Ελληνική Κουζίνα

Φρικασέ με Χοιρινό και Σταμναγκάθι

8 Μαΐου 2012
By
Φρικασέ με Χοιρινό και Σταμναγκάθι

Το φρικασέ είναι ένα πολύ αγαπημένο πιάτο της Ελληνικής Κουζίνας! Η εκδοχή, του φρικασέ με σταμναγκάθι,  δίνει το πιο νόστιμο αποτέλεσμα! Δείτε την Συνταγή Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Funky Cook

Read more »

Αλμυρά παξιμαδάκια ελαιολάδου χωρίς κόπο

6 Μαΐου 2012
By

Νόστιμα και τραγανά παξιμαδάκια για όλες τις ώρες! Τα παξιμαδάκια της προηγούμενης ανάρτησης είναι τα πιο εύκολα αλμυρά παξιμαδάκια με μαγιά που μπορούμε να φτιάξουμε . Με ελίτσες, με τυρί, με κάποιο ντιπ, με λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι (ιδανικά ανθό αλατιού )  ή τελείως σκέτα, σίγουρα δεν σταματάμε μόνο στο πρώτο! Οι ποσότητες των υλικών...

Read more »

Φιλετάκια ελιάς με ξύσμα εσπεριδοειδών και αροδαμούς λεμονιάς

4 Μαΐου 2012
By
Φιλετάκια ελιάς με ξύσμα εσπεριδοειδών και αροδαμούς λεμονιάς

Λαμβάνω τα μηνύματα πως σας έχουν λείψει οι τακτικές αναρτήσεις. Είμαι, πιστεύω όπως οι περισσότεροι από εμάς, με ένα κουπί και κωπηλατώ ασταμάτητα γιατί το ρεύμα είναι πολύ δυνατό. Για να γράψω άρθρο στο TasteFULL θέλω ψυχή και μυαλό καθαρό. Για να μπορώ να κάνω συνδέσεις, για να κατανοώ συγκριτικά πλεονεκτήματα των συνταγών, για...

Read more »

αγκινάρες με κουκιά: πριγκιπέσες και αλάνια

4 Μαΐου 2012
By
αγκινάρες με κουκιά: πριγκιπέσες και αλάνια

«Όταν η ευγενής Κυνάρα η καρδονίσκη, γνώρισε τον ταπεινό Κύαμο τον κοινό…» . Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινά η ιστορία μιας συνταγής η οποία συντίθεται από δυό υλικά που, στο μυαλό μου τουλάχιστον, έχουν μεγάλες ταξικές διαφορές. Η ρωμαλέα αγκινάρα έχει τίτλους ευγενείας απ’ την αρχαιότητα καθώς η ρωμαϊκή μυθολογία την συνδέει με...

Read more »

Μια πρωτότυπη βρώσιμη πομάδα (αλοιφή) με φύλλα ελιάς

4 Μαΐου 2012
By

Ένα αλλιώτικο "πέστο" ! Λίγο πριν δημοσιεύσω τη συνταγή της σαλάτας με τουςαροδαμούς της λεμονιάς, είχα πάρει ένα e-mail από τον κ. Αποστολάκη που μου έλεγε να δοκιμάσω στη σαλάτα με ντομάτα , αροδαμό της ελιάς. Αργότερα μου έγραψε και για τη χρήση τους σε πομάδα (αλοιφή) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως το πέστο,...

Read more »

Κοτόπουλο λεμονάτο

3 Μαΐου 2012
By
Κοτόπουλο λεμονάτο

Λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο. Κλασικό, παλιό και αγαπημένο ελληνικό φαγητό που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα. Κοτόπουλο Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια τού κοτόπουλου με το ελαιόλαδο. Όταν γίνουν χρυσαφένια, σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε το νερό. Όταν... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

Ιμάμ Μπαϊλντί

2 Μαΐου 2012
By
Ιμάμ Μπαϊλντί

Ένα πεντανόστιμο, πανεύκολο και οικονομικό φαγητό για τις καλοκαιρινές μέρες! Αν παραλείψετε το τηγάνισμα μπορεί να γίνει και πολύ ελαφρύ! Δείτε την Συνταγή Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Funky Cook

Read more »

Κασερόπιτα

2 Μαΐου 2012
By
Κασερόπιτα

Η κασερόπιτα είναι μια από τις πίτες που δεν χορταίνουμε να τρώμε. Δοκιμάστε την! Υλικά (Σερβίρει 6) 300 γραμμάρια φύλλο κρούστας 300 γραμμάρια κασέρι 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη στον τρίφτη ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 φλιτζάνι γάλα 3 αυγά 1/2 φλιτζάνι λειωμένο βούτυρο Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα μισά φύλλα της κασερόπιτας, αλείφοντας τα ένα-ένα...

Read more »

Αρακάς λαδερός με ντομάτα

1 Μαΐου 2012
By

Ένα μαγιάτικο φαγητό όπως πιθανώς δεν το έχετε ξαναμαγειρέψει! Ο φρέσκος αρακάς είναι από τα αγαπημένα λαχανικά του Μάη. Λαδερός  ή με κρέας, με λεμόνι ή με ντομάτα είναι ένα πιάτο εποχής που δεν πρέπει να παραλείψουμε να μαγειρέψουμε αυτό το μήνα. Όταν βρήκα προχθές στη λαϊκή φρέσκο αρακά -από παραγωγό μάλιστα – έσπευσα...

Read more »

Κορμός σοκολάτας νηστίσιμος

1 Μαΐου 2012
By
Κορμός σοκολάτας νηστίσιμος

Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!!! Υλικά300 γρ. κουβερτούρα 1 ΒΙΤΑΜ (250 γρ.)1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα 1 κούπα σταφίδες ξανθές 5 κ.σ. κακάο2 κ.σ. μέλι3/4 από ένα πακέτο μπισκότα νηστίσιμα digestive ή ΠΤΙ ΜΠΕΡ ή ΜΙΡΑΝΤΑ 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας ΕκτέλεσηΛιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το ΒΙΤΑΜ.    Προσθέτουμε το κακάο,το λικέρ...

Read more »

Σφυρίδα πλακί

1 Μαΐου 2012
By
Σφυρίδα πλακί

Εναλλακτική πρόταση για σφυρίδα πλακί με ντομάτα και δαμάσκηνα! Ψάρια Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψί, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας . ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

Κοτοσαλάτα η γρήγορη

30 Απριλίου 2012
By
Κοτοσαλάτα η γρήγορη

Κοτοσαλάτα η γρήγορη, ή αλλιώς μια κοτοσαλάτα στα γρήγορα! Όπως και να την πεις η γεύση της είναι γνωστή και πετυχημένη και είναι ιδανική για ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα. Απολαύστε την. Κοτόπουλο Αν δεν έχουμε ήδη το κοτόπουλο έτοιμο, βράζουμε για 25 λεπτά σε φλυτζάνια νερό τα μπουτάκια με μισό κύβο με γεύση...

Read more »

Νηστίσιμα κουλουράκια με σταφίδες και σοκολάτα

29 Απριλίου 2012
By
Νηστίσιμα κουλουράκια με σταφίδες και σοκολάτα

Τελικά μήπως να νηστεύαμε πιο συχνά; Υλικάγια 40-50 κομμάτια3-4 περίπου κούπες αλεύρι (εξαρτάται απ’ το αλεύρι)1 κούπα χυμό πορτοκάλι1/2 κ.γ. κανέλα1 κ.γ. (γεμάτο) κακάο1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)1/2 κούπας σταφίδες3/4 κούπας σπορέλαιο1 κούπα ζάχαρη1 βανίλιακουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρίΕκτέλεσηΑνακατεύουμε καλά με σύρμα,ή αν θέλουμε χτυπάμε με το μίξερ, το χυμό,τη ζάχαρη και τη βανίλια....

Read more »

Χούμους συνταγή

29 Απριλίου 2012
By

Γίνεται γύρω στο 1 ½ κιλό χούμους, αρκετό για πολλά άτομα Υλικά 500 γρ. ξερά ρεβύθια (γίνονται γύρω στο 1 κιλό αφού ψηθούν), ή 1 κιλό ρεβύθια κονσέρβας 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα 4 σκελίδες σκόρδου μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες και χοντροκομμένες 160 ml ταχίνι, καλά ανακατεμένο 160 ml χυμό λεμονιού (από 3 λεμόνια),...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading