένες μου γαρίδες !!! Τα υλικά που θα χρειστούμε είναι τα παρακάτω ... Υλικά για 4 άτομα3/4 του κιλου γαρίδες καθαρισμένες (ολόκληρες)150 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες4-5 μπαλάκια μπαχάριΑλάτιΠιπέρι1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένοΚομμένες φέτες ψωμιούΧυμό από 1 φρέσκια...

Read more »

Γαριδομακαρονάδα

31 Μαρτίου 2010
By

Μια μακαρονάδα που η νοστιμιά της δεν περιγράφεται!!! Υλικά: 1 κιλό γαρίδες με το κεφάλι καθαρισμένες από το κέλυφος 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 σφηνάκι ούζο ή κονιάκ 4 μεγάλες κουταλιές σούπας βιτάμ ή μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 κ.γλ ζάχαρη Ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 πακέτο μακαρόνια μεγέθους της...

Read more »

Γαριδομακαρονάδα

3 Μαρτίου 2010
By

Για σήμερα σας έχω μια ''φτωχή'' πλην τίμια :P γαριδομακαρονάδα :) Πάμε να σας δείξω πως την φτιάχνω; Θα χρειαστούμε: Γαρίδες μεγάλες ολόκληρες, όχι αποφλειωμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες) περίπου 1 κιλό λίγο λάδι κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομένο αλάτι-πιπέρι μαϊντανό-άνηθο ούζο 1 ποτήρι κρασιού ντοματοχυμό 1 νεροπότηρο ζεστό νερό ένα ποτήρι κρασιού 1 πακέτο μακαρόνια...

Read more »

Κουτσομούρες στο τηγάνι

2 Δεκεμβρίου 2009
By

Ως εκ θαύματος, εισέβαλλαν στο σπίτι μερικές κουτσομούρες καθαρισμένες περίτεχνα από τον ψαρά τους. Και όπως είναι φυσικό, θα τις τηγανίσουμε.Απλά πράγματα. Αλατοριγανώνουμε ελαφρώς, αλευρώνουμε ελαφρώς (αλεύρι dinkel), τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και έτοιμος ο μεζές:Δεν χρειάζεται, νομίζω, να γράψω πως απαγορεύεται το λεμόνι ε;;; :-)Για συνοδεία, τσίπουρο για τη κυρία και...

Read more »

Ψαρόσουπα με σκορπιό

10 Νοεμβρίου 2009
By

Μια κόκκινη σκορπίνα είναι ό,τι πρέπει για μια ψαρόσουπα, αλλά ελλείψει αυτής και ένας μαύρος σκορπιός καλός είναι.Παίρνουμε λοιπόν 1 ή 2 ψάρια - ανάλογα το με το βάρος, θέλουμε περίπου μισό κιλό - και τα καθαρίζουμε προσεκτικά μη μας τσιμπήσουν τα αγκάθια τους...Κόβουμε 3-4 καρότα σε ροδέλες και 3-4 πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς.Ψιλοκόβουμε...

Read more »

Σπαγγέτι με γαριδάκι (σ.σ.*)

9 Νοεμβρίου 2009
By

Για να κάνουμε μια γαριδομακαρονάδα σε λιγότερο από μισή ώρα, θα χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα καθαρισμένα γαριδάκια - βέβαια το κέρδος στο χρόνο μαγειρέματος σημαίνει οτι δεν θα έχουμε τη ποιότητα των φρέσκων γαρίδων...Σωτάρουμε λοιπόν ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ, προσθέτουμε 400γρ ψιλοκομμένο ντοματάκι και τις γαρίδες και τ' αφήνουμε να σιγοβράζουν.Βράζουμε τα μακαρόνια.Προσθέτουμε στη σάλτσα...

Read more »

Γαριδοπίλαφο αλά Αίγυπτος !!!!

27 Οκτωβρίου 2009
By

Μετά από μια απουσία αρκετών μηνών (κυρίως για επαγγελματικούς λόγους) επιστρέφω με την πιο αγαπημένη μου συνταγή. Το γαριδοπίλαφο αλά Αίγυπτος είναι το πιλάφι με γαρίδες το οποίο φτιάχνουν οι Αιγύπτιοι στα ψαροκάικα όλης της χώρας. Μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για ένα από τα νοστιμότερα πιάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ !!! Υλικά...

Read more »

Πατάτες γιαχνί με βραχώδη θαλασσινά :-)

26 Αυγούστου 2009
By

Μια καλή ιδέα όταν βρισκόμαστε σε διακοπές, είναι να μαγειρέψουμε με υλικά του τόπου που μας φιλοξενεί.Εμείς είχαμε πάρει μαζί μας μερικές πατάτες που ήταν κρίμα να μείνουν πίσω και ίσως να χαλάσουν, οπότε η ιδέα που κατέβασε το έτερον ολόκληρον ήταν να κάνουμε κάτι σαν πατάτες γιαχνί με χλωρίδα και πανίδα του νησιού.Κολοκύθι,...

Read more »

Φαγκρί με πράσα (σ.σ.*)

7 Ιουλίου 2009
By

Ψιλοκόβουμε 400 γρ. πράσα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν εντελώς μαζί με 2-3 γαρύφαλλα και λίγη ψιλοκομμένη πιπερόριζα. Τα απλώνουμε στο πυρέξ και βάζουμε από πάνω μιά φέτα φαγκρί περίπου 400 γραμμάρια. Περιχύνουμε με λεμόνι και ένα σφηνάκι τσίπουρο. Το βάζουμε στο φούρνο στους 200. Στα πρώτα 20 λεπτά σκεπασμένο με λαδόχαρτο. Περίπου...

Read more »

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα !!!

9 Ιουνίου 2009
By

Σήμερα λεω, μετά από πολύ καιρό, να σας προτείνω μια γνωστή αλλά κατά τα άλλα υπέροχη συνταγή που δεν είναι άλλη από τις γαρίδες σαγανάκι. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχουν γίνει κάποιες μικρές αλλαγές, όπως η προσθήκη της φέτας αλλά και η προσθήκη πιπεριάς ! Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη. Τα υλικά που...

Read more »

Sushi nori του μπαξέ

31 Μαΐου 2009
By

Πριν κανα-δυο χρόνια, ένας φίλος ντόκτορ σπουδαγμένος στην Ιαπωνία μας εφίλεψε σούσι και ήτο πολύ ενδιαφέρον.Ηγγικεν η ώρα να το μαγειρέψωμεν και ημείς.Παίρνουμε από το ντερλικατεσσενάδικο της γειτονιάς ρύζι για σούσι, φύλλα φύκι νόρι, ξύδι ρυζιού, σάλτσα σόγιας και ίσως και μερικά ακόμη εξωτικά υγρά και τα μεταφέρουμε στο εξοχικό του χωριού.Επειδή ωμά ψάρια...

Read more »

Κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

30 Απριλίου 2009
By

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια γνωστή αλλά κατα τα άλλα γευστικότατη συνταγή. Το κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι ένα πιάτο που πολύ ή λίγο όλοι μας το έχουμε δοκιμάσει και το έχουμε ευχαριστηθεί (πιστεύω) . Για αυτό το λόγο, σας παρουσιάζω τον τρόπο που το μαγειρεύω εγώ.Υλικά1 μεσαίο χταπόδι (1 με 1,5 κιλό περίπου)1...

Read more »