Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

Πέρκα στο φούρνο

13 Ιουνίου 2014
By
Πέρκα στο φούρνο

Πέρκα στο φούρνο Γρήγορη και εύκολη συνταγή για φιλέτο πέρκας, ψητό στο φούρνο με πατατούλες και ντομάτα. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Φιλέτο πέρκας: 800 γρ. περίπου Πατάτες: 1 κιλό Ντομάτες: 4 + 2 μέτριες Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει Ρίγανη: 1 κουταλάκι Θυμάρι: 1 κουταλάκι Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 - 3 κουταλιές σούπας...

Read more »

Γαύρος μαρινάτος

5 Ιουνίου 2014
By
Γαύρος μαρινάτος

ΥΛΙΚΑ (για βάζο του 1 λίτρου) 500 γρ. φρέσκο γαύρο 300 γρ. χονδρό αλάτι 300 ml ξίδι 300 ml έ.π. ελαιόλαδο 10 κόκκους κόκκινου πιπεριού 2 πιπεριές τσίλι ΕΚΤΕΛΕΣΗΚαθαρίζουμε τον γαύρο, αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια, ή ζητάμε από τον ψαρομανάβη να το κάνει. Ανοίγουμε τα  ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet

Read more »

Γαύρος τηγανιτός σε αμπελόφυλλα

14 Μαΐου 2014
By
Γαύρος τηγανιτός σε αμπελόφυλλα

Γαύρος τηγανιτός σε αμπελόφυλλα Υπέροχος καλοκαιρινός μεζές, εύκολος και νόστιμος, ο τηγανιτός γαύρος τυλίγεται σε αμπολόφυλλα και συνοδεύει τέλεια το ούζο ή την μπύρα. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Φρέσκος γαύρος: 700 γρ. Φρέσκα αμπελόφυλλα: όσα χρειαστούν Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει Ελαιόλαδο: Όσο χρειαστεί για το τηγάνισμα Σκόρδο: 2 σκελίδες Λεμόνι: 1 για το σερβίρισμα (προαιρετικό) Οδηγίες: 1. Καθαρίζετε...

Read more »

Φιλέτα μπακαλιάρου πανέ

10 Απριλίου 2014
By
Φιλέτα μπακαλιάρου πανέ

Αντί να αγοράζετε ετοιματζίδικα fishsticks που είναι αρκετά επεξεργασμένη τροφή αγοράστε φιλέτα μπακαλιάρου για 4 άτομα – απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά Υλικά: 8 φιλέτα μπακαλιάρου σε ροδέλες 4 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αυγά φρυγανιά τριμμένη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα για τη σάλτσα 3 κ. σούπας μαγιονέζα...

Read more »

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

24 Μαρτίου 2014
By
Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

Να ξέρετε ο παστός μπακαλιάρος θέλει προετοιμασία, δηλαδή καλό "ξαλμύρισμα" που πρέπει να κάνετε από την προηγούμενη ημέρα. Οπότε, αρχικά κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Τον ξαλμυρίζετε για 12 ώρες σε άφθονο νερό το Υλικά συνταγής 1 φύλλο μπακαλιάρου παστού κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 ματσάκι πράσα 1 μάτσο μάραθο (ή μαϊντανό και...

Read more »

Fish And Chips με σος ταρτάρ

24 Μαρτίου 2014
By
Fish And Chips με σος ταρτάρ

Η μέρα επιβάλλει μπακαλιάρο. Και δεν λέω, ωραία η σκορδαλιά αλλά να μην βρούμε και άλλους τρόπους να σερβίρουμε ένα τέτοιο πιάτο; 6 φιλέτα μπακαλιάρου καθαρισμένα και χωρίς την πέτσα 1 φλιτζάνι βρώμη 2 ασπράδια αυγού 1 1/2 φλιτζάνι φιστίκι χωρίς φλούδα αλατισμένο 3 μέτρια παντζάρια 4 μικρές πατάτες 3-4 μεγάλα καρότα 1...

Read more »

Kαβούρι Με Μοσχάτο Κρασί

24 Μαρτίου 2014
By
Kαβούρι Με Μοσχάτο Κρασί

Το ελληνικό καβούρι που κυκλοφορεί άφθονο και ζωντανό στην αγορά διαθέτει όλους τους λόγους για να το αγαπήσουμε και να υιοθετήσουμε στην ψαρο-κουζίνα μας: είναι ολόφρεσκο Υλικά 11/2 κιλό καβούρια κομμένα στα 4 ή στα 2 αν είναι μικρά 1/2 φλ. ελαιόλαδο 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2-3 πολύ ώριμες...

