Ζυμαρικά

Σπαγγετι με χτενια

21 Μαρτίου 2010
By

Υλικα:1/2 πακετο σπαγγετι (σχετικα μεγαλο νουμερο)15 χτενια (ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΡΕΣΚΑ!!!)1 ξερο κρεμμυδι3 κουτ.σουπας ελαιολαδο1/2 ποτηρι λευκο κρασι10γρ.πιπεροριζα (τζιντζερ)4 κλωναρια μαιντανο1 καροτομισο λεμονιΕκτελεσηΣωταρουμε το κρεμμυδι για πολυ λιγο στο ελαιολαδο και το κομμενο σε κυβους καροτο,ριχνουμε τα χτενια (αφου τα εχουμε πλενει καλα) και τα σκεπαζουμε ωστε να δημιουργηθουν υδρατμοι!!Κατοπιν σβηνουμε με το κρασι,το λεμονι και...

Read more »

Βαρένικα

17 Μαρτίου 2010
By

Υπέροχα γεμιστά, ποντιακά ζυμαρικά!!! (Εκδοχή περιοχής Καυκάσου) Η κοινή μας αγάπη για τη μαγειρική ήταν η αφορμή να γνωρίσω μέσα στο διαδίκτυο τη φίλη Σοφία από τη Δράμα που κατάγεται απ τον Πόντο. Την οποία έχω γνωρίσει από κοντά και εκτιμώ ιδιαίτερα. Λένε ότι το διαδίκτυο αποξενώνει, εγώ θα έλεγα το αντίθετο μιας και...

Read more »

Το παστίτσιο της VeganMama

7 Μαρτίου 2010
By
Το παστίτσιο της VeganMama

Προσεχώς http://veganmama.gr/ Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: !Vegan Συνταγές!

Read more »

Εύκολη κοτόσουπα

23 Ιανουαρίου 2010
By

Συστατικά:- 3 μπούτια από κοτόπουλο κομμένα σε παϊδάκια, χωρίς την πέτσα- 2 καρότα- 4 κλωνάρια σέλινο- αστεράκι ή φιδέ- 4 λεμόνια- αλάτι, πιπέριΕκτέλεση:1. Εξαφανίζουμε όποιο ορατό λίπος υπάρχει στα μπουτάκια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπολ για μια ώρα με το χυμό από 2 λεμόνια2. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για μισή...

Read more »

Μεθυσμένο λεμονάτο μοσχαράκι

23 Ιανουαρίου 2010
By

Συστατικά:- 600 γρ άπαχο μοσχαράκι κομμένο σε μπουκίτσες- 1 1/2 κούπα κριθαράκι ψιλό- 2 πορτοκάλια- 1 κουτάκι μπύρα (Amstel)- 1 μεγάλο κρεμμύδι- 3 σκελίδες σκόρδο- αλάτι, πιπέρι- 8 κ.σ ελαιόλαδο- 5 κ.σ ξύδι - 2 λεμόνιαΕκτέλεση:1. Βάζουμε το μοσχαράκι σε ένα μπολ. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες, τα τοποθετούμε από πάνω ρίχνουμε το ξύδι...

Read more »

Κρέπες της τεμπέλας

21 Ιανουαρίου 2010
By

Συστατικά: - 10 κανελόνια - 14 φέτες τυρί για τοστ με χαμηλά λιπαρά - 12 φέτες καπνιστή γαλοπούλα - 1 μικρό κουτάκι μανιτάρια κονσέρβας - 2 ½ κούπες γάλα με χαμηλά λιπαρά - 6 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ - 2 κ.σ ελαιόλαδο - Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο Εκτέλεση: 1. Ξεπλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια από...

Read more »

Σπαγγέτι με γαριδάκι (σ.σ.*)

9 Νοεμβρίου 2009
By

Για να κάνουμε μια γαριδομακαρονάδα σε λιγότερο από μισή ώρα, θα χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα καθαρισμένα γαριδάκια - βέβαια το κέρδος στο χρόνο μαγειρέματος σημαίνει οτι δεν θα έχουμε τη ποιότητα των φρέσκων γαρίδων...Σωτάρουμε λοιπόν ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ, προσθέτουμε 400γρ ψιλοκομμένο ντοματάκι και τις γαρίδες και τ' αφήνουμε να σιγοβράζουν.Βράζουμε τα μακαρόνια.Προσθέτουμε στη σάλτσα...

Read more »

Κοτόπουλο με Soba noodles

14 Οκτωβρίου 2009
By

Τα Soba noodles είναι γιαπωνέζικα ζυμαρικά από αλεύρι φαγόπυρου. Αυτά που πήρα, είχαν τρεις δεσμίδες σε κάθε συσκευασία, με τη δεσμίδα να θεωρείται μερίδα 2 ατόμων. Στη συσκευασία επίσης υπάρχουν οδηγίες μαγειρέματος που δεν έχουμε κάποιον λόγο να μην ακολουθήσουμε, οπότε βάζουμε σε μια κατσαρόλα 8 ποτήρια νερό να βράσει.Μέχρι να αρχίσει ο βρασμός...

Read more »

Κανελόνια με κιμά

11 Ιουνίου 2009
By

Υλικά: ένα κουτί κανελόνια (500gr) μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο μία ώριμη ντομάτα έναν κύβο ζωμό κρέατος ή μια κουτ. της σούπας μια κουτ. της σούπας τοματοπελτέ μισό ποτήρι νερό ένα κρεμμύδι μέτριο μισό φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 100 gr κεφαλογραβιέρα Μυτιλήνης 100-150 gr reggato ένα φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά λίγο μαϊντανό ελάχιστο μπαχάρι αλάτι, κόκκινο...

Read more »

Μαντί

4 Μαΐου 2009
By
Μαντί

Αφού καταλάβαμε τι είναι και πώς φτιάχνεται...αναστενάζουμε γιατί είμαστε παιδιά της πόλης και δεν έχουμε χρόνο να καθόμαστε να φτιάχνουμε μικρούτσικα ζυμαρικά με το χέρι. Ευτυχώς υπάρχουν και τα μπακάλικα που μας τα προμηθεύουν σε συσκευασίες του μισού κιλού σαν να είναι μακαρόνια. Υλικά Λίγο βούτυρο, καυτερές πιπεριές ( εμείς βάλαμε 2-3 τσίλι),...

Read more »

Συνταγή για Σαλάτα ζυμαρικών με τόννο

23 Ιουλίου 2008
By

σχετικά με το video: http://www.netrino.gr/reloaded/blog-post.php?bp_id=1149 εκτέλεση της συνταγής για κρύα σαλάτα ζυμαρικών με τόννο Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής

Read more »