Νηστίσιμα

Καλαμαράκια με σπανάκι – Νηστίσιμο

8 Μαρτίου 2014
By
Καλαμαράκια με σπανάκι – Νηστίσιμο

 Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι-πιπέρι χυμό...

Read more »

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

28 Φεβρουαρίου 2014
By
ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

110 γρ ταραμά ( εμείς βάλαμε λευκό ταραμά) 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στο μούλτι 220 γρ μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και στιμμένο καλά 2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο 1 φλυτζάνι περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τριμμένη φρυγανιά σπορέλαιο για το τηγάνισμα Βάζουμε σε μπώλ το κρεμμύδι ,...

Read more »

Μενού Καθαράς Δευτέρας και νηστείας

28 Φεβρουαρίου 2014
By
Μενού Καθαράς Δευτέρας και νηστείας

Η καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της 40ήμερης νηστείας πριν την Ανάσταση (η λέξη Πάσχα είναι εβραϊκή και ο εορτασμός επίσης και δε θέλω να την χρησιμοποιώ) για να δούμε τι μπορούμε να φάμε! Όχι ότι μας είναι ξένα τα πιάτα! Αλλά είπα να τα μαζέψω όλα σε μια ανάρτηση φέτος για ευκολία!!!...

Read more »

νηστίσιμα και σαρακοστιανά: κούλουμα αλά Pandespani 2014

28 Φεβρουαρίου 2014
By
νηστίσιμα και σαρακοστιανά: κούλουμα αλά Pandespani 2014

Νηστίσιμα, σαρακοστιανά, της Καθαράς Δευτέρας, του καλοφαγά φτωχού, του εναλλακτικού πιστού και του γευστικά πλούσιου. Με δυο λόγια η παράδοση του pandespani να κάνει επίκαιρη ανακεφαλαίωση στις γεύσεις, εμπλουτίζοντας το τραπέζι με τα must και τις πιο πρόσφατες συνταγές που ταιριάζουν στομενού της Καθαράς Δευτέρας. Κούλουμα αλά Pandespani 2014 Κλασική ταραμοσαλάτα λευκή ή σούπερ αφράτη ταραμοσαλάτα της Ευγενίας μόνο με...

Read more »

τουρτα σοκολατα – φράουλα νηστίσιμη

22 Φεβρουαρίου 2014
By
τουρτα σοκολατα – φράουλα νηστίσιμη

για το παντεσπάνι 3/4 κούπας σπορέλαιο 2 κούπες ζάχαρη 1 κούπα χυμο  συσκευασμενο φράουλα 3 κουταλιές ξυδι βαλσαμικο 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλακι εσανς φραουλα 2 κουταλιες βοτκα 2 κουταλάκια σόδα 1/2 κούπα κακαο 3 κουπες φαρινα για την κρέμα 500 ml χυμο φραουλα 6 κουταλιές ανθος αραβοσιτου φραουλα ή βανιλια(που βραζει) 5 κουταλιές...

Read more »

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

12 Δεκεμβρίου 2013
By
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μελομακάρονα Μελομακάρονα...το "γαστριμαργικό" σήμα κατατεθέν των χριστουγέννων σε μία συνταγή παραδοσιακή! Θα χρειαστούμε για 80 μελομακάρονα τα εξής: 1 κ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις 1 φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 φλυτζ τσ ηλιέλαιο 1 φλυτζ τσ ζάχαρη 1/2 φλυτζ τσ νερό 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του) 1 φλυτζ τσ χυμό πορτοκάλι...

Read more »

ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

5 Δεκεμβρίου 2013
By
ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 κιλό μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο 1 κουτί ντοματάκια περασμένα στο μούλτι αλάτι, πιπέρι, κόκκινη γλυκιά πάπρικα 1,1/2 φλιτζανιού ρύζι τύπου Μπάρμπα Μπεν Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με μαύρο πιπέρι από το House of Olive μια κατσαρόλα που μπορεί να μπεί...

