Ζυμαρικά

Τορτελίνι με σάλτσα τυριού και λιαστή ντομάτα

29 Δεκεμβρίου 2014
By
Τορτελίνι με σάλτσα τυριού και λιαστή ντομάτα

Σας αρέσουν τα ζυμαρικά; Θέλετε ένα πιάτο πανεύκολο, ταχύτατο και πολύ πολύ νόστιμο; Αυτή η συνταγή είναι ιδανική γιατί είναι απλή, έχει παραλλαγές και δεν την βαριέται ποτέ κανένας! ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο τορτελίνι ή ραβιόλι 1 πακέτο τυρί κρέμα (200-250 γρ.) 1 κρέμα γάλακτος (200 γρ.) 250 γρ. μανιτάρια (προαιρετικά) 3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας...

Read more »

Χυλοπίτες ή τουτουμάκια κοκκινιστά

1 Δεκεμβρίου 2014
By
Χυλοπίτες ή τουτουμάκια κοκκινιστά

Η γιαγιά μου τις έλεγε τουτουμάκια. Φτιαγμένες σούπα με κρεατόζουμο, είναι το νοστιμότερο, το καλύτερο και πιο υγιεινό πιάτο Υλικά •   1 φλυτζ. τσαγιού χυλοπίτες •   2 ώριμες ντομάτες στο μούλτι •   1 κουτ. σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας •   6 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος, ή ίδια ποσότητα νερού •   1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή...

Read more »

Αστακομακαρονάδα με σος σκόρδου

31 Οκτωβρίου 2014
By
Αστακομακαρονάδα με σος σκόρδου

ΥΛΙΚΑ 1 αστακός 1 καρότο 1 κολοκύθι 1 σκόρδο (κεφάλι 1 ποτηράκι λευκό κρασί 3 ντομάτες 1 πακέτο σπαγγέτι  Νούμερο 10 Αλάτι- πιπέρι Λίγη ζάχαρη Λίγο ξερό βασιλικό Λίγο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο). Παράλληλα ετοιμάζουμε μία σος ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Κανελόνια με τόνο

26 Οκτωβρίου 2014
By
Κανελόνια με τόνο

ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο κανελόνια για γέμισμα 300 γρ. τόνος στο λάδι (κονσέρβα) 2 αυγά 50 γρ. κάπαρη 50 γρ. βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας λάδι 1 σκελίδα σκόρδο 500 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα και αλεσμένα 3 κουταλιές της σούπας γαλέτα Αλάτι – πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε ένα κατσαρολάκι με το λάδι, το...

Read more »

Λαζάνια με μελιτζάνες

12 Οκτωβρίου 2014
By
Λαζάνια με μελιτζάνες

Λαζάνια με μελιτζάνες Υπέροχα, νοστιμότατα λαζάνια, με μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας και τυρί. Ένα χορταστικό πιάτο χωρίς κρέας! Από το radicio.com. Υλικά συνταγής για τα λαζάνια: Αλεύρι: 2300 γρ. Αυγά: 3 πολύ μεγάλα Υλικά συνταγής για τη γέμιση: Φλάσκες μελιτζάνες: 2 μεγάλες (ή 3 μέτριες) Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας Ξεφλουδισμένες ντομάτες ρόμα: 2 κονσέρβες των 400...

Read more »

Μακαρούνες με ντομάτα, απάκι και τηγανητό ζυμάρι

5 Σεπτεμβρίου 2014
By
Μακαρούνες με ντομάτα, απάκι και τηγανητό ζυμάρι

Με έμπνευση τις τηγανητές πατάτες που μέσα σε μια σάλτσα στιφάδου αλλού μουλιάζουν και αλλού μένουν τραγανές, σκέφτηκα από το ίδιο ζυμάρι να φτιάξω μακαρούνες και αλμυρές τηγανητές δίπλες σε ακανόνιστα σχήματα. Το ζυμάρι αυτό, πέφτοντας μέσα στη σάλτσα των μακαρονιών, κάνει μια νόστιμη αντίθεση. Φτιάχνω μια ζύμη, ανακατεύοντας ½ κιλό αλεύρι για όλες τις...

Read more »

Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια

5 Σεπτεμβρίου 2014
By
Βίδες με πέστο κολοκυθιού και ψητά ντοματίνια

Υλικά για 3-4 μερίδες: 500 γρ. βίδες ολικής άλεσης για την πέστο: 2 κολοκυθάκια 3 σκελίδες σκόρδο 6 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. κουκουνάρι μια χούφτα φύλλα βασιλικού αλάτι κ πιπέρι 1 φλιτζανάκι ζωμός από τα ζυμαρικά για τα ψητά λαχανικά: 12 ντοματίνια, κομμένα στα 2 2 κολοκυθάκια, σε κυβάκια 1 κ.σ. κουκουνάρι 2 κ.σ....

Read more »

Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, αβοκάντο και λάιμ!

4 Αυγούστου 2014
By
Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, αβοκάντο και λάιμ!

Για 2 άτομα: 300 γρ κοντά ζυμαρικά, βρασμένα 300 γρ κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο 1 μεγάλη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1 καυτερή πιπερίτσα 1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς τους σπόρους 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (προαιρετικό) χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ 3-4 σταγόνες tabasco 1. Λιώνεις με...

Read more »

Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

28 Ιουλίου 2014
By
Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

Υλικά: Για 2 -4 άτομα 400 γραμμάρια φετουτσίνι 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες 2 τομάτες τριμμένες 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 λεμόνι 1 πιπεριά κομμένη σε ψιλά καρέ 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό 2 κουταλιές της σούπας άνηθο αλάτι Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με θαλασσινό...

Read more »

Πένες ριγκάτε με πέστο goji

Πένες ριγκάτε με πέστο goji

Η συνταγή αυτή ήταν μια από τις συμμετοχές μου στον διαγωνισμό των Fridays “Living Well”. Ένα κλασσικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας  Χρειαζόμαστε: 1 μερίδα εστιατορίου ζυμαρικά πέννες 7-10 (ανάλογα με το μέγεθος) ντοματίνια τύπου βελανίδι 2 κουταλιές σάλτσα πέστο goji 3-4 φύλλα goji Για την σάλτσα πέστο: 25 γρ. φύλλα goji 10 γρ. κουκουνάρι...

Read more »

Πένες ριγκάτε με απάκι

Πένες ριγκάτε με απάκι

Θα χρειαστούμε: 300 γρ. ζυμαρικά πένες ριγκάτε 200 γρ. απάκι 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά 200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης 2-3 λιαστές ντομάτες 1 κουταλιά μαργαρίνη 1 κουταλιά ελαιόλαδο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Read more »

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

15 Ιουλίου 2014
By
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

Καλοκαιρινή η μακαρονάδα μας για σήμερα. Και γιατί όχι άλλωστε αφού βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και τα φρέσκα λαχανικά βρίσκονται σε αφθονία Λίστα για ψώνια 1 πακέτο ζυμαρικά 1 μέτριο κολοκύθι 1 μικρή μελιτζάνα 1 μεγάλο καρότο 1 πράσινη πιπεριά 1 ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 3 ντομάτες τριμμένες ή 1...

Read more »

Πέννες με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Πέννες με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Συνήθως αποφεύγουμε τα όσπρια το καλοκαίρι αλλά συνδυάζοντάς τα με τα ζυμαρικά δεν έχουμε μόνο ένα καλοκαιρινό φαγητό γεμάτο άρωμα και γεύση  Πέννες με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια Μερίδες:  4 Υλικά: 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ¼ κούπας ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 200 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα Αλάτι 250 γραμμάρια πέννες ολικής 2 σκελίδες, σκόρδο ψητό Μία κουταλιά...

Read more »

Σουφλέ ζυμαρικών με ελληνικά τυριά

4 Ιουνίου 2014
By
Σουφλέ ζυμαρικών με ελληνικά τυριά

Η γραβιέρα Κρήτης είναι από τα πιο δημοφιλή τυριά της Ελλάδας, με ευχάριστη, υπόγλυκη και υφάλμυρη γεύση, και τρώγεται ωμή ή μαγειρεμένη. Δοκιμάστε την περιχυμένη με θυμαρίσιο μέλι ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 500 γρ. πένες 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους 125 γρ. βούτυρο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο,...

Read more »