Νηστίσιμα

Ντολμαδάκια νηστίσιμα και το ελληνικό καλοκαίρι ξεκίνησε!

31 Μαΐου 2014
By
Ντολμαδάκια νηστίσιμα και το ελληνικό καλοκαίρι ξεκίνησε!

Ντολμαδάκια με γιαούρτι! Ένα από τα καλύτερα ελληνικά εδέσματα του καλοκαιριού που σε δροσίζει στο λεπτό  Λίστα για ψώνια 1 κ.γ. ρύζι για γεμιστά για κάθε ντολμαδάκι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 1/2κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 1κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι φύλλα για ντολμαδάκια χυμό ενός λεμονιού 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο...

Read more »

ΚΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

13 Μαΐου 2014
By
ΚΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικα: 10 κουταλιές λάδι 1 κουταλιά ξύδι 6-7 κουταλιές κακάο 1 πρέζα αλάτι 2 φλυτζάνια ζάχαρη 2 φλύτζάνια νερό 1 κουτ. γλυκού σόδα 2 βανίλιες  ξύσμα   1 πορτοκαλιού 3 φλυτζάνια φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του} Εκτελεση: Ρίχνω κατα σειρά τα υλικά μου στο μίξερ να ανακατευτούν καλά και τα ... Διαβάστε ολόκληρη τη...

Read more »

Ταμπουλέ

Ταμπουλέ

Σαλάτα αγαπημένη σε πολλούς, και φυσικά σ’ εμάς! Μια σαλάτα πολύ δροσερή και χορταστική Τα υλικά μας: 100 γρ. πλιγούρι (κατά προτίμηση ψιλό) 1 ντομάτα μισό αγγούρι 1 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα μόνο) 8-10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου μισό κρεμμύδι ξερό τα φύλλα από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο χυμό από 1 ή...

Read more »

Φάβα με καραμελωμένα μανιτάρια

10 Απριλίου 2014
By
Φάβα με καραμελωμένα μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα) 500 γρ. φάβα Σαντορίνης 400 γρ. κρεμμύδια, σε χονδρά κομμάτια και 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 200 γρ. καρότα, σε χονδρά κομμάτια Φρέσκα άγρια μανιτάρια θα βρείτε σε επιλεγμένα μανάβικα. Αν δεν μπορέσετε να τα προμηθευτείτε, αντικαταστήστε τα με κατεψυγμένα. 3 σκελίδες σκόρδο 150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το...

Read more »

Burger με μανιτάρια

10 Απριλίου 2014
By
Burger με μανιτάρια

Υλικά: 6 ψωμάκια για berger 6 μανιτάρια πορτομπέλο 2 ντομάτες 3 φύλλα μαρουλιού Εκτέλεση Πλένουμε καλά τις ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa

Read more »

Πανεύκολο και νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα

10 Απριλίου 2014
By
Πανεύκολο και νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα

Αυτό το παγωτό… ότι και να πω για αυτό το παγωτό είναι πραγματικά λίγο. Μόνο 3 υλικά: μπανάνα, κακάο και γάλα καρύδας Υλικά 3 μπανάνες 5-6 κουταλιές κακάο 100 γραμμ. γάλα καρύδας Εκτέλεση Κόβουμε τις μπανάνες σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: The one with all the tastes

Read more »

Νηστήσιμη Κρέπα με ταχίνι

10 Απριλίου 2014
By
Νηστήσιμη Κρέπα με ταχίνι

  Υλικά 1 φλ. νερό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.σ. ταχίνι Λίγο αλάτι ½ κ. γλ. Κύμινο 1 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το νερό και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: NostimeSyntages

Read more »

Μελιτίνια

9 Απριλίου 2014
By
Μελιτίνια

Παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό από τη Σαντορίνη. Υλικά Ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένα με αυγοδάρτη 1 σφηνάκι ρακί 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 250 γρ. νερό (ανάλογα με το αλεύρι, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε 10 γρ. νερό) Γέμιση 500 γρ....

Read more »

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι κακάο

9 Απριλίου 2014
By
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι κακάο

η Νατάσσα αποφάσισε να μας αποκαλύψει τα πιο αφράτα και νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού Υλικά 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού 1 κ.γ. baking powder ξύσμα από 2 πορτοκάλια 500γρ.-750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.γ ταχίνι με κακάο Φέτες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα Διαδικασία Προθέρμανε τον...

Read more »

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

23 Μαρτίου 2014
By
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ Μία τρίτη παραλλαγή για σκορδαλιά. Μετά την παραδοσιακή σκορδαλιά και την καρυδάτη, έρχεται η σκορδαλιά με βρώμη. θα χρειαστούμε: 250 γρ. πατάτες 100 γρ. καρύδι 2 κ. σούπας βρώμη αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο ξύδι λάδι διαδικασία Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με λίγο νερό και αλάτι να μαλακώσουν...

Read more »

Μυδοπίλαφο !

22 Μαρτίου 2014
By
Μυδοπίλαφο !

Μυδοπίλαφο (συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ) Υλικά 1 ½  κιλό φρέσκα μύδια (ζυγισμένα με το κέλυφος) 350 γρ. ρύζι για πιλάφι σπυρωτό 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό Λίγο άνηθο 1 κουτ. γλ. ξερό εστραγκόν 1 σκελίδα σκόρδο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί Κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ζεστό...

Read more »

Σουπιά με πράσινες ελιές

21 Μαρτίου 2014
By
Σουπιά με πράσινες ελιές

Ενα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που παίρνει ένταση από τις ελιές, γλύκα από τα κρεµµύδια, άρωµα και φρεσκάδα από τον µάραθο. Υλικά (για 6 άτοµα)  3 µέτριες σουπιές, καθαρισµένες 1/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 8 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε ροδέλες 2 κρεµµύδια, σε φέτες 3 φλ. µάραθο, ψιλοκοµµένο ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί 3/4 φλ. νερό 20 πράσινες ελιές, σε...

Read more »

Μανιτάρια τηγανητά

13 Μαρτίου 2014
By
Μανιτάρια τηγανητά

Η πιο νόστιμη συνταγή για   την πρωτεΐνη της νηστείας     Τα μανιτάρια –«τσι αμανίτους»  που λέμε στην Κρήτη- τα αγαπάμε με όποιο τρόπο κι αν τα μαγειρέψουμε Υλικά: Μανιτάρια πλευρώτους (ή άλλα φρέσκα μανιτάρια άγρια ή ήμερα) Αλεύρι Αλάτι Ελαιόλαδο Επί το έργον: Χωρίζουμε το «μπουκέτο»  των μανιταριών  σε κομμάτια. Τα πλένουμε...

Read more »

Πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη

12 Μαρτίου 2014
By
Πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη

Ένα απλό αλλά θεσπέσιο φαγητό από το μεγάλο αφιέρωμα στη νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Όρους. Υλικά 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια σαν μισές μικρές λεμονόκουπες 3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας πελτές 4 δαφνόφυλλα μαυροπίπερο σε σπυριά 1/2...

Read more »