Read more »

Καβούρια γεμιστά

24 Μαρτίου 2014
By

Τα γεμιστά καβούρια είναι ένα εντυπωσιακό ορεκτικό που φτιάχνεται πολύ εύκολα και πάρα πάρα πολύ γρήγορα Υλικά: 4-6 μεγάλα καβούρια 4 κουταλιές μαγιονέζα 2 κουταλάκια κάπαρη τουρσί 3 αγγουράκια τουρσί 1 αυγό βραστό 1 κουταλάκι μουστάρδα 1 κουταλιά μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο Αλάτι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό βουτάμε...

Read more »

Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ…

23 Μαρτίου 2014
By
Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ…

Μπακαλιάρος, ο θρεπτικός Τον έχουμε συνδέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, που όλη η χαρούμενη οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το τραπέζι και απολαμβάνει μπακαλιάρο σκορδαλιά, αμπελοφάσουλα και άλλες νοστιμιές. Πόσοι όμως γνωρίζετε από πού μας ήρθε και ποια είναι τα διατροφικά οφέλη του; Η 25η Μαρτίου και η Κυριακή των Βαΐων είναι δύο...

Read more »

Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές

23 Μαρτίου 2014
By
Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές

Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές Αγαπημένοι μου μπλογκοφίλοι, αν κι εσείς σκοπεύετε να μαγειρέψετε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου (ή και όποια άλλη μέρα θέλετε), σας προτείνω να φτιάξετε τον μπακαλιάρο με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά και ελιές που ακολουθεί. Είναι νόστιμος, εύκολος και διαφορετικός από την κλασική συνταγή που τιμούμε συνήθως. Μια δοκιμή θα σας...

Read more »

Μπακαλιάρος στη γάστρα με μανιτάρια!

23 Μαρτίου 2014
By
Μπακαλιάρος  στη  γάστρα με μανιτάρια!

Υλικά: Ένα φύλλο μπακαλιάρο παστό 4 κρεμμύδια ξερά 4 κρεμμύδια φρέσκα 4 μεγάλες  πατάτες 4 μανιτάρια –αγαρικά ( ασπρομανίταρα του εμπορίου) 2 ώριμες ντομάτες 1 κουταλιά πελτέ τομάτας 1 ποτήρι  του κρασιού  λευκό  κρασί 3 σκελίδες σκόρδο Μισό ματσάκι μαϊντανό -2 κλωνάρια σέλινο Λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά ( φρέσκια ή αποξηραμένη) Ένα φλιτζάνι του...

Read more »

Συνταγές για μπακαλιάρο

22 Μαρτίου 2014
By
Συνταγές για μπακαλιάρο

Συνταγές με μπακαλιάρο από τον ιδιοκτήτη εστιατορίου και executive Chef, Πάνο Σταμούλη Μπακαλιάρος με πατάτες Η συνταγή της 25ης Μαρτίου   Μπακαλιάρος τηγανητός από τον Βασίλη Καλλίδη   Mpakaliaros sto Prwino mou   Μπακαλιάρος στον φούρνο, Syros A La Carte, Μπακαλιάρος στον φούρνο   Μες στην καλή χαρά-Μπακαλιάρος με φρέσκια τομάτα, πατάτες και ελιές...

Read more »

Μπακαλιάρος σκορδαλία

22 Μαρτίου 2014
By
Μπακαλιάρος σκορδαλία

Μπακαλιάρος σκορδαλιά Από την Έστερ Σαρφατή και τον Γιάννη Γκελντή Μπακαλιάρος σκορδαλιά από την εκπομπη ΠΡΩΙΝΟ ΜΟΥ Μπακαλιάρος Σκορδαλιά – Υγιεινή Παραλλαγή Από εκπομπή Food IQ Μπακαλιάρος τηγανητός από τον Βασίλη Καλλίδη

Read more »

Μυδοπίλαφο !

22 Μαρτίου 2014
By
Μυδοπίλαφο !

Μυδοπίλαφο (συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ) Υλικά 1 ½  κιλό φρέσκα μύδια (ζυγισμένα με το κέλυφος) 350 γρ. ρύζι για πιλάφι σπυρωτό 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό Λίγο άνηθο 1 κουτ. γλ. ξερό εστραγκόν 1 σκελίδα σκόρδο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί Κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ζεστό...

Read more »