Ζυμαρικά

Μακαρονάδα Με Κεφτεδάκια

11 Ιουλίου 2016
By
Μακαρονάδα Με Κεφτεδάκια

  Υλικά για 4-5 άτομα 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 αβγό 1 μέτριο ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό 1 χοντρή φέτα ψωμί μουσκεμένο σε νερό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Για τη σάλτσα 6 κ.σ. ελαιόλαδο 3 πολύ ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 συσκευασία κονκασέ 3 πιπεριές κέρατα...

Read more »

Ένα Κριθαράκι Που Παίρνει Τόνο!

22 Ιουνίου 2016
By
Ένα Κριθαράκι Που Παίρνει Τόνο!

Υλικά για 3 άτομα 2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA 300 γρ. χοντρό κριθαράκι 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 1 συσκευασία κονκασέ 8 ντοματίνια σε ροδέλες 1 κ.γ. ζάχαρη ξύσμα από 1 λεμόνι ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Στραγγίζουμε τον τόνο από το...

Read more »

Γρήγορη Σάλτσα Μπολονέζ με Ταλιατέλες (σε τρεις παραλλαγές)

24 Νοεμβρίου 2015
By
Γρήγορη Σάλτσα Μπολονέζ με Ταλιατέλες (σε τρεις παραλλαγές)

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή Μπολονέζ και μια slow cooked είχα υποσχεθεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια μετά την τυφλή δοκιμή 6 διαφορετικών εκτελέσεων της ίδιας βασικής συνταγής της διάσημης σάλτσας, με μικρές τεχνικές παραλλαγές. Εκείνο το άρθρο σε τρείς συνέχειες (εδώ, εδώ και εδώ το τελικό αποτέλεσμα) Υλικά Για τη σάλτσα 1 κιλό κιμά...

Read more »

xταποδάκι με κοφτο μακαρονακι

23 Νοεμβρίου 2015
By
xταποδάκι με κοφτο μακαρονακι

ΥΛΙΚΑ: 1 Κιλό χταπόδι ½ Κιλό μακαρονάκι κοφτό ½ Ποτήρι ελαιόλαδο 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα ½ Κιλό ντομάτες τριμμένες 1 κ.σ.τοματοπελτε ½ Ποτήρι κόκκινο κρασί Αλάτι+Πιπέρι 2 φυλλα δαφνης 2 σπορους μπαχαρι λιγο ζαχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι μας  ,δηλαδή αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: lixoudis(λιχουδης)

Read more »

Ζυμαρικά με καλοκαιρινά λαχανικά και τυρί στον φούρνο

10 Σεπτεμβρίου 2015
By
Ζυμαρικά με καλοκαιρινά λαχανικά και τυρί στον φούρνο

Ζυμαρικά με καλοκαιρινά λαχανικά και τυρί στον φούρνο Υλικά για ένα πυρέξ μισό κιλό ζυμαρικά μικρά (χρησιμοποίησα σέλινο) 4 μέτρια κολοκύθια 4 μέτρια καρότα 1 μικρή μελιτζάνα 1 ξερό κρεμμύδι 200 γρ. τυρί που λιώνει 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο 1/4 κούπας φρέσκο γάλα ή εβαπορέ μαύρο πιπέρι λίγο λάδι για το ταψί Εκτέλεση Κόβουμε...

Read more »

Σπαγγέτι με γαρίδες!

6 Αυγούστου 2015
By
Σπαγγέτι με γαρίδες!

Υλικά : 1/2 κιλό σπαγγέτι 1 κιλό γαρίδες(τις αρεσκείας σας) 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 50 έως 80 γραμμάρια ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ολόκληρο Αλάτι πιπέρι 2 φύλλα δάφνης Εκτέλεση : Πρώτα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε με νερό και λίγο αλάτι για περίπου 15 λεπτά. Τις κατεβάζουμε...

Read more »

Τραχανάς με προζύμι

6 Αυγούστου 2015
By
Τραχανάς με προζύμι

  Συστατικά Για το προζύμι 300γρ αλεύρι σκληρό 400γρ υγρό προζύμι 500ml γάλα πρόβειο ή κατσικίσιοΒρασμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος Για τον τραχανά 2κιλά αλεύρι σκληρό 500γρ σιμιγδάλι ψηλό 1κουτ. γλυκού αλάτι 500ml γάλα πρόβειο ή κατσικίσιοΒρασμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος Διαδικασία Για το προζύμι Αναζωογονούμε το προζύμι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το υγρό προζύμι που έχουμε κρατήσει...

