Ελληνική Κουζίνα

αγκινάρες με πατάτες στο τηγάνι

27 Μαΐου 2012
By
αγκινάρες με πατάτες στο τηγάνι

Παραδοσιακό, νηστίσιμο πιάτο με αγκινάρες και πατάτες, που αν και θεωρούνται ταπεινά προϊόντα, είναι χωρίς αμφιβολία θρεπτικά και νοστιμότατα. Υλικά2 πατάτες μέτριες5 αγκινάρες άγριεςλάδι για το τηγάνισμααλάτι Παρασκευή Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις αλατίζουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε (κατά προτίμηση στρογγυλές), όχι πολύ λεπτές και τις αλατίζουμε. Βάζουμε...

Read more »

Μελιτζανοσαλάτα καπνιστή χωρίς σκόρδο

25 Μαΐου 2012
By
Μελιτζανοσαλάτα καπνιστή χωρίς σκόρδο

Αυτή τη μελιτζανοσαλάτα τη γεύτηκα πρώτη φορά το Πάσχα του 2012 στη Ρουμανία ως παραοδσιακό πιάτο. Είναι εξαιρετική και πεντανόστιμη!  Φυσικά, ήταν αδύνατον να τη φτιάξω εδώ και να έχω το ίδιο αποτέλεσμα διότι χρειάζεται κουζίνα με γκάζι αλλά θα προσπαθήσω να σας δώσω και μερικές παραλλαγές της. Για ένα πιάτο μελιτζανοσαλάτα θα χρειαστείτε...

Read more »

Αρακάς: συντήρηση στην κατάψυξη

24 Μαΐου 2012
By

Ο αρακάς είναι ένα από τα λαχανικά που το βρίσκουμε νωπό μόνο 2-3 μήνες.  Εν τούτοις το καταναλώνουμε όλο το χρόνο περισσότερο από πολλά άλλα. Ο κατεψυγμένος αρακάς υστερεί ελάχιστα από τον ολόφρεσκο σε γεύση αν είναι καλής ποιότητας. Όμως έχω πάρει κάποτε αρακά του εμπορίου που έβρασε δυσκολότερα κι από τα πιο κακόψητα...

Read more »

Γλυκό του Κουταλιού Ντοματάκι

23 Μαΐου 2012
By

Ένα υπέροχο, διαφορετικό γλυκό του κουταλιού που ίσως δεν έχετε ξαναφάει!Το γλυκό ντοματάκι στην Κω είναι από τα πιο δημοφιλή Υλικά για: Γλυκό του Κουταλιού Ντοματάκι 500 gr. ντοματίνια σφιχτά και κόκκινα 350 gr. ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού ξινό 1 1 κάψουλα βανίλιας 3-4 μοσχοκάρφια γαρίφαλο 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα Χυμό λεμονιού ... Διαβάστε...

Read more »

Μελωμένο Κρασάτο Χταποδάκι

23 Μαΐου 2012
By

Ένα μέτριο σε μέγεθος χταποδάκι, ψαρεμένο από τον ψαρά του σπιτιού μας, με περίμενε καρτερικά καιρό τώρα. Όλο έλεγα πως θα καταπιαστώ μαζί του, αλλά όλο το ανέβαλα πιστεύοντας ότι ίσως καταφέρει να πιάσει και δεύτερο…αλλά μπα, δεν στάθηκε τυχερός. Έτσι αποφάσισα να το φτιάξω. Ο καλύτερος τρόπος για να μην το «χάσεις» το...

Read more »

Λαχταριστά, τραγανά κριτσίνια καρότου!

22 Μαΐου 2012
By

ΥΛΙΚΑ: 200 γραμμάρια λάδι ελαφρύ 200 γραμμάρια  κρασί λευκό 200 γραμμάρια  καλαμποκάλευρο 500 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλιά της  σούπας αλάτι 3 καρότα... Related posts:Corn dog και στρόμπολι: Λαχταριστά σνακς από το Άκη! Corn dog και στρόμπολι κατευθείαν από την Αμερική και τον...Κέικ καρότου από τον Βασίλη...

Read more »

Μακαρονάδα με Σάλτσα Τομάτας και Ελιές Καλαμών

22 Μαΐου 2012
By
Μακαρονάδα με Σάλτσα Τομάτας και Ελιές Καλαμών

Μακαρονάδα, με πολλή σάλτσα τομάτας, δυόσμο και ελιές Καλαμών. Απλά, γρήγορα, νόστιμα και χορταστικά για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, τα φτιάχνουν μόνοι τους και τα απολαμβάνουν με την παρέα τους, συνοδευμένα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή μπύρα.Νόστιμο πιάτο, το οποίο χωρίς την προσθήκη του τυριού, γίνεται νηστίσιμο και παραμένει εξίσου εύγευστο!Δοκιμάστε την! εργασία:...

Read more »

Βλήτα σοτέ αρωματισμένα με σουμάκ

17 Μαΐου 2012
By
Βλήτα σοτέ αρωματισμένα με σουμάκ

Πρέπει να σας ομολογήσω ότι τα βλήτα δεν τα καθάρισα εγώ. Τα καθάρισε η μαμά μου εφιστώντας μου την προσοχή σε ένα μυστηριώδες χόρτο που βγαίνει στην παρέα τους και είναι δηλητηριώδες! Προσοχή, λοιπόν. Δεν είχα ξαναγοράσει βλήτα και τα θεώρησα εξαιρετικά παρέα με το σολωμό μου που χρειάζεται μια συνοδεία πράσινης σαλάτας!  Καθαρίζω...

Read more »

Αμπελόφυλλα (κληματόφυλλα) : συντήρηση στην κατάψυξη

17 Μαΐου 2012
By

Το πεσκέσι ήρθε αργά το μεσημέρι χθες. Μια τσάντα  «πατητή» αμπελόφυλλα. Ολόφρεσκα και αράντιστα. Πεντακόσια περίπου αμπελόφυλλα από αμπέλι σουλτανί, σαν μεταξωτά. Πολύτιμο υλικό για ντολμαδάκια και όχι μόνο… Αλλά αυστηρά εποχιακό! Έτσι ανέκαθεν αναζητήθηκαν τρόποι συντήρησης και διατήρησής τους όλο το χρόνο. Θυμάμαι τη μάνα μου αλλά και τη γιαγιά μου με στοίβες...

Read more »

Καζάν ντιμπί

16 Μαΐου 2012
By
Καζάν ντιμπί

Καζάν ντιμπί Νοστιμότατο, πολίτικο γλυκό, με πολύ γάλα και την χαρακτηριστική καμμένη κρέμα. Αρωματισμένο με ροδόνερο ή μαστίχα, ανάλογα το γούστο σας. 5.0 αστέρια από 5 σέφ Προετοιμασία: 5 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 25 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα Συνταγή για: 16 μερίδες...

Read more »

Μπαρδουνιώτικο Κοτόπουλο

15 Μαΐου 2012
By
Μπαρδουνιώτικο Κοτόπουλο

To μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο είναι μια υπέροχη συνταγή, πολύ εύκολη από τα Μπαρδουνοχώρια της Πελοποννήσου! Δείτε την Συνταγή! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Funky Cook

Read more »

Αρωματισμένο μέλι – με πιπερόριζα και ξύσμα εσπεριδοειδών

15 Μαΐου 2012
By
Αρωματισμένο μέλι  – με πιπερόριζα και ξύσμα εσπεριδοειδών

Απλά υλικά γίνονται ξεχωριστά με την κατάλληλη επεξεργασία. Είχα ένα μισογεμάτο βάζο θυμαρίσιο μέλι που είχε ζαχαρώσει κι ο γιός μου γκρίνιαζε κάθε φορά που ήθελε να το απλώσει στο ψωμί του. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Άλειμμα Ψητής Μελιτζάνας

15 Μαΐου 2012
By
Άλειμμα Ψητής Μελιτζάνας

Άλειμμα ψητής μελιτζάνας, με ελιές, σκόρδο, μαϊντανό και ξύσμα λάϊμ. Γεύσεις δυνατές, πικάντικες και απολαυστικές, όπου η γλυκιά μελιτζάνα ισορροπεί τις έντονες γεύσεις των άλλων υλικών.Τρώγεται ως ορεκτικό αλλά και σκέτο, συνοδευμένο με ένα ποτό της αρεσκείας μας. Ένα ποτήρι καλό, κόκκινο κρασί θα "σβήσει" ευχάριστα την αψάδα της ελιάς και του μπούκοβο. Το...

Read more »

Αρνί γιουβέτσι

14 Μαΐου 2012
By
Αρνί γιουβέτσι

Αρνί γιουβέτσι Κλασικό, κυριακάτικο, μαμαδίστικο φαγάκι. Σε όλους ξυπνά γλυκές παιδικές αναμνήσεις: αρνάκι γιουβέτσι! 5.0 αστέρια από 5 σέφ Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 40 λεπτά | Σύνολο: 1 και 55 λεπτά Συνταγή για: 6 μερίδες Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα Θερμίδες: 695 θερμίδες | Λιπαρά: 18 γρ. Υλικά συνταγής: Μπούτι...

Read more »