Ελληνική Κουζίνα

Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

21 Ιουνίου 2016
By
Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (προτιμήστε κατά σειρά προτεραιότητας χτένι ή κιλότο ή σπάλα ή ελιά) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι, τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ½ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 600 μλ. ζωμό κότας (από ζελέ ψυγείου, ή σπιτικό ) 100 μλ. ελαιόλαδο Για το...

Read more »

Ρύζι με κάππαρη και ελιές

22 Δεκεμβρίου 2015
By
Ρύζι με κάππαρη και ελιές

Υλικά: Για 2-4 άτομα 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι 1 κρεμμύδι Λίγο μαϊντανό 1 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με πιπεριά ½ φλιτζάνι κάππαρη Πλούσιο ορεκτικό με απλά και εύκολα υλικά ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Συνταγές για γιορτές αλα Caruso, Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2015

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Συνταγές για γιορτές αλα Caruso, Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2015

Εδώ και δεκαπέντε μέρες πολύς κόσμος ψάχνει για γιορτινές συνταγές και έτσι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έχει γίνει συνωστισμός στην αντίστοιχη περσινή λίστα με ιδέες για μενού γιορτινό. Εδώ, απλά θα επικαιροποιήσουμε την περσινή λιστα, προσθέτοντας και συνταγές που έγιναν μέσα στον τελευταίο χρόνο οι οποίες ταιριάζουν στο εορταστικό πνεύμα των ημερών. Πατώντας...

Read more »

Γίγαντες Αργυρώς με χτυπητή πιπεριάς Φλωρίνης

Γίγαντες  Αργυρώς με χτυπητή πιπεριάς Φλωρίνης

Για εμένα αυτή είναι η πιο ωραία συνταγή για γίγαντες, που νομίζεις ότι είναι μαγειρεμένοι με κρέας. Το χρώμα τους η υφή τους και η γεύση τους είναι το κάτι άλλο! Δοκιμάστε τους όλοι ! Υλικά συνταγής   500 γρ. γίγαντες λίγη σόδα ή χοντρό αλάτι 1 φλ. ελαιόλαδο 5-6 σκ. σκόρδο 4 κρεμμύδια...

Read more »

xταποδάκι με κοφτο μακαρονακι

23 Νοεμβρίου 2015
By
xταποδάκι με κοφτο μακαρονακι

ΥΛΙΚΑ: 1 Κιλό χταπόδι ½ Κιλό μακαρονάκι κοφτό ½ Ποτήρι ελαιόλαδο 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα ½ Κιλό ντομάτες τριμμένες 1 κ.σ.τοματοπελτε ½ Ποτήρι κόκκινο κρασί Αλάτι+Πιπέρι 2 φυλλα δαφνης 2 σπορους μπαχαρι λιγο ζαχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι μας  ,δηλαδή αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: lixoudis(λιχουδης)

Read more »

κρεατόπιτα

22 Σεπτεμβρίου 2015
By
κρεατόπιτα

Πρώτα θα φτιάξουμε το φύλλο. Σε μιά λεκανίτσα θα βάλουμε 1 μεγάλο φλυτζάνι νερό, 1 μικρό φλυτζάνι (του Ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο, λίγο ξύδι (το ξύδι είναι προαιρετικό, κάνει όμως τραγανό το φύλλο) κι έπειτα σιγά - σιγά θα ρίχνουμε μέσα αλεύρι και θα ζυμώνουμε, ως να γίνει μιά καλή ζύμη, να ξεκολλάει απ' τη...

Read more »

καθαρόαιμα γεμιστά πολίτικα – η συνταγή

21 Σεπτεμβρίου 2015
By
καθαρόαιμα γεμιστά πολίτικα – η συνταγή

Υλικά (για 6 άτομα ως κύριο πιάτο ή 10-12 άτομα, αν σερβιριστούν ως πρώτο) 6 ντομάτες μεσαίου μεγέθους (προς μικρότερο), ώριμες και σφιχτές 6 πιπεριές ανοιχτοπράσινες, στρογγυλές και ίδιου –κατά το δυνατόν- μεγέθους ½ φλ. (125 ml) ελαιόλαδο πολτοποιημένες ντομάτες (το υπόλοιπο από την γέμιση) + 2-3 ντομάτες ακόμη 1/3 – ½ φλ. νερό...

