Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

χτένια με τσορίθο και κόκκινες πιπεριές για λιτo-spicy βίο

12 Φεβρουαρίου 2015
By
χτένια με τσορίθο και κόκκινες πιπεριές για λιτo-spicy βίο

Προετοιμασία: 25-30 λεπτά. Αν δεν βρείτε τσορίθο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αρκετά πικάντικο λουκάνικο ώστε το πιάτο να βγει σε ανάλογο γευστικό πνεύμα, αν και όχι ίδιο. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 2 άτομα) 6-8 χτένια (ανάλογα με το μέγεθος) φρέσκα ή καταψυγμένα-ξεπαγωμένα 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές 2-3 μικρά κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα 1...

Read more »

Μπακαλιάρος με σταμναγκάθι και καυκαλήθρες

8 Ιανουαρίου 2015
By
Μπακαλιάρος με σταμναγκάθι και καυκαλήθρες

Υλικά για 2 άτομα: ½ κιλό σταμναγκάθι 1 ματσάκι μάραθο 1 ματσάκι καυκαλήθρες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι  1 ποτήρι λευκό κρασί 2 κούπες χυμό ντομάτας ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι 1 μεγάλο φρέσκο μπακαλιάρο Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζω το κομμένο σε μικρά κομματάκια αλλά όχι αλεσμένο ξερό κρεμμύδι. Σιγά σιγά προσθέτω το σταμναγκάθι, τον ... Διαβάστε ολόκληρη...

Read more »

Γαριδάκι τηγανητό

7 Νοεμβρίου 2014
By
Γαριδάκι τηγανητό

Υλικά Μισό κιλό ψιλό γαριδάκι φρέσκο 2 φλιτζάνια αλεύρι μισό λίτρο λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση Πλένουμε σε στραγγιστήρι τις γαρίδες με ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Να λείπει το ... βύσσινο!

Read more »

Αστακομακαρονάδα με σος σκόρδου

31 Οκτωβρίου 2014
By
Αστακομακαρονάδα με σος σκόρδου

ΥΛΙΚΑ 1 αστακός 1 καρότο 1 κολοκύθι 1 σκόρδο (κεφάλι 1 ποτηράκι λευκό κρασί 3 ντομάτες 1 πακέτο σπαγγέτι  Νούμερο 10 Αλάτι- πιπέρι Λίγη ζάχαρη Λίγο ξερό βασιλικό Λίγο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο). Παράλληλα ετοιμάζουμε μία σος ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

μπακαλιαρος με κουρκουτι

28 Οκτωβρίου 2014
By
μπακαλιαρος με κουρκουτι

 μπακαλιάρος με κουρκούτι   έτοιμακομματια μπακαλιάρου ξαρμυρισμένα .    Συστατικα για το κουρκουτι  1 κουτακι σοδα  1 κουπα αλευρι  1 αυγο λιγο ζαχαρη αλατι πιπερι  Προετοιμασια σπαμε το αυγο σε μπολ και ριχνουμε σιγα σιγα και τα υπολοιπα υλικα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Μαγειρική με πάθος

Read more »

Μπάμιες με μπακαλιάρο

31 Αυγούστου 2014
By
Μπάμιες με μπακαλιάρο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 συσκευασία Μπάμιες extra 450+150 γρ. δώρο Μπάρμπα Στάθης 600 γρ. φιλέτα παστού μπακαλιάρου 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης 3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης 300 γρ. Κλασικός συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Μπάρμπα Στάθης 1 κ.σ. πελτέ αλάτι και πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 Κόβουμε σε μερίδες τον μπακαλιάρο και...

Read more »

Σαρδέλες λαδολέμονο ψημένες στο ξύδι

28 Αυγούστου 2014
By
Σαρδέλες λαδολέμονο ψημένες στο ξύδι

Αν τις θέλουμε μαλακές και τρυφερές, μπορούμε να τις φτιάξουμε με τον τρόπο που σας δίνω παρακάτω και μέσα σε 24 - 48 ώρες. Υλικά • 25 σαρδέλες ή γαύρους • 1 κρασοπότηρο ξύδι από λευκό κρασί • ¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο • χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό...

Read more »

Σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού

24 Αυγούστου 2014
By
Σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού

Σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού Υλικά (ανά μερίδα) 1 φιλέτο σολωμού χωρίς πέτσα (περίπου 180γρ.) 2 κουτ. σούπας (γεμάτες) γιαούρτι Για τη μαρινάδα: 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας λεμόνι 1 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά αλάτι / πιπέρι Εκτέλεση  Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ...

Read more »

Γλώσσες πλακί!

4 Αυγούστου 2014
By
Γλώσσες πλακί!

 Όπως κι ότι ψάρι κι εάν φτιάξουμε θα είναι καλό, αυτό που σας προτείνω είναι ένα Καλοκαιρινό δροσερό και Ελαφρύ φαγητό Υλικά : 1 κιλό γλώσσες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ) 11/2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη 2 με 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 με 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη 1/2 ματσάκι μαϊντανό...

Read more »

Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

28 Ιουλίου 2014
By
Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

Υλικά: 500γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου χωρίς πέτσα και κόκαλο 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 3 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 1 φλιτζάνι φρέσκο ανανά κομμένο σε κύβους 1 μέτρια κόκκινη ή πράσινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε...

Read more »

Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

28 Ιουλίου 2014
By
Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

Υλικά: Για 2 -4 άτομα 400 γραμμάρια φετουτσίνι 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες 2 τομάτες τριμμένες 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 λεμόνι 1 πιπεριά κομμένη σε ψιλά καρέ 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό 2 κουταλιές της σούπας άνηθο αλάτι Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με θαλασσινό...

Read more »

Μελιτζάνες ιμάμ με χταπόδι

28 Ιουλίου 2014
By
Μελιτζάνες ιμάμ με χταπόδι

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 χταπόδι (600 γρ.), καθαρισμένο* και κομμένο σε μικρά κομμάτια 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί 300 γρ. ώριμη ντομάτα, τριμμένη 1 φύλλο δάφνης 1 κιλό τσακώνικες μελιτζάνες αλάτι και πιπέρι ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα,...

Read more »

Σκουμπρί «γιαχνί»

10 Ιουλίου 2014
By
Σκουμπρί «γιαχνί»

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες 200 ml λευκό ξηρό κρασί 4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε 150 ml νερό  αλάτι και πιπέρι 1 κιλό σκουμπριά, πλυμένα και καθαρισμένα χυμό από 1 λεμόνι 1...

Read more »

Σολομός με σάλτσα μουστάρδας και μάραθου

21 Ιουνίου 2014
By
Σολομός με σάλτσα μουστάρδας και μάραθου

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σάλτσα μουστάρδας - μάραθου 60 ml λευκό ξίδι μπαλσάμικο 50 γρ. μέλι 20 γρ. μουστάρδα Dijon 30 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορους 180 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 ml ηλιέλαιο 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο αλάτι Για τον σολομό 1 κιλό φιλέτο σολομού, με την πέτσα, κομμένο στα 4 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου...

Read more »