Read more »

H Γαριδομακαρονάδα Του Καλοκαιριού

16 Ιουνίου 2015
By
H Γαριδομακαρονάδα Του Καλοκαιριού

Υλικά για 5 άτομα 1 πακέτο λινγκουίνι 1 κιλό γαρίδες 6 κ.σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4 πολύ ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 2 συσκευασίες ντοματάκι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί ή-ακόμα καλύτερα- ούζο 1 κ.γ. ζάχαρη αλάτι-πιπέρι 5-6 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά μερικές σταγόνες ταμπάσκο ή ½ κ.γ....

Read more »

Σπαγκέτι με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

12 Ιουνίου 2015
By
Σπαγκέτι με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο και λίγα φυλλαράκια για το τέλος 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. σπαγκέτι EKTEΛΕΣΗ Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά και...

Read more »

Γιουβέτσι με μανιτάρια στο φούρνο!

13 Μαρτίου 2015
By
Γιουβέτσι με μανιτάρια στο φούρνο!

Υλικά 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό 2 φλυτζάνια τσαγιού μανιτάρια κονσέρβας κομμένα σε φετάκια 3 καρότα κομμένα σε φετούλες 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ελαιόλαδο 3 ώριμες ντομάτες  φρέσκες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά τις σούπας πελτέ αλάτι-πιπέρι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη Εκτέλεση Βάζουμε  σε κατσαρόλα το λάδι , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,και τα μανιτάρια και σοτάρουμε...

Read more »

Ελαφριά μεξικάνικα λαζάνια με λαχανικά

3 Φεβρουαρίου 2015
By
Ελαφριά μεξικάνικα λαζάνια με λαχανικά

Υλικά 8 πίτες τορτίγιας με διάμετρο 20 εκ. κομμένες σε φαρδιές λωρίδες 2 κουταλιές ελαιόλαδο για την επάλειψη του σκεύους 2 φλιτζάνια του τσαγιού σάλτσα enchilada 2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε λωρίδες 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 240 γραμμ. κόκκινα φασόλια (στραγγισμένο βάρος) 285 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας (στραγγισμένο...

Read more »

Spaghetti House – Spaghetti alla puttanesca

23 Ιανουαρίου 2015
By
Spaghetti House – Spaghetti alla puttanesca

Υλικά για 4 άτομα 400 γρ σπαγγέτι 1 κουτί ντομάτες (ολόκληρες ή κονκασέ που θα περάσετε από το μούλτι) 2 κουτάλια κάππαρη (την οποία θα έχετε ξαρμυρίσει) 3 φιλέτα ατζούγιας (τα οποία θα έχετε ξαρμυρίσει και ψιλοκόψει - αν δεν είστε φίλος της ατζούγιας βάλτε ένα φιλέτο. Αλλά βάλτε οπωσδήποτε!) ~15-20 ελιές Καλαμών (χωρίς...

Read more »

Λαζάνια Ογκρατέν. Απίθανη γεύση!!!

15 Ιανουαρίου 2015
By
Λαζάνια Ογκρατέν. Απίθανη γεύση!!!

Υλικά 4 άτομα 500 γραμ.λαζάνια Μisko 8-10 φέτες μπέικον σε κομματάκια 200 γραμ κεφαλογραβιέρα τριμμένη 200 γραμ.τυρί έμενταλτριμμένο 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 1 κουτάκι εβαπορέ μικρό 3 αυγά 5 κουτ,σούπας βούτυρο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Βράζουμε στραγγίζουμε και τσιγαρίζουμε τα ζυμαρικά με 2 κουταλιές ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Read more »

Ραβιόλια με Γαλοπούλα που Περίσσεψε

Ραβιόλια με Γαλοπούλα που Περίσσεψε

Αξιοποιώ τα περισσεύματα από γαλοπούλα ή κοτόπουλο που μας περίσσεψε και φτιάχνω ραβιόλια. Υλικά: Για τη Ζύμη: 1 δόση ζύμης για φύλλο (χωρίς ξύδι) (ή φτιάξτε 1 1/2 δόση) Επιπρόσθετο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου Για τη γέμιση: 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας vitam culinesse 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ κούπα...

Read more »