Read more »

Αλμυρά Κουλουράκια Καρότου

9 Σεπτεμβρίου 2015
By
Αλμυρά Κουλουράκια Καρότου

Ένα σνακ εύκολο, υγιεινό, νηστίσιμο και γρήγορο. Είναι ιδανικό για όλες τις ώρες, είναι εμφανίσιμο, είναι τραγανό, χωρίς να είναι σκληρό. Μεταφέρεται άνετα και πάει παντού. Τα φτιάχνουμε μπαστουνάκια ή κρίκους και συνοδεύουν τον καφέ ή το ποτό μας. Και, βεβαίως, είναι νοστιμότερα έτσι φτιαγμένα από τα χεράκια μας, με ελάχιστο κόπο, απ΄ ό,τι...

Read more »

Καππαρόκουµπα Σαντορίνης στιφάδο µε κρεµµυδάκια

7 Αυγούστου 2015
By
Καππαρόκουµπα Σαντορίνης στιφάδο µε κρεµµυδάκια

Οταν έχω φάβα Σαντορίνης (500 γρ.) ή από τη Σχοινούσα, τη µαγειρεύω µε λίγο νερό, όσο να τη σκεπάζει, µέχρι να παραβράσει. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, λίγο έ.π. ελαιόλαδο και στο τελείωµα κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο και σερβίρω. Ετσι, απλώς τη λατρεύω. Οταν η φάβα δεν είναι η καλύτερη, τότε ψήνω στη ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Καρότο + ταχίνι + σουσάμι = Καροτοπιτάκια

13 Μαρτίου 2015
By
Καρότο + ταχίνι + σουσάμι = Καροτοπιτάκια

Υλικά για περίπου 18 κομμάτια ένα επιλέξετε ένα μεσαίο μέγεθος ή 20 - 22 κομμάτια εάν τα κάνετε μικρότερα, οπότε τότε το φύλλο σας θα το κόψετε σε 4 λωρίδες και όχι 3 όπως έκανα εγώ. 4 μεγάλα χοντρά καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη. 2 κουταλιές ελαιόλαδο ελαφρύ, 1 κουταλάκι τριμμένο...

Read more »

Σοκολατοπιτάκια κανέλας νηστίσιμα

13 Μαρτίου 2015
By
Σοκολατοπιτάκια κανέλας νηστίσιμα

Μια απλή νοστιμιά για τις μέρες της νηστείας σε χρόνο γρήγορο... ΥΛΙΚΑ Γέμιση: 100 γρ. κουβερτούρα πικρή 100 γρ. κρέμα φυτική 1/2 κ.γλυκού κανέλα Ζύμη: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/3 κ.γλυκού αλάτι 1 κ.σούπας ελαιόλαδο 150 γρ.(μισή κούπα περίπου) νερό Πασπάλισμα: ζάχαρη άχνη κανέλα Ξεκινάμε από τη γέμιση. Βάζουμε μαζί όλα...

Read more »

Σαρμάδες με λάχανο, αβγολέμονο και κρέμα της Αργυρώς

Σαρμάδες με λάχανο, αβγολέμονο και κρέμα της Αργυρώς

Υλικά συνταγής 1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ Για τη γέμιση 500 γρ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό) 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 καρότα τριμμένα 1/2 ματσάκι άνηθο 1 φλ. ρύζι για γεμιστά 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1/2 φλ. νερό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το αβγολέμονο 2 κρόκους...

Read more »

Βολβοί τουρσί

12 Μαρτίου 2015
By
Βολβοί τουρσί

Οι βολβοί για τους παλαιότερους, ήταν εξαιρετική λιχουδιά!! Τους μάζευαν αυτή την εποχή με μεγάλη χαρά από τα χωράφια. Αλλά και όσοι δεν είχαν αυτήν την δυνατότητα, τους αγόραζαν από τον μανάβη. Η γιαγιούλα μου συνήθιζε να τους μαζεύει και να τους φτιάχνει με τον τρόπο που θα σας περιγράψω. Έχουν λίγο πικρή γεύση,...

Read more »

Αγκινάρες α λα πολίτα με μαραθόριζα

12 Φεβρουαρίου 2015
By
Αγκινάρες α λα πολίτα με μαραθόριζα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 12 αγκινάρες χυμό από 2 λεμόνια και λίγο επιπλέον για τις αγκινάρες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 16 κρεμμύδια κοκκάρια (για στιφάδο)3 καρότα, σε λεπτές ροδέλες 1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες 4 πατάτες, σε κύβους 100 γρ. αρακά, καθαρισμένο 2 κ.σ....

Read more »