Read more »

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ

4 Δεκεμβρίου 2013
By
ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 500 γρ ρεβύθια 2 κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι χυμό από 1-2  λεμόνια αλάτι,άσπρο πιπέρι 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο σόδα για το ξεφλούδισμα των ρεβιθιών. Βάζετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα στο νερό να ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Koykoycook

Read more »

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

1 Δεκεμβρίου 2013
By
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

O ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ, (ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΛΟΚΜΑΔΕΣ, ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ LOKMA), ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΣΙΑ. πηγη  ΥΛΙΚΑ: 2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ...

Read more »

Η ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ!!!

22 Νοεμβρίου 2013
By
Η ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ!!!

Η ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ!!! Πρόκειται για μια σούπα δυναμίτη!  Και μη θεωρείτε ότι θα φάτε απλώς ένα άνοστο φάρμακο. Πρόκειται στη κυριολεξία για ένα γκουρμέ πιάτο υπέροχης και απόλυτης γεύσης! Επιπλέον, ενισχύει τη καλή υγεία και  Υλικά: 1 πατάτα με τη φλούδα 2 καρότα 2 κολοκυθάκια 2 κρεμμύδια 4 κλωνιά φρέσκο σέλινο 1/2 μάτσο μαϊντανό...

Read more »

Μπάμιες στην κατσαρόλα

20 Νοεμβρίου 2013
By
Μπάμιες στην κατσαρόλα

Οι μπάμιες είναι ένα λαχανικό που ή το λατρεύει κανείς ή το αντιπαθεί. Θα χρειαστούμε: 1 κιλό φρέσκες μπάμιες 2 μεγαλούτσικες πατάτες 4 μέτριες ντομάτες 250 ml. ντομάτα πουμαρό 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια 2-3 σκελίδες σκόρδο 8-10 κλωνάρια μαϊντανό μισό κουταλάκι κύμινο τριμμένο μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό λίγη ρίγανη 1 πρέζα ζάχαρη αλάτι,...

Read more »

Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

23 Οκτωβρίου 2013
By
Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

Ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο αναφέρεται σε ένα Ιταλικό πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει λεπτοκομμένες, σχεδόν διαφανείς, φέτες ωμού ή ελάχιστα μαγειρεμένου βοδινού κρέατος ή ψαριού. Καταναλώνεται καρυκευμένο με ελαιόλαδο, λεμόνι, flakes παρμεζάνας, μπαχαρικά και ενίοτε με λευκή τρούφα (μανιτάρι). Επίσης ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο συχνά χρησιμοποιείται για να συμπεριλάβει συνταγές μαγειρεμένες. Αυτή είναι...

Read more »

ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ!!!

16 Οκτωβρίου 2013
By
ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ!!!

Υπέροχοι μυρωδάτοι και πεντανόστιμοι χταποδοκεφτέδες στον φούρνο σαν τηγανιτοί. ΥΛΙΚΑ 1 κιλο χταποδι βρασμενο και ψιλοκομμενο 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο 3 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες Λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο Λιγο ανηθο ψιλοκομμενο 200 γρ.παξιμαδι μουλιασμενο σε 350 ml κοκκινο κρασι 2 πρεζες ριγανη Αλατι Πιπερι 1 δαφνοφυλλο 50 ml ξυδι 100 ml ελαιολαδο Αλευρι για...

Read more »

ΦΑΣΟΥΛΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ

11 Οκτωβρίου 2013
By
ΦΑΣΟΥΛΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ

Όλοι μας ξέρουμε πόσο ωφέλιμα τρόφιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι τα όσπρια. Οι φασόλες για παράδειγμα είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτεϊνες, και σίδηρο   Υλικά 1 πιάτο φασολάδα που μας έχει περισσέψει 2 κούπες νερό 1 φλιτζανάκι του καφέ κίτρινο ρύζι αλάτι ,πιπέρι και προαιρετικά λεμόνι Αυτό είναι το πιάτο η φασολάδα που...

Read more »