Θαλασσινά

Ψάρια και θαλασσινα

Ένα Κριθαράκι Που Παίρνει Τόνο!

22 Ιουνίου 2016
By
Ένα Κριθαράκι Που Παίρνει Τόνο!

Υλικά για 3 άτομα 2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA 300 γρ. χοντρό κριθαράκι 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 1 συσκευασία κονκασέ 8 ντοματίνια σε ροδέλες 1 κ.γ. ζάχαρη ξύσμα από 1 λεμόνι ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Στραγγίζουμε τον τόνο από το...

Read more »

Γάβρος ή Σαρδέλα στο φούρνο με πατάτες !!!

21 Ιουνίου 2016
By
Γάβρος  ή Σαρδέλα στο φούρνο με πατάτες !!!

  Υλικά     1 κιλό γαύρο ή σαρδέλες     1 κιλό πατάτες     5 κρεμμύδια     250 γραμ. λάδι     5-6 σκελίδες σκόρδο     3 ντομάτες κόκκινες     αλάτι, πιπέρι Τι κάνουμε Καθαρίζουμε το γαύρο από τα σπάραχνα και κόβουμε τα κεφάλια και τα πετάμε.Καθαρίζουμε τις πατάτες,...

Read more »

Καναπεδάκια Καπνιστού Σολωμού

23 Δεκεμβρίου 2015
By
Καναπεδάκια Καπνιστού Σολωμού

Ψωμάκια καρυδιού για αυτά τα εύγευστα, γιορτινά καναπεδάκια καπνιστού σολωμού, αλειμμένα με τυρί κρέμα, το οποίο είναι αρωματισμένο με άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και ξύσμα λεμονιού. Μικρές νοστιμιές με μια δόση πολυτέλειας, που θα ομορφύνουν την αρχή του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού ή του μπουφέ ως finger food για ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Φιλέτο πέρκας με χορταρικά

10 Δεκεμβρίου 2015
By
Φιλέτο πέρκας με χορταρικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 1 μάτσο καυκαλήθρες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 1 μαραθόριζα, σε λεπτές φέτες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 100 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 1 κιλό πέρκα, σε φιλέτα 1 λεμόνι,...

Read more »

Ψητός Σολομός με Σαλάτα Kale και dressing με Σησαμέλαιο, Σκόρδο και Τζίντζερ

9 Δεκεμβρίου 2015
By
Ψητός Σολομός με Σαλάτα Kale και dressing με Σησαμέλαιο, Σκόρδο και Τζίντζερ

υλικά για τον σολoμό  2 φιλέτα σολoμού (125γρ το καθένα) ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κουταλάκι θυμάρι 1/2 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι πιπέρι 2 κουταλάκια ελαιόλαδο   υλικά για τη σαλάτα 1 μάτσο kale φρέσκο κόλιανδρο 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές σόγια 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο λευκό 2 κουταλιές μέλι 1...

Read more »

Χταπόδι στιφάδο!

24 Νοεμβρίου 2015
By
Χταπόδι στιφάδο!

   Υλικά: 1 κιλό χταπόδι 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι 3-4 φύλλα δάφνης 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το πλένουμε πολύ καλά. Μέσα σε μια κατσαρόλα... Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

xταποδάκι με κοφτο μακαρονακι

23 Νοεμβρίου 2015
By
xταποδάκι με κοφτο μακαρονακι

ΥΛΙΚΑ: 1 Κιλό χταπόδι ½ Κιλό μακαρονάκι κοφτό ½ Ποτήρι ελαιόλαδο 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα ½ Κιλό ντομάτες τριμμένες 1 κ.σ.τοματοπελτε ½ Ποτήρι κόκκινο κρασί Αλάτι+Πιπέρι 2 φυλλα δαφνης 2 σπορους μπαχαρι λιγο ζαχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι μας  ,δηλαδή αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: lixoudis(λιχουδης)

Read more »

Μαρινάτοι κολιοί με φρέσκα σύκα

22 Σεπτεμβρίου 2015
By
Μαρινάτοι κολιοί με φρέσκα σύκα

YΛΙΚΑ (για 8 άτομα) ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα χονδρό αλάτι 8 κολιούς, τα φιλέτα 15 γρ. ζάχαρη 50 ml ξίδι χυμό από 3 λεμόνια 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες 500 γρ. αρμυρίκια 4 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες3 3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ...

Read more »

Ψητή παλαμίδα με σάλτσα λαχανικών

4 Σεπτεμβρίου 2015
By
Ψητή παλαμίδα με σάλτσα λαχανικών

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. δενδρολίβανο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 1.200 γρ. παλαμίδα, σε 4 φέτες αλάτι, πιπέρι 10 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον...

Read more »

Σπαγγέτι με γαρίδες!

6 Αυγούστου 2015
By
Σπαγγέτι με γαρίδες!

Υλικά : 1/2 κιλό σπαγγέτι 1 κιλό γαρίδες(τις αρεσκείας σας) 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 50 έως 80 γραμμάρια ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ολόκληρο Αλάτι πιπέρι 2 φύλλα δάφνης Εκτέλεση : Πρώτα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε με νερό και λίγο αλάτι για περίπου 15 λεπτά. Τις κατεβάζουμε...

Read more »

Χταπόδι γιουβέτσι

17 Ιουνίου 2015
By
Χταπόδι γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 χταπόδι 1.200 γρ., καθαρισμένο* 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 400 γρ. κριθαράκι 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν 2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφήνουμε μια...

Read more »

H Γαριδομακαρονάδα Του Καλοκαιριού

16 Ιουνίου 2015
By
H Γαριδομακαρονάδα Του Καλοκαιριού

Υλικά για 5 άτομα 1 πακέτο λινγκουίνι 1 κιλό γαρίδες 6 κ.σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4 πολύ ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 2 συσκευασίες ντοματάκι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί ή-ακόμα καλύτερα- ούζο 1 κ.γ. ζάχαρη αλάτι-πιπέρι 5-6 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά μερικές σταγόνες ταμπάσκο ή ½ κ.γ....

Read more »

Χταπόδι ξυδάτο

27 Απριλίου 2015
By
Χταπόδι ξυδάτο

Το χταπόδι είναι φυσική πηγή φωσφόρου, βιταμίνης Β12 και σιδήρου. Είναι πεντανόστιμο και αποτελεί ιδανικό μεζέ για όλες τις εποχές!Υλικά 1 μέτριο χταπόδι ξύδι 2 φύλλα δάφνης λίγο μπαχάρι λάδι, ρίγανη Καθαρίζουμε το χταπόδι (βγάζουμε το δόντι και τα μάτια) και το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: LaxanoKitsos

Read more »

Φιλέτο Παγκάσιους πανέ

12 Μαρτίου 2015
By
Φιλέτο Παγκάσιους πανέ

Υλικά •   800 - 1000 γραμ. φιλέτα παγκάσιους (pangasius) ή βακαλάου, κατεψυγμένα •   200 - 220 γραμ. φρυγανιά τριμμένη •   10 - 12 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι •   2 αυγά χτυπημένα με 5 κουτ. σούπας νερό •   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι •   ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Ξεπαγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου...

Read more »