Ελληνική Κουζίνα

Βλήτα σοτέ αρωματισμένα με σουμάκ

17 Μαΐου 2012
By
Βλήτα σοτέ αρωματισμένα με σουμάκ

Πρέπει να σας ομολογήσω ότι τα βλήτα δεν τα καθάρισα εγώ. Τα καθάρισε η μαμά μου εφιστώντας μου την προσοχή σε ένα μυστηριώδες χόρτο που βγαίνει στην παρέα τους και είναι δηλητηριώδες! Προσοχή, λοιπόν. Δεν είχα ξαναγοράσει βλήτα και τα θεώρησα εξαιρετικά παρέα με το σολωμό μου που χρειάζεται μια συνοδεία πράσινης σαλάτας!  Καθαρίζω...

Read more »

Αμπελόφυλλα (κληματόφυλλα) : συντήρηση στην κατάψυξη

17 Μαΐου 2012
By

Το πεσκέσι ήρθε αργά το μεσημέρι χθες. Μια τσάντα  «πατητή» αμπελόφυλλα. Ολόφρεσκα και αράντιστα. Πεντακόσια περίπου αμπελόφυλλα από αμπέλι σουλτανί, σαν μεταξωτά. Πολύτιμο υλικό για ντολμαδάκια και όχι μόνο… Αλλά αυστηρά εποχιακό! Έτσι ανέκαθεν αναζητήθηκαν τρόποι συντήρησης και διατήρησής τους όλο το χρόνο. Θυμάμαι τη μάνα μου αλλά και τη γιαγιά μου με στοίβες...

Read more »

Καζάν ντιμπί

16 Μαΐου 2012
By
Καζάν ντιμπί

Καζάν ντιμπί Νοστιμότατο, πολίτικο γλυκό, με πολύ γάλα και την χαρακτηριστική καμμένη κρέμα. Αρωματισμένο με ροδόνερο ή μαστίχα, ανάλογα το γούστο σας. 5.0 αστέρια από 5 σέφ Προετοιμασία: 5 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 25 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα Συνταγή για: 16 μερίδες...

Read more »

Μπαρδουνιώτικο Κοτόπουλο

15 Μαΐου 2012
By
Μπαρδουνιώτικο Κοτόπουλο

To μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο είναι μια υπέροχη συνταγή, πολύ εύκολη από τα Μπαρδουνοχώρια της Πελοποννήσου! Δείτε την Συνταγή! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Funky Cook

Read more »

Αρωματισμένο μέλι – με πιπερόριζα και ξύσμα εσπεριδοειδών

15 Μαΐου 2012
By
Αρωματισμένο μέλι  – με πιπερόριζα και ξύσμα εσπεριδοειδών

Απλά υλικά γίνονται ξεχωριστά με την κατάλληλη επεξεργασία. Είχα ένα μισογεμάτο βάζο θυμαρίσιο μέλι που είχε ζαχαρώσει κι ο γιός μου γκρίνιαζε κάθε φορά που ήθελε να το απλώσει στο ψωμί του. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Άλειμμα Ψητής Μελιτζάνας

15 Μαΐου 2012
By
Άλειμμα Ψητής Μελιτζάνας

Άλειμμα ψητής μελιτζάνας, με ελιές, σκόρδο, μαϊντανό και ξύσμα λάϊμ. Γεύσεις δυνατές, πικάντικες και απολαυστικές, όπου η γλυκιά μελιτζάνα ισορροπεί τις έντονες γεύσεις των άλλων υλικών.Τρώγεται ως ορεκτικό αλλά και σκέτο, συνοδευμένο με ένα ποτό της αρεσκείας μας. Ένα ποτήρι καλό, κόκκινο κρασί θα "σβήσει" ευχάριστα την αψάδα της ελιάς και του μπούκοβο. Το...

Read more »

Αρνί γιουβέτσι

14 Μαΐου 2012
By
Αρνί γιουβέτσι

Αρνί γιουβέτσι Κλασικό, κυριακάτικο, μαμαδίστικο φαγάκι. Σε όλους ξυπνά γλυκές παιδικές αναμνήσεις: αρνάκι γιουβέτσι! 5.0 αστέρια από 5 σέφ Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 40 λεπτά | Σύνολο: 1 και 55 λεπτά Συνταγή για: 6 μερίδες Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα Θερμίδες: 695 θερμίδες | Λιπαρά: 18 γρ. Υλικά συνταγής: Μπούτι...

Read more »

Παραδοσιακό τουρλού στην κατσαρόλα

14 Μαΐου 2012
By

Το τουρλού είναι από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα. Ίσως φταίει το γεγονός ότι το ανακάλυψα σε μεγάλη ηλικία, ένα καλοκαίρι στη Γαλλία, όταν είχα μπουχτίσει το γαλλικό φαγητό, όπως φιλέτα, κρέμες γάλακτος και βραστά φασολάκια, και ήθελα ένα αμιγώς ελληνικό πιάτο με τα λιγοστά πράγματα που μπορούσα να βρω γύρω μου. Μελιτζάνες,...

Read more »

Ποικιλία λαχανικών γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά

11 Μαΐου 2012
By
Ποικιλία λαχανικών γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά

'Οταν πιάνει η ζέστη και φτάνει το καλοκαίρι έρχεται η ώρα των γεμιστών λαχανικών! Το σπίτι γεμίζει μυρωδιές από ντομάτα, κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Για σήμερα θα γεμίσουμε ντομάτες, πιπεριές πράσινες και κέρατο, μελιτζάνες, κολοκυθάκι με το υλικό από τα λαχανικά και με ρυζάκι. Ως εκ τούτου, το φαγητό...

Read more »

Κοτόπουλο κοκκινιστό

11 Μαΐου 2012
By
Κοτόπουλο κοκκινιστό

Το κοκκινιστό κοτόπουλο έχει άλλη χάρη,ιδίως αν το συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες ή χυλοπίτες της αρεσκείας μας. Κοτόπουλο Τσιγαρίζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου, μαζί με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Προς το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο με τον μαϊντανό,το αλάτι κα... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

Πίτα με σπανάκι, πράσο και μυρωδικά

10 Μαΐου 2012
By
Πίτα με σπανάκι, πράσο και μυρωδικά

Η συνταγή αυτή είναι παραδοσιακή στην κατηγορία πίτες με σπανάκι και χορταρικά, όπως πράσο, σέσκουλα, τσουκνίδες, καυκαλήθρες. Ωστόσο, είναι μια διαφορετική πρόταση καθώς αναμιγνύονται χόρτα με αλεύρι όχι φτιάχνοντας το κλασικό ζυμάρι. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας την ονομάζουν πισπιλίτα! Παραδοσιακές Πίτες Χορτοφάγικά Τρίβουμε με τις παλάμες μας τα χόρτα (σπανάκι, πράσο, σέσκουλα,...

Read more »

Λαχανικά στο Φούρνο με Φέτα

10 Μαΐου 2012
By
Λαχανικά στο Φούρνο με Φέτα

Νόστιμα καλοκαιρινά λαχανικά στο φούρνο, πασπαλισμένα με Ελληνική φέτα και αρωματική ρίγανη. Ένα πιάτο Μεσογειακών γεύσεων, ελαφρύ, χορταστικό και Low Carb/χαμηλών υδατανθράκων. Ιδανικό για όλους μας, αλλά και για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς υδατάνθρακες.Το ψήσιμο στο φούρνο, χωρίς την προσθήκη νερού, κάνει αυτό το φαγητό νοστιμότερο.Δοκιμάστε το! εργασία: 15′ χρόνος: 45′ πολύ εύκολο: 1/5...

Read more »

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια

9 Μαΐου 2012
By
Σπαγγέτι με κολοκυθάκια

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, μια φρέσκια και καλοκαιρινή συνταγή για ελαφριά και γευστικά ζυμαρικά! Ζυμαρικά Νηστίσιμα Ξεκινάμε σωτάροντας το ψιλοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, σε ένα μεγάλο σκεύος για 2 περίπου λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

Μια παράδοση ξεκινά: Παγωτό καρύδα με σοκολάτα

9 Μαΐου 2012
By

Όταν ήμουν μικρή, ανυπομονούσα να έρθει το Πάσχα για έναν κυρίως λόγο: το απόγευμα αυτής της ημέρας έτρωγα το πρώτο παγωτό της χρονιάς! Πρέπει να σας πω ότι εκείνη την εποχή, τα φαγητά της Λαμπρής δεν μου έκαναν καμία αίσθηση. Τι και αν το τραπέζι μας ήταν ασφυκτικά γεμάτο με κρέατα ψημένα στη σούβλα,...

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading