Ελληνική Κουζίνα

Πανεύκολες υγιεινές μπάρες με 3 υλικά‏

16 Ιανουαρίου 2015
By
Πανεύκολες υγιεινές μπάρες με 3 υλικά‏

Υλικά: - 200 γρ αποξηραμένη σταφίδα (σουλτανίνα) - 120 γρ αποξηραμένη σταφίδα (μαύρη)  - 130 γρ νιφάδες βρώμης - 100 γρ φουντούκια ανάλατα και άψητα Εκτέλεση: - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Νόστιμες κ Υγιεινές Συνταγές

Read more »

Καγιανά, η Στραπατσάδα !!

9 Ιανουαρίου 2015
By
Καγιανά, η Στραπατσάδα !!

Υλικά μερίδες 2 6 αυγά 7 ντομάτες ώριμες Αλάτι-πιπέρι 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη Ελαιόλαδο Εκτέλεση Κόβουμε σε κατσαρολάκι τις ντομάτες σε κομματάκια ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Read more »

Υπέροχα γεμιστά με ντολμαδάκια και ανθούς

13 Νοεμβρίου 2014
By
Υπέροχα γεμιστά με ντολμαδάκια και ανθούς

Αγαπημένο θρεπτικό φαγητό, πολύ συνηθισμένο εδώ, και γεμάτο από βιταμίνες. Ε,  τόσα λαχανικά που έχει Υλικά    5 μέτριες πατάτες 9 ώριμες ντομάτες·  6 μέτρια κολοκύθια  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι  1 ματσάκι χλωρά κρεμμύδια  ½ ματσάκι δυόσμο  ½ κιλό ρύζι Καρολίνα  1 κούπα λάδι και 1/2 ακόμα για να ρίξουμε επάνω στα γεμιστά...

Read more »

Γαριδάκι τηγανητό

7 Νοεμβρίου 2014
By
Γαριδάκι τηγανητό

Υλικά Μισό κιλό ψιλό γαριδάκι φρέσκο 2 φλιτζάνια αλεύρι μισό λίτρο λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση Πλένουμε σε στραγγιστήρι τις γαρίδες με ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Να λείπει το ... βύσσινο!

Read more »

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

28 Οκτωβρίου 2014
By
Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 1 φρυγανιά Πιπέρι Κύμινο Λάδι Υλικά για σάλτσα ντομάτας: 4 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες Λίγο αλάτι-πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουσκεύουμε...

Read more »

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ SUPER

1 Σεπτεμβρίου 2014
By
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ SUPER

ΥΛΙΚΑ : 6 ΚΟΥΠΕΣ ΜΟΥΣΤΟ (ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΘΑΡΟ) 1 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ 1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ 1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΟΥΣΑΜΙ (ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΟ) ΚΑΝΕΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ  3 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ & ΑΛΛΑ

Read more »

Σπιτική πάστα ελιάς

25 Αυγούστου 2014
By
Σπιτική πάστα ελιάς

Σπιτική πάστα ελιάς Πανεύκολη, νοστιμότατη, σπιτική πάστα ελιάς, από μαύρες ή πράσινες ελιές Υλικά συνταγής: Κομμένες ροδέλες ελιές: 1 κούπα (μαύρες ή πράσινες) καλά γεμάτη Φιλέτο αντζούγιας: 1 στραγγισμένο από το λάδι του Ψιλοκομμένη κάπαρη: 1 κουταλιά σούπας Σκόρδο: 1/2 μικρή σκελίδα χωρίς το φύτρο (προαιρετικό) Ξερή ρίγανη: 1 πρέζα Οδηγίες: 1. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ...

Read more »

Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

4 Αυγούστου 2014
By
Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο

Τα όσπρια είναι πολύ αγαπημένα υλικά στην Ελληνική κουζίνα που τα εκτιμά κι εμείς τα αγαπάμε Τα Υλικά  2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα 1 μεγαλούτσικο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο ή σέλερι 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 15 ντοματάκια πλυμένα και κομμένα στη μέση...

Read more »

Μπιφτέκια χοιρινά

22 Ιουνίου 2014
By
Μπιφτέκια χοιρινά

Μπιφτέκια χοιρινά Νόστιμα μπιφτέκια, με χοιρινό κρέας και μυρωδικά, ταιριάζουν πολύ με πίτες και τηγανιτές πατάτες. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Χοιρινός κιμάς: 1000 γρ. (από σπάλα) Μπαγιάτικο ψωμί: 3 φέτες (χωρίς την κόρα και καλύτερα χωριάτικο ή με προζύμι) Ψιλοκομμένος μαϊντανός: 1/3 ματσάκι Αλάτι: 2 κουταλάκια Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι Ξερό κρεμμύδι: 1 κουταλιά...

Read more »

Γιαννιώτικη κοτόπιτα

17 Ιουνίου 2014
By
Γιαννιώτικη κοτόπιτα

Με ρίζες και πάλι από την Ήπειρο, αυτή η πίτα είναι η καλύτερη αφορμή να μεταμορφώσεις το βραστό κοτόπουλο σε ένα φαγητό που δε θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 1 κοτόπουλο βρασμένο ή έτοιμο ψημένο 1/2 κιλό φέτα 2 αυγά 1 κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Πρώτα βράσε...

Read more »

Φρουτάλια στον φούρνο

16 Ιουνίου 2014
By
Φρουτάλια στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. πατάτες, σε κύβους 300 γρ. κολοκύθια, σε ροδέλες 250 γρ. λουκάνικο της αρεσκείας σας, σε ροδέλες 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 8 αβγά ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. πιπέρι ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες 4 κ.σ. μαλακή μυζήθρα, για το σερβίρισμα   4-8 φύλλα φρέσκου δυόσμου, για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε...

Read more »

Ρολλάκια με σοκολατένιο ταχίνι

12 Ιουνίου 2014
By
Ρολλάκια με σοκολατένιο ταχίνι

Τα ρολά κανέλας (cinnamon rolls) είναι από τις αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων ειδικά, όταν ψήνονται και το άρωμα της κανέλας πλημμυρίζει τον χώρο. Για την ζύμη (που και σ' αυτήν την περίπτωση ετοιμάστηκε στον αρτοπαρασκευαστή). 320 γραμ. φρέσκο γάλα πλήρες,  30 γραμ. νερό, 120 γραμ βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο, 600 γραμ. αλεύρι για όλες τις...

Read more »

Φασόλια γίγαντες με ελιές στην κατσαρόλα

12 Ιουνίου 2014
By

Ένα νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό παραδοσιακό φαγητό που δεν έχει ιδιαίτερη διαδικασία στην παρασκευή του Υλικά: Φασόλια γίγαντες Πρεσπών Ελιές πράσινες Χαλκιδικής Κρεμμύδια ξερά Κύβο νοστιμιάς λαχανικών Ξύδι Λίγο μαϊντανό Αλάτι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βάζουμε τα φασόλια μας να μουλιάσουν σε νερό για δώδεκα ώρες. Τα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Ντολμαδάκια, σαρμαδάκια ή γιαπράκια – γιαλαντζί, σε Ελλάδα & Τουρκία

1 Ιουνίου 2014
By
Ντολμαδάκια, σαρμαδάκια ή γιαπράκια – γιαλαντζί, σε Ελλάδα & Τουρκία

Αυτή η συνταγή είναι πολύ αγαπημένη και δουλεμένη στην τελευταία λεπτομέρεια, λόγω επαναλήψεων. Υλικά (για 120 ντολμαδάκια): 400γρ αμπελόφυλλα, έτοιμα για τύλιγμα Για τη γέμιση 500γρ ρύζι καρολίνα 500γρ καθαρισμένο ξερό λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ 60μλ ελαιόλαδο 1 κουταλιά γλυκού αλάτι χοντρό 100γρ μαύρη σταφίδα και κουκουνάρι 1 κούπα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μάραθο ή άνιθο)...

